Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ένας στους τρεις Έλληνες σε κίνδυνο φτώχειας και ας δουλεύουν πιο πολύ από τους άλλους Ευρωπαίους...


Η πρόσβαση στη στέγη, τη δημόσια υγεία και την εργασία γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ακόμα και στις αναπτυγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ προστίθενται νέες μορφές φτώχειας, όπως η ενεργειακή (ηλεκτρικό, θέρμανση κλπ), σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, όπως ανέφεραν οι ομιλητές στην εκδήλωση
«Άνθρωποι που βιώνουν Φτώχεια», η οποία αφορά την εξελισσόμενη φτώχεια και τους ανθρώπους που τη βιώνουν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Κεντρική θέση της εκδήλωσης ήταν ότι η «εξάλειψη της φτώχειας αποτελεί πολιτική επιλογή».
Χώρες ΕΕ: Το κοινωνικό κράτος, υποβαθμίζεται, προς όφελός των ιδιωτών

Είκοσι εκατομμύρια υπολογίζονται πλέον οι άστεγοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσιάζοντας αύξηση τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα εξαιτίας του μπαράζ εξώσεων σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, εξήγησε η Δέσποινα Καραχλάνη, συντονίστρια της ελληνικής ομάδας στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση «Φωνές των ανθρώπων που βιώνουν φτώχεια» (Voices of Poverty ), που διεξήχθη για 18η συνεχόμενη χρονιά στις Βρυξέλλες.
Ακόμα και σε αναπτυγμένες χώρες, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο μπαίνουν όλο και περισσότερα εμπόδια στην πρόσβαση στη δημόσια υγεία και περίθαλψη, καθώς οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ προτείνουν όλο και περισσότερο ιδιωτικές δομές, υποβαθμίζοντας τις δημόσιες παροχές, συνέχισε η κ. Καραχλάνη, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της συνάντησης.
Σε πολλές χώρες , όπως Ιταλία, Λετονία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ελλάδα παρατηρούνται μεγάλα κενά στην εύρεση εργασίας, ενώ προσφέρονται κυρίως εργασίες χαμηλών προσόντων. Σημειώνεται μεγάλη αύξηση των «ευέλικτων» μορφών και της αδήλωτης εργασίας, μεταξύ άλλων. Οι εργοδότες εκμεταλλεύονται τον ξένο πληθυσμό με πενιχρά ημερομίσθια, χωρίς ασφάλεια, γεγονός που συμπαρασύρει και τα ημερομίσθια των ντόπιων πληθυσμών, πρόσθεσε.
«Ο πλούσιος Βορράς της Ευρώπης σταθερά απομυθοποιείται. Το κοινωνικό κράτος δεν είναι πια ορατό», υπογράμμισε η κ. Καραχλάνη.
Ελλάδα: Θλιβερές πρωτιές, παρότι οι άνθρωποι δουλεύουν περισσότερο από τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη
Οι άνθρωποι στην Ελλάδα δουλεύουν περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, με συνταξιοδοτικό δικαίωμα στα 67 έτη, τόσο για άνδρες, όσο και για γυναίκες, ανέφερε ο Λάζαρος Πετρομελίδης, παρουσιάζοντας τη σχετική έρευνα του Ελληνικού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας. Από τα μέσα του 2012 ως το 2019 οι μισθοί παρέμειναν στάσιμοι.
Το 31,3% των Ελλήνων βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας με στοιχεία του 2018, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2005 ήταν 19,6%. Συγκεκριμένα η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ της κατά τη διάρκεια της κρίσης, πολύ μακριά από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.
Οι νέοι που εργάζονται, αλλά παραμένουν φτωχοί, είναι σε όλη την Ευρώπη, και στην Ελλάδα, η μοναδική ηλικιακή ομάδα με αυξητική τάση. Η Ελλάδα, όμως είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ, όπου οι νέοι αφότου τελειώσουν της σπουδές ή την εκπαίδευσή τους δεν εργάζονται (ποσοστό 50,5%).
Σε λογαριασμούς και φόρους το 44% του εισοδήματος
Έρευνα του ΣΕΠΕ του 2019 αναφέρει, ότι οι καταναλωτές δαπανούν το 44% του εισοδήματός τους για λογαριασμούς και φόρους και το 14% για ενοίκια. Παράλληλα, το 10% του πληθυσμού ξοδεύει περισσότερο από το 100% του εισοδήματός του, δηλαδή πρακτικά δανείζεται.
Σύμφωνα με τη EUROSTAT το 35,6% των ελληνικών νοικοκυριών αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς, ενώ το 39,6% δεν μπορεί να συντηρήσει το σπίτι του, είτε είναι ενοικιαζόμενο, είτε ιδιόκτητο. Η αύξηση των τιμών των κατοικιών κατά 7,4% το 2019, ακολουθούμενη από μεγαλύτερη αύξηση των ενοικίων, αναμένεται να ενισχύσει τα φαινόμενα φτώχειας.
1,5 εκατομμύριο φορολογικές δηλώσεις το 2017, δηλαδή το 25% του συνόλου, δήλωσαν εισοδήματα μέχρι 2.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 650.000 είχαν μηδενικό εισόδημα. Το παραπάνω σημαίνει μεγάλος αριθμός αδήλωτης εργασίας, ή βαθιά φτώχεια, που δεν έχει γίνει αντιληπτή, σημείωσε ο κ. Πετρομελίδης. Από την άλλη, εμφανής είναι η κοινωνική ανισότητα, καθότι τέσσερα εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις αντιστοιχούν σε εισόδημα 20.000 δηλώσεων ύψους άνω των 100.000 ευρώ.
Το χρέος της χώρας, αναφορικά με το ΑΕΠ, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, με πρώτο το χρέος της Ιαπωνίας. Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1 εκατ., εκ των οποίων οι μισοί μακροχρόνιοι.
Έχουν ανάγκη τα επιδόματα
507.000 πολίτες επιβιώνουν χάρη στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), 602.000 άτομα αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο χωρίς υποστήριξη. Περισσότερα από 450.000 άτομα πήραν τρόφιμα από ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) και πάνω από 80.000 βασίστηκαν στα κοινωνικά παντοπωλεία.
517.000 παιδιά βιώνουν τη φτώχεια, ποσοστό τριπλάσιο σε σχέση με το 2005. Πάνω από 750.000 εργαζόμενοι αμείβονται με μισθό κάτω των 500 ευρώ.
Σημειώνεται, ότι 100 με 200.000 παράτυποι μετανάστες παραμένουν αόρατοι από όλα τα υποστηρικτικά συστήματα, ενώ η μειωμένη στήριξή τους από επιδοματικές πολιτικές αναμένεται να χειροτερέψει τη θέση τους, υπογράμμισε ο κ. Πετρομελίδης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

