Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Γ. Κασιμάτης : "Όταν ένας λαός βρίσκεται σε αυτή τη δουλεία δεν μπορεί να κάνει αναθεώρηση του Συντάγματος".


"Το παρακράτος υπάρχει και ήταν πάντοτε όργανο της εξουσίας".Τρομακτική η πτώση του ήθους και της συνείδησης

Γ. Κασιμάτης : Πολιτικό- ακαδημαϊκό κατεστημένο κατώτερο των περιστάσεων
Ο Ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και εκ των κορυφαίων συνταγματολόγων στην Ευρώπη, ο Γιώργος Κασιμάτης, μιλώντας στον 98.4, περιέγραψε αρχικά πως η νέα φάση του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης των αγορών, θέτει ένα δικό της κανονιστικό πλαίσιο σε βάρος ακόμη και του Ευρωπαϊκού Δικαίου ως ενωσιακού συντάγματος, αλλά και των Συνταγμάτων κάθε χώρας μεμονωμένα και μάλιστα έχοντας θέσει σε πλήρη ομηρεία ή συνενοχή το πολιτικό , ακαδημαϊκό και οικονομικό κατεστημένο.

Κατά τον κ. Κασιμάτη, η κατάπτωση αξιών και πολιτισμού είναι σε παράλληλη πορεία με την υποχώρηση της πολιτικής έναντι των κυνικών απαιτήσεων της αγοράς σε βάρος των ανθρώπινων κοινωνιών.
Ο Γιώργος Κασιμάτης μιλώντας για την κατάσταση στην Ελλάδα, περιέγραψε με παραδείγματα όπως τα Μνημόνια ή ο νόμος περί Ευθύνης Υπουργών, πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα κινείται μόνο για την νομή της εξουσίας και της καρέκλας αξιωμάτων, πως η ίδια η Δικαιοσύνη παραμένει στον έλεγχο του πολιτικού συστήματος και το αβαντάρει με αποφάσεις της, πως το παρακράτος είναι συμπληρωματική λειτουργία για το κράτος διασφαλίζοντας μια παρασιτική ελίτ που ακόμη και μέσα στα Πανεπιστήμια, θωπεύει την κάθε μορφή εξουσίας σε βάρος του λαϊκού αισθήματος και διεκδικήσεων. Ακόμη και στα Εθνικά θέματα, όπως είπε ο Γιώργος Κασιμάτης, διαμορφώνεται ένα κλίμα καταπάτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, στο όνομα των διεθνών ισορροπιών.

4 σχόλια :

  1. Ανώνυμος21/11/19 15:11

    «…Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.

    Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.

    Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας,

    έμαθ' επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται·

    κ' έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν χαλάσει

    την καλούτσικην εντύπωσι

    μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά,

    κ' οι Αλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό,

    ως είναι το συνήθειό τους, οι απαίσιοι»



    Υ/Γ κάπως έτσι έχει αρχίσει ο λαός (επιτέλους) να παίρνει τον ταμτάκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/11/19 16:25

    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ

    Την ώρα που συναντάται ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη, με τον κ. Μητσοτάκη να παρακαλάει τον ομόλογό του να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο καθηγητής Συντααγματικού Δικαίου κ. Γιώργος ΞΚασιμάτης, εκτοξεύει "βόμβες" με συνέντευξή του στον Μάκη Βραχιολίδη και στην εκπομπή "Ανεξάρτητος Πατρατηρητής". Κάνει λόγο για παράνομη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία έχει παραβιάσει το Διεθνές Δίκαιο, το ελληνικό Σύνταγμα, αλλά και το Σύνταγμα των Σκοπίων. Επικρίνει και τον κ. Μητσοτάκη για τη στάση του, και προτείνει ως διέξοδο την προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο σκοπίμως παρέκαμψε ο Μάθιου Νίμιτς θεωρώντας -κακώς- ότι η Συμφωνία είναι οριστική.

