Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Θέλουμε την Google στο κρεβάτι μας;


Γιάννης Κούβακας*

Πόσα γνωρίζει η Google για εμάς; Ή, μάλλον, υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζει; Μέσα από τις περιηγήσεις μας στη μηχανή αναζήτησής της (και φυσικά στο YouTube), γνωρίζει τα ενδιαφέροντά μας και τι σκεφτόμαστε. Και μέσω εφαρμογών όπως το Google Maps μπορεί να γνωρίζει που βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή.

Με την απόκτηση της Fitbit, τώρα θέλει να «αρπάξει» και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για την υγεία μας, τα οποία, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, υπόκεινται σε αυστηρές προϋποθέσεις επεξεργασίας. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά το παιχνίδι στις αγορές και ταυτόχρονα να υποβαθμίσει θεμελιώδη δικαιώματα δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ακόμη και αν πολλοί από αυτούς δεν έχουν ακούσει την εταιρεία Fitbit.


Στις 15 Ιουνίου, η Google ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έγκριση της συγχώνευσης. Αυτήν ακριβώς τη συγχώνευση επιχειρεί να σταματήσει με την εκστρατεία της η Privacy International, παγκόσμια ΜΚΟ που εναντιώνεται σε κυβερνήσεις και εταιρείες που μας εκμεταλλεύονται.


Η Fitbit είναι μια εταιρεία κατασκευής έξυπνων ρολογιών και συσκευών παρακολούθησης φυσικής κατάστασης. Ενα μεγάλο μέρος της αξίας της λέγεται ότι έγκειται στην ποιότητα των δεδομένων υγείας που διαθέτει. Σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της εταιρείας, οι τεχνολογίες της Fitbit μπορούν να παρακολουθούν καθημερινά τον αριθμό βημάτων, την απόσταση που διανύει κανείς με τα πόδια, καθώς και τις θερμίδες που καταναλώνει.

Η συλλογή δεδομένων δεν σταματά όμως εκεί. Οι χρήστες της ηλεκτρονικής εφαρμογής Fitbit μπορούν να έχουν επιπλέον πρόσβαση σε μια ανάλυση του ύπνου τους και της αναπνοής τους, διαρκή καταγραφή παλμού, ακόμη και την επιλογή να καταχωρίσουν συμπτώματα που σχετίζονται με την περίοδό τους ή το εάν επιδίδονται σε σεξ χωρίς προφύλαξη! Στο πρόσφατο παρελθόν, η Fitbit αύξησε τις δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας, συνάπτοντας, για παράδειγμα, συνεργασίες με ασφαλιστές υγείας σε μια προσπάθεια διαφοροποίησης της ροής εσόδων της.

Η συγχώνευση μεταξύ Google και Fitbit θα επιτρέψει στην πρώτη να εδραιώσει την παντοδυναμία της στις αγορές που σχετίζονται με υπηρεσίες υγείας. Η πιο σημαντική συνέπεια της συγχώνευσης είναι ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτρέψει στον τεχνολογικό κολοσσό –του οποίου το 85% των 136,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνολικών εσόδων του, μόνο για το έτος 2018, οφειλόταν σε εξατομικευμένες διαφημίσεις– να συνδυάσει δεδομένα που ήδη διαθέτει για εμάς με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την υγείας μας, την καθημερινότητά μας και τους σωματικούς μας ρυθμούς.

Και όλα αυτά από μία εταιρεία που μόλις τον περασμένο Νοέμβριο αποκαλύφθηκε ότι συνέλεγε ένα ευρύ φάσμα δεδομένων υγείας, συμπεριλαμβανομένων διαγνωστικών αποτελεσμάτων και αρχείων νοσηλείας, από ασθενείς στις ΗΠΑ, εν αγνοία των τελευταίων. Η αποκάλυψη ήρθε να προστεθεί στο ήδη σκοτεινό ιστορικό παραβάσεων της Google, το οποίο ήδη αριθμεί τσουχτερά πρόστιμα για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού και προσωπικών δεδομένων.

Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 2019 η γαλλική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων υπέβαλε στην Google πρόστιμο ρεκόρ ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για παραβιάσεις σχετικά με τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Το πρόστιμο επικυρώθηκε από το γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας την περασμένη Παρασκευή, το οποίο απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει η εταιρεία.