31 σχόλια :

  1. Ανώνυμος31/1/20 07:55

    οι φτωχοι σε τι ποσοστο ανερχονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/1/20 07:59

    απο τα τελευταια στοιχεια της ερευνας προκυπτει οτι ενα 20% ειναι σε κατασταση πεινας.οι αλλοι χωρις μελλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/2/20 02:54

    Nigel Farage Αγγλος πολιτικος

    "Οι γονείς μου ψήφισαν μία κοινή αγορά, όχι μία πολιτική ένωση, όχι σημαίες, ύμνους και προέδρους, τώρα θέλετε και στρατό....Απέρριψαν διάφορες χώρες το ευρωσύνταγμα με δημοψηφίσματα και το φέρατε με την μορφή της Συμφωνίας της Λισαβώνας αγνοώντας όλους αυτούς που το απέρριψαν....Αντιδημοκρατική, που δίνει μεγάλη εξουσία σε θεσμούς που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Αγαπάμε την Ευρώπη, μισούμε την ΕΕ..."

    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Ελένη Παπαδοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/2/20 10:35

    Ω ανιστόρητε και απαίδευτε κλαρινογαμπρέ μου, άκου τον γέρο και μετά βρίστον......


    Μια Ευρώππ με αχαλίνωτο ανταγωνισμό μεταξύ των κρατών,

    όπου το καθένα θα εξυπηρετεί τα στενά και καθορισμένα εθνικά του συμφέροντα,

    είναι απίθανο να παραμείνει δημοκρατική, ευημερούσα και ειρηνική για πολύ καιρό.....

