Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Το έργο Λάδωνα, ύψους 1.289.618 ευρώ κολλημένο στην αδιαφορία των αρμοδίων


Το έργο προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα, προϋπολογισμού 1.289.618 εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2014, κατά τη θητεία μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης. Η ένταξή του ήρθε ως αποτέλεσμα πολυετών προσπαθειών, παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών μου, από κοινού και με τους τοπικούς φορείς.

Στις 4 Ιανουαρίου 2017, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Γορτυνίας ανακοίνωσαν την προκήρυξη της μελέτης του έργου.

Ένα μήνα αργότερα, ο κ.Σταθάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μου στη Βουλή, επέρριψε πλήρως τις ευθύνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις καθυστερήσεις, τονίζοντας ότι η χρηματοδότηση του έργου «παραμένει “νεκρό κονδύλιο” και κινδυνεύει για λόγους ουσίας: οι αρμόδιοι φορείς δεν προχώρησαν τις απαραίτητες διαδικασίες.»


Μετά από ενάμισι σχεδόν χρόνο απραξίας των αρμόδιων αρχών, κατέθεσα εκ νέου επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το έργο προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ.Π.Σκουρλέτη. Η απάντηση του Υπουργού ήταν κόλαφος για την Περιφερειακή Αρχή: «αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι καθυστερήσεις για το έργο».

Τον Μάιο του 2018, εγκρίθηκε επιτέλους από το Περιφερειακό Συμβούλιο η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Γορτυνίας για την υλοποίηση του έργου.

Έκτοτε, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία πρόοδος. Στις 11 Ιανουαρίου 2019 κατέθεσα σχετική επίκαιρη ερώτηση στις 11 Ιανουαρίου, και έκτοτε η ερώτηση προσδιορίσθηκε προς συζήτηση στη Βουλή στις 18/01, 25/01 και 01/02, όμως ο Υπουργός δεν προσήλθε καμία από τις τρεις φορές, επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Πόσο χρόνο θα χρειαστούν για να υλοποιήσουν ένα έργο, για το οποίο υπάρχουν τα χρήματα;

Γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ζητά αναλυτικά στοιχεία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να ενημερώσει τη Βουλή;

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος4/2/19 22:15

    Το αφήνουν για το ΚΙΝΑΛ με τον Κυριάκο Οδυσσέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/2/19 08:30

    Ετουτος ο συριζαιος ο αριστερος που βρεθηκε ,δεν ειναι απο τους παλιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.