Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018

Αποφάσεις σύσκεψης Παγγορτυνιακής Ένωσης για τις κλοπές στα χωριά


 “Θέλουμε να υπάρχουν περιπολίες της Αστυνομίας” Οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και γίνονται ακόμα και όταν βρίσκονται τα άτομα μέσα στα σπίτια τους, αφού η απουσία της αστυνομίας είναι παντελής.
 Με τη συμμετοχή 40 προέδρων Συλλόγων χωριών της Γορτυνίας  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, η σύσκεψη της Παγγορτυνιακής Ένωσης σχετικά με το πρόβλημα των διαρρήξεων και των κλοπών στην περιοχή του Δ.Γορτυνίας.
 Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων  ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, ο οποίος λόγω καθυστερημένης προσέλευσης δεν μίλησε στη σύσκεψη, ο πρώην Δήμαρχος Τρικολώνων Γιώργος Μπαρούτσας και ο επικεφαλής της μειοψηφίας του ΔΣ Γορτυνίας Στάθης Κούλης. Στην αρχή της σύσκεψης μίλησε ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης κ.Πλέσσιας και στη συνέχεια ο Γραμματέας της Παγγορτυνιακής κ.Αγγελακόπουλος.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 εκείνο που τονίστηκε στη σύσκεψη είναι η νέα μορφή που έχουν λάβει οι κλοπές και οι διαρρήξεις, οι οποίες γίνονται πλέον με τα άτομα να βρίσκονται εντός των οικιών τους, και όχι σε σπίτια κλειστά. Τα περιστατικά που σημειώνονται τελευταία έχουν και άσκηση βίας στους κατοίκους, όπως συνέβη στο Κρυονέρι, στο Παλαμάρι καθώς και στο Ελληνικό. Αυτό θορύβησε τους εκπροσώπους της Παγγορτυνιακής που προχώρησαν στη σύσκεψη για να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις και να γίνουν κάποια πράγματα για την προστασία των ανθρώπων που μένουν στα χωριά και των περιουσιών τους.
 Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν είναι να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας, ώστε να τοποθετηθούν κάμερες σε συγκεκριμένα σημεία (μάλιστα υπάρχουν χορηγίες για το κόστος των καμερών), αλλά και να γίνει σύμβαση με security ώστε να γίνονται περιπολίες στα χωριά. Επίσης θα ζητηθεί να υπάρχει δίκτυο μεταξύ των Παρέδρων  των χωριών (ένα είδος amber alert), ώστε όταν γίνεται μία κλοπή σε κάποιο χωριό να υπάρχει άμεση ενημέρωση σε όλα τα χωριά της Γορτυνίας και να καταγράφεται κάθε περίεργη κίνηση οχημάτων ή ατόμων. Επίσης θα υπάρξουν συναντήσεις με τον Διευθυντή της Αστυνομίας Αρκαδίας καθώς και με τον Διοικητή του ΑΤ Δημητσάνας για να γίνονται περιπολίες στα χωριά , αφού όπως τονίστηκε η απουσία της Αστυνομίας είναι παντελής και δεν γίνονται ούτε περιπολίες, ούτε μπλόκα, ούτε έλεγχοι. Ακόμα θα υπάρξει παράσταση στην Εισαγγελία Τρίπολης για το ίδιο θέμα. Δείτε και το βίντεο που ανέβασε η εφημερίδα Γορτυνία εδώ Διαβάστε και το δελτίο τύπου της Παγγορτυνιακής για την συνάντηση


2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Για τον πρόεδρο και το Γραμματέα της παγγορτυνιακής
Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…

Ανώνυμος είπε...

καλά είστε σοβαροί? Εκλεψαν το σπίτι και του προέδρου και συγκάλεσε σύσκεψη του συλλόγου και ξεσήκωσε τον κόσμο!
Πέρσι και πρόπερσι δεν έκλεβαν στην Γορτυνία? Στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν κλέβουν?
Οταν έδιωχναν το ασ τμήμα απ τα λαγκάδια κάνατε ολοι μούγγγα Πολυ σωστά σας τα γράφει ο προηγούμενος σχολιαστής