Ανεξαρτήτως τού αν είμαστε χρήστες της Fitbit, οφείλουμε να αναρωτηθούμε εάν θέλουμε μια εταιρεία με αυτό το παρελθόν να αναμειχθεί με τα πιο ευαίσθητα δεδομένα μας. Θέλουμε όντως η Google να σχεδιάσει για εμάς ένα μέλλον όπου θα ρυθμίζει εκείνη τα επιδόματά μας και το πώς θα μας ελέγχει η εργοδότριά μας ή ο ασφαλιστής μας;

H Privacy International θα προσφύγει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητώντας την ακύρωση της συγχώνευσης. Παράλληλα, η οργάνωση έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή εκστρατεία ζητώντας από όσους μοιράζονται τις ανησυχίες αυτές να ενώσουν τη φωνή τους. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά η Ευρωπαϊκή Ενωση θα βάλει την ευημερία των καταναλωτών πάνω από το εταιρικό κέρδος.

Η Google ξέρει ήδη πάρα πολλά για εμάς. Ας μην την αφήσουμε να μάθει περισσότερα.

* Συντονιστής νομικών υποθέσεων και υπεύθυνος στον τομέα «Δεδομένα και Ανταγωνισμός» στην Privacy International

26 σχόλια :

  1. Ανώνυμος25/6/20 08:42

    Όταν Πολάκης αναρωτιέται γιατί οι δικαστές δεν κάνουν τη δουλειά τους και καθυστερούν υποθέσεις, πέφτουν οι Σαλάτες της Ένωσης Δικαστών να τον φάνε. Όταν Άδωνις ουρλιάζει στα πάνελ ότι θα κλείσει φυλακή την εισαγγελέα διαφθοράς που 'χει το θράσος να τον ελέγχει, όλα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/6/20 09:24

    Απεναντι στην χουντικης προελευσης αλητεια Γεωργιαδη κανονικα θα επρεπε να βρισκεται ολοκληρος ο νομικος κοσμος της χωρας. Αν περασει ο εκβιασμος του θα εχει χαθει κ το τελευταιο ψήγμα ανεξαρτησιας της δικαιοσυνης που πιθανοτατα υπαρχει
    Τον Βερβεσό βέβαια η Δογκα τον ενόχλησε μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/6/20 09:45

    Για να φωνάξουμε το κορίτσι μας να του πούμε τι να κάνει.

    Τον τσιρίδα τον ψάχνουν τρία χρόνια τώρα και τον κρατάνε όμηρο, έτσι για νάχουμε να λέμε.

    Έχει δίκιο ο πατριώτης να γράφει ότι ο δημοκρατικός κόσμος έχει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να ψηφίσει και όχι τους εξευτελισμένους που χειροκροτούσαν ακροδεξιούς και τους είχανε και υπουργούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/6/20 10:48

    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!

    (του χψ)

    Το παρεάκι βάσισε την έφοδό του στην εξουσία κυρίως στην απαξίωση του ΠΑΣΟΚ και την ταύτιση των στελεχών του με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

    (τι κι αν τα ορφανά του Άκη, με τη φωλιά, μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ,

    τι κι αν το μεγαλύτερο μέρος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ)

    Ο ταμτάκος με απύθμενο θράσος συνέχισε την επιθετική ρητορική εναντίον των εναπομεινάντων πιτσιρικάδων του ΠΑΣΟΚ (Ανδρουλάκη, Δυσσέα, Χρηστίδ, Νάντιας, Βλάχου κλπ)....

    Με ξετσίπωτη πολιτική αλητεία κατηγορούσε για σήψη και διαφθορά αυτούς τους πιτσιρικάδες για ανομήματα που ίσως είχαν διαπράξει όλα τα πολιτικά απολιφάδια του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον κορύτο του ΣΥΡΙΖΑ για να τα "οικονομήσοουν" πάλι ευρισκόμενα στην εξουσία......

    Δεν ενοχλούνταν αν τα χέρια τους έβγαζαν καρούλες από τα χειροκροτήματα στις μπούρδες των ακροδεξιών υπουργών του σύριζα....

    Τώρα που ξεμπροστιάστηκαν, τώρα που το παρεάκι ξεβρακώθηκε και φάνηκε η πολιτική του αλητεία, είναι η μεγάλη ευκαιρία της ΦΩΦΗΣ και του ΠΑΣΟΚ να κηρύξει πανστρατιά του δημοκρατικού χώρου,

    (χωρίς ηλίθιους αποκλεισμούς και εξαιρέσεις)

    να πάρουν την τύχη του κεντροαριστερού χώρου και της σοσιαλδημοκρατίας στα χέρια τους!!!!

    χψ



    Υ/Γ Θυμάσαι, κλαρινογαμπρέ μου, που πολύ καιρό πριν σου είχα πει ότι δίνω γραμμή (σαν την αποπάνω) που ήδη άρχισε να υλοποιείται από την αρχή της εβδρομάδας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/6/20 11:01

    ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ

    (του χψ)


    Καταγγέλλουν το "νέο 89"!!!!!!!!!!!

