Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Δήμαρχος :Περιμένω ότι θα υπάρξουν πολλά δημοσιεύματα και αναρτήσεις για τα σκουπίδια



Για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή με τα σκουπίδια, για την παράκαμψη Λαγκαδίων, την περιοχή του Λάδωνα, αλλά και τις δημοτικές εκλογές του 2019 μίλησε ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, σε μία συνέντευξη που παρουσιάζει το «Καλημέρα Αρκαδία».

Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή τον φετινό εθελοντικό καθαρισμό της λίμνης του Λάδωνα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΔΩΝΑ: «Για να αξιοποιηθεί μια περιοχή, πρέπει πρώτα να είναι γνωστή. Η λίμνη υπάρχει εδώ και 65 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρξε η λογική να αναδειχθεί ως πόλος έλξης. Είναι καλό ότι τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί αυτή η αντίληψη. Θέλουμε δραστηριότητες που δεν θα αλλοιώσουν το φυσικό περιβάλλον της λίμνης, να υπάρχουν αθλητικές δράσεις (κωπηλατοδρομίες κ.α.) που δεν χρειάζονται μεγάλες κατασκευές και δράσεις περιηγητικού τουρισμού με το Menalon Trail να φτάνει μέχρι τη λίμνη.»

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: «Περιμένω ότι θα υπάρξουν πολλά δημοσιεύματα και αναρτήσεις για το ζήτημα αυτό και λόγω των εκλογών που έρχονται. Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί πρέπει να δούμε κάποιες φωτογραφίες από τις χωματερές που παρέλαβε ο Δήμος Γορτυνίας το 2011, να πάμε μαζί πως έχουν αποκατασταθεί, να ενημερώσουμε τον Δήμο Γορτυνίας αυτά που προβλέπονται από τον περιφερειακό σχεδιασμό, από το 2015, είχαμε κλίσει όλες τις χωματερές και είχε ξεκινήσει η διαδικασία για το χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Για πολιτικούς λόγους, με την αλλαγή πλεύσης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, την κόντρα του Υπουργείου με την Περιφέρεια, έφερε καθυστερήσεις. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε φάση να ξεκινήσει ο ανάδοχος να κάνει αυτός την μεταφόρτωσης, να κάνει τις πρώτες υποδομές. Ώστε εμείς όλα τα σκουπίδια του δήμου θα πηγαίνει και θα μεταφορτώνεται σε κάθε χώρο που θα φτιάξει ο ανάδοχος. Εμείς δεν έχουμε χώρο ταφής. Εμείς κάνουμε προσωρινά αυτή τη μεταφόρτωση με τα μέσα που διαθέτουμε που δεν είναι επαρκή για το καλοκαίρι που έχουμε μεγάλο όγκο επισκεπτών. Δεν φτάνουν 4 απορριμματοφόρα για 130 χωριά.

Τώρα, τα χωριά έχουν καθαρίσει, διότι δεν υπάρχει μεγάλη παρουσία κόσμου.

Καλά κάναμε και κλείσαμε τις χωματερές. Υπήρχαν προτάσεις να παραμείνουν ανοιχτές με διάφορους τρόπους, αλλά εμείς επιλέξαμε να τις κλείσουμε, διότι δεν θέλαμε να πάμε πίσω.»

ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ: «Υπάρχουν προγράμματα για να διευκολύνουμε την πρόσβαση στη λίμνη Λάδωνα, για να είναι πιο προσιτή και από τον 111 και από τα Τρόπαια, ενώ ετοιμάζουμε προτάσεις και σε προγράμματα για βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας της Γορτυνίας.

Για την παράκαμψη Λαγκαδίων, το είχα βάλει σαν θέμα στο περιφερειακό συνέδριο που είχε έρθει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση την επόμενη μέρα ανακοίνωσε ότι θα δημοπρατηθεί στις αρχές του 2019. Περιμένουμε να δούμε, δεν είναι θέμα παράκαμψης κάποιων χωριών, είναι οδικός άξονας που συνδέει την Τρίπολη με την Αρχαία Ολυμπία, είναι βασικός για όλη την Αρκαδία.»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: «Θα ήταν είδηση αν δεν θα ήμουν πάλι υποψήφιος Δήμαρχος. Τότε θα σας το έλεγα. Όταν κάποιος είναι στη θέση του Δημάρχου, εννοείται ότι συνεχίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.