Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Η ευτυχία στην κορυφή του λόφου


Ήταν εκείνος ο λόφος έξω απ’ τη Χώρα. Κι η ανηφόρα, τριακόσια μέτρα όλα κι όλα. Ένας έμπειρος ποδηλάτης δεν θα το σκεφτόταν καν, θα την ανέβαινε χωρίς να κατεβάσει ταχύτητα. Όμως μ’ ένα πακέτο τσιγάρα και πέντε μεγάλες μπύρες το προηγούμενο βράδυ η ανηφόρα γινόταν πρόκληση.

Δούλευα Αύγουστο μήνα στο νησί, σπαστό ωράριο κι ατέρμονο. Πέντε ώρες το πρωί κι όσες χρειαζόταν απ’ το απόγευμα ως το βράδυ. Κι όμως, παρά την κούραση, στο τρίωρο διάλειμμα δεν πήγαινα να ξεκουραστώ, να κοιμηθώ, να δω τηλεόραση. Έπαιρνα το ποδήλατο, μεσημεριάτικα, κι έφευγα για την παραλία του Άι Προκόπη.

Μπροστά απ’ το αεροδρόμιο είχε το τελευταίο ίσιωμα, μια μεγάλη ευθεία, όπου προσπαθούσα να αναπτύξω ταχύτητα. Τα πρώτα εκατό μέτρα της ανηφόρας ήταν εύκολα, βοηθούσε η αδράνεια της ύλης. Τα υπόλοιπα διακόσια ήταν η δοκιμασία.


Το χειρότερο που μπορούσα να κάνω, η υπέρτατη προδοσία, ήταν να κατέβω απ’ το ποδήλατο και ν’ ανεβώ περπατώντας. Κάποιες φορές, υπερβολικά ξενυχτισμένος και κουρασμένος απ’ τη δουλειά, πετούσα την ασπίδα και άφηνα τους Μήδους να διαβούν ανενόχλητοι.

Η μέτρια προδοσία, η πύρρειος νίκη, ήταν να κατεβάσω ταχύτητα και ν’ ανέβω με ταχύτητα παραπληγικής χελώνας. Ένιωθα ντροπή, ειδικά όταν με προσπερνούσε το λεωφορείο, και φανταζόμουν τους τουρίστες να γελάνε με τα πόδια μου, που γυρνούσαν ανώφελα, σισύφεια, δέκα κύκλους για ένα μέτρο.
Τις περισσότερες φορές όμως άντεχα. Δεν κατέβαινα απ’ το ποδήλατο ούτε κατέβαζα ταχύτητα. Πάταγα τα πετάλια, όρθιος για λίγο, και τα πνευμόνια μου κόντευαν να μου βγουν απ’ το στόμα -ξεχειλίζοντας νικοτίνη και πίσσα. Ο ιδρώτας κατακλυσμιαίος, με 50% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, έβγαινε από κάθε πόρο του δέρματος μου, έμπαινε στα μάτια μου, με τύφλωνε. Αλλά συνέχιζα, ανασαίνοντας λες κι ήμουν στην κορύφωση ερωτικής πράξης ή στο νεκροκρέβατο, σφίγγοντας τα δόντια, λέγοντας δυνατά: «Θα τα καταφέρω, είμαι πιο δυνατός από σένα».

Και δεν ξέρω αν μιλούσα στην ανηφόρα ή στον εαυτό μου.

Με πονούσε το συκώτι κι η καρδιά, με πονούσαν όλοι οι μύες, και ίδρωνα, ξεφύσαγα, για διακόσια μέτρα. Αλλά συνέχιζα. Και νικούσα.

~

Έφτανα στην κορυφή του λόφου, όπου είχε μια μικρή στροφή, και σταματούσα. Από εκεί μπορούσα να δω τη θάλασσα του Προκόπη, γαλάζια έτσι όπως είναι οι θάλασσες μόνο στις ταινίες. Να τη στιλβώνει ο αμείλικτος ήλιος. Και πιο μέσα το Αιγαίο, μέχρι τα βουνά της Πάρου απέναντι.

Εκεί, στην κορυφή του λόφου, στεκόμουν, ατένιζα, έπαιρνα ανάσες και ήμουν ευτυχισμένος.

Ο υπόλοιπος δρόμος ήταν κατηφόρα, μόνο φρένο χρειαζόταν να πατάω. Και σε λίγα λεπτά θα πέταγα το ποδήλατο και το σακίδιο στην άμμο, θα έβγαζα τα ρούχα και θα βουτούσα σ’ εκείνο το κρύσταλλο που κάποια αρχαία θεά, πελασγική και φιλήδονη, πολύ πριν τους πατριαρχικούς Αλλάχηδες, Γιαχβέδες και Δίες, είχε ρίξει στην άκρη της Νάξου.

Όμως δεν βιαζόμουν να ξεκινήσω. Εκείνη η στιγμή, πάνω στον λόφο, μετά τη δύσκολη ανηφόρα, ιδρωμένος και εξαντλημένος, ήταν πιο σημαντική απ’ την επιβράβευση που θα ερχόταν, τη βουτιά στη θάλασσα.

