Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

SOS Μαίναλο - Όχι Ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΩΣ ΤΙΣ 17/5 ΓΙΑ ΤΙΣ 12 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ & ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ.
✊ Χάρη στην πρωτοβουλία και αλληλεγγύη ορισμένων, δημιουργήθηκε το απαιτούμενο έντυπο ενστάσεων/αντιρρήσεων (Δ11) στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που είναι εδώ και καιρό υπό διαβούλευση.
Για να εξοικειωθούμε με τη διαδικασία (που θα επαναληφθεί πολλές φορές, αφού μέχρι στιγμής στο Μαίναλο υπάρχουν αιτήσεις για 147 ανεμογεννήτριες), βοηθούν οι παρακάτω οδηγίες:
👉 Η διαδικασία για την συμμετοχή μας στην ηλεκτρονική διαβούλευση για το αιολικό εργοστάσιο στο Μαίναλο είτε ως απλοί πολίτες είτε ως νομικά πρόσωπα, διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά και είναι απλή, αρκεί να ακολουθήσουμε τα παρακάτω 8 βήματα:
👉 Βήμα-1: Μπαίνουμε στην αρχική σελίδα https://eprm.ypen.gr/ και κάνουμε εγγραφή στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ) του ΥΠΕΝ, συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα. Η πιστοποίηση μας στο σύστημα γίνεται με τους κωδικούς μας TaxisNet. Η επιβεβαίωση μας από το σύστημα ως “εγγεγραμμένος χρήστης”, γίνεται κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο του αυτοματοποιημένου email που θα μας σταλεί μετά την συμπλήρωση των στοιχείων μας, στο email που έχουμε δηλώσει κατά την εγγραφή μας.
*Αναλυτικές πληροφορίες για την εγγραφή σας στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link:
👉 Βήμα-2: Αφού έχουμε κάνει εγγραφή στο ΗΠΜ, πάταμε πάνω δεξιά “αποσύνδεση”, αποσυνδεόμαστε και ξαναμπαίνουμε στην αρχική σελίδα του ΗΠΜ (https://eprm.ypen.gr/) με τους κωδικούς που έχουμε δηλώσει κατά την εγγραφή μας. Πατάμε το πράσινο κουμπί “Είσοδος” και στη συνέχεια συμπληρώνουμε το όνομα και τον κωδικό χρήστη που έχουμε δηλώσει κατά την εγγραφή μας καθώς και τον κωδικό ασφαλείας που μας ζητάει το σύστημα και πατάμε το μπλε κουμπί “Είσοδος”.
👉 Βήμα-3: Ακολουθούμε αυτόν τον σύνδεσμο για να οδηγηθούμε κατευθείαν στο συγκεκριμένο έργο https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/3253
Η Περιβαλλοντική Ταυτότητα ΠΕΤ του έργου είναι: 2102471923
👉 Βήμα-4: Με αυτόν τον τρόπο εισερχόμαστε στην σελίδα του έργου "Περιβαλλοντική αδειοδότηση ΑΣΠΗΕ της εταιρείας GREENTOP ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΥΣΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, θέση "ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΜΑΔΑΡΑ-ΒΟΥΡΤΣΑ". Προσοχή! Εάν η σελίδα του έργου δεν εμφανίζεται, τότε βγαίνουμε πατώντας "αποσύνδεση" επάνω δεξιά της σελίδας και επαναλαμβάνουμε τα βήματα 2, 3.
👉 Βήμα-5: Στη σελίδα του έργου εμφανίζει ένα μενού με κατηγοριοποιημένες πληροφορίες, από τις οποίες εμείς επιλέγουμε “Δημόσια Διαβούλευση” (στην τελευταία σειρά) και στην συνέχεια κάνοντας scroll down πάμε κάτω κάτω, όπου θα δούμε ένα πλαίσιο σε μπλε φόντο που αναγράφει “Συμμετοχή στη διαβούλευση” (2η εικόνα).
👉 Βήμα-6: Στις παρατηρήσεις γράφουμε την άποψη μας ή επικολλούμε κάνοντας copy-paste, το εξής κείμενο: Διαφωνώ με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του συγκεκριμένου έργου. Οι απόψεις μου τεκμηριώνονται αναλυτικά στο συνημμένο έντυπο Δ11 (3η εικόνα).
👉 Βήμα-7: Επιλέγουμε από τα αρχεία του υπολογιστή μας το έντυπο Δ11 σε μορφή αρχείου PDF (το οποίο ΑΝ θέλουμε, έχουμε ήδη υπογράψει, πληκτρολογώντας το ονοματεπώνυμο μας στο ειδικό γκρι πλαίσιο που υπάρχει στο τέλος της επιστημονικής έκθεσης. Όμως ΔΕΝ απαιτείται να συμπληρώσουμε το Δ11 αφού είμαστε εγγεγραμμένοι, πιστοποιημένοι χρήστες του ΗΠΜ).
* Παρακάτω αναφέρεται που θα βρείτε το Δ11.
👉 Βήμα-8: Πατάμε το μπλε κουμπί “Υποβολή” και περιμένουμε να δούμε την επιβεβαίωση ότι η θέση μας στην διαβούλευση για το εν λόγω έργο έχει καταχωρηθεί. 👌
👉 ΕΝΤΥΠΟ - ΑΡΧΕΙΟ Δ11
“Δ11” ονομάζονται τα ηλεκτρονικά αρχεία με τα σχόλια/παρατηρήσεις πολιτών/συλλόγων/φορέων για τα έργα υπό δημόσια διαβούλευση και μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά και δικαίωμα σχολιασμού όσοι είναι εγγεγραμμένοι χρήστες. Τα έντυπα αυτά είναι ουσιαστικά απλά ηλεκτρονικά αρχεία σε μορφή PDF.
👉 Γενικά, ΔΕΝ χρειάζεται να συμπληρώσετε προσωπικά στοιχεία στο Δ11 ή να υπογράψετε - εφόσον είστε εγγεγραμμένοι, πιστοποιημένοι χρήστες στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ), η συμμετοχή σας είναι έγκυρη.
👉 Στον παρακάτω σύνδεσμο έχει ανέβει στο Google Drive έτοιμο, το ΙΔΙΟ προσυμπληρωμένο έντυπο Δ11 σε μορφή Word*(για όσους θέλουν να συμπληρώσουν στοιχεία ή να το υπογράψουν) και σε μορφή PDF (για όσους δεν θέλουν να συμπληρώσουν στοιχεία & υπογραφή).
👉 *Όσοι επιλέξετε το Δ11 σε μορφή Word, αφού συμπληρώσετε όποια προσωπικά σας στοιχεία θέλετε ή/και υπογράψετε ηλεκτρονικά με ηλεκτρονική υπογραφή (απλά πληκτρολογείτε το ονοματεπώνυμο σας μέσα στο γκρι πλαίσιο στο κάτω μέρος του αρχείου) θα πρέπει να σώσετε το αρχείο ή να κάνετε export ως αρχείο PDF.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.