Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Εθνικές εκλογές Ιούλιος 2019


Της Παναγιώτα Μπλέτα
 Εθνικές εκλογές 2019, το κράτος εξουθενωμένο, η οικονομία διαλυμένη, η κοινωνία σερνάμενη και ούτε λόγος για πραγματικές ανατροπές.

Προγράμματα αναμασημένα στα όρια των επιταγών του συστήματος, ρητορικές χιλιοχρησιμοποιημένες: δεξιός, αριστερός, κόκκινος, κίτρινος, πράσινος και πάει λέγοντας.

Το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ υφιστάμενο, με τη ΝΔ να προηγείται αισθητά στις προβλέψεις και να στοχεύει ακόμη και σε αυτοδυναμία. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδυναμωμένος μετά από μια επίπονη κυβερνητική θητεία κατά την οποία αναγκάστηκε να βγει έξω από τις προγραμματικές του θέσεις, έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων. Κεντρικό σύνθημα ότι συμμάζεψε την κατάσταση. Μα δεν τον ψήφισε ο λαός για να συμμαζέψει αλλά για να ανατρέψει την κατάσταση.


Η ΝΔ, αρκετά συσπειρωμένη, αποβλέπει όχι μόνο σε ισχυρό προβάδισμα αλλά και σε αυτοδυναμία, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή του λαού, τόσο πιο μεγάλες θα είναι και οι απαιτήσεις του, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει πλέον ψήφος υπομονής. Η αυτοδυναμία για ένα συστημικό κόμμα, που είναι ανίκανο να αλλάξει τις λάθος πολιτικές που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημαίνει αυτοκαταστροφή. Αυτό ακριβώς συνέβηκε στο ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν η τελευταία αυτοδύναμη κυβέρνηση της χώρας, και καταποντίστηκε.

Αναγκαίο καλό για τη χώρα να ηττάται το πολιτικό κατεστημένο και το σύστημα να αναγκάζεται να επαναπροσδιορίσει τις δυνάμεις του.

Το ΚΙΝΑΛ, παλιό ΠΑΣΟΚ, ελπίζει να αποκτήσει διψήφιο ποσοστό, για να ξαναβρεί την παλιά του αίγλη. Κυρίως όμως ελπίζει να συγκυβερνήσει, καθώς η απόκτηση της εξουσίας είναι η μητέρα της ιδεολογίας όλων των συτημικών κομμάτων.

Κοινός παρονομαστής όλων είναι η διαχείριση της εξουσίας κι ας είναι η συγκεκριμένη εξουσία εξαρτώμενη δύναμη και ο λαός απέναντί της. Η εξαπάτηση του λαού υπακούει στην λογική της συντήρησης μιας διαστρεβλωμένης δημοκρατίας, αντί της θεραπείας της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, υπάρχει ηθελημένη τύφλωση και κώφευση απέναντι στα πραγματικά προβλήματα της χώρας, για αυτό και τα μεγαλύτερα τουλάχιστον κόμματα δεν συσπειρώνονται σε μια κοινή αντιμετώπιση της κρίσης απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με βάση τα αιτήματα επιβίωσης του Ελληνικού Λαού και όχι τα δικά τους προσωπικά αιτήματα.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο αναφύονται παντού στην Ευρώπη ακροδεξιά κόμματα και κινήματα.

Στην Ελλάδα το ποσοστό της Χρυσής Αυγής μειώθηκε όχι γιατί έλαμψε η Δημοκρατία, αλλά γιατί καινούργια κόμματα όπως η Ελληνική Λύση κατάφεραν να παρεισφρήσουν στο πολιτικό σκηνικό και να απορροφήσουν θυμωμένους με την αντιπροσωπευτική δημοκρατία ψηφοφόρους.

