Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ποιοι (δεν) γιορτάζουν με το εορταστικό ωράριο;


 Από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ξεκίνησε το λεγόμενο εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία θα είναι ανοιχτά τις περισσότερες ημέρες μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ μέσα στο διάστημα των γιορτών προβλέπεται η λειτουργία τους τρεις Κυριακές, αρχής γενομένης από σήμερα.

Η εορταστική ατμόσφαιρα, όμως, δεν είναι για όλους/ες. Θα στηριχτεί, θα πέσει πάνω για την ακρίβεια, στις πλάτες των χιλιάδων εργαζόμενων στο εμπόριο οι οποίοι, χωρίς ξεκούραση, χωρίς διάλειμμα, με κανένα κενό (και με κομμένα ρεπό!), με απλήρωτες υπερωρίες και με τσακισμένα νεύρα θα είναι στο πόδι μέχρι την παραμονή της πρωτοχρονιάς, όταν και θα λήξει το εορταστικό (για τους άλλους, όχι για αυτούς) ωράριο.


Κάτι παραπάνω από δύο διαβολο-εβδομάδες που θα διαδεχθούν τη φιέστα της «Black Friday», αναγκάζοντας τους εργαζόμενους στο εμπόριο να γκρεμίζουν και να ξαναστήνουν ολόκληρα καταστήματα 10 φορές σε έναν περίπου μήνα.

Την ίδια στιγμή, οι εργοδότες του εμπορίου (μεταξύ αυτών οι πιο γνωστοί είναι τα Factory Outlet, τα McArthur Glenn, τα Praktiker κ.α.) αμφισβητούν τα τελευταία χρόνια στην πράξη και την αργία της 26ης Δεκεμβρίου (καθιερώθηκε επίσημα το 2017), καθώς και την εθιμοτυπική αργία της 2ας Ιανουαρίου, η οποία αποτελεί την ελάχιστη ανάσα που χρειάζονται οι εμποροϋπάλληλοι μετά τη σκληρή «εορταστική» περίοδο του Δεκεμβρίου.

Οι ίδιοι οι εργοδότες έχουν «κατακτήσει» τις 32 εργάσιμες Κυριακές στις τουριστικές ζώνες, ενώ το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας επεκτείνεται και πέρα από τα εμπορικά καταστήματα, αφού στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης προβλέπεται η κυριακάτικη λειτουργία των αποθηκών του λιανεμπορίου, με χιλιάδες εργαζόμενους επιπλέον να χάνουν την ξεκούρασή τους.

Σύμφωνα με τη συλλογικότητα «Ορθοστασία», οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου αποφασίζουν κατά το δοκούν πόσες και ποιες Κυριακές ανοίγουν, εφαρμόζουν 5ωρα εργασίας, 3μερες συμβάσεις (Leroy Merlin) μόνο για τα τριήμερα (Παρασκευή – Κυριακή), προσλαμβάνουν εργαζόμενους με εργόσημο (Hondos Center), ενώ σε πολλές επιχειρήσεις επιβάλλεται η 5ωρη απασχόληση την Κυριακή, ώστε οι εργαζόμενοι να χάνουν το επιπλέον ρεπό που θα δικαιούνταν.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης τη γενίκευση της ενοικιαζόμενης εργασίας, «μέσω δουλεμπορικών εταιρειών τύπου Man Power, Adecco, Icap, Mellon, με αποτέλεσμα εταιρείες όπως το Πλαίσιο, ο Βασιλόπουλος και τα Leroy Merlin να στελεχώνουν ολόκληρα τμήματα (π.χ. logistics) αποκλειστικά με “ενοικιαζόμενους”».

Το… γιορτάζουν με απολύσεις τα Public
Στην καθιέρωση της φιέστας που προηγείται, πλέον, του εορταστικού ωραρίου πρωτοστάτησε ένας από τους σημαντικότερους «παίχτες» του κλάδου, τα Public (RETAIL WORLD A.E.), που και φέτος δήλωσαν υπερήφανα ότι είναι η εταιρεία «που έφερε το Black Friday στην Ελλάδα» και «στηρίζουν με συνέπεια το θεσμό από το 2016» (sic).

Δεν μπορούν, ωστόσο, να επαίρονται για τις εργασιακές συνθήκες, δεδομένου ότι την ίδια περίοδο που καλούσε τους καταναλωτές να ορμήσουν στα καταστήματα κυνηγώντας τις «μεγάλες προσφορές», η εταιρεία έδειξε την πόρτα της απόλυσης σε εργαζόμενους, με φόντο τη συνένωση με τη Media Markt σε νέο σχήμα, στο οποίο η RETAIL WORLD κατέχει το 75%.

Όπως αναφέρουν στην «Εποχή» μέλη του σωματείου εργαζομένων στα Public, οι απολύσεις εντείνουν την ανησυχία τους, την ώρα που η εργοδοτική πλευρά παραπέμπει στις καλένδες την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας σε καταστήματα, κεντρικές αποθήκες, τμήματα παραλαβών, ετοιμασίας, αποστολών, καθαριότητας, φύλαξης, οδηγούς, τεχνικούς και συντηρητές, υπάλληλους γραφείων, λογιστές κ.λπ.

Οι εργαζόμενοι θυμίζουν ότι ο Όμιλος, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, «με ορόσημο την αλλαγής της εμπορικής του στρατηγικής το 2015- επιτυγχάνει κάθε χρόνο βελτίωση όλων των δεικτών και αύξηση μεριδίων στις βασικές προϊοντικές κατηγορίες που εστιάζει».

Τα κέρδη της, όμως, και η «ανάπτυξή» της εν λόγω εταιρείας, προσθέτουν οι εργαζόμενοι, έχουν στηριχθεί σε μισθούς πείνας, στο μοντέλο του εργαζόμενου – λάστιχο, σε εργολαβικούς εργαζόμενους/νες, σε απλήρωτες υπερωρίες, σε περικοπές στα έξοδα καθαριότητας «και σε διάφορες άλλες νόμιμες και μη πρακτικές», από αυτές που καθημερινά φτάνουν στα αυτιά τους από τους συναδέλφους τους στα 55 συνολικά καταστήματα Public.

Oι υπεύθυνοι επικοινωνίας των Public διάψευσαν κατηγορηματικά τα περί απολύσεων, απαντώντας πρόσφατα σε σχετικό ερώτημα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Ανέφεραν μάλιστα ότι «γίνονται προσλήψεις 480 εποχικών εργαζομένων τον Δεκέμβριο».

Όπως, όμως, τονίζουν οι εργαζόμενοι, πρόκειται για συμβάσεις ενός μήνα, που σημαίνει… επιστροφή στην ανεργία μετά το τέλος γιορτών.