Σε λίγες ώρες, ούτε τρεις, θα έτρεχα πάλι πανικόβλητος, εξυπηρετώντας δύστροπους Έλληνες. Έπρεπε ν’ αντέξω, για να καταφέρω τον χειμώνα να ταξιδέψω. Κι αυτό που με βοηθούσε να κρατηθώ, μόνη ικανοποίηση ήταν εκείνη η θάλασσα. Και πιο πολύ ήταν η προσμονή της θάλασσας.

Μόλις θα έπαιρνα την κατηφόρα, μόλις θα ξεκινούσα την Κάθοδο του Ενός προς τη Θάλαττα, θα ξεκινούσε και το τέλος της. Η ικανοποίηση της επιθυμίας -που πάντα είναι ασθενέστερη της ίδιας της επιθυμίας.

Ήταν σαν να κατάφερνα, με τόσο κόπο, να βρεθώ μπροστά σε μια πανέμορφη ερωμένη, στην κρεβατοκάμαρά της. Κι εκείνη να έβγαζε τα ρούχα της, γυμνή σαν θεά, να ξάπλωνε και να με περίμενε. Και λίγο πριν χαθώ μέσα της να στεκόμουν εκεί για να απολαύσω την προσμονή.

Αυτά τα λίγα λεπτά, που στεκόμουν στην κορυφή του λόφου αγναντεύοντας τη θαλάσσια ερωμένη μου, ήταν απ’ τα πιο ευτυχισμένα της ζωής μου.


3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος9/6/18 17:38

    Nitsopoylos Giorgos ΥΓΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ :
    ΣΚΑΝΔΑΛΟ NΟΒΑΡΤΗΣ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΙΕΜΕΝΣ- ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ -ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ- ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΕΠΙ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΘΥΡΙΔΕΣ ΚΛΠ) - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ- - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΕΛΠΝΟΟ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΚΟ -ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΝΕΡΓΚΑ ΕΛΛΑΣ ΠΑΟΥΕΡ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΜΒΟΛΙΩΝ -ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ -ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΙΕΚ ΞΥΝΗ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΣΚΩΤΑ -ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΙΣΤΩΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΦΑΛΤΣΙΑΝΗ ΚΙ ΑΛΛΩΝ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΜΕΝΑ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΡΤΕΛ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΚΟΣΜΟΤΕ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΣΕ(ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΤΑΛΟΥ) - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΜΠΡΑ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΚΟΛΝΤΜΑΝ ΣΑΚΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΤΒΑ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΡΟΤΕΜ 1 ΚΑΙ 2 - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΓΡΕΞ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΥΡΚΑΛ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ - ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΤΙΙΚΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΑ - ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ) ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ... ............................................................................................................................
    ΥΓΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ 70% ΜΕ 80% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.
    ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ 20% ΑΓΝΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ , ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ... ΕΣΥ ΕΣΥ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ? ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΒΡΕΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΑΓΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΟΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΜΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ.... ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ.. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ 20% ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/6/18 08:12

    Vassilis Viliardos


    Η οικονομική αντίσταση

    Η οικονομική μας κατοχή είναι δεδομένη, μετά από έναν οικονομικό πόλεμο που χάσαμε αμαχητί από την πέμπτη πολιτική φάλαγγα. Η αντίσταση, ο οικονομικός ανταρτοπόλεμος στη δική μας περίπτωση, έχει πολλές διαστάσεις. Εν πρώτοις, ως Πολίτες πρέπει να απέχουμε από τη στήριξη όλων εκείνων των κομμάτων που μας πρόδωσαν - είτε υπογράφοντας μνημόνια, είτε υποστηρίζοντας την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, είτε σκύβοντας το κεφάλι. Άλλωστε, με οποιοδήποτε μικρό κόμμα χειρότερα δεν γίνεται.

    Παράλληλα, ως καταναλωτές ή επιχειρηματίες, δεν πρέπει να αγοράζουμε προϊόντα από τις χώρες που μας επιβάλλουν τα μνημόνια ή/και μας εξευτελίζουν - γερμανικά κυρίως και ολλανδικά, ούτε βέβαια από γερμανικά καταστήματα, όπως η LIDL ή ο ΟΤΕ. Προφανώς οφείλουμε να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, ακόμη και όταν είναι πιο ακριβά - ενώ όταν δεν παράγονται στην Ελλάδα, όπως τα αυτοκίνητα ή μηχανήματα, αγοράζουμε ιταλικά, αφού η Ιταλία ήταν ανέκαθεν η πρώτη εξαγωγική μας χώρα. Για ταξίδια, επιλέγουμε κράτη μη εχθρικά, όπως η Ισπανία, η Γαλλία ή η Ιταλία - επίσης για σπουδές ή για άλλου είδους υπηρεσίες.

