Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Πυροτέχνημα...


Υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν στη ζωή μας και σκάνε σαν πυροτέχνημα...
Πολύχρωμοι, με ένταση, με παλμό που σε συνεπαίρνουν και θες να ξεχάσεις πως είναι να 'σαι ενήλικας και να προσχεδιάζεις, να τα 'χεις όλα υπό έλεγχο, παρά μόνο θες να κοιτάζεις το πυροτέχνημα με όλες τις μικροσκοπικές του σπίθες μέχρι να πονέσουν τα μάτια σου από την ομορφιά του θεάματος και να αναγκαστείς να τα κλείσεις...

Κι ύστερα -πούφ- έχει εξαφανιστεί, υπάρχει μόνο το σκοτάδι, ίσως κανά δυο τρία αστεράκια που φεγγοβολάνε πιο δυνατά απ' τα άλλα λες και θέλουν να ξεχωρίσουν απ'την παρέλαση μα αυτό είναι όλο... Το πυροτέχνημα έχει τελειώσει και βρίσκεσαι κατά μεσής της νύχτας αιτούμενος να ανακτήσεις όλα τα χαμένα χρόνια που σαν Ιούδας εύκολα απαρνήθηκες λίγο πριν... Αιτούμενος να επανέρθεις στη βόλεψή και την ασφάλεια σου ακόμα και ξεχνώντας εντελώς το πως είναι ένα -πυροτέχνημα-..
. Βλέπεις η καθημερινότητά σου δεν έχει χώρο για χρώματα και φανταζί εκρήξεις, δεν προλαβαίνεις να χάνεις τον έλεγχο και να ονειρεύεσαι όλα τα "αν" και τα "μπορεί" που θα διεκδικούσες με την παιδική σου καρδιά!
Καρδιά...Χα! Ποια καρδιά?! Αυτή έχει φιμωθεί χρόνια τώρα... Μυαλό και λογική και φιλοδοξίες για μια ζωή με ευμάρεια κοινωνική και οικονομική, μόνο το κυνήγι αυτής της ευτυχίας χρηματοδοτείτε πλέον με τον υπερπολύτιμο χρόνο σου. Τα πυροτεχνήματα κατασκευάστηκαν για να σκάνε και να εξαφανίζονται χαρίζοντάς σου μερικά δευτερόλεπτα τρυφερής συνύπαρξης με το άπιαστο, ίσως νανοσεκόντ της ψευδαίσθησης ότι μπορείς να αγγίξεις το απόλυτο...και ύστερα -πουφ-...

1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος11/1/19 05:14

    Μαξιμος Πυροβέτσης
    9 Ιανουαρίου στις 10:07 π.μ. ·

    Υπαρχει μια ασυμετρη ευφυια μεταξυ πολιτικων και λαου. Για ενα ανεξηγητο λογο οι πολιτικοι ισχυριζονται πως ξερουν ποιο ειναι το συμφερον της χωρας αλλα η χωρα ποτε δεν το βλεπει. Ξερουν τι ειναι καλο για τον λαο αλλα ο λαος δεν το ξερει. Ακομα και τα πιο μορφωμενα καλλιεργημενα και ενημερα τμηματα του λαου δειχνουν να μην κατανοουν ουτε στο ελαχιστο αυτο που γνωριζουν καλα οι πολιτικοι. Στην συμφωνια των Πρεσπων συσσωμη η βουλη συνηγορει με βεβαιοτητα για τα ωφελη της αλλα για ενα ανεξηγητο λογο αδυνατει παρα τα μεσα που εχει στην διαθεση της να πεισει τον λαο. Για ενα ανεξηγητο λογο δεν τολμαει να διεξαγει ουτε μια δημοσκοπηση ποσον μαλλον να διενεργησει δημοψηφισμα για ενα τοσο σημαντικο εθνικο θεμα λειτουργωντας περισσοτερο ως κτηματομεσιτικο γραφειο μακεδονικης γης και εκδοτηριο εθνοτικων ταυτοτητων σε ομορες χωρες παρα σαν ελληνικη βουλη. Ειναι εξοργιστικη η υποκρισια ολων των εν ιερουσαλημ παροικουντων να κρυφτουν πισω απο το δακτυλο τους πως τελουν υπο διατεταγμενη υπηρεσια εξυπηρετησης αλλότριων συμφεροντων. Εμεις δεν θα τους ευχηθουμε καλοφαγωτα αλλα να τους κατσουν στον λαιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.