Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Η κάλπη των απομιμήσεων


Της Κατερίνας  Γκαράνη
Να έβλεπα μια λίστα υποψηφίων σε ψηφοδέλτιο που να μην έχουν τρία διδακτορικά, να μην είναι συγγραφείς, οικονομολόγοι, νομικοί, συνθέτες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, ζωγράφοι, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι, μοντέλα, επιτηδευμένα όντα "κόντρα στο κατεστημένο", πρόεδροι συλλόγων, σωματείων και καριερίστες της πολιτικής, που τους έχει βγει κάλος στον κώλο από το έδρανο της βουλής.
Ένα ψηφοδέλτιο που να έχει καθημερινούς ανθρώπους που βίωσαν 10 χρόνια απελπισίας, άλλοι κατεστραμμένοι, άλλοι ακόμα να το παλεύουν με την ψυχή στο στόμα, γιατροί που πέρασαν 72ωρα στο πόδι λόγω των περικοπών σε δημόσια νοσοκομεία, οδοκαθαριστές ετών 58 με 6μηνη σύμβαση και τρία παιδιά στην εφηβεία. Δικηγόρους που με δικά τους έξοδα έσωναν σπίτια άνεργων και μεροκαματιάρηδων συνανθρώπων τους. Ανθρώπους χωρίς βαρβάτο βιογραφικό
. Που να τους ξέρει μόνο η μάνα τους αλλά αυτοί να μην ντρέπονται να κοιτάξουν τον καθρέπτη παρά τις ρυτίδες, τους μαύρους κύκλους αγωνίας στα μάτια και τα άσπρα μαλλιά που ήρθαν δέκα χρόνια νωρίτερα.
Ένα ψηφοδέλτιο πραγματικών ανθρώπων. Πού να μην γράφουν καλά στο γυαλί, που να μην ξέρουν να βγάζουν πολιτικούς λόγους αλλά να γελάνε και να βλέπω την αλήθεια της ζωής στα δόντια τους που τα μισά να λείπουν. Να οργίζονται και αντί να πέφτουν στο επίπεδο του "πολιτισμένου διαλόγου" να βαράνε το χέρι στο τραπέζι σε αυτόν που θα τολμήσει να τους πει "κι εσείς όμως δεν κάνατε κάτι σαν λαός 10 χρόνια".
Να μην ξέρουν άπταιστα αγγλικά αλλά να ξέρουν πώς είναι να την βγάζεις με 300 ευρώ το μήνα για 8 συνεχόμενα χρόνια. Με ένα καρβέλι ψωμί για τρεις ημέρες και το γάλα του παιδιού στο ντουλάπι να είναι το τελευταίο.
Αυτή την ανάλυση εσόδων-εξόδων-επιβίωσης θα ήθελα να δω γραμμένη στην απαντητική επιστολή προς τον κάθε δανειστή-επίτροπο μεταφρασμένη σε όλες τις γλώσσες του κόσμου για όλα τα ΜΜΕ του κόσμου.
Κουράστηκα από τις απομιμήσεις ανθρώπων. Δίνω ψήφο μόνο στους αυθεντικούς. Και μέχρι εκείνη την στιγμή που θα γίνει αυτό το ψηφοδέλτιο αυτοί οι αυθεντικοί θα παίρνουν κάθε μέρα, όπως παίρνουν κάθε μέρα, την ψήφο μου. Στο Κόμμα της Αορατότητας άνηκαν και ανήκουν. Δηλαδή της πραγματικής ζωής.

2 σχόλια :

  1. Ανώνυμος19/6/19 14:42

    ψηφειστε Ψαριανό που πηγε στην ΝΔ να υπερασπιστεί τα συμφέροντά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/6/19 14:45

    α καλώς ψηφίσατε Κουντουρά Κάκκαλη και Γεωργούλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.