Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Μια συζήτηση με τον βαθύφωνο Κώστα Σφυρή απ το Βαλτεσινίκο

Ένας Γορτύνιος στις καλύτερες και μεγαλύτερες όπερες του κόσμου

Έψαλε στις  το 16Αυγουστου στην Παναγία του χωριού μας 

Την τιμητική της είχε η εκκλησία της  Παναγίας του χωριού μας την πρώτη Κυριακή μετά το 15αυγουστο δηλ  στις 16 του μηνός ,αφού στην δοξολογία προσήλθε  και έψαλε προσκαλεσμένος του παλιού συμμαθητή του και φίλου Γιάννη Σταθόπουλου   ο μεγάλος Έλληνας βαθύφωνος τενόρος  Κώστας Σφυρής από το Βαλτεσινίκο

Ο Κώστας Σφυρης  είναι ένας από τους αξιότερους και πιο καταξιωμένους βαρύτονους της εποχής μας, με κορυφαίες συνεργασίες με σπουδαίους μαέστρους, σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές. 

Απόφοιτος  της Νομικής, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τραγούδι στην Ελλάδα και την Κολωνία. Το 1982 βραβεύτηκε στο Διαγωνισμό Τραγουδιού του Τρεβίζο. Διετέλεσε σολίστ της Κρατικής Όπερας της Βιέννης από το 1983 μέχρι το 1987 και της Όπερας του Γκρατς από το 1986.

Η ομορφιά και η τεχνική της φωνής του καθήλωσε όσους απ τους κατοίκους  παρακολούθησαν την θεια λειτουργία της Κυριακής και εν συνεχεία την  Ἀκολουθία τοῦ Μνημόσυνου,για ολους τους θανόντες της Μυγδαλιάς που καθιερώθηκε από τον αείμνηστο δάσκαλό μας Στάθη Σταθόπουλο και συνεχίζει και σήμερα ο γιός του Γιάννης

Με αυτόν τον δημοφιλή και παγκοσμίου φήμης τενόρο άδραξα της ευκαιρίας  να κάνω μια μικρή συζήτηση  το ίδιο απόγευμα στο σπίτι του στο Βαλτεσίνικο  για να μάθουμε για τα πρώτα του βιώματα από το χωριό του μέχρι και την κορύφωση της καριέρας του.

Γιώργος Γιαννόπουλος (Νις)


2 σχόλια :

  1. Ειχα την τιμη να γνωρισω προπερσυ τον εξαιρετικο αυτον πατριωτη.μ εντυπωσιασε η απλοτητα του και η καταδεχτικοτητα του.Μπραβο Γιωργη που μας τον γνωρισες και στα μεγαλα του επιτευγματα.το Βαλτεσινικο εχει βγαλει πολυ σημαντικους ανθρωπους στα γραμματα και στις τεχνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.