Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Τα σημαντικότερα γεγονότα του 2017



Από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ως την κρίση στην Καταλονία και την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, αυτά είναι τα κύρια γεγονότα του 2017
Χρήστος Καράμπελας
Δεκεμβρίου 29 2017 07:11
Το 2017 φεύγει ωστόσο αφήνει πίσω του κάποιες στιγμές που άλλαξαν τον κόσμο και έδωσαν το δικό τους στίγμα στη σύγχρονη ιστορία.
Το πρακτορείο Associated Press βρισκόταν εκεί που χτυπούσε ο «παλμός» και κατέγραψε φωτογραφίες που έχουν να πουν τη δική τους ιστορία και αιχμαλωτίζουν τη στιγμή των πρωταγωνιστών.

Σας παρουσιάζουμε με τυχαία σειρά μερικά καρέ που απαθανάτισαν τις στιγμές που βρέθηκαν τη χρονιά που φεύγει στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος:
1. 'Ματωμένη' Πρωτοχρονιά






Το 2017 άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς, αφού την Πρωτοχρονιά, πραγματοποιήθηκε επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα, στις ακτές του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη. Κατά την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι και δεκάδες τραυματίστηκαν.
2. Ορκωμοσία Τραμπ






Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε στις 20 Ιανουαρίου και έγινε ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
3. Ξεκινά το Brexit






Στις 29 Μαρτίου ξεκίνησε η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον Ιούνιο στις πρόωρες εκλογές η Τερέζα Μέι βγαίνει αποδυναμωμένη.
4. Πρόεδρος Μακρόν






Στις 14 Μαΐου ο ο επικεφαλής του κινήματος En Marche κηρύσσεται επίσημα πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας μετά τους δύο γύρους των βουλευτικών εκλογών στις 23 Απριλίου και 7 Μαΐου.
5. Η σφαγή των Ροχίνγκια






Ο στρατός της Μιανμάρ πραγματοποίησε καταδρομές σε χωριά της εθνοτικής μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια. Πάνω από 650.000 εγκατέλειψαν τη χώρα και κατέφυγαν το Μπαγκλαντές
6. Κρίση στο Κατάρ






Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε στις 5 Ιουνίου την απόφασή της να διακόψει τις διπλωματικές και εμπορικές της σχέσεις με το Κατάρ, το οποίο κατηγορεί για σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις.
7. Η απειλή της Βόρειας Κορέας






Στις 4 Σεπτεμβρίου, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την έκτη και μεγαλύτερη πυρηνική της δοκιμή, με μια βόμβα υδρογόνου, με ισχύ 50 μέχρι 120 κιλοτόνων. Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, απειλεί τις ΗΠΑ και τον Τραμπ, ο οποίος φυσικά δεν αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις.
8. Χάος στη Βενεζουέλα






Η Βενεζουέλα ζει τη μεγαλύτερη οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση στη σύγχρονη ιστορία της. Οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών της αντιπολίτευσης και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στους δρόμους του Καράκας και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας γίνονται όλο και πιο έντονες. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Νικολάς Μαδούρο υποστηρίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια το καθεