Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Bilefield Γερμανίας η Παναγιώτα Μπουγατιώτη


  Με καταγωγή και από την Μυγδαλιά, εγγονή της Ελένης Κωνσταντινόπουλου-Μπουλούγαρη
Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Bilefield Γερμανίας στο τμήμα Φυσικής στον τομέα της Νανοτεχνολογίας είναι η νεαρή ερευνήτρια Παναγιώτα Μπουγατιώτη, με καταγωγή από τον Παλαιόπυργο και το Βαλτεσινίκο της Αρκαδίας.  
Η Π. Μπουγατιώτη η οποία συμμετείχε μάλιστα προσφάτως σε εθνικό πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από το Γερμανικό Ίδρυμα Ερευνών (DFG) και δημιουργήθηκε για να εξετάσει πώς μπορούν να δημιουργηθούν μαγνητικά ρεύματα μέσω διαφορών θερμοκρασίας και να διερευνηθεί η μελλοντική τους χρήση για την εξοικονόμηση ενέργειας στη νανοηλεκτρονική, κατάφερε τώρα να αναπτύξει μια μέθοδο για τέτοια υλικά που φιλτράρει και διαχωρίζει τα παρασιτικά αποτελέσματα από το αποτέλεσμα που παράγει το ρεύμα spin. Αυτό επιτρέπει στους επιστήμονες να προσδιορίσουν με αδιαμφισβήτητο τρόπο εάν ένα ρεύμα spin δημιουργείται σε ένα συγκεκριμένο υλικό.
Η ομάδα του έργου περιελάμβανε επίσης ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Osnabrück και την Ευρωπαϊκή Μονάδα Ακτινοβολίας Synchrotron (ESRF) στη Γκρενόμπλ. Έχει δημοσιεύσει τα ευρήματά της στο περιοδικό «Physical Review Letters».
Μάλιστα, το Γερμανικό Πανεπιστήμιο στην ιστοσελίδα του ,έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα αυτό. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ ekvv.uni-bielefeld.de.

Η Σχολή Φυσικής του Πανεπιστημίου Bielefeld εργάστηκε σε επτά έργα στο πλέον επιτυχημένο πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2011. 
Σε συνεργασία με τα εθνικά και διεθνή πανεπιστήμια, ο Δρ Timo Kuschel, ο Δρ Oliver Reimer και η διδακτορικός φοιτήτρια Παναγιώτα Μπουγιατιώτη πέτυχαν πρόσφατα τρεις ανακαλύψεις. 
Μάλιστα, Γερμανική ιστοσελίδα έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα αυτό. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ 


1 σχόλιο :

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.