    Ποιοι????

    Τα ρετάλια του "άσπιλου και αμόλυντου" Συνασπισμού (Οι πάνω από 50 σημερινοί συριζαίοι)

    Λες και δεν ήταν υπουργοί στη συγκυβέρνηση...(Δραγασάκης, Κουβέλης)

    Λες και δεν ήσαν εισαγγελείς εναντίον του ΑΝΤΡΕΑ στο ειδικό δικαστήριο..

    Αυτό το διανοητικά και πρακτικά ανίκανο παρεάκι μας περνά για ηλίθιους!!

    Προσπαθούν να βγάλουν λάδι τον "ηγέτη" ταμτάκο!!!!

    Σκέφτονται να τον αναβαθμίσουν με εκλογή του κατευθείαν από τη βάση, αλλά τρέμουν τη συμμετοχή...

    Ο πανικός τους είναι εμφανής!!!

    Τα επιχειρήματά τους είναι τόσο αφελή και γελοία που έχουν παραφρονήσει....τρέμουν τις νέες "κασέτες"!!!!

    Το θράσος τους όμως είναι εμετικό.....μιλούν ακόμα για ηθικό πλεονέκτημα και δεν ωροδούν να λένε ότι είναι.....ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!!!!

    χψ


    Υ/Γ Τώρα κατάλαβες γιατί εδώ και χρόνια τους έλεγα "η ντροπή της αριστεράς" "το όνειδος της αριστεράς" κλαρινογαμπρέ μου???

    Υ/Γ Τώρα κατάλαβες γιατί χαφιέδες του καραμανλισμού τους ανέβαζα και προδότες του δημοκρατικού χώρου τους κατέβαζα???

    Υ/Γ Τώρα κατάλαβες το λάθος σου να βιαστείς να βρίζει το ΠΑΣΟΚ (σαν χώρο) ενώ συνέχισες να χειροκροτάς τα ορφανά του Άκη και το μεγαλύτερο μέρος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για 10ετίες που μετακόμισε στο ΣΥΡΙΖΑ???

    Πραγματικά δεν κατάλαβα ποτέ, γιατί κατηγορούσες τα πιτσιρίκια τα αγέννητα που μείνανε στο ΠΑΣΟΚ του 4% και όχι όλα τα στελέχη που για 10ετίες κυβερνούσαν με το ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 44% και μετακόμισαν στο σύριζα....

    Αυτό και μόνο αν σκεφτείς, ίσως την επόμενη φορά σταθείς στο ύψος του δημοκρατικού σου φρονήματος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/6/20 11:03

    09.45 δεν ειπα στον κοσμο να ψηφισει ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ,δηλ το μνημονιακο υπολειμμα του μεγαλου πατριωτικου ΠΑΣΟΚ του 48% αλλα το "κινημα αρχων Ανδρεα Παπανδρεου" που ιδρυεται οσονουπω και τον θυμηθηκε προχτες στο Α.Νεκροταφειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/6/20 19:12

    Στην πανστρατια θα καλεσει και τα γιδοξουρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/6/20 23:53

    τι σε πειραζει.το πατριωτικο πασοκ θα ειναι.η δεν ησουν σ αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος26/6/20 12:13

    Τι είναι πιο ανήθικο από τα δύο;

    Το «μαγαζί» ή η ωμή εκμετάλλευση γεγονότων όπως οι λιποθυμίες, οι αυτοκτονίες και οι θάνατοι από μαγκάλια για να αποκτήσει κανείς «μαγαζί»;

    Ζαλισμένος από την αποφορά του «μαγαζιού» ο Τσίπρας θυμήθηκε τις «ρίζες» του:

    την πολιτική εκμετάλλευση των λιποθυμιών

    Ανδρέας Στασινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος26/6/20 12:45

    για την ταμπακιερα δε μιλας.το σκανδαλο νοβαρτις ετσι ακουστηκε για να ειμαστε σε κουβεντα.ποτε θα εκδικαστει;με ποιους κατηγορουμενους.δες και το ντοκυμαντερ της δημοσιας ελβετικης τηλεορασης.για να μην κανετε το μαγκακι κι εσυ κι ο χψ με κομματοποιηση ενος συμβαντος που εχει συντελεστει.σας ενδιαφερει πραγματικα να δειτε τι εγινε η να δικαστει ο ανυπαρκτος πλεον πολιτικα ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος26/6/20 12:57

    Συμφωνώ, 12,45. Η ανυπαρξία, πάντως θα φανεί στις εκλογές, όποτε γίνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος26/6/20 14:26

