Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ο πόλεμος ως ηδονική σχεδόν «απόλαυση»

Κούρδισα που μόλις έχουν συλλάβει Τούρκοι στρατιώτες στο Αφριν.
 Η περηφάνια κι η λεβεντιά στο βλέμμα της θα πρέπει να στοιχειώνει
 ολο τον δυτικό κόσμο που παραμένει αμέτοχος σ αυτό το έγκλημα!
Καθημερινά βιώνουμε τη φρίκη του πόλεμου μέσα από την τηλεόραση. Σχολεία και νοσοκομεία κατεστραμμένα, παιδιά σκοτωμένα, μάνες να οδύρονται, πόλεις φαντάσματα και μέσα από τα ερείπια να προβάλλουν ανθρώπινα σκελετωμένα πλάσματα από την πείνα και τη δίψα.
Στην πραγματικότητα όμως η φρίκη του σημερινού πολέμου δεν βρίσκεται μονάχα στις βομβαρδισμένες πόλεις και στα ανθρώπινα θύματα του πολέμου των πετρελαίων και της παγκόσμιας αμερικάνικης κυριαρχίας αλλά και στην φρικτή εξοικείωση, στην ηδονική σχεδόν «απόλαυση» από την τηλεόραση ενός φοβερού πολέμου, με τα κριτήρια απόλαυσης κάποιου ηλεκτρονικού παιχνιδιού.
Απώτερος σκοπός η αδρανοποίηση και παθητικότητα καθώς και η αλλοτρίωση των μαζών εν όψει πόλεμου. 
Να πως περιγράφει προφητικά  την παθητική
στάση της ανθρωπότητας ο γερμανός μαρξιστής φιλόσοφος Benjamin Walter (1892-1940)
«Η ανθρωπότητα, που κάποτε αποτελούσε θέαμα για τους θεούς του Ολύμπου, τώρα έχει μετατραπεί σε θέαμα για τον εαυτό της και βιώνει την καταστροφή της σαν αισθητική απόλαυση πρώτου μεγέθους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.