*Σημειώνεται οτι ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής έχει προκηρύξει απεργία στον κλάδο του βιβλίου και στα καταστήματα public του Νομού Αττικής για σήμερα Κυριακή 15/12 και πραγματοποεί συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας στο Athens Metro Mall (Μπραχάμι)
του Τάσου Γιαννόπουλου

50 σχόλια :

  1. Ανώνυμος16/12/19 09:34

    ΟΤΑΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟ ΛΑΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΑΡΙΑ ΣΧΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/12/19 09:36

    Periklis Danopoulos
    Δεν είναι καινούργιο, αρχίζει όμως να επισημοποιείται και να παίρνει μορφή.
    Στην Ευρώπη πια, είναι γεγονός η πλέον ερμαφρόδιτη συσπείρωση, τέως άσπονδων εχθρών και φίλων. Έγινε πράξη αυτή η ανίερη συμμαχία. Με αφορμή το Brexit και καταγράφοντας τις αντιδράσεις είναι πλέον εξακριβωμένο:
    Στην Nouvelle Vague πολιτική σκηνή, εξαφανίζονται οι διαχωριστικές γραμμές, ανάμεσα στα παραδοσιακά κόμματα και οι πρώην αντίπαλοι, είναι πια στο ίδιο στρατόπεδο. Πολιτικά ρετάλια σαν τον Κόρμπιν, απολιτίκ ενεργούμενα του τραπεζοχρηματιστικού κεφαλαίου σαν τον Μακρόν, κάτι ''σπαγγέτι γουέστερν'' αριστεροί σαν τον Ρέντζι, αλλά και στα καθ'ημάς,Σημίτης, Παπανδρέου ο άρχων της κυβίστησης ,=
    τέως Πθ.Τσίπρας, η οικογένεια Siemens με Ντόρα και Κυριάκο μπροστάρηδες, ο πολιτικός τσαρλατάνος Βαρουφάκης, μια κολλεγιά με τέσσερα βασικά προτάγματα:
    -Την απέχθεια στην βούληση του λαού, είτε αυτή εκφράζεται με ψήφο, είτε με μαζικές διαμαρτυρίες και την λυσσαλέα προσπάθεια ανατροπής της
    -Την απόλυτη αφοσίωση στον Ευρωενσιακό(ανύπαρκτο) ιδεώδες και την τυφλή εμπιστοσύνη στις κοπτάτσιες που τοποθετούν τα μεγάλα συμφέροντα
    -Την υπονόμευση κάθε έθνους κράτους
    -Την αποδοχή όλων των μεταναστευτικών ροών και το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων,
    Δεν ομιλούμε πια για παγκοσμιοποιητική πραγμάτωση, αλλά για τον μεγαλύτερο εφιάλτη της σύγχρονης ιστορίας.
    Οι λαοί λογικά αρχίζουν να αφυπνίζονται. Αλλά για να αποφύγουν άλλους κινδύνους, θα πρέπει να απαιτήσουν εκτός από νέους πατριώτες ηγέτες και την επικράτηση πραγματικής και ισχυρής δημοκρατίας.
    Κάποια στιγμή θα ξημερώσει μια καλύτερη για όλους εποχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/12/19 09:52

    Στέλιος Καραμανώλης
    Οι Τούρκοι θέλουν συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο
    Οι Γερμανοί έχουν συνεκμετάλλευση στις τσέπες μας
    Οι τράπεζες έχουν συνεκμετάλλευση της περιουσίας μας
    Οι πολιτικοί έχουν την συνεκμετάλλευση των ζωών μας
    Και εμείς τσιμουδιά Είμαστε φτιαγμένοι για συνεκμετάλλευση.

    ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ Η ΘΑΝΑΤΟΣ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/12/19 19:08

    Κλαρινογαμπρέέέέέέέ,

    μάλλον αλλάζουν την καρέκλα στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας για να αντέξει μεγαλύτερο βάρος (και κυριολεκτικό και πολιτικό βάρος) πχ του Βαγγέλη του Βενιζέλου!!!!

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/12/19 20:33

    τι παιδευεσαι; ποτε δεν πετυχες τιποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/12/19 21:01

    ΣΗΜΗΤΗΣ
    Μετά το άρθρο του στα ΝΕΑ ότι ο εργασιομανής της Ραφήνας προκάλεσε βλάβη και στα εθνικά, οι καραμανλικοί ούτε που θέλουν ν ακούσουν για ΠτΔ τον...κινέζο. Πάει ο ένας

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
    Ένα μεγάλο μέρος των νεοδημοκρατών δεν θέλει να τον ξέρει (δεν το λένε στα ίσια) γιατί πιστεύουν ότι έβαλε πλάτη στον Τσίπρα. Άλλωστε τι θα πουν οι σαμαρικοί.
    Για τους πασοκατζήδες ούτε ζωγραφιστό δεν τον αντέχουν. Πάει ο δεύτερος

    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    Οι νεοδημοκράτες δεν είναι σε θέση να τον αποδεχτούν για πολλούς και διάφορους λόγους (και καραμανλικοί και σαμαρικοί και μητσοτακικοί, εδώ συμφωνούν όλες οι φυλές της ΝΔ) πάει και ο τρίτος

    ΣΑΜΑΡΑΣ
    Οι νεοδημοκράτες δεν θα είχαν πρόβλημα, εκτός από τους πολλούς καραμανλικούς....τι θα πουν αυτοί??? Κάποιοι δε παλιοί και ιδίως μητσοτακικοί δεν έχουν ακόμα δεχθεί τα παλιά του λάθη, αλλά γιατί αυτός και όχι η ιδέα "καραμανλής" αυτό δεν είναι εξίσωση που λύνεται, ελληναρά μου....

    ΔΑΜΑΝΑΚΗ
    Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι....τι σηματοδοτεί η κυρία σε όλο το πολιτικό φάσμα???? ΤΙΠΟΤΑ!!!! πάει και αυτή, κλαρινογαμπρέ μου...

    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
    Δεν είναι δα και η τεράστια προσωπικότητα που οι νεοδημοκράτες θα καταπιούν ένα άχρωμο και άοσμο πολιτικό πρόσωπο και θα πούνε χαλάλι και ο καραμανλής , χαλάλι και ο σαμαράς.....τι λες??? σβου κι αυτή???

    ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
    Επειδή η τάση που θα επικρατήσει, αλλά και οι δύσκολες (εσωτερικές και εξωτερικές) περιστάσεις απαιτούν για Πρόεδρο ένα πρόσωπο καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟ, γι' αυτό ίσως πάνε περίπατο κάποιοι ακαδημαϊκοί ή κάποιοι καθηγητάδες ή και η πολύ καλή λύση της ΜΑΡΙΑΝΑΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ.


    Έτσι μένουν δύο δυνατές ακόμα (κατά τη γνώμη μου) περιπτώσεις, που θα μπορούσαν να σταθούν ως πρόεδροι

    ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
    Αν σκεφτούμε ότι και στην πρώτη θητεία του ο Μητσοτάκης δεν τον ψήφισε..

