Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν σήμερα ήταν, … αλλά σήμερα είναι αλλιώς. Σήμερα είμαστε νικημένοι, δειλοί και άβουλοι συνάμα. «Σαν σήμερα» λέμε και γράφουμε για να ξεχάσουμε (;) τη πραγματική τη σημερινή τη φτώχεια. Την έλλειψη της δυναμικής των οραμάτων που υποσκάπτουμε παραδομένοι στο «μοιραίο», τη φτώχεια των αγώνων, τη φτώχεια των διεκδικήσεων, τη φτώχεια των κινημάτων της κοινωνίας, κι ακόμα περισσότερα της εργαζόμενης της τάξης, της ανεργίας και της νεολαίας. Την κοινωνική τη φτώχεια που απότοκο της είναι κι η φτώχεια στη καθημερινότητα των αναγκών. Των αναγκών που μας επιβάλλουν να ζούμε «ακινδύνως» και με «ασφάλεια» στα όρια της επιβίωσης, που σήμερα κι αυτή αμφισβητείται –  αποδεχόμενοι κάθε εξευτελισμό, ηττημένοι κι αδιάφοροι για το διπλανό ενίοτε που κρεμάστηκε από ένα σκοινί γιατί δεν άντεξε τη πίεση.


Η ανέξοδη ελπίδα οδήγησε στην αγανάκτηση κι  η ανάθεση ως ακριβής μαθηματικός υπολογισμός στο ξεπούλημα. Αν πέσει και στα κουτουρού μια ντουφεκιά, λέμε κι αυτό είναι κάτι, αλλά αυτό μπορεί ακόμα και  να μας επιτρέπεται. Μέχρι να γονατίσουμε εντελώς και απολύτως Ο φασισμός της καπιταλιστικής λαίλαπας έρχεται να ισοπεδώσει τη ζωή.

Οι ήρωες ήταν στο παρελθόν. Εμείς είμαστε το μέλλον; Το μέλλον της ανθρωπότητας μπορεί να είναι μια κοινωνία χωρίς πολλούς καθημερινούς ήρωες και μπορεί μια κοινωνία να πάει μπροστά χωρίς να παράγει κάθε μέρα όλο και περισσότερους ήρωες; Μπορεί η τάξη που όλα τα παράγει να θρέφεται με ψίχουλα και να λιμοκτονεί; Μπoρεί αυτή η τάξη να θρέψει την πείνα και να παρηγορήσει τον κατατρεγμό της με την αναπόληση;

Αντί να αναπολούμε την ιστορία ας αρχίσουμε να γράφουμε τη δική μας. Έτσι που στο μέλλον να λένε, κεί που τὰ ‘σκιαζε ‘όλα  η κρίση και τα πλάκωνε η σκλαβιά, ύψωσε ο λαός το μπόι κι άναψε η πυρκαγιά.

Το παρελθόν δικαιώνεται όταν το μέλλον το ξεπερνάει. Αλλιώς οι ήρωες κοιμούνται ανήσυχα κάθε φορά  που τους αναφέρουμε, παραιτημένοι εμείς, από το μέλλον που οφείλουμε να ορίσουμε και να καθορίσουμε, αποφασιστικά, χωρίς καμία υποχώρηση και κανένα συμψηφισμό, τσακίζοντας το φασισμό και τα κοινωνικά συστήματα της ανθρώπινης δουλείας που τον αναπαράγουν καθημερινά.

Αντί να αναπολούμε την ιστορία ας αρχίσουμε να γράφουμε τη δική μας.

ΑΚΙΣ ΞΕΝΑΚΙΣ 

26 σχόλια :

  1. Ανώνυμος4/2/18 10:26

    ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΙΛΙΑΡΔΟΥ
    Όσον αφορά την ερώτηση, σχετικά με τη συμμετοχή μου στη διαδήλωση της Κυριακής, η απάντηση είναι αυτονόητα θετική – ενώ έχω την άποψη πως δεν πρόκειται μόνο για το όνομα της Μακεδονίας, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, αλλά επίσης για το ότι, οι Έλληνες αποφάσισαν επί τέλους να αντιδράσουν στα μαρτύρια που τους έχουν επιβληθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια. Πως θα πάψουν δηλαδή να παρακολουθούν την ίδια τους την καταστροφή αμέτοχοι, σαν να πρόκειται για κάποιον άλλο λαό και για μία άλλη χώρα – μακριά από τη συλλογική αποχαύνωση, στην οποία είχαν βυθιστεί, σιωπώντας όπως τα πρόβατα που οδηγούνται στη σφαγή (πιστεύοντας επί πλέον πως είναι σωστή η τιμωρία τους!).

    Ολοκληρώνοντας, η διαδήλωση δεν έχει βέβαια σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης, όπως φαίνεται να φοβάται ο πρωθυπουργός – ούτε φυσικά τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει ταχθεί προκαταβολικά υπέρ των μνημονίων και της υποταγής της χώρας στους πιστωτές της (ενώ είχε τοποθετηθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων, χωρίς να έχει εκφράσει ακόμη με σαφήνεια τη θέση της!).

    Πόσο μάλλον εκείνων των κομμάτων που πρωτοστάτησαν στην υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ ή/και υπέγραψαν τις συμβάσεις, έχοντας το θράσος να πολιτεύονται ακόμη. Απλούστατα, οι Έλληνες θέλουν να στείλουν ένα ουσιώδες μήνυμα τόσο στη σκιώδη διακυβέρνηση της χώρας, στην Τρόικα, όσο και στα γειτονικά κακοπροαίρετα κράτη ότι, στο εξής θα αμυνθούν για την πατρίδα τους – όπως ο κάθε άνθρωπος για το σπίτι του, αφού όλοι θεωρούν ως σπίτι τους την Ελλάδα, επιθυμώντας να μεγαλώσουν στα δικά της εδάφη ελεύθερα, αξιοπρεπή και υπερήφανα τα παιδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/2/18 15:12

    gerolyke θα πας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/2/18 16:22

    ρε απατεωνα της πλακας τι ρωτας.....αφου το συλλαλητηριο ηταν για τις 2 και εσυ ταχα ρωτας στις 3 και τεταρτο.....ντιπ χαζος εισαι.....αλλα τι να παει να κανει....αφου ειναι με την αριστερα ο ανθρωπος χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/2/18 16:29

    επειδη μενω κοντα εφτασα και σας γραφω οτι ειχε πολυ μα πολυ κοσμο....και πολυ θυμωμενο κοσμο.....ειδικα με τον καμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/2/18 18:12

    οχι φιλε μου δεν πηγα.αρνουμαι να πειστω οτι θα μας φανε την μακεδονια καμποσοι νηστικοι που συντηρουνται απο τις ελληνικων συμφεροντων επιχειρησεις στα μερη τους..αρνουμαι να αποδεχτω τον διαχωρισμο πατριωτων [αριστερων ...δεξιων] ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/2/18 18:23

    γερολυκε δε ρωτησαμε εμεις που πηγαμε τι ειναι καθενας..ξεπεραστε το ολοι και ειδικα ο παλιος κομμουνιστης οπως δηλωσε που τωρα δεν ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/2/18 18:57

    οι γυφτοσκοπιανοί.....(νηστικοί)...πεινάλες που τους συντηρούμε!!!!!

    ωχριά ο καραβανάς.....

    Κεκαλυμένη εθνικοφροσύνη......με αριστερό μανδύα, τυλιγμένος με την "επαναστατικότητα" του ΟΧΙ.....

    Ρε τι έχουν να ιδούν ακόμα τα ματάκια μου μέχρι να τα κλείσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/2/18 19:20

    Αφου ο κοσμος θυμωνει με το Μακεδονικο και δεν θυμωνει που τα ξεπουλανε ολα ,του κοβουν συνταξεις και τον πλακωνουν στην φορολογια , θελει κανα δυο μνημονια για να στρωσει και βλεπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος4/2/18 20:45

    τον κεφαλαια με περικεφαλαια θελω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος4/2/18 20:52

    αριστερόστροφοι φασίστες με το παρακράτος τους....τα είπε όλα και αυτό το αριστεράτζες της τεμπέλας είναι του "κατηχητικού"......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος4/2/18 21:12

    πηρε το ματι μου το δασκαλο με μικρο ελληνικο σημαιακι με τον ηλιο της Βεργινας..φορουσε περικεφαλαια βαρεως τυπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου γερολυκε άρχοντα!
    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος5/2/18 10:45

    ....τα σεβη μου κυρια μου....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος5/2/18 18:05


    Dimitris Kazakis
    45 λεπτά ·

    Υποβολή Μήνυσης επί Εσχάτη Προδοσία

    Σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, σε υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του 6ου συνεδρίου του, υπέβαλε Μήνυση – Συνηγορία για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (επί Εσχάτη Προδοσία).

