Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Πεθύμησα να μην πεθυμώ


Πεθύμησα να πάω σινεμά, θέατρο, να φιλιούνται οι ηθοποιοί με πάθος, να αγκαλιάζονται, να μη φοράνε μάσκα στο στόμα, να μη φοβούνται να μιλήσουν για το πάντα.

Πεθύμησα ένα ταβερνάκι, Σεπτέμβρη σε ένα χωριό, με τους φίλους μου, να γελάμε, να πίνουμε, να τρώμε μεζέδες, να καθόμαστε σε καρέκλες παλιές, πλεγμένες με σκοινί, να μην έχουμε το σκοινί στο λαιμό, τη θηλιά έτοιμη να μας πνίξει, να είμαστε πάνω από τέσσερα άτομα, να κάνουμε σχέδια και όνειρα κι ας γελάει κι ο θεός 

Πεθύμησα ένα καζάνι, να μυρίζει μούστος και οινόπνευμα και πατάτα οφτη και ανθρωπιά και φιλοξενία, να πίνουμε ρακή από το ίδιο ποτήρι, να παίζει ο Μανώλης λύρα, ο Γιώργης λαούτο, η Μαρίνα τουμπερλέκι, να τραγουδάμε παράφωνα, να μη μας νοιάζει, γιατί ο έρωτας μας θα χει και παραφωνίες σαν τη ζωή


Πεθύμησα να βρέχει, να περπατώ στο δρόμο χωρίς ομπρέλα, πότε τα πήγα καλά με την προστασία, να ανοίγω το στόμα, να πίνω τις σταγόνες χωρίς φόβο, να νομίζω ότι ξεδίψασα, οι ψευδαισθήσεις, αχ αυτές οι ψευδαισθήσεις, σαν τα ψίχουλα που σου πετούν οι άνθρωποι και θαρρείς πως χόρτασες, να ανταμώνω την Κάλλια, την Ελένη, τη Μαρία, να κάνουμε κύκλο, να μη φοβόμαστε τους χειμώνες της ζωής μας, το σάπιο κόσμο.

Πεθύμησα κι εσένα που σε κρατώ κρυμμένο μέσα μου, που δε σε φανερώνω πια, ποιος να καταλάβει, που κάνω πως δε με νοιάζει, που λέω σε όλους ότι σε ξέχασα, πεθύμησα να βγάλω τα αποσιωπητικά και να γράψω μια ιστορία, την ιστορία πως κάποιοι αγαπούν μέχρι να πεθάνουν κι ύστερα εκείνη η αγάπη μετατρέπεται σε αέρα, σε ήλιο, σε βροχή, σε ομίχλη και μας αγγίζει κάθε εποχή.

 

Πεθύμησα να μην πεθυμώ αλλά να ζω…

Κλειώ Βλαχάκη 

πηγη

1 σχόλιο :

  1. Για όλα υπάρχουν λύσεις. Καλή θέληση να υπάρχει και φαντασία. Για παράδειγμα. Θέλετε να κάνετε τον γάμο σας ή να βαφτίσετε το παιδί σας και σας προβληματίζει ο περιορισμένος αριθμός των καλεσμένων που θέσπισε η κυβέρνηση για την αποφυγή του συνωστισμού; Βρείτε ένα λεωφορείο της πρωτεύουσας -προτείνουμε.. λεωφορεία "φυσαρμόνικα"- και τελέστε το μυστήριο με περισσότερους από 100 καλεσμένους, καθήμενους και ορθίους συν το κέτερινγκ, καθώς εκεί δεν φτάνει το μακρύ χέρι της Πολιτικής Προστασίας και δεν κινδυνεύετε από πρόστιμα και λοιπούς περιορισμούς. Είπαμε. Για όλα υπάρχουν λύσεις. Αρκεί να αναλάβεις την ατομική σου ευθύνη.
    (Απόσπασμα από άρθρο του Πέτρου Κατσάκου στην " Αυγή ". Μου άρεσε και το καταθέτω εδώ, καθώς θεωρώ ότι"δένει" με την ανάρτηση του μπλογκ...)

    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.