    Αν δεχτούμε ότι ήταν ο βραχίονας στήριξης του Τσίπρα, από την καραμανλική πτέρυγα, κάτι που οι νεοδημοκράτες δεν μπορούν να το ξεχάσουν και δεν είναι δημοφιλές (εδώ δε θέλουν αρκετοί τον ίδιο τον εργασιομανή)

    Αν σκεφτούμε ότι τον έχει προτείνει ο ταμτάκος και δε θέλει ο κούλης να φανεί ότι σέρνεται πίσω από την επιλογή του τσίπρα, δε θέλει ρε παιδάκι μου να φανεί ότι το πολιτικόν τίποτα πρότεινε ορθώς...

    τότε δεν αποκλείεται να πάει στον κάλαθο και ο πάκης, αν και θα ήταν μια λύση διεξόδου για τον μητσοτάκη, διεξόδου και ισορροπιών ίσων αποστάσεων στο στρατόπεδο σαμαρικών καραμανλικών....


    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
    Τον άφησα τελευταίο γιατί κατά τη γνώμη μου συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες πρότασής του από το Μητσοτάκη.

    1. Λόγω συγκυβέρνησης και τίμιας συμπεριφοράς, τρέφει μεγάλο σεβασμό το νεοδημοκρατικό πόπολο στο πρόσωπό του, αλλά και γιατί ο ταμτάκος τσίπρας εμμονικά φρόντιζε να προσπαθεί να τον μειώνει ως αντιπρόεδρο και ως ομιλητή στη βουλή (θυμάστε έφευγε όταν μίλαγε ο Βαγγέλης, τέτοιο κόμπλεξ δεν ματάδα)

    2. Στο χώρο των πασοκτζήδων (αυτών που ψήφισαν τα τελευταία χρόνια πασόκ) τυχαίνει της καθολικής αποδοχής (ήδη και η Φώφη έρριξε τις γέφυρες)

    3. Ο Μητσοτάκης θα παρουσιαστεί ως ένας κεντροδεξιός πολιτικός, ευρωπαϊστής που προτείνει πρόσωπο της κεντροαριστεράς και έτσι θα συνεχιστεί η παράδοση της "δυαρχίας", αλλά δεν θα διαλέξει μεταξύ σαμαρά και καραμανλή, για να μη γίνει το σώσε και προτείνοντας τον Μπένυ μπορεί να δυσαρεστηθούν ελαφρώς οι σαμαρικοί και οι καραμανλικοί...

    4. Έντονη προσωπικότητα, καθηγητής συνταγματικού δικαίου, πολιτικό πρόσωπο που διαδραμάτισε πρωτεύοντα πολιτικό λόγο τα τελευταία χρόνια, πρόσωπο που όταν μιλούσε στη βουλή άδειαζε το καφενείο της (μόνο το κομπλεξιό ναρκισσιστικό ανθρωπάκι έφευγε), πρόσωπο που θήτευσε σε υψηλά αξιώματα, γενικής αποδοχής και παραδοχής!!!!

    Τι λες λοιπόν, ώ πατριώτα μου, να σκεφτεί έξυπνα ο Κυριάκος ή να σκεφτεί σαν κλασικός δεξιός??????

    Ελπίζω να μην κάνει την ηλιθιότητα και δεν τον προτείνει, ή αν την κάνει εγώ θα πω, "δεξιοί είναι οι άνθρωποι, τι να περιμένει κανείς"......


    χψ







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/12/19 21:05

    και επειδή τώρα διάβασα το σχόλιό σου, γιατί έγραφα, μην φέρεσαι κομπλεξικά, πάντα μέσα έπεφτα και το ξέρεις και δικαιώθηκα για το συνονθύλευμα, για τα πολιτικά νούμερα, για τις κοροϊδίες τους, για την ευρώπη, για τη δραχμούλα κλπ κλπ

    Πού δεν έπεσα μέσα???? για να σου βρω το σχόλιο πριν 5 6 χρόνια και να ξεβρακωθείς...

    Αλλά για να ακούσω επιχειρήματα για τα πρόσωπα που αποπάνω έγραψα....για να μάθουμε επιτέλους την σκέψη σου....

    αλλά να το διαβάσει με προσοχή...

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/12/19 21:13

    Θυμάσαι τότε που η Φώφη δεν τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας που έκανα ένα σχόλιο περί σχεδίου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας????

    Εμένα μου σφύριξαν τότε ότι φώφη και κυριάκος τα έχουν βρει στο πρόσωπό του και έτσι απογαλακτίστηκε τότε από τον καθαρά κομματικό χώρο....γι' αυτό στην αρχή θύμωσα με το περίφημο "ανθ ημών γουλιμής" αλλά μετά συμβιβάστηκα και ψήφισα πάλι πασόκ.....(εγώ θέλω να ψηφίζω πάντα κατά ριπάς πασόκ πασόκ) χαχαχαχαχαχ

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος17/12/19 09:29

    ΤΣ!!!ΤΣ!!!!ΤΣ!!!

    ANATRIXIASA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος17/12/19 11:17

    ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΜΑΡΕΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος17/12/19 12:29

    1.Το πασοκ πηρε ψηφους επειδη δεν ειχε βενιζελο μεσα,εκτος αν πιστευεις οτι 20.000 ηρθαν με την [χερι χερι κλπ]Βανα.2.αλλος κυριακος ΠΑ[προ αυτοδυναμιας]και αλλος ΤΩΡΑ.3.χρονια πολλα σε ολους καλες γιορτες να περασουμε gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος17/12/19 13:20

    1ον Θα έρχονταν απηυδισμένοι από τον ταμτάκο πολλοί, που κατάλαβαν το δούλεμα που τους έκανε να ψηφίσουν το 2015 και κατάλαβαν ότι ο Μπένυ έβαλε πλάτη και θυσίασε την πολιτική του καριέρα (δεν λαϊκισε δεν σπεκουλάρισε τα μνημόνια) για χάρη της πατρίδας.

    (Μετά την απομυθοποίηση της (ε)μπανάστασης της αντιμνημονιακής, πολλοί κατάλαβαν)


    2ον Πολλοί κεντρώοι και κεντροαριστεροί που μείνανε στο ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα χρόνια, θύμωσαν με το "άδειασμα" του Βενιζέλου και ψήφισαν Μητσοτάκη, μόνο και μόνο να ξεμαγαρίσει η λάκα από τους χαφιέδες του Καραμανλή, που λέω εγώ.

    3ον Έχω κάνει ολάκερη ανάλυση τις προηγούμενες μέρες (θα στην αντιγράψω αποκάτου πάλι) για τους καιροσκόπους που πήγαν σε άλλον κορύτο γιατί το πλύμα σώθηκε. Η φώφη δεν είχε μαχτό (δεν χρύπαγε κυβέρνηση) να γυρίσουν αυτοί, απλά συνθλήφτηκε στο δίπολο. Άλλωστε αυτά τα πολιτικά ρετάλια πήγαν πριν το 2015 και μείνανε και καμώνονται πως ξαναπηγαίνουν τώρα...τι δεν καταλαβαίνεις????

    (που καταλαβαίνεις, αλλά δε χωνεύεις να πεις την αλήθεια...χαχαχχα)

    Δηλαδή αν ο κούλης προτείνει τον Βαγγέλη για πρόεδρο, δεν θα έρθουν άλλοι στο πασόκ θες να πεις....