    ο συριζα τελειωσε με το Μακεδονικο και τον εποικισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος26/6/20 14:28

    ο συριζα δεν ειναι ανυπαρκτος εκφραζει την αριστερα και τη δημοκρατια..αλλα τι να περιμενει κανεις απο εσας που σας καθοδηγει ο χψ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος26/6/20 15:06

    κανεις λαθος φιλε.μονο εγω απανταω σ αυτα που λεει ο χψ.αλλα κανεις μεγαλο λαθος ν αγνοεις αυτα που μας καταστρεφουν,δεν ειναι πλακα ουτε ο εποικισμος με μουσουλμανους ουτε η παραχωρηση ονοματος και ιστοριας στους σκοπιανους με το σαρανταχρονο πρακτοριλικι του μαθιου νιμιτς και την εξοδο της γερμανοκρατιας στη θαλασσα του αιγαιου.ξανα δες το.και δεν ημουν ποτε δεξιος ψηφοφορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος26/6/20 20:07

    Ο σύριζα τελείωσε....Κάθε θάμα τρεις ημέρες το μεγάλο τέσσερις!!!!

    Ο δημοκρατικός κόσμος που παρασύρθηκε από την παρέα της κουμουνδούρου έχει απηυδήσει με τα πολιτικά ρεμάλια....

    Το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ με τα καθαρά νεαρά στελέχη του είναι η ελπίδα της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς στη χώρα μας!!!!

    Νομίζουν ότι ακόμα μπορούν να κοροϊδεύουν τον αντιδεξιό κόσμο.....

    Φτάσανε στο σημείο να μιλάνε για το βρώμικο 89, ποιοι????

    Οι πρωτεργάτες της πολιτικής αλητείας τότε.....μιλάμε για τέτοιο θράσος....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος26/6/20 20:11

    Θ ηθελες ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος26/6/20 22:06

    αν εννοεις 20.07 ανανεωμενο ΠΑΣΟΚ το ΚΙΝΑΛ εχεις πεσει πολυ εξω.ο ΓΑΠ και η παρεα του και το Κιναλ του Μπενυ χρωστανε πολλες εξηγησεις στον ελληνικο λαο.το μονο ΠΑΣΟΚ που μπορει να υπαρξει ειναι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΧΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ που διαμορφωνεται χωρις αυτους για να μπορουν εκεινοι που λατρεψαν το μεγαλο ηγετη να ειναι συνεπεις απεναντι στην ψηφο τους μακρυα απο γυρολογους καιυποταγμενους στην τροικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος26/6/20 22:34

    Μα πως τον πετσοκοβεις ετσι τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος27/6/20 19:23

    σουουουουργελααααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος27/6/20 19:25

    κλιμα 89 βλεπει ο τσιπρας....δε ρωταει τον κουβελη και τον δραγασακη να του πουνε καλυτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος27/6/20 22:14

    η νοβαρτις θα δικαστει στην ελλαδα;για ν ακουσουμε αληθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος27/6/20 23:14

    ΕΝΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΤΑΛΙ

    (του χψ)

    Ο Μητσοτάκης θα κάνει εκλογές για να δραπετεύσει απ' αυτό που έρχεται με την Τουρκία.....

    απεφάνθει ο ταμτάκος!!!!!

    Δηλαδή θα γίνουν εκλογές, θα τις χάσει ο κούλης και θα δραπετεύσει!!!!

    Τόσο πολύ τις τρέμει τις εκλογές, το σούργελο, που δεν διστάζει να βάλει στην πολιτική κονίστρα και τα εθνικά θέματα....

    Είναι αδίστακτοι ηλίθιοι!!!!!

    Σου λέει, θα πετάξω τα ελληνοτουρκικά δηλαδή ο μητσοτάκης δεν μπορεί και θα κάνει εκλογές για να τα αποφύγει...

    άρα άμα κάνει εκλογές θα είναι γιατί τρέμει να αντιμετωπίσει τα ελληνοτουρκικά...

    Είδε ότι το ξεβρακώνουνε κάθε μέρα και νομίζει ότι λέγοντας ψέματα παιδαριώδη θα σε ξανακοροϊδέψει....

    χώρια που θέλει να το παίξει και ΑΝΤΡΕΑΣ, το πολιτικόν τίποτα....

    Αλλά είπαμε.......οι άλλοι είναι δεξιοί βλέπεις και βρίσκει έστω και χαραμάδες και κάνει παιχνιδάκι ο ταμτάκος...