    Οι μηνυτές, Δημήτρης Καζάκης, ατομικά και ως Πρόεδρος του ΕΠΑΜ και ο δρ Νομικής – δικηγόρος Φώτιος- Σπυρίδων Μαζαράκης και συντάκτης της μηνύσεως, προσήλθαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενοι από στελέχη του Μετώπου, τους δικηγόρους Γιάννη Γκινοσάτη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ, Ευαγγελία Χαραλάμπους, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ, Παναγιώτη Ζησιμάτο, μέλος της Επιτροπής Νομικής Αλληλεγγύης, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, Αντώνη Παπαντωνίου, Χριστίνα Πολυχρονοπούλου, Γιώργο Γεωργή και την Ελπίδα Λέκκα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, και υπέβαλαν Μήνυση – Συνηγορία για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (επί Εσχάτη Προδοσία) η οποία αφορά: Tην εγκαθίδρυση κατά αντισυνταγματικό τρόπο Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων, την παραβίαση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 και την παράδοση της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής στους δανειστές.

    Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2018

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος5/2/18 19:07

    Τώρα το σκέφτηκε ο Καζάκης ?
    Αν ηταν να δικαζόντουσαν θα είχε ασκήσει αυτεπάγγελτη τόσα χρονια η δικαιοσύνη.Οόχι οτι δεν υπάρχει το αδίκημα ,απλά προστατεύονται απο το σύστημα οι πολιτικοί και τους έχουν παράξει την διαβεβαίωση οτι ποτέ δεν θα τιμωρηθούν οσα μνημόνια και να περάσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος5/2/18 19:15

    δασκαλεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
    συμβαινουν πραγματα μη χανεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος6/2/18 10:00

    Periklis Danopoulos
    10 λεπτά ·

    'Ενα μικρό χρονικό των τελευταιών δυόμιση εβδομάδων:
    -Όλα άρχισαν όταν από την οργανωτική επιτροπή της Θεσασαλονίκης,ανακοινώθηκαν οι ομιλητές.Η παρουσία Φραγκούλη(ανόητη επιλογή κατά την γνώμη μου),έδωσε την λαβή για να χαρακτηρισθεί το συλλαλητήριο εθνικιστικό.Οι χαρακτηρισμοί προς όσους θα πήγαιναν γνωστοί.Την ημέρα των συλλαλητηρίων,το πλήθος τρόμαξε αρκετούς,που έψαχναν να βρούν πειστήρια ενοχής.Φωτό η βίντεο με καμιά τριανταριά χρυσαυγίτες,το κάψιμο του Εβραϊκού μνημείου,οι φάλτσες κορώνες του Νατοικού Φράγκου,οι παπα΄δες και οι καλόγριες κλπ.Μετά άρχισαν να ανεβάζουν φωτό από ένα σημείο και με την βοήθεια της αστυνομίας που έδωσε τα πενιχρά νούμερα,και μίλησαν για πατγώδη αποτυχία του φασιστοσυλλαλητηρίου.
    Ο χρόνος που κύλησε μέχρι τις 4/2 ήταν αρκετός,ώστε να οργανωθεί η προπαγάνδα κατά του συλλαλητηρίου.Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν προειλλημένη,ότι και να γίνει το συλλαλητήριο είναι εθνικιστικό.Τέλος.Η προσπάθεια αποδόμησης ενορχηστρωμένη.Οι διαρροές μεγάλες....παρακρατικοί θα φυλάνε το συλλαλητήριο.Από την ώρα του συλλαλητηρίου,όλα έδεσαν.....190.000 νοματαίοι είπε η αστυνομία,πολύ βολικό,φωτό με διάφορους γελοίους πολιτικούς,ένας αμεα που η μονταζιέρα έφτιαξε τον χαιρετισμό σε φασιστικό,το γλυκό έδενε.
    Όμως...επί δύο εβδομάδες όλοι όσοι κατηγουρούν συλλήβδην τον κόσμο δεν είπαν τίποτα για:
    -Tα συνθήματα τύπου ''Ελληνας δεν γίνεσαι,καταντάς''
    - Όλα τα αντιφασιστικά γκρουπούσκουλα,είχαν λυσάξει,βυσιδομώντας κατά των ''φασιστών των συλλαλητηρίων'' εκφράζοντας από ραδιόφωνα την συμπαράσταση στους Μακεδόνες.....(τους Σκοπιανούς Μακεδόνες....)
    -Σε όλο το διαδίκτυο η διαλεκτική αρκετών,εξαντλείτο σε: μπατριώτες αίλειναις.εθνίκια,εθνοπιθήκια,
    -Την παραμονή του συλλαλητηρίου,κυκλοφορούσε προκήρυξη αντιφα που έστελνε όλους όσους θα κατέβαιναν να πάνε να γ....ε Κουβέντα για όλα αυτά.
    Και ύστερα ήρθε ο Μίκης , ο υπέργηρος Μίκης,με τα λάθη του και τα σωστά του,να βάλει με καυστικότητα και ακραία ειρωνία,τα πράγματα στην θέση τους.Σοβαρά τώρα κάποιοι θίχτηκαν?
    Δεν κατάλαβαν?Γιατί όσοι ήταν στο συλλαλητήριο,κατάλαβαν πάρα πολύ καλά που απευθυνόταν
    Υγ.1 Κάποιοι από την αριστερά δηλώνουν πολέμιοι του συριζα,αλλά την μονταζιέρα του periodista την χρησιμοποιούν,'ετσι?
    Υγ.2 Κριτική στα όσα είπε ο Μίκης.Οκ θεμιτή η πολιτική κριτική.Ερώτηση αφελής: σε μια μάζωξη που είχε καταδικαστεί πριν καν αρχίσει,γιατί ένοιαξε κάποιους,τι είπε ο Μίκης?Σε ''εθνικιστές'' απευθυνόταν,τι τους χάλασε?Δεν ήθελαν να συμμετάσχουν,οκ,αναφαίρετο δικαίωμα και πολιτική επιλογή.Ε τι θέλανε μετά,να μιλήσει ο Μίκης προς αυτούς,στην δική τους γλώσσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος6/2/18 10:13