    Αν κράτησε κάποιος την υπόληψη του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της κρίσης και την σοβαρότητα του χώρου ήταν ο Βενιζέλος, τουλάχιστον για μας που μείναμε στα πέτρινα χρόνια...

    Τέλος πάντων θα το βρει η στραβή τ' αρνί)

    Καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος17/12/19 13:24

    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ!!!!

    Το θράσος των πιθήκων με ναζιστικές απόψεις ξεπερνά κάθε όριο.....

    Ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, να δηλώσουμε πόσο αγαπάμε την πατρίδα και μάλιστα αφού πρώτα μας επιπλήττουν ό,τι μέχρι τώρα δεν την αγαπάγαμε και την ανακαλύπτουμε τώρα...

    Επειδή εδώ μέσα κάποιος κλαρινογαμπρός παρασύρεται από φασιστοειδή και ακροδεξιά τσόλια, καλό θα είναι να είναι προσεκτικός όταν αναφέρεται στον πατριωτισμό του καθένα....

    Οι χαρακτηρισμοί βαρεμένος, μυαλοκαμένος, στοκαρισμένο βούρλο, ψεκασμένος κλπ αφορούν αυτούς που εκτέθηκαν στην κρίση και την ψήφο και έτσι έχω κάθε δικαίωμα να τους κρίνω να τους κατακρίνω και να τους φτύνω αν θεωρώ ότι είναι επικίνδυνοι, ακόμα και άθελά τους....(ή καλύτερα να θεωρώ κάπως έτσι τις απόψεις τους, γιατί τους ίδιους δεν τους ξέρω και δε θέλω την παρέα τους, εκείνους που θέλω την έχω)

    Τέτοια πολιτικά ρετάλια και επικίνδυνα όπως αποδείχτηκε είναι τα παρακάτω:

    1. Εκείνοι που κορόιδεψαν και εξαργύρωσαν ψεύτικους αγώνες, πού ουδέποτε έκαναν..

    2. Εκείνα τα γιδοξούρια που πλαίσιωσαν την αστική δημοκρατία για να κατακλέψουν το κράτος φοροδιαφεύγοντας, εισφοροδιαφεύγοντας, παρανομώντας και εξαπατώντας

    3. Εκείνα τα τυχάρπαστα ανθρωπάκια που γίνανε γυρολόγοι για να είναι σε κόμματα εξουσίας για ίδιον όφελος, όχι ότι είδαν το φως το αληθινό και άλλαξαν...

    4. Εκείνοι οι χαφιέδες της καραδεξιάς που επικαλέστηκαν την ιδέα της αριστεράς και την εξευτέλισαν μόνο και μόνο που λέγανε και λένε ότι είναι αριστεροί...

    5. Εκείνα τα (ας μην τα χαρακτηρίσω) που πούλησαν επανάσταση σκίζοντας τα μνημόνια, χτυπώντας νταούλια στις αγορές και ως αγράμματοι νάρκισσοι κορδώνονται ηλιθιωδώς ότι έδωσαν τη μάχη των 17 ωρών, ενώ όλοι μα όλοι ξέρουμε ότι ήταν και συνεχίζουν να είναι οι χρυσές λύσεις του συστήματος....δηλαδή, σκέτοι σπιούνοι και υποτακτικοί των αμερικάνων..ναι, ναι, ναι, αυτοί που στήνανε δίκες στην κάτω πλατεία ενώ στην απάνω πλατεία χτυπούσαν ουρλιάζοντας δύστυχους αλλοδαπούς τα πιθήκια των ναζί και αυτοί, οι της κάτω πλατείας, δεν ενοχλούνταν, αλλά τους θεωρούσαν και αυτούς αντιμνημονιακούς και .....συντρόφους....(το θυμάμαι και ανεβαίνει η πίεση 300)

    6. Εκείνα τα στρατόκαυλα μπουρδοειδή που πούλησαν ελληνίαση υβρίζοντας τον καθένα που νόμιζαν ότι το πόπολο θα ευχαριστηθεί...(και ευχαριστιόσουν πόπολο, όταν ο αλητάμπουρας έβριζε και ρούχνιζε) βγάζανε τα χέρια σου καρούλες να χειροκροτάς την υπουργάρα, εσύ ο αριστερός, εσύ ο αριστερός.....(πώς να μην ξεράσω)

    7. Εκείνους, εκείνους, εκείνους.....


    Οι χαρακτηρισμοί βαρεμένος στοκαρισμένος κλπ δεν σε αφορούν γιατί απλά δεν ξέρεις καν τι απ όλα είσαι....γι αυτό τράβα στην χαρτορίχτρα και την ξεματιάστρα και διάβασε κανένα ζώδιο ή καλύτερα πάρε κανένα κομποσκοίνι μαζί με τις επιστολές του Ιησού....

    Πώς να σε χαρακτηρίσω, πόπολο, με το ότι έβαλες μέσα στη βουλή τα ναζιστικά αποβράσματα και εξακολουθείς να αναδεικνύεις το κάθε τυχάρπαστο που σου λέει το πιο απίθανο....απλά είσαι αχαρακτήριστος!!!!!

    Υ/Γ Κάπου πήρε το μάτι μου ότι ο άλλος θέλει πολλά κόμματα μέσα στη βουλή....και νομίζει ό,τι έτσι θα λυθούν τα προβλήματα.....το μπάχαλο και η εξαγορά δεν του περνάει καν από το νου....αλλά τι να του πεις??? χαμένο θα πάει ό,τι και να του πεις.....

    ο εμμονικός χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος17/12/19 14:06

    αφιερωμένο και αυτό


    Οι γενίτσαροι, αφού μουτσιούλησαν για δεκαετίες οικογενειακώς στον κορύτο του ΠΑΣΟΚ, είδαν ότι το πλύμα σώθηκε και αποφάσισαν να γίνουν μπαναστάτες (επαναστάτες)....

    Αφού είδαν την ευκαιρία (αυτή της χρεωκοπίας) ως άψογοι καριερίστες για την πολιτική προσωπική τους επιβίωση έδρασαν με ιδιοτέλεια και τυχοδιωκτικά.

    Τους είδαμε να μεταλλάσσονται και να γίνονται διαπρύσιοι αντιμνημονιακοί κήρυκες.

    Και για να καθιερωθούν στο χώρο του πολιτικού συνονθυλεύματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ,

    άρχισαν να ρέπουν στη λεκτική υπερβολή,

    σε ακραίο πολιτικό λόγο, χωρίς αίσθηση των ορίων και της γελοιότητας,

    να γίνονται χυδαίοι και προκλητικοί μόνο και μόνο να γίνουν αρεστοί στον νέο τους πολιτικό χώρο......

    Κατ' ουσία όμως είναι αφελείς.....

    Μήπως κάνω λάθος, Νίνα μου???

    Μήπως κάνω λάθος κλαρινογαμπρέ μου???

