Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ο εθελοντικός καθαρισμός της λίμνης Λάδωνα


 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  ο «6ος Εθελοντικός Καθαρισμός Λίμνης Λάδωνα» το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2018, που οργάνωσαν η Ένωση Συλλόγων Δ.Ε. Κοντοβάζαινας, ο Δήμος Γορτυνίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), η ΔΕΗ Λάδωνα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συμμετείχαν κάτοικοι της περιοχής, μέλη της Ένωσης Συλλόγων Δ.Ε. Κοντοβάζαινας που ήρθαν από την Αθήνα, η διεύθυνση και το προσωπικό της ΔΕΗ με οχήματα,  μέλη της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γιαννόπουλο, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, μέλη του Συλλόγου Γορτυνίας «Ο Λάδωνας»  και το προσωπικό του Δήμου Γορτυνίας με απορριματοφόρα οχήματα.

Η περιβαλλοντική δράση του καθαρισμού της λίμνης οργανώθηκε για 6η χρονιά από τους παραπάνω συνεργαζόμενους φορείς, πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο και έχει σκοπό τον καθαρισμό των ακτών της λίμνης, την ανάδειξη και προβολή της, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αλλά και την καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού και συνεργασίας. Τα αποτελέσματα της δράσης και το μήνυμα που εκπέμπει, αποδείχτηκαν θετικά γιατί φέτος το περιβάλλον της λίμνης ήταν πιο καθαρό από τις προηγούμενες χρονιές.


Παράλληλα με τον καθαρισμό, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο της λίμνης με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό.

Παρόντα ήταν και πολλά μέσα ενημέρωσης της Αρκαδίας  προβάλλοντας τη δράση.

Το μεσημέρι της Κυριακής προσφέρθηκε γεύμα για τους εθελοντές από το Δήμο Γορτυνίας στο χωριό Δήμητρα, πλάι στο Φαράγγι του Λάδωνα.

Εκφράζουμε πολλές ευχαριστίες στους συμμετέχοντες αλλά και σε όσους συνέβαλαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.