Θετικό θα είναι,τα άκρα να εξαφανιστούν εντελώς και οι θυμωμένοι ψηφοφόροι να αντιληφθούν ότι, όταν αρρωσταίνει η δημοκρατία τη θεραπεύεις δεν την σκοτώνεις…

Το ΚΚΕ στη γωνιά του δεν διεκδικεί την a-priori εξαρτημένη εξουσία, αλλά δεν κάνει και αρκετά για να την ανατρέψει. Αρκείται σε μια ασφαλή αντιπολίτευση.

Το ΠΟΤΑΜΙ, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, κόμματα που εμφανίστηκαν δυναμικά σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις είτε εξαφανίστηκαν είτε παραπέουν γιατί ο λαός αντιλήφθηκε ότι στην προσπάθεια τους να αλλάξουν τα πράγματα άλλαξαν οι ίδιοι.

Το ΜΕΡΑ 25, που διεκδίκησε να μπει στην Ευρωβουλή και ενδεχομένως να τα καταφέρει να μπει στην εθνική βουλή, αν δεν χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους, δεν είναι δηλαδή αυτοελεγχόμενο, θα έχει την ίδια μοίρα όπως το ΠΟΤΑΜΙ.

Μικρότερα κόμματα, με πιο ριζοσπαστικές πολιτικές, μένουν απέξω όταν έρχεται η ώρα των εθνικών εκλογών. Στο μοίρασμα της πίτας δηλαδή δεν περισσεύει ούτε κέρασμα.

Ποια είναι η ιδανική λύση: Πρέπει όλα τα κόμματα να γίνουν μικρά κόμματα έτσι ώστε να μην εναλλάσσονται στην εξουσία. Και έρχεται η ώρα καθώς φαίνεται για να γίνει αυτό. Πρέπει η εξυγίανση της οικονομίας να φιλτραριστεί μέσα από την αναβίωση της εθνικής παραγωγής/μεταποίησης και την παράλληλη επιβίωση της κοινωνίας μέσα από τις κοινωνικές μεταβιβάσεις και όχι μέσα από τους άδικους φόρους, τις περικοπές, τη δουλεία και το γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους.

Όποια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση ή κυβερνητικός συνασπισμός δεν είναι ικανή να το πετύχει αυτό απέναντι στην Ευρώπη ΑΜΕΣΑ και όχι με συμβιβαστικές λύσεις, τότε θα αναγκαστεί να παραμερίσει για να εφαρμοστούν άλλες λύσεις.

20 σχόλια :

  1. Ανώνυμος22/6/19 13:49

    χψ θα μου ειπείς τι να ψηφίσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/6/19 13:53

    σου το ειπε μωρε και συ...ψηφιζουμε οδυσσεα αλλα οχι κιναλ να βγει αρνητικο το ισοζυγιο στις 7.δηλαδη πιαστο αυγο και κουρευτο!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/6/19 09:16

    έχετε δει τα εξώφυλλα του περιοδικού Ξύπνα.
    Καπως έτσι μας λανσάρουν ότι θα είναι ζωή μας μετά τις 8/7.
    παιδάκια να παίζουν σε λιβάδια με παπαρούνες και οι γονείς να τα βλέπουν γεμάτα ευτυχία στις παρυφές ενός καταρράχτη ενώ λίγο πιο πέρα τα λιοντάρια παίζουν μαζί με τα πρόβατα.
    ήδη Κούλης σαλπάρει με το βαρκάκι ως αρσενική μανταλένα γεμάτος ευτυχία σε παρθένα νησιά και ευτυχείς γέροντες νεοι να κλαίνε από την παρουσία του του Μεσσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/6/19 10:21

    Το κάνω εικόνα και τρελαίνομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/6/19 10:24

    Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
    Αγαπητέ Κυριάκο,
    Σου διαβιβάζω επιστολή για τις αποφάσεις μου μετά τον πόλεμο λάσπης που ενορχηστρώθηκε εναντίον μου για την πολιτική μου επιλογή στο πλευρό σου.
    Η απόφασή μου να κατέβω ως υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προήλθε από τη διάθεσή μου να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον τόπο μου και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.
    Λόγω της προσωπικής διαδρομής μου -και όσων αυτή σηματοδοτεί- δέχομαι τις τελευταίες δύο ημέρες πόλεμο από την παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία και όργανά της. Αμέσως και δημόσια δήλωσα στους συμπολίτες μου ότι δεν έκανα καμία παράνομη ενέργεια. Και εξέθεσα τα πραγματικά περιστατικά γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, για την οποία άλλωστε είμαι σε διαδικασία άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο (δείτε ΕΔΩ).
    Η λάσπη ωστόσο εναντίον μου συνεχίζεται. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς. Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση.
    Θα εξακολουθήσω να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Δωδεκάνησα.
    Ευχαριστώ όλους όσους πιστεύουν σε εμένα και υποστήριξαν μέχρι σήμερα την υποψηφιότητά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/6/19 10:25

    Άλλη μια... Αδικημενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/6/19 11:49

    ΠΛΗΡΗς ΚΑΤΆΡΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ

    ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙς ΕΚΛΟΓΕς

    ΜΑΛΛΟΝ ΗΜΟΥΝ ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ

    ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΡΑΓΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/6/19 12:36

    Η κυρία εδώ πολυτεχνείο
    πήρε μαθήματα μάλλον από την άλλη κυρία την επιτρόπισσα ντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/6/19 13:55

    Να ενημερώσω , για όσους ενδεχομένως δεν το γνωρίζουν, ότι η πρώην επίτροπος, καθώς κρίθηκε ικανή και άξια, σήμερα αγωνίζεται στο πλευρό του πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/6/19 14:18

    Δεν πηγε μονη της επιτροπος στις Βρυξελες,το πασοκ την εστειλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος24/6/19 14:35



    Σιγά, σιγά τις μαχαιριές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος24/6/19 15:38

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεκδικεί την Πρωθυπουργία. Η Ντόρα διεκδικεί μια έδρα στα Χανιά, ο γιος της έγινε Δήμαρχος Αθηναίων και η νύφη της, Σία Κοσιώνη, θα συμμετάσχει στο debate των πολιτικών αρχηγών. Μόνο μια οικογένεια στην Ελλάδα θα μπορούσε να το πετύχει αυτό. Η οικογένεια Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος24/6/19 15:44

    Απ ‘το «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» φτάσαμε στο «κρατήστε τα κλεμμένα κι ελάτε να μας ξανακυβερνήσετε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ24/6/19 18:23

    Εχεις απο πάνω και το ΚΙΝΑΛ να σου λέει ότι μετά τις εκλογές θεωρεί τιμή του την συμμετοχή σε κυβέρνηση με ΝΔ.
    όμοιος ομοίω αεί πελάζει";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος24/6/19 22:21

    ειναι η σοσαλδημοκρατια φιλε μου......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μεγάλη κουβέντα γερολυκε...
    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος25/6/19 00:25

    πήγε και η Φώφη στην Τρίπολη μήπως καταφέρει να σώσει την έδρα του κιναλ που κινδυνεύει απο την ΝΔ αλλά τώρα θα την χάσει σίγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος25/6/19 09:18

    Χαχαχα, τι την ενδιαφέρει, αφού θα δώσει ψήφο ανοχής, για να μας σώσει δις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος25/6/19 21:13

    Ο ένας κόβει ο άλλος ράβει αρκεί να φανεί ότι η Φώφη θα συνεργαστεί με τον Κούλη........δηλαδή γραμμή ταμτάκου!!!!!! χαχαχαχαχαχαΤ΄

    Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς τον μπούρδα?????

    Μην σκάτε ρεεεεε το ίδιο είναι......τάλε κουάλε....ντιλίβερι μπόι και οι δύο.......η μόνη διαφορά είναι ότι ο ένας είναι πιο ψηλός....



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.