    χψ

    15/12/19 11:19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος17/12/19 14:21

    και αυτό αφιερωμένο

    Το μπουρδοειδές στρατόκαυλον απεχώρισε στα τέσσερα.....

    Το άλλο βγήκε χθες σα μαστουρωμένο να πει το πρόγραμμα του μονεταριστή κούλη.....τέτοια αντιγραφή δε μπορούσα να κάνω ούτε στα μαθηματικά στις δόξες μου...

    Η μεγάλη ηγέτης σηματοδοτεί με τη Βάνα την παλαιοντολογία και με το στάθη την μπαρμπου...τσολογία!!!! Το συγχυτικό τόχω σίγουρο.....

    Ο ΣΚΑΪ όλο και βγάζει τη σύζυγο του Γιάνη (και μάλιστα μόνη της)....πόσο να πηγαίνει η σφήνα διαφήμιση σήμερα???? ήήή κατά πως λέει ο πονηρός αναλυτής, αβαντάρουν τον νάρκισσο να πάρει ψηφαλάκια από τους "επαναστάτες" και να κόψει από τον ταμτάκο......πού ξέρει κανείς????

    Όλα τα λεφτά είναι ο Σκουρλέτης παιδιά.....ωρύεται κυριολεκτικά (καθώς και ο δικολάβος φίλης) στα ΜΜΕ μόνο και μόνο νάχει να λέει ότι αγωνίστηκε και αξίζει τη.....διαδοχή του "αγγλόφωνού"...

    Τούτες τις μέρες κάνω χάζι και ένα από τα παιδιά μου που το οδήγησε το παρεάκι του μαξίμου να συμπαθήσει τους....άλλους!!!!!! Καλημέρα του λες και στ' ατσάλι στέκεται......τόλεγα μια μέρα στον πονηρό ξάδερφο και την άλλη τόκανε σκίτσο πανελληνίως.....

    (ότι τους συχαίνεται επειδή τον ανάγκασαν να συμπαθήσει τους άλλους, κάτι τέτοιο)

    (γραμμή έδινα και εξακολουθώ να δίνω υπερήφανε συντροφο-πατριώτη, τέως γιδοξούριον)


    Το όνειδος της οικογένειας (κατά Αντρέα) απερρίφθει από τον κομιστή των επιστολών του Ιησού???? τι κρίμα θα είχε ο πατριώτης μας κάποιον να ψηφίσει....τι κρίμα!!!!! Τώρα κατά πως γράφει θα ξαναψηφίσει σύριζα........βέρτικο ίσως???? πάντως τρικυμία εν κρανίω σίγουρα...

    11/6/19 14:37

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος17/12/19 14:54

    ΧΨστικη αντίληψη της πραγματικότητας η οποία είναι πάντα αντεστραμμένη σε σχέση μ’ την πραγματικότητα . Η δεδομένη ειρωνεία του λειτουργεί ως φτηνός εξυπνακισμός που εκβιάζει εντυπώσεις και λειτουργεί ως λωτοφαγικός μηχανισμός, δεν αρνείται την πραγματικότητα αλλά εσκεμμένα την παραποιεί και την αγνοεί. Προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την ιστορία προσπερνώντας κεφαλαιώδεις περιόδους πασοκικής λαίλαπας, χωρίς καν να αφήνει περιθώρια ενός μετέωρου ρε «μήπως»;
    Δεν διστάζει να εκθειάζει ως πολιτικό μεγάλου βελινεκούς έναν κενολόγο που είναι περήφανος για το άρθρο 86 για το ξεχασμένο στικάκι στο συρτάρι του για την κάλυψη των τρωκτικών συντρόφων του.
    Μισεί όσους έχουν άλλη πολιτική άποψη ακόμα και για το πως διάγουν τον βίο τους «είναι το παράδειγμα» κάπου έγραψε, γιατί δεν γλεντάει αλλά συντηρεί και μεγαλώνει την περιουσία του.
    Αδιαφορεί για τα όρια και τα κίνητρα που ο καθένας μπορεί να τα ερμηνεύει διαφορετικά και ότι αυτή η διαφορετικότητα δίνει την δυνατότητα στην υποκειμενικότητα του δικαίου, χωρίς βεβαια να εννοώ ότι αυτή η υποκειμενικότητα δικαίου νομιμοποιεί την κατάλυση του νόμου της ηθικής τουλάχιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος17/12/19 15:06

    φιλε μου οσο και να σκουζεις ενα ειναι σιγουρο.πατε κατα κατου και δεν γυριζει..... ετσι που σκεφτεσται.τοσα χρονια στο κουρμπετι και δεν μαθατε οτι δεν μιλανε ετσι για το λαο.απο την μια βριζεις κ απο την αλλη λες γυρνατε,τι καρτερεις πια??τοσο πια μπιτι???δεν τηρατε τρογυρω σας εχει παραδειγματα.εκτος και καρτερεις νεολαια χιχιχι.......εκει εισται υπο του μηδενος.στα λεω και σκεψου τα λοιπον επειδη χαραζεις γραμμη μηπως αλλαξετε.δεν νομιζω οτι ειναι κουτος να προτεινειβενιζελο για προεδρο.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος17/12/19 15:11

    Βρε ασχετούλικο,

    όταν προσπαθείς να κλέψεις προτασούλες και σκέψεις άλλων και να τις προσαρμόσεις σε πρόσωπα και καταστάσεις, δεν καταλαβαίνεις ότι αφού δεν μπορείς να το κάνεις καλά θα σε καταλάβουν???

    Το άρθρο 86 ισχύει από το 1864, ναι από το οχτακόσια, απλά στην αναθεώρηση του συντάγματος ο Βενιζέλος αύξησε το χρόνο παραγραφής, μόνο το στρατόκαυλο που έγλυφες το έλεγε αυτό, όπως και για τα γερμένα υποβρύχια, που μετά καμαρώνουμε που τα έχουμε και ευτυχώς κλπ κλπ

    Ως προς το ξεχασμένο στικάκι σου απαντά η ομόφωνη αθώωση αυτού του τύπου που ήταν δικαστικός και μετά στο ΣΔΟΕ (δε θυμάμαι το όνομά του). Ο χοντρός είχε μιλήσει για παράνομο αποκτηθέν στοιχείο και τότε εσύ άφριζες πίσω από το μπουρδοειδές που θαύμαζες.....

    Όσο και να χτυπιέσαι ο Βενιζέλος τυχαίνει του θαυμασμού φίλων και εχθρών.

    Τώρα ως προς την πασοκική λαίλαπα, επειδή αυτή σε έκανε ευρώπη και έφυγε η σγάρτσα σου από τη φτέρνα, έχεις ξεπεράσει ως προς το χαρακτηρισμό λαίλαπα και το πιο ακροδεξιό φανατικό ανθρωπάκι της 10ετίας του 80....

    Επειδή ο Μητσοτάκης είναι δεξιός, γι' αυτό μπορεί να μην τον προτείνει για ΠτΔ και θα παραμείνει ένας...κούλης!!!!!