    Αυτό δείχνει η ιστορία, αυτό σου εγγυόνται φασιστοειδή και καραγκιόζηδες τύπου Λεπέν, Σαλβίνι, Φάρατζ, Όρμπαν και το λοιπό εθνολαϊκιστικό σκυλολόι,

    που φευ, αρθρώνουν λόγο γιατί από την άλλη μεριά βρίσκονται τα μονεταριστικά ακρονεοφιλελεύθερα καθίκια της εσπερίας και της πέραν του ατλαντικού όχθης (Τραμπ, Τζόνσον, κλπ), καθώς και αριστεράντζες της τεμπέλας και του αχαμνοξυσμού..... (τύπου ταμτάκου, ντε λίνγκε, πο(ρ)δέμος, 5 αστέρια, κλπ)

    Εμείς εδώ για να γλυτώσουμε από τα πολιτικά νούμερα και τους χαφιέδες τους καραμανλισμού φτάσαμε στο σημείο να ελπίζουμε σε κούληδες.... (τρομάρα μας...)

    Τι δεν καταλαβαίνεις, μέγα αναλυτά, της εθνολαγνείας και της προγονοπληξίας????


    Υ/Γ Ευτυχώς που οι νέες γενιές, που κάποια στιγμή θα ανέλθουν στην εξουσία, έχουν ταξιδέψει πολύ και για πολλά χρόνια και η Ευρώπη δεν τους είναι πλέον ξένος τόπος!!!!!!!

    Προσοχή όμως, πρώτα θα ζήσουμε με τις συνέπειες των επιλογών μας...


    χψ






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/2/20 10:45

    Και επειδή χαζολόισα πολύ με βιβλία και ιστορίες,

    έμαθα, τώρα στα γεράματα, να περιμένω το χειρότερο και να προσπαθώ για το καλύτερο!!!

    Γι΄ αυτό θα μπορούσες και να με πεις, φιλελεύθερο πραγματιστή.


    Εσύ λάτρης του μπούρδα (αδυνάτισε ο μπούλης) και του ταμτάκου, οπαδός της επίπεδης γης, του ματιάσματος και του ψεκασμού, έρμαιο των ζωδίων και των συνωμοσιών, βαυκαλίσου επανάσταση και πατριωτισμό......

    χψ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/2/20 11:45

    Εχεις βρει κανενα φανταστικο χαζο και βριζεις για να φανεις; ρε μηπως εισαι εσυ ο κλαρινογαμπρος και περνας για νοικοκυρης; θεματα εξωτερικης πολιτικης δεν μπορεις καν να τα προσεγγισεις.θεματα αιγαιου ουτε που τ αναφερεις θεματα κυπρου ουτε που τα στοχαζεσαι.εκτος αν ειναι ανυπαρκτα.τις νεοακροδεξιες της ευρωπης τις φτειαξανε με τη συμπεριφορα τους τα κολοβα φιδια της φασιζουσας Γερμανιας.τα τελευταια δεκα χρονια.μαλλον εσυ δεν καταλαβαινεις κι οχι ο κλαρινογαμπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/2/20 13:01

    Μια Ευρώππ με αχαλίνωτο ανταγωνισμό μεταξύ των κρατών,

    όπου το καθένα θα εξυπηρετεί τα στενά και καθορισμένα εθνικά του συμφέροντα,

    είναι απίθανο να παραμείνει δημοκρατική, ευημερούσα και ειρηνική για πολύ καιρό.....


    Μεγάλη αλήθεια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/2/20 13:29

    ποιος ανταγωνισμος μεταξυ των κρατων της ευρωπης ρε χιψηδες.γερμανικος νεοναζισμος λεγεται υπο την αμερικανικη εποπτεια.ομοκεντροι κυκλοι ειναι.μολις πηρανε χαμπαρι οτι μπαινει η ελλαδα με τη γεωστρατηγικη της δυνατοτητα να τους παρει τα βαλκανια βαλανε το γερμανικο ντοπερμαν να την κατασπαραξει.μου αρεσει ρε χιψηδες που κανετε πως εχετε αντιληψη..πεστε κανα κουτσομπολιο για το μπενυ και τη φωφη και πολυ σας παει... εκει που ο μεγαλος Ανδρεας Παπανδρεου εκανε αλλοτε πασχαλιατικη λειτουργια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος2/2/20 13:35

