Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Γνωρίζετε ότι ένας σκαντζόχοιρος εάν μιλούσε θα σας έλεγε το εξής:

ΜΗΝ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΓΑΛΑ θα κινδυνεύσω !

Αν με δείτε στον κήπο σας, δώστε μου φαγητό και νερό.
Ωμό κρεατάκι ανάλατο, κιμά, τρώω και κροκέτες γάτας ή κονσέρβα γάτας αλλά όχι με ψάρι. Μην μου δώσετε γάλα που μου δημιουργεί προβλήματα στο στομαχάκι και θα πεθάνω απο αφυδάτωση. Είμαι αφελής και μόλις δω γάλα, το πίνω!
Μην ρίχνετε φυτοφάρμακα, μην βάζετε παγίδες... είμαι απόλυτα ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ!
Στον κήπο σας βοηθάω, γιατί τρέφομαι με όλα τα ζουζούνια και τα έντομα, που επιτίθενται στα λαχανικά σας.
Αν με δείτε στον δρόμο , μην τρέξετε να με σκοτώσετε.
Βοηθείστε με να περάσω τον δρόμο με ασφάλεια και να βρω ένα χωράφι ή ένα οικόπεδο. Το είδος μου εξαφανίζεται. Βοηθείστε με να επιβιώσω..
.

Λοβερδος Στελακατος Χρηστος

2 σχόλια :

  1. Ανώνυμος14/3/24 20:29

    Αν έχεις παιδιά, συγγενείς ή κάποιον δικό σου νέο άνθρωπο που ακόμα τον βαστάνε τα πόδια του, πες του να σηκωθεί να φύγει. Η χώρα δεν πεθαίνει, έχει πεθάνει ήδη. Συμμετέχουμε σε ένα πείραμα αντοχής με καθημερινά χτυπήματα στη λειτουργία των θεσμών, στη δικαιοσύνη, στην υγεία, στη δημόσια διοίκηση, στα δικαιώματα. Παντού. Και μάλλον αντέχει κι άλλη πίεση.
    Θα είναι φυσικό να αθωώνονται οι παιδοβιαστές όσο φυσικό και να πληρώνεις για να εγχειριστείς, παρόλο που πλήρωνες τόσα χρόνια εισφορές και φόρους.
    Φύγε αν μπορείς. Άλλη λύση δεν υπάρχει μάλλον.
    Μάριος Διονέλλης / dionellis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/3/24 11:31

    “Πετάει” με... χαρταετό το σαρακοστιανό τραπέζι». Γέλασα, γιατί θυμήθηκα, εκείνα τα χρόνια τα αξέχαστα που φτιάχναμε χαρταετούς μόνοι, με χαρτί γλασέ ή λαδόκολλα, μάνες (σκελετό), ζύγια, ουρά, σπάγκο κερωμένο ή κορδονέτο και για κόλλα... αλευρόκολλα. Θυμάμαι τους κακούς, κακιά ώρα σήμερα τους κερδοσκόπους, που για να σε κερδίσουν βάζανε κρυφά στην ουρά του αετού τους ξυραφάκια να κόψουν τον σπάγκο του δικού σου.

    Ή έκαναν διάφορα κόλπα επιδέξια, όπως τώρα οι αισχροκερδείς: αμολούσαν καλούμπα να σε ξεγελάσουν ότι χαμηλώνουν και μετά, επιδέξια, μάζευαν απότομα τον σπάγκο, έκανε ο αετός κάτι κωλοτούμπες ελεγχόμενες που τις έλεγαν καπόνια και ρίχνανε εσένα, τον απονήρευτο και αδέξιο, στο άψε-σβήσε. Γύριζες μετά στο σπίτι με τον χαρταετό στο... άγνωστο, από ξυραφάκι ή σκαλωμένο στα καλώδια του ηλεκτρικού, από καπόνι.

    Είδα μετά και τον τίτλο στο θέμα: «Ακριβή μου λαγάνα και φέτος...». Και μου ’ρθε το λογοπαίγνιο: της λαγάνας και της μαλαγάνας... Οπου μαλαγάνα, είναι άμεσο δάνειο, από το ισπανικό malagana (που θα πει λιποθυμία) και στα δικά μας, μεταφορικά, αυτός που με υποκρισία, πονηριές, κολακείες και γλειψίματα προσπαθεί να πετύχει τους σκοπούς του, εις βάρος σου· να κονομήσει αυτός, να ζημιώσεις εσύ· ενέργεια, μαλαγανιά. Ενώ, η αθώα λαγάνα, που πάνε να την κάνουν ένοχη οι συνεχείς ανατιμήσεις από τις ποικίλες μαλαγάνες, είναι ο αρχαίος άζυμος άρτος, που οι τότε το έλεγαν λάγανον.

    Πόσο θα πάει φέτος το λάγανον; Αν κατάλαβα καλά, η τιμή του θα εξαρτηθεί από το... αεράκι της Καθαρής Δευτέρας. Αυτό θα ρυθμίσει, με τον «αυτοματισμό της αγοράς», διά του «υγιούς ανταγωνισμού» και το ύψος και το... βάθος της προαιρετικής ή υποχρεωτικής σαρακοστιανής νηστείας. Ο υπουργός Ανάπτυξης; Οπως πληροφορούμαι, μια χαρά... αναπτύσσεται και ίπταται...
    ** Το χρονογράφημα του Πέτρου Μανταίου στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο «Της λαγάνας και της μαλαγάνας... »

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.