    Ας πάει στη Δαμανάκη που είπε κάποιος....όσο είναι αυτή, άλλο τόσος θα είναι κι αυτός.....

    καλές γιορτές!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος17/12/19 15:16

    Τώρα να απαντήσω στο γερόλυκο σα νάναι ο 10 και 2/10 παλιός κεφαλαίας ή το ανάποδο???

    Ρε ντεεεεε, τήρα μη σου βγει η μασέλα με κανα κριας σκοινί τώρα τον κατήφορο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος17/12/19 15:19

    χαχαχαχαχα χψ χαχαχαχαχα..ψαχνεις να βρεις ενα φασιστα ενα ακροδεξιο ενα αποδιοπομπαιο εκει που δεν υπαρχει.Δαμανακη ειπε η Μαρεβα.Δα-μα-να κη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος17/12/19 15:25

    ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑΙ ΡΕ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΤΕ.ΚΑΠΟΤΕ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΤΙ ΘΕΟΣΚΟΤΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΓΑΜΕ.ΤΩΡΑ ΑΠΛΩΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ.ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΩ Ο ΜΠΕΝΥ Ο ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος17/12/19 15:38

    τσιροπουλια στον αερα πιανεις ρε θεριο.....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος17/12/19 15:41

    επηρες επιδομα μερισμα?gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος17/12/19 18:00

    Δεν έχει ανάγκη το σημερινό μέρισμα. Είναι χορτασμένος από τα μερίσματα του χρηματιστηρίου... γι'αυτό και δεν βγάζει το Μπενυ από το στόμα του. Τον ονειρεύεται και Πρόεδρο . φανταστείτε τον χψ παρά τω προέδρω χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος17/12/19 18:13

    Μου τόδωκε ο ταμτάκος τον Ιούνη!!!!! Ήταν η 13η σύνταξη των ....χριστουγέννων, έτσι νόμισε ό.τι ήταν χριστούγεννα....είδες τι κάνει η κλιματική αλλαγή....

    Εδώ σου λέει τους είπα τόσα και τόσα και έπιασε, και αν τους πω 13η σύνταξη τον Ιούνη σα δώρο χριστουγέννων γιατί να μην πιάσει????

    Και έπιασε, φίλε μου, ένα ολάκερο 32% τόχαψε και τάχα μου το παλιοθέατρο το φέρνει σαν επιχείρημα ότι να ο κούλης δεν το δίνει.....ρε ντεεεεε και αυτοί που πίστεψαν κούλη τάλε κουάλε με σας είναι, άλλωστε έχετε περάσει και απ αυτό το μαντρί....ή κάνω λάθος??? ή κάνω λάθος????

    Εγώ σαν ψωριάρης χώρια....δεν έχω συνηθίσει μάτι να γλύφω εκεί που έφτυνα, δεν πιστεύω τώρα στα γεράματα να το χάσω και να αρχίσω να φωνάζω υπέρ των ακρονεοφιλελεύθερων μονεταριστικών καθικιών ντόπιων και ευρωπαϊκών...(για να μην ξεχνάτε τι σας έλεγα)...

    Για να δούμε τελικά πως θα δράσει ο κούλης στο θέμα του ΠτΔ...πάντως η πρώτη φορά εξευτελίστηκε όσο και να μην σας αρέσει...ξευ τε λι στη κε στο πρόσωπο του καραγκιοζάκο και αυτό το ξέρετε, το είδατε, το γευτήκατε, το νιώσατε, το ρίξατε το σταυρίδι σας και το χειρότερο δεν μπορείτε να ξεχάσετε τη δικαίωσή μου που τους τάχωνα και τους τα χώνω......

    Όπου τα πετυχαίνω τα φτύνω και δεν κοτάνε να με τηράξουν στα μάτια, χαφιέδες ήσαν είναι και προδότες της δημοκρατίας και της αριστεράς......και φυσικά τάχω μαύρα και στριμένα!!!!!

    Άντε τώρα να σας κάνει διαφώτιση κείνος ο γιδοβοσκός (παλιός πασόκος που γκαφούναγε όταν μάσαγε) που χτες προχτές τσακωνότανε με τον τηλεφιλόσοφο μπογδάνο και ψάχνω να βρω την μεγάλη δημοσιογράφο της ΕΡΤ που μάλωνε τους συναδέλφους της άμα ψέλιζαν τίποτα εναντίον του τατμτάκου....τήρα πως αλλάζει ο καιρός ρε φίλε και μετά σου λένε δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή....



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος17/12/19 18:20

    Ένα πράμα μονάχα τους λέω όταν τα συναντάω.

    Για να δω τις παλάμες σου φίλε.

    Γιατί μου λέει

    Κάτι θέλω να δω, του λέω

    Και αφού μου τις δείχνει, αρχίζω και κακοπαθιέμαι με τις καρούλες που έχουν....

    -- Τι καρούλες είναι αυτές?????

    --Ποιες καρούλες, μου λέει.

    ---Αυτές ρε αριστεράντζα που απόχτησες χειροκροτώντας το στρατόκαυλο μπουρδοειδές όταν ρούχνιζε βρίζοντας με ακροδεξιές και χυδαίες κορώνες, του λέω.....

    Μόκο το λιμοτάγαρο, την ουρά στα σκέλια και δρόμο....

    Υ/Γ αυτά κλαρινογαμπρέ μου είναι επιχειρήματα που δεν αντιμετωπίζονται με τίποτα!!!

    και βερβερίζουν τα άτιμαααααααα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος17/12/19 18:26

    Ή το άλλο

    Τι σόι αριστερή κυβέρνηση ήταν αυτή που τον αρχηγό της ΚΥΠ της καραδεξιάς κυβέρνησης τον έκανε υπουργό δικαιοσύνης!!!!!!!

    Πράγματι ήταν για πρώτη φορά...νούμερα!!!

    Υ/Γ απλά επιχειρήματα, τσολιά μου, ελληναρά μου, που δεν απαντιώνται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος17/12/19 18:40

    Ο Μητσοτάκης γιατί να προτείνει Δαμανάκη?? Τι θα κερδίσει???

    Σε τι θα του λύσει τα χέρια???

    ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!

    Ίσα ίσα που οι νεοδημοκράτες (απ ότι βλέπω από τον κύκλο μου, όχι μόνο δεν την εκτιμούν, αλλά και δυσανασχετούν με την "υπερ-είσπραξη" των αγώνων της....

    Προτείνοντας όμως τον Βαγγέλη το Βενιζέλο, πέρα από τα παραπάνω που σας έγραψα, θα κάνει και ένα ακόμα σημαντικό βήμα πλαγιοκόπησης του κινάλ, αφού τώρα το παιχνίδι είναι ο διαμοιρασμός των ιματίων....

    ούτε αυτό καταλαβαίνεις???? τι διάολο άνοια έπαθες και δεν το αποκλείω αφού ακόμα αβαντάρεις τους χαφιέδες...

    Οψόμεθα, κοντός ψαλμός αλληλούια....