    καλα σε ειπε ανιστοριτο...δυο παγκοσμιοι πολεμοι και πολλοι αλλοι 30 χρονια 50 χρονια 100 χρονια γινανε απο τα κρατη της ευρωπης...ουαχχχ σαλαχα τα γιδια ρεεε ..η πιο ειρηνικη και καλυτερη ευρωπη ειναι αυτη της ευρωπαικης ενωσης..αιντεεεεε εται πριιιιιι....σφυρα κιολας να δεσει η εικονα....και κοιτα να αδυνατισεις οπως ο αρχηγος σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος2/2/20 13:40

    πατριδα ειναι αυτο το ενοχλητικο πραγμα γυρω απο την καρεκλα

    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος2/2/20 13:42

    ΠΑΨΕ ΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΓΚΕΣΕΜΙ..ΕΛΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ.ΕΝΑ ΜΠΙΚ ΔΕ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος2/2/20 13:50

    ΣΙΓΑ ΡΕ ΧΑΖΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΔΟΞΟΥΡΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ

    ΕΠΑΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΛ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος2/2/20 14:35

    Τα δαρδανέλια είναι πουλιά που κατοικούν κατά εκατομμύρια ζεύγη,

    ακριβώς κάτω από τον Ελλήσποντο.

    Το δαρδανέλι είναι συγγενές πουλί με το σγαρδέλι και το ζουγανέλι, αλλά αυτό κατοικεί στη Ζάκυνθο.


    (από διαγώνισμα πατριδογνωσίας που κάποτε έγραψε ο ρεντεζέλας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/2/20 23:02

      Απο μαθητη ρε του την ειχανε πεσει φουφιανοι.τοσο σπουδαιος ειναι;

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος2/2/20 14:38

    Αν θες να ξενυχτάς,

    έχε τας αγκάλας ανοικτάς.

    (που ξέρεις κάτι μπορεί να γίνει)

    (αφιερωμένο στον κεφαλαία))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος2/2/20 14:41

    Ένας ελληνάρας και πατριωταράς έγραψε κατά λάθος για τον παρθενισμό του Βαγγέλα αντι για το βαγγελισμό της Παρθένας. Παρά λίγο αποβολή....


    αυτάάάάάάά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος2/2/20 15:03

    Το κοκορέτσι πρόγκηξεν την γεύσιν της γαρδούμπας....

    (εξοχικόν ο (ε)μπαναστάτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος2/2/20 17:33

    εγεραντισατε μπιτι gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος2/2/20 17:49