    Γιατί δεν έκανε λάθος ο Μίκης.
    του Κωνσταντίνου Σταθόπουλου

    Ποιοι είναι κομμουνιστές; Ποιοι φασίστες; Ποιοι εθνικιστές; Ποιοι οι μπαχαλάκηδες; Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός, ή όχι η Νέα Δημοκρατία, ή η Φώφη, ο Ποτάμης, ο Λεβέντης, ή ο Φράγκος και ο άφραγκος εγκέφαλός του;

    Δεν νομίζω να απασχολούσε ή να απασχολεί κανέναν από το πολιτικό, υπηρετικό προσωπικό της Ε.Ε., το Μακεδονικό, η Θράκη, η Ήπειρος, το Αιγαίο ή η Γαύδος.

    Συνεχίζουν την ίδια τακτική η οποία δυστυχώς έχει βρει ευήκοα ώτα σε μία μικρή ελπίζω και πιστεύω μερίδα πληθυσμού.

    Το Κ.Κ.Ε., δεν κατέβηκε διότι θα κατέβαιναν χρυσαυγήτες και δεν ήθελε να είναι μαζί τους.

    Στην βουλή βέβαια δεν πειράζει αυτή η συνύπαρξη. Στο συλλαλητήριο δεν θα τους έδινε άλλωστε κανείς δέκα χιλιάδες ευρώ για να συμμετάσχουν. Αφήστε που θα ήταν σαν να παίρνει θέση και ως γνωστόν το Κ.Κ.Ε. δεν έχει πουθενά ξεκάθαρη θέση, εκτός από το κλασικό πλέον: Για όλα φταίει ο ιμπεριαλισμός, ο καπιταλισμός και... εχθροί των λαών Αμερικάνοι.

    Ο ιμπεριαλισμός των άλλων εναντίον μας δεν ενοχλεί. Ο άκρατος καπιταλισμός των τραπεζιτών της Ε.Ε επίσης, καθώς αρνείται πεισματικά την έξοδο. Όσο για τους Αμερικάνους δώστε μου ένα παράδειγμα Αμερικανονατοϊκών συνθηκών που δεν υπηρετεί αυτό το κόμμα. Επίσης είναι το μοναδικό κόμμα στην Ελληνική βουλή με δύο εκπροσώπους .Έναν εντός και έναν εκτός, τον Μπογιόπουλο.

    Οι χρησαυγήτες ήρθαν για διαφήμιση και μόνο, απευθυνόμενοι στους αφελείς. Οχτώ χρόνια μνημόνια, ούτε μία κουβέντα εναντίον των Γερμανών. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει (Πλάτωνας συμπόσιον: Ο όμοιος τον όμοιο πάντα πλησιάζει. Λαϊκίζουμε απλά διότι μας περνά ακόμη. Όσο δε απαίδευτος παραμένει ένας λαός τόσο πιο εύκολα χειραγωγήσιμος είναι( τα μνημόνια είναι ευλογία=Πάγκαλος).

    Τίποτα δεν λέγεται τυχαία.

    Όσο για τον Μίκη και τα λάθη που έχει κάνει ή του προσάπτουν. Συμφωνώ έχει κάνει πολλά λάθη. Επίσης όμως γνωρίζω πως τα έχει πάρει στην πλάτη του και τον ακολουθούν, αλλά δεν τα ακολουθεί.