    Υ/Γ και επειδή πρόκειται για δεξιούς, τα περιμένω όλα και τα απίθανα, αλλά εγώ τη γραμμή την έδωσα πριν πολύ καιρό και ήδη την υλοποιούν...

    Ξανα διάβασε το σχόλιο που γράφω για το καθένα πρόσωπο που σιγά σιγά και μεθοδικά το καίνε....μέχρι εδωπά με ακούν.

    Και ο Μπένυ χτες με την Ντοράκλα βγήκε ως εθνικός καθοδηγητής με επιχειρήματα με πειθώ με σταθερότητα κλπ τι άλλο χρειάζεσαι, δόλιε να ξεφύγεις από θέματα

    υποβρυχίων που καμαρώνεις γιατί τα έχεις!!!!

    λίστας λαγκάρντ που στην κούναγαν τα απολιφάδια της αριστεράντζας και τα πίστεψες ενώ ο χοντρός σου έλεγε ότι δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί!!!

    το άρθρο 86 που δεν εμπόδισε Άκη και Γιάννο να είναι στην ψειρού!!!

    Καλά σε παχνίζουνε στον πλέχτη του εθνολαϊκισμού ακόμα....με τις υγείες σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος17/12/19 19:44

    καλει φαγνα τρωτε ουλοι οσοι ειστε σταθεροι πισω απο τους ολετηρες σας.αμα αλλαξεις και δεν εισαι πια αυτο που ησουν γιατι και το κομμα σου την επαιξε τοτε πεφτεις στο σταθερο λογω εισοδηματος χψ και σε περναει γενιες 14..πισω απο το 1821

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος17/12/19 19:56

    μην κανεις ετσι,εχει δημιουργηθει ουρα με κριθαροσανο για τα κονωνικα επιδοματα,βικο για την μακεδονια και ροβη για το μεταναστευτικο.και που σαι ακομα θα χει και τριφυλι για το σχεδιο κικιλια για τα νοσοκομεια κλπ....οσο για την πλαγιοκοπηση του κιναλ χαχχαχχ...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος17/12/19 20:31

    ζητω η εθνικη μπουμπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος17/12/19 21:47

    «Κύριε Πρωθυπουργέ δίχως αναβολή προχωρήστε για την ανακήρυξη της ΑΟΖ…
    Με «συμβουλές» τύπου Αναπληρωτού Εθνικής Ασφαλείας ή της κυρίας αδελφής σας εσάς και μόνον εσας θα εγκαλέσει ο Έλληνας και η Ιστορία…
    Γι αυτό εμείς πρέπει επειγόντως να οριοθετήσουμε συγκεκριμένα στίγματα τα εξωτερικά όρια της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας μας σε όλο το εύρος μέχρι την Κύπρο και να τα υποβάλλουμε στις άλλες χώρες της περιοχής που τις αφορούν ως τις αντιλήψεις μας, καθώς και στον ΟΗΕ και για δημοσίευση στα σχετικά Bulletins . (αμελλητί όπως προβλέπεται στο άρθρο 74 και 283 του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας) για να επιβεβαιώσουμε την βούληση μας να ενασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.
    Αν δεν τα πράξει αυτά εντός της διορίας των 40 ημερών που της δίνει ο ΟΗΕ (μετά την αντίστοιχη υποβολή των συντεταγμένων του Μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης), ο Ερντογάν θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα καταχώρησης de facto των προσαρτήσεων Ελληνικού εδάφους που υποδηλώνουν οι πρόσφατες κινήσεις του στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.» ΠΗΓΗ
    ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος17/12/19 22:23

    ρε γερόλυκε εσένα οι καρούλες σου φύγανε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος17/12/19 22:54

    και αλήθεια ποιον προτείνεις για πρόεδρο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος18/12/19 08:54

    α ρε μπογδανάκο!
    ήθελα να ξέρα με τι βαθμό πηρες το απολυτήριο και από ποιο παράρτημα του Κέιμπριτζ της στρεζοβας ή των λαγκαδίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος18/12/19 08:59

    Απο το σπιτι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος18/12/19 13:52

    μπογδανογλανιτσιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος18/12/19 15:34

    χψ πουλανε τρελιτσα για να μην απαντησουν..μια ζωη κουφαααααα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος18/12/19 16:16

    Τι να απαντησουν ρε λαμακα 15.34.απαντα εσυ που δεν πουλας τρελιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος18/12/19 16:20

    μαλλον δεν εχεις δει τα μπροστινα του καλογερου.. που βριζεις πατριωτες ετσι..το νταχτιριρι το ξερεις::

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος18/12/19 16:48

    σιγα τον πατριωτη..δεν του φαινεται ε;και δε λεγεται ετσι ταμτιριριμ λεγεται αλλα απο αχρηστο τι περιμενεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος18/12/19 16:48

    μουρη γαιδουρινη ζωη χαριτωμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος18/12/19 16:49

    Με επιστολή κόλαφο απειλεί με παραίτηση τον Χρυσοχοΐδη ο Αλιβιζάτος

    Newsroom

    Δημοσίευση
    18.12.2019 | 14:59

    Ανανέωση
    18.12.2019 | 15:07
    AddThis Sharing Buttons
    Share to Facebook
    Facebook234Share to TwitterTwitterShare to EmailEmailShare to More
    More14

    «Επί του παρόντος, δεν υποβάλλω την παραίτησή μου από την εν λόγω Επιτροπή, διότι πιστεύω στη χρησιμότητά της», αναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο καθηγητής και πρόεδρος στην επιτροπή, για την «τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορούν στη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων» της Αστυνομίας, Νίκος Αλιβιζάτος.

    Ο κ. Αλιβιζάτος, με αφορμή τα όσα έγιναν σήμερα στο Κουκάκι ζητά την παρέμβαση του υπουργού για τα περιστατικά αστυνομικής βίας που έχουν έρθει στη δημοσιότητα και τον καλεί να προχωρήσει σε να διατάξει τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

    Ολόκληρη η επιστολή Αλιβιζάτου

    «Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας περιήλθε σε γνώση μου: για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στο Κουκάκι, σήμερα το πρωί, τα ΜΑΤ εισήλθαν χωρίς εντολή εισαγγελέα σε παρακείμενη κατοικία και κακοποίησαν άγρια τον πατέρα και τους δυο γιούς του. Και αυτό, με το πρόσχημα ότι δεν επέτρεψαν την χρησιμοποίηση του ιδιωτικού χώρου τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς επίδειξη εισαγγελικής εντολής.

    Κοινοποιώ την παρούσα στον Συνήγορο του Πολίτη για να επιληφθεί πάραυτα της υπόθεσης, σύμφωνα με τον νόμο. Σας καλώ, εν τούτοις, να διατάξετε άμεσα και τη διεξαγωγή ΕΔΕ.

    Κύριε Υπουργέ, διαπιστώνω με λύπη μου ότι η σύσταση της υπό την προεδρία μου Επιτροπής συμπίπτει με την αύξηση των περιστατικών αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Η εν λόγω Επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη ως άλλοθι για τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές. Επιβάλλεται ως εκ τούτου να λάβετε κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε αυτές να σταματήσουν.