    ΟΧΙ ΡΕ ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΦΕ ΔΕ ΣΟΥ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ;
    Σχολικά μαργαριτάρια...😎🙄
    Να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας!!!🤩😁😁
    Η Σκανδιναβία είναι μια πράξη που κάθε πολιτισμένος άνθρωπος πρέπει να αποφεύγει-(Από γυμνάσιο της Λάρνακας Κύπρου)
    Εσπεριδοειδή σαν τα πορτοκάλια είναι και τα μαντολίνια, αλλά πιο μικρά και με φλούδα που βγαίνει εύκολα
    Ο ογδοηκοντούτης είναι ένα είδος καλαμαροχτάποδο που γενναει ογδόντα κοντούτια τρείς φορές το χρόνο
    Η Παπική Βούλα ήταν μια κατσίκα που την είχαν στο Βατικανό για το πρωινό γάλα του Πάπα
    Water is composed of two gins. Oxygin and hydrogin. Oxygin is pure English gin. Hydrogin is pure English gin and water.
    (St. Andrews High School, California, USA)
    Ο εκδότης είναι ένα μικρό πουλάκι που ζεί στο Χάνι της Γράβιανης
    Το παλαμίδι του Ναυπλίου είναι αφρόψαρο του Αργολικού, καταπώς λέμε σαρδέλλα Καλλονής Λέσβου.
    (Από δημοτικό σχολείοτης Κατερίνης, 1994 )
    Δημώδες λεγεται ένα σαν τραγούδι όταν είναι άσμα, δηλ. παλιό. Το καινούριο δημώδες άσμα αποκαλείται
    τραγούδι της μόδας όπως το χεβημέτα και δεν θεωρείται άσμα αλλά ούτε και τραγούδι, δότι θεωρείται ροκ.
    (Απο γυμνάσιο της Αθήνας, 1992 )
    ….Τα γκαρσόνια που σερβίρουν τσίρο με ρακή στα νησιά λέγονται τσιράκια. Άμα τους το πεις θυμώνουν,
    όπως με το Μπεγλαμπή στη Ναουσα στην Πάρο
    (Από γυμνάσιο της Αθήνας, 1992 )
    Η επετηρίδα είναι αυτό που βγάζουμε στα μαλλιά μας άμα δεν λουζόμαστε συχνά
    Ο μισογύνης είναι τέρας μυθολογικόν, μισός γυναίκα και μισός άλλο πράμα, απερίγραπτης ασχήμιας και τελείως εξαγριωμένος με την κατάστασή του.
    (Από γυμνάσιο της Θεσπρωτίας, 1991)
    Το φοβερότερο όπλο των αρχαίων Αράβων ήταν ο Ευνούχος
    Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιβύη της Αλεξάνδρειας
    Την τελευταία μαχαιριά στον Καίσαρα την έδωσε ένας Έλληνας. Λεγόταν, νομίζω, Βρεττός
    Οι Έλληνες εφεύρεσαν τη γεωμετρία για να αποφύγουνε την άλγεβρα που ήτανε αράπικη
    Ο Ρωμύλος και η Ιουλιέτα βύζαξαν τη λύκαινα κι έφτιαξαν τη Ρώμη, αλλά οι γονείς τους δεν τον ήθελαν
    το γάμο και στο τέλος τους δηλητηρίασαν μαζί με το Σαίξπηρ
    Τα δικαστήρια της αρχαίας Ελλάδας ήτανε τρία, δηλ. ο Άρειος Πάγος σε τρία σημεία της γης.
    Στην αρχαία εποχή δεν υπήρχαν ξένες χώρες γι’ αυτό δεν έχουν βρει οι αρχαιολόγοι αρχαία διαβατήρια
    Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει
    στο φουλ.
    (Από διαγώνισμα στην Ιστορία, γυμνάσιο της Κορινθίας, 1989)
    Εγώ, κύριε, δεν ξέρω ποιος έβαλε την υπογραφή στη Μάγνα Κάρτα. Εγώ τη σέβουμαι την περιουσία του σχολείου
    και εκτός αυτού, ήμουνα άρρωστος εδώ και τρεις μέρες και έχω φέρει και χαρτί απ’ το γιατρό…
    (Δικαιολογία μαθητή γυμνασίου, Κόρινθος 1990 )
    Όταν ο Χριστός ήτανε μικρός, ο πατέρας του ο μαραγκός Ιωσήθ, το φώναζε Χρηστάκη
    Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν γιατί οι Θερμοπύλες ήτανε πολυπληθέστεροι σε αριθμό
    Την Οδύσσεια της έγραψε ο Οδυσσέας. Την Ιλιάδα ο Ηλιάδης.
    (Από διαγώνισμα Β’ τάξης γυμνασίου της Λαμίας, 1969)
    Η γυναίκα του Τσάρου λεγότανε Τσάρα. Η κόρη του τσατσάρα. Ο γιος του Νορέγιεφ.
    Η μάνα του Ρασπούτιν ήτανε η ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας.
    (Από γυμνάσιο της Καρδίτσας, 1991)
    Η Παραφίνη ήτανε η θεά που προστάτευε τα Χερουφίμια και τα Σεραφίμια.
    (Από διαγώνισμα στα θρησκευτικά, γυμνάσιο της Κορίνθου, 1990)
    Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λιπτον Τι.
    Ο Κορινθιακός Κόλπος ευρίσκεται τελείως κατά μήκος.
    (Από γυμνάσιο της Πάτρας, 1988)
    Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται, αλλά όχι πάντοτε
    (Από γυμνάσιο της Καλαμάτας, 1991)
    Η κυριότερη αιτία της εξάτμισης είναι η φωτιά κάτω από το κατσαρολάκι
    Η βαρύτητα είναι πιο δυνατή το Φθινόπωρο. Τότε βλέπουμε τα μήλα να πέφτουν ομαδικά
    Το παιδί που οι γονείς του είναι από την Ύδρα, λέγεται Υδρογόνο
    Η σοβιέτα είναι που φοράνε οι Ρωσίδες. Στη Σερβία φοράνε σερβιέτες.
    Το νερό ανακατεύεται με όλα τα υγρά, εκτός από το αίμα. Υπάρχει και παροιμία γι’ αυτό.
    2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος2/2/20 20:39