    Περαιτέρω, αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα των κοινωφελών επιχειρήσεων, όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ ή η ΕΥΑΘ, πλημμυρίζοντας τους δρόμους - ενώ οι επιχειρηματίες οφείλουν να ιδρύσουν ανταγωνιστικές επιχειρήσεις στον ΟΠΑΠ, στην (κινητή) τηλεφωνία ή σε ότι άλλο μας υφαρπάξουν οι ξένοι. Όσον αφορά την Τουρκία που απήγαγε τους δύο στρατιωτικούς μας παράνομα, δεν πρέπει να αγοράζουμε κανένα προϊόν της, ούτε να ταξιδεύουμε στις πόλεις της - ενώ η τροχαία οφείλει να ελέγχει συνεχώς τα φορτηγά αυτοκίνητα της, καθυστερώντας τα όσο περισσότερο μπορεί και τηρώντας κατά γράμμα το νόμο. Σχετικά με τα Σκόπια, ξανά ως Πολίτες πρέπει να διακόψουμε κάθε επαφή - ενώ οι 400 ελληνικές επιχειρήσεις οφείλουν να αποχωρήσουν, επιλέγοντας άλλες χώρες εγκατάστασης τους. Εάν δε η κυβέρνηση θελήσει να ενδώσει στο όνομα χωρίς δημοψήφισμα, οφείλουμε να κατασκηνώσουμε στο Σύνταγμα για να μην το τολμήσει.

    Ταυτόχρονα πρέπει να εργαστούμε για να καταστήσουμε το δημόσιο χρέος βιώσιμο, καθώς επίσης για να ανακτήσουμε τις τιμές των περιουσιακών μας στοιχείων. Κανένας δεν απαιτεί να αποπληρώσουμε το χρέος, αλλά να το εξυπηρετούμε - γεγονός που σημαίνει ότι, εάν αυξάναμε το ΑΕΠ μας, εκμεταλλευόμενοι τους τρεις πυλώνες μας (ο πρωτογενής μπορεί γρήγορα να μας αποδώσει 25 δις, η ναυτιλία επίσης, ενώ ο τουρισμός 20 δις), στα 250 δις €, τότε το χρέος θα περιοριζόταν στο 130% του ΑΕΠ χωρίς να ξεπουλήσουμε τίποτα. Όσον αφορά τα ακίνητα, έχουμε χάσει πάνω από 600 δις €, λόγω της ύφεσης, τα οποία μπορούμε να ανακτήσουμε εάν αυξηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης. Το ίδιο θα συνέβαινε με τα ακίνητα του δημοσίου (300 δις) και με τις χρηματιστηριακές τιμές (200 δις). Τέλος, πρέπει να αποφεύγουμε τις τράπεζες που έχουν αφελληνισθεί ή/και πλειστηριάζουν πρώτες κατοικίες, επιλέγοντας άλλες. Με μία ικανή κυβέρνηση πάντως και με τα 100 δις καταθέσεων πίσω, μπορούμε να πετύχουμε θαύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/6/18 08:56


    Home Unlabelled Το πείραμα του βατράχου που μας αφορά όλους... (Βίντεο)
    Το πείραμα του βατράχου που μας αφορά όλους... (Βίντεο)
    Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018

    Η θεωρία του βατράχου λες και έχει επινοηθεί για μας. Την ξέρετε; Είναι πολύ διδακτική. Εάν πετάξεις ένα βάτραχο σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, αυτός θα τιναχτεί αμέσως έξω.

    Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος

    Το απότομο, οδυνηρό κάψιμο από το νερό θα είναι η σωτηρία του, γιατί θα ενεργοποιήσει αυτόματα τα αντανακλαστικά του, της επιβίωσης. Εάν όμως τον βάλεις σε κρύο νερό και δυναμώνεις τη φωτιά πολύ αργά, σταδιακά,ο καημένος ο βάτραχος θα χαλαρώσει, θα χουχουλιάσει και θα απολαύσει το μπάνιο του, μέχρι να γίνει βραστός, με ένα στωικό χαμόγελο στο πρόσωπό του....

    Ο Olivier Clerc, συγγραφεύς και φιλόσοφος, με αυτή την μικρή ιστοριούλα - πείραμα, μέσω της αλληγορίας, εμφανίζει τα καταστροφικά αποτελέσματα της μη συνειδητοποιήσεως των αλλαγών, που επηρεάζουν δυσμενώς την υγεία μας, τις μεταξύ μας σχέσεις, την κοινωνική εξέλιξη και το περιβάλλον. Ας σκεφτούμε τώρα λίγο, όχι πολύ και πάθουμε τίποτα. Λίγο...

    Το πως και γιατί φτάσαμε στό σημείο να χάνουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και παρ' όλα αυτά να μην κουνιόμαστε από την θέση μας. Απλά δεν έχουμε καταλάβει τι μας έχουν κάνει και προσπαθούμε ακόμα να προσαρμοστούμε. Προλαβαίνουμε - δεν προλαβαίνουμε να πηδήξουμε έξω από την κατσαρόλα. ΥΓ. Κανένας βάτραχος δεν έπαθε κάτι κατα την δημιουργία του παραπάνω βίντεο...



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.