    Κατ' αρχάς μιλούν εναντίον του αυτοί οι οποίοι με μία υπογραφή τους παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας, ενώ αυτός δεν υπέστειλε ποτέ σημαία.

    Ένα δεύτερο και επίσης σημαντικό γεγονός είναι πως έκανε τα όποια λάθη του βάζοντας εμπρός τα στήθη του και το όνομά του. Δεν κρύφτηκε πίσω από κάποιο πρόσωπο ή κομματικό μηχανισμό.

    Και στα λάθη του πρωτοπόρος ήταν.

    Ποιος από όλα αυτά τα σκουλήκια δεν θα ήθελε να του μοιάσει;

    Και πάμε στο γεγονός που απασχολεί ιδιαίτερα τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης.
    Για ποιό λόγο γίνεται αυτός ο πόλεμος των αριθμών; Μα γιατί τρέμουν.

    Και εξηγούμαι.

    Ανακοινώνοντας 140.000 αμέσως πείθουν τους αφελείς πως ούτε τώρα ο Έλληνας ξεσηκώθηκε. Άρα καθόμαστε ξανά στον καναπέ και περιμένουμε το μοιραίο. Προσπαθούν να πείσουν πως δεν μπορούμε να σταθούμε όρθιοι μπροστά στο υποτιθέμενο θηρίο και πρέπει να υπακούμε στις εντολές του.

    Διαβάστε τώρα την αλήθεια.

    Δεν ήταν 1.500.000 το πλήθος αυτό. Δεν ήταν καν 1.000.000. Ήταν τουλάχιστον 5.000.000. Ναι φίλοι και εχθροί μου.
    Όσοι κατέβηκαν στο συλλαλητήριο και ιδιαίτερα όσοι ταξίδεψαν, άφησαν πίσω ολόκληρες οικογένειες αντιστοίχως σκεπτόμενες .
    Ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες ήταν πολλαπλασιαζόμενος με τον πατέρα του, την μητέρα του, τον αδερφό ή την αδερφή, τα παιδιά του.

    Καταλαβαίνετε τώρα γιατί φοβήθηκαν, γιατί τρέμουν;
    Έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον μισό πληθυσμό της χώρας.

    Όσον αφορά την διοίκηση της αστυνομίας, σε τι να διαφέρει από τις υπόλοιπες δοτές εδώ και χρόνια ηγεσίες που καθοδηγούν ευθεία προς το βάραθρο την πατρίδα και τον λαό της.
    Το θέμα τους λοιπόν δεν είναι η Μακεδονία.
    Το θέμα τους ΕΓΙΝΕ η Μακεδονία.

    Να γιατί δεν έκανε λάθος αυτήν την φορά ο Μίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος6/2/18 21:03

    60 εκ.μίζες σε 10 άτομα, για να πάθει η χώρα ζημιά ύψους 23 δις.
    Πατριώτες και με τη βούλα!
    Πάμε όλοι μαζί! Μακεδονία ξακουστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος7/2/18 00:31

    21.03 υποθτω δεν εισαι ουτε ο δασκαλος ουτε ο κεφαλαιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος7/2/18 10:27

    23.000.000.000.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Η ΣΚΟΡΔΟΥ ΦΤΑΙΕΙ, ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος7/2/18 11:06

    κρατα μικρο καλαθι..θα κοψομεσιαστεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος7/2/18 11:11

    τα κουτια με τα παμπερς του βρωμικου 89 θυμηθηκα...αυτη τη φορα σε δεκαπλη εκδοση..αλλα ο δασκαλος δε βοηθαει χαθηκε...για δωπα σε ηθελα Πετρακοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος7/2/18 12:05

    TI NA EIΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ,ΛΙΓΟ ΤΟΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ,ΨΙΛΟΣΚΙΑΖΕΣΑΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος7/2/18 12:51

    παντως εγω θυμαμαι που συνεχεια εγραφε για την πολυφαρμακια ... εγραφε για το κυκλωμα καποιων φαρμακοποιων φαρμακοβιομηχανιων και γιατρων που ξεσκισαν τα ταμεια μας....

    τα ελλειματα αυτα τα πληρωνεις κεφαλαια με τη συνταξουλα σου γι αυτο καταπιε την πικρα σου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος7/2/18 13:45

    δηλαδη μαθητη η δασκαλε μεσα κι ο Μπενυ; κι ο Λοβερδος;εισαι απιστευτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.