    Γεια σου ρε γερόλυκε, τσιροπούλια πιάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος3/2/20 16:38

    Τάσος Χατζηαναστασίου
    26 λεπτά ·

    Ζορίζονται οι διεθνείς οργανισμοί να λάβουν μέτρα κατά της εξάπλωσης του νέου ιού της Κίνας θεσπίζοντας έκτακτα μέτρα περιορισμού της διακίνησης ανθρώπων και αγαθών... Όταν οι προτεραιότητες της παγκοσμιοποίησης έχουν λάβει πλέον τον χαρακτήρα ταμπού ακόμη και εις βάρος της παγκόσμιας υγείας, αυτό σημαίνει ότι ο ορθολογισμός έχει υποχωρήσει προς όφελος δογμάτων και δοξασιών που συνήθως αποδίδονται σε θρησκευτικές προκαταλήψεις. Από φιλοσοφική άποψη έχει ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς αφορά τις ζωές μας για τις οποίες ελάχιστα ενδιαφέρονται οι σύγχρονοι έμποροι των εθνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος3/2/20 18:33

    Ο Παυλής (αυτός ο τιτανοτεράστιος υπουργός) πήγε στη Μόρια, έπαθε σοκ και μετά πήγε στα μπουζούκια για να ξεχάσει....

    (τελικά εγεράντισα μπίτι..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος3/2/20 20:52

    μπουζουκια ρε γατακι ηταν, το περιβολι του ουρανου, καποτε..... ταλλα ειναι μοναστηρια.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος4/2/20 11:34

    εννοείς την εποχή των δανεικών

    (που σου είχε τάξει ο ταμτάκος και ο ούγκαλος ότι θα στα σβήσουν....)

    έχεις δίκιο, τότενες τα σκόρπαγες αβέρτα στο λελουδικό και πιο παλιά στο πιατικό,

    κολαούζος και γλύφοντας τον μακαρίτη το Βαγγέλη, που βλέποντάς σε εκεί τα ονόμασε πολιτιστικά κέντρα....χαχαχαχαχα

    (είδες για να συχνάζεις σ αυτά, εσύ πνεύμα της διανόησης, πως πήραν τέτοιο όνομα???...)

    Απέ 'μεις, μια φορά στο τόσο, χωνόμαστε σε κάτι υπόγες, πίνοντας κάτι ξύδια, το παίζαμε διανόηση του σοσιαλισμού και ανατριχιάζαμε υποδεχόμενοι την Μιμή στο ελληνικό.....

    Τράβα πλέρω τα δανεικά (μπες στην πλατφόρμα) και μη σε δουλεύει ακόμα ο σεισάχθειας και ο σχιστομνημόνιος....

    Υ/Γ Τώρα όσο αφορά το άλλο το πατριωτάκι που θέλει τη γνώμη μου για το Αιγαίο και τα ελληνοτουρκικά, εγώ είμαι "βολεμένος", αφού τη μπαλιζού δεν τη θέλουν οι τούρκοι.....αλλά κατά πως το πάνε κάτι ελληνάρες, που ξέρεις μπορεί να τους ανοίξει η όρεξη, των μεμέτηδων, και για τα βελάνια ακόμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος4/2/20 14:03

    που να τα ξερεις αφου κατι σαν εσενα τ αφηνανε οξω απο την σουδα του μαγαζιου να φυλανε το παλτο του Κατσιφαρα.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος4/2/20 14:40

    Εγώ, είπαμε, χειροκροτητής ήμουνα....

    κάτι ψίχουλα μου πετάγατε....τα μπουκούνια εσείς...

    και όταν αποτελιώσατε τα μπουκούνια αναζητήσατε άλλον κορύτο με πλύμα και το παίξατε επαναστάτες του ταμτάκου και του μπούρδα.....

    (ουρλιάζοντας στην πάνω και την κάτω πλατεία, στήνοντας δικαστήρια..)

    Επιτέλους μπήκαν τα πράματα στη θέση τους, εγώ βαστάζος ήμουνα, κατά πως τα λες σωστά, τα τριζάτα σκαρπίνια βροντοβόλαγαν στις πίστες που οργώνατε....


    Αλλά, σύντροφε, για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι.....