    Υ/Γ Κάνε εκλογές ρε κούλη να ξεμαγαρίσουν οι χαφιέδες του καραμανλή μια και καλή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος27/6/20 23:29

    ΝΟΒΑΡΤΙΣ

    (του χψ)

    Το θέμα είναι τόσο απλό που απορώ γιατί ξεφτυλίζονται έτσι στο συνονθύλευμα....

    ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

    είναι η υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων από το κύκλωμα φαρμακοβιομηχανιών, γιατρών, φαρμακείων και διαγνωστικών κέντρων

    Γινόταν πάντα και από όλους, κορυφώθηκε επί εποχής κοπρίτη της ραφήνας και το πολιτικό προσωπικό έχει τεράστια πολιτική ευθύνη για το ξεπουπούλιασμα των ταμείων μας.

    (Όταν γίνονταν οι μεγάλες περικοπές στα φάρμακα κλπ το 2010-11 και 12 λόγω πίεσης τρόικας και έγραφα γι' αυτά με έβριζες κλαρινογαμπρέ και μαζί με τα πιθήκια ήσουν στις πλατείες, αλλά τέλως πάντων)

    (αν θες να σου βρω παλιά σχόλια δικά μου και να στα τρίψω στη μούρη)

    Το θέμα δεν είναι μόνο της νοβάρτις, αλλά όλων των φαρμακευτικών...

    Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ

    είναι η εργαλειοποίηση και η πολιτική εκμετάλλευση της υπερσυνταγογράφησης (του σκανδάλου δηλαδή) από το αδίστακτο παρεάκι που όπως ισχυρίζονται και όπως φαίνεται αποδεικνύεται, να στοχοποιήσει 10 πολιτικούς αντιπάλους κορυφαίους για να τους σπιλώσει, να τους έχει υπόδικους (καθώς και τα κόμματά τους) και να κερδίσει τις εκλογές....

    Δεν τους βγήκε και τώρα τρέχουν τα ρετάλια να μαζέψουν τις απειλές του μπουρδουειδούς και των σούργελων, καθώς και τις μαγκιές των παπα-τζήδων.....

    Υ/Γ Ούτε τώρα κατάλαβες τα ρετάλια???

    Υ/Γ Και όχι τίποτα άλλο, εξαιτίας τους φαντάζει ο κούλης μέγας πολιτικός και η δεξιά αλωνίζει......εξ αιτίας τους, ναι αυτοί είναι οι δούρειοι ίπποι και οι χαφιέδες, αυτοί είναι η ντροπή του δημοκρατικού χώρου...

    Αν νιώθεις άνετα, κλαρινογαμπρέ μου, ξαναψηφισέ τους, για μένα σου έγραψα και παλιά δεν διακιβεύβεται τίποτα.....ίσια ίσια ο ταμτάκος τα κάνει πιο εύκολα και πιο ανώδυνα τα καπιταιστικά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος27/6/20 23:52

    εχεις χασει επεισοδια χψ.λες τη βολικη αποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος28/6/20 20:46

    «Αν πιστεύουν ότι τους ευνοεί ένα ριμέικ του βρώμικου ’89, είμαι και είμαστε εδώ»,

    φώναξε ο ταμτάκος και από τις πρώτες γραμμές ο Φώτης Κουβέλης, υπουργός Δικαιοσύνης του βρώμικου 89 καρούλιασε τα χέρια του να χειροκροτά τον παγκόσμιο ηγέτη.....

    Αν αυτό ήταν σκηνή από κωμωδία της Τσινετσιτά του 1970, στο επόμενο πλάνο θα μπούκαραν μέσα στην αίθουσα δυο τύποι με άσπρες ιατρικές μπλούζες και θα μπουζούριαζαν κανονικά τον χειροκροτητή δια τα περαιτέρω!!!!

    Επειδή όμως είμαστε σε κωμωδία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία του 2020, η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά χωρίς εισβολές και παρατράγουδα.

    Τσίπρας για Προανακριτική:

    Στόχος τους είμαι εγώ!!!!!

    Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια.......

    Ο πολιτικός αναλυτής αυτοπυροβολείται να γλυτώσει από την τρέλα....

    Ο ψυχαναλυτής μουντζώνει νοερά τους δασκάλους του, ότι αυτά που του δίδαξαν αποδεικνύονται αέρας κοπανιστός.

    Και ο απλός ανθρωπάκος που θυμάται με το νι και με το σίγμα τι είχε γίνει τότε, κουνάει την ασπρισμένη κεφάλα του με απελπισία, ότι χάθηκε πια από τούτο τον κόσμο η τσίπα και το φιλότιμο.

    Τέτοιες ξευτίλες δε ματαγέννησε ο τόπος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος28/6/20 20:49

    χψ για το αποπάνω σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.