    Τονίζει λοιπόν στο ηχητικό μας ντοκουμέντο ο κ. Κασιμάτης όλα όσα πρέπει να γίνουν για να μην περάσουν τα Σκόπια στο Συμβούλιο Ασσφαλείας του ΟΗΕ, όπου αν δεν προσφύγει η ελκληνική κυβέρνηση, η οποία δεν πρόκειται να προσφύγει, μπορεί να προσφύγει μία δυναμική οργάνωση Ελλήνων, νομικά οχυρωμένων. Παρακάτω σημειώνουμε συνοπτικά όσα τόνισε ο κ. Κασιμάτης:

    Σύμφωνα με τη διεθνή δικονομία πρέπει να προσφύγει κράτος για να προσβάλει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα πρέπει να γίνει κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε επί χούντας. Η χούντα βεβαίως δεν μπορούσε να πάει μόνη της στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι παραβιάζει τα δικαιώματα. Κινήθηκε όμως οργανωμένα μία οργάνωση από έλληνες θεμελιωμένη νομικά , δημιουργήθηκε ο φάκελος και έστειλαν όλα τα στοιχεία και αποφάσισε τότε το Συμβούλιο Επικρατείας να διακόψει τον δεσμό του με τη χουντική Ελλάδα. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο χτύπημα που υπέστη η χούντα. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και τώρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Μόνη της η Ρωσία δεν πρόκειται να το ζητήσει γιατί έχει άλλες, μεγαλύτερες στρατηγικές προτεραιότητες. Αν πάει όμως μια μεγάλη ομάδα και κινητοποιήσει με επίσημα έγγραφα, θεμελιωμένα νομικά ότι γίνεται παραβίαση του Διεθνούς δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας και 'ρθει το θέμα εκεί, τότε μπορεί να επιτευχθεί ευκολότερα η νίκη.

    Αυτό πρέπει να γίνει αλλά πρέπει να βάλουν πολλοί το χέρι στην τσέπη και να βοηθήσουν πολλές δυνάμεις. Γίνεται πάντως σημαντική προσπάθεια αυτό το διάστημα, ελπίζω να προχωρήσει. Αυτή είναι η λύση, αλλά πρέπει να τονίσω ότι ο λαός σήμερα δεν εξεγείρεται όπως εξεγείρετο άλλες εποχές. Το ότι υπάρχουν πολύ ισχυρές δυνάμεις του ΟΧΙ στον ελληνικό λαό υπάρχουν, το ζήτημα είναι πόσο είναι έτοιμες να παλέψουν!
    thesecretrealtruth.blogspot.com
    «ΒΟΜΒΕΣ» (ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΣΤΟΝ ΖΑΕΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/11/19 20:03

    Μετά τις προσευχές, όπου ο Ιμάμης του τζαμιού απαγγέλλει το Κορανικό Στίχο Al-Fath, που σημαίνει «νίκη, θρίαμβος, κατάκτηση» στα αγγλικά, ο Ερντογάν πήρε το μικρόφωνο, απαγγέλλοντας ένα μέρος του στίχου στα αραβικά και στη συνέχεια μίλησε στα τουρκικά λέγοντας στους Ιμάμηδες:

    «Ο Αλλάχ μας, μας διατάζει να είμαστε βίαιοι απέναντι στους Καφίρ (άπιστοι). Ποιοι είμαστε; Το Ummah [έθνος] του Μωάμεθ. Έτσι [ο Αλλάχ] μας δίνει εντολή να δείχνουμε έλεος μόνο ο ένας στον άλλο και έτσι θα κάνουμε ο ένας στον άλλο. Και θα είμαστε βίαιοι με τους Καφίρ. Όπως στη Συρία. »

    Ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα άλλο στίχο στο Κοράν , τον As-Saff-13, ο οποίος λέει στα αραβικά:

    «Inshallah, ο Αλλάχ μας έχει υποσχεθεί στη Συρία:» Nasrun minallahi ve fethun karib ve beşiiril mu’minin. » [«Νίκη μέσω του Αλλάχ και επικείμενη κατάκτηση, δίνοντας καλές προφητείες στους πιστούς]. Βλέπουμε τι συμβαίνει τώρα. Με την άδεια του Αλλάχ, θα το δούμε πολλά περισσότερα. Θα συναντηθώ με ορισμένους προέδρους ξένων χωρών στο Dolmabahce Σαράι σήμερα. Ζητώ τώρα την άδειά σας να πάω εκεί.»

    Οι Τούρκοι πιστοί τότε ευχήθηκαν τον Ερντογάν, φωνάζοντας «Allahu Akbar» (ο Αλλάχ είναι μεγάλος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/11/19 23:18

    τα πηρε ο αλλος που τον καρφωσε για καπνισμα και τον καρφωσε στην πολεοδομια και στην εφορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.