    Μόνο που εσείς γευτήκατε μαυροχάβιαρο, ενώ εμείς ακόμα απολογιόμαστε για τις μάσες σας.......

    Αναλώσιμοι είμαστε πάντα και τώρα βολοδέρνουμε με μονοψήφια ποσοστά, ενώ εσείς θα ξαρθείτε για δεύτερη γυροβολιά.....

    Εσύ καταλαβαίνεις και χαμογελάς σαρδόνια....ο κλαρινογαμπρός δεν ξέρει ακόμα ποιος έφαγε τα μπουκούνια και του είπατε ότι τα φάγανε οι γερμανοί και το πιστεύει ακόμα και ξανα αγωνίζετε....

    Γι αυτό σίγουρα θα ξαναφάτε....μη σκιάζεσαι.....αλιά από μένα και τον κλαρινογαμπρό.....

    Η διαφορά μας είναι ό,τι εγώ το καταλαβαίνω και θα με βαρέσει εγκεφαλικό, ενώ ο κλαρινογαμπρός πλέει σε πελάγη επαναστατικού ενθουσιασμού........

    Να σου πω την αμαρτία μου???? Τον ζηλεύω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος4/2/20 15:55

    δεν εζυγιαζες για παραπανω μην τηρας τωρα που χαραζεις γραμμη ασε που μπορει να σκεφτωωωω οτι ΔΕΝ ΕΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΟΤΕ ,και οπως ειπε μια ψυχη ...οταν ξαναρθουμε θα εχουμε φρεσκα λουλουδια στα χερια για ουλους.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος4/2/20 15:59

    αμα τον γκιολεψεις λιγουλι ακομα και δεν σου απλοηθει.....εισαι για περικοπο.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος4/2/20 19:03

    Εκείνοι που είμαστε σίγουροι, πράγματι μας ζύγιαζαν με τις αλαφρές, ενώ εσάς που πηγαίνατε από τριανταφυλλάκο μέχρι ΕΔΑ σας ζυγιάζανε με τις βαριές.....


    Γραμμή δίνω τώρα που ξεβρακωθήκανε οι χαφιέδες του Καραμανλή, οι αριστεράτζες της τεμπέλας (που έλεγα παλιά)....γι΄ αυτό είναι εύκολο να δίνεις γραμμή και να σφαλιαρίζεις αυτό το απίθανο τυχάρπαστο συνονθύλευμα.....

    Αλλά τη γραμμή τη βλέπουν ΄κείνοι που δεν είναι αλαφροϊσκιωτοι και δεν τους έχουν ψεκασμένους...

    δε νομίζεις???

    Τώρα με τον άλλον (που νομίζεις ότι γκιολεύω) άστο καλύτερα μην το βάζουμε σε κόπο να αντιγράψει πάλε τίποτα παληκαράδες που πολεμάνε μέρα νύχτα την ευρώπη, τον αμερικάνο και τις τράπεζες....είπαμε είναι στον οίστρο της κατρουγκάλιου επανάστασης πλέον, γιατί οι δραχμίστες εξαφανίστηκαν και τώρα αρκείται σε έναν γιδοβοσκό δημοσιογράφο που έχει πάρει συνέπαγα τα κανάλια να υπερασπίζεται τον ταμτάκο......(τον θυμάμαι τότε που μουτσιούλιζε σε κάτι πασοκοκάναλα πως αρουλιότανεεεεεεε, παναγία μου!!!!!)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος5/2/20 11:48

    ακουγεται οτι κοντα στο γερολυκο και χψ θα φτειαξουν χοτ σποτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος7/2/20 10:03

    Στελιος Καζαντζιδης
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ - ΚΡΗΤΗΣ
    ..................
    ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ( ΑΠΛΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤ ΑΝΑΓΚΗΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ...... )
    ............................
    ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΜΕΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

    ΝΑ ΚΥΡΗΞΕΙ CASUS BELLI

    ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΝΑΤΟΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

    ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ

    ( ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ..... )

    ΟΤΙ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΔΥΝΗΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

    ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΥΤΟ ΕΞΑΠΑΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΠΑΣΙΦΙΣΤΙΚΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ.

    ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 'Η ΟΧΙ

    ΚΑΤ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ

    ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΑΝ ΟΧΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

    ΕΣΤΩ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ

    ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.