    Επί του παρόντος, δεν υποβάλλω την παραίτησή μου από την εν λόγω Επιτροπή, διότι πιστεύω στη χρησιμότητά της. Επί πλέον, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, είμαι βέβαιος για την άμεση αντίδρασή σας»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος18/12/19 19:11

    ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΔΩΠΑ ΧΨ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος18/12/19 19:13

    νις αγκωσαμε με 45 σχολια εδω.δε μας λασκαρεις κανα ποστ αλλο να ξεντουμανιασουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος18/12/19 20:52

    Δημήτρης Ινδαρές μενει στον αριθμό 47.
    ............................................................................................................................
    σημερα το πρωι λοιπον
    ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές δέχτηκε στο σπίτι του επίσκεψη απ την αστυνομία.
    τους ειπε οτι χωρίς ένταλμα εισαγγελέα δεν μπορούσαν να μπουν.
    αυτοι έφυγαν κ μετα απο λιγο η οικογένεια του Ινδαρέ άκουσε ποδοβολητά στην ταράτσα του σπιτιου της.
    ανέβηκαν επανω
    και εκει μολις τους ειδαν οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω τους
    τους έριξαν κάτω και τους πέρασαν χειροπέδες.

    στον Δημήτρη Ινδαρέ έσπασαν τα γυαλιά του ενω τους 2 γιους της οικογένειας τους χτύπησαν.

    τα παιδια δεν ειχαν καμια σχέση με την κατάληψη.

    η μητέρα της οικογένειας μολις ανέβηκε στην ταράτσα τελευταία
    ειδε εναν αστυνομικό να πατάει με το γόνατο το κεφάλι του παιδιού της στο δάπεδο...
    ............................................................................................................................
    τα παιδιά ειναι σε νοσοκομείο και εξετάζονται ενω ο πατερας ειναι στη ΓΑΔΑ.
    ............................................................................................................................
    μαθαίνω οτι δεκάδες μάρτυρες από την γειτονιά που παρακολούθησαν το στιγμιότυπο από τα μπαλκόνια τους ενδιαφέρονται να καταθέσουν για να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς της οικογένειας.
    ............................................................................................................................
    πιθανότατα ολα αυτα να τα ξέρετε.
    ............................................................................................................................
    αυτο που δεν ξέρετε ειναι οτι ο πατέρας της οικογένειας ειναι δεξιών φρονημάτων! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    (πολλες καρδουλες)

    Ανάρτηση του κ. Γιάννη Γκολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος20/12/19 22:19

    Κυρ παντελήδες μου που νιώθετε ασφαλείς στο σπιτάκι σας πιστεύοντας ότι, αφού δεν προκαλείτε, δε θα βρείτε ποτέ τον μπελά σας, να ξέρετε ότι σήμερα μια φιλήσυχη οικογένεια κατασυκοφαντείται, αφού χθες κακοποιήθηκε, γιατί έτυχε να βρίσκεται στο λάθος παράπλευρο σπίτι τη λάθος παράπλευρη στιγμή. Να ξέρετε ότι από χθες η ελληνική αστυνομία αρνιόταν τη χρήση πλαστικών σφαιρών στα γεγονότα στο κουκάκι και, από την ώρα που βγήκαν τα ιατρικά πορίσματα των δυο νοσοκομειων που αναφέρονται σε τραύματα από πλαστικές σφαίρες, προσπαθεί να σας κοροϊδέψει στα μούτρα σας λεγοντας «δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες, χρησιμοποιούμε πλαστικές μπαλίτσες». Να ξέρετε ότι η αστυνομία σήμερα μιλάει για μεγάλη συμπλοκή στο κουκάκι με χρήση ειδικού εξοπλισμού, ενώ χθες ο υπουργός προστασίας του πολίτη διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρξε αστυνομική βία στο κουκάκι. Να ξέρετε ότι σας γλεντάνε κανονικά όσο πηδάτε στον αέρα να πιάσετε σαν καλά εκπαιδευμένα πιστά κουτάβια τη διαφορά ανάμεσα στα *επικίνδυνα* τρικάκια του ρουβίκωνα και τις *ακινδυνες* πλαστικές *μπαλίτσες* της αστυνομίας. Κυρ παντελήδες μου, που δε φοβάστε τα στο όνομά σας ξαμολυμενα ανεξέλεγκτα ορκς, να θυμάστε ότι, όταν τα φέρει η συγκυρία να βρεθείτε στο στόχαστρό τους, μια χάρη μόνο θα μπορούν να σας κάνουν, επειδή τα συμπαθείτε και επειδή σας συμπαθούν:να σας φάνε τελευταίους. Filothei Varsamι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος21/12/19 14:34

    Τοξικοί είναι όσοι;

    Συνευρέθηκαν στις ίδιες πλατείες, του μίσους και του διχασμού, με τη δεξιά, την ακροδεξιά και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής,

    Δεν στήριξαν ως αντιπολίτευση την ώρα της μάχης, ούτε μια προοδευτική μεταρρύθμιση,

    Κυβέρνησαν, με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ,

    Συμπορεύθηκαν σταθερά με την καραμανλική δεξιά και όσους συνέπραξαν για να οδηγηθεί η χώρα στα πρόθυρα μιας εθνικής καταστροφής,

    Στήριξαν έναν από τους πιο πελατειακούς πολιτικούς για το ύπατο αξίωμα της χώρας,

    Δεν έχασαν ποτέ ευκαιρία να πολιτευθούν με τις ίδιες αντιλήψεις και νοοτροπίες, που αναπαράγουν και αξιοποιούν τις χειρότερες πρακτικές της συντήρησης, ώστε να ιδιοποιηθούν την εξουσία ως λάφυρο.

    Να απαντήσουν,

    Γιατί μέσα από μια συνειδητή δημαγωγία, με φληναφήματα πατριωτισμού, αφελλήνισαν τις τράπεζες, τις παρέδωσαν στα ξένα κεφάλαια και δέσμευσαν για 100 χρόνια την περιουσία και την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού.

    Γιατί έγιναν συνοδοιπόροι των δυνάμεων που διαμόρφωσαν τη λεγόμενη κανονικότητα του παρελθόντος, δηλαδή την «κανονικότητα» που ευθύνεται για τη χρεοκοπία, μια χρεοκοπία που άλλοι μόχθησαν για να αποφευχθεί, με τις μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού.


    Υ/Γ είναι να μη δώσω γραμμή....τώρα που πήρα φόρα δεν με κρατάει τίποτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος21/12/19 21:43

    θαρθει η ημερα που θα ειναι τοξικοι οσοι νομιζουν οτι δεν ειναι γιατι προσπαθησανε να στηριξουν τις νεοταξιτικες προδοσιες σε βαρος του λαου και του εθνους αποχαυριζοντας με τις μπαρμπατσιολιες τους ολοκληρα χωρια.
    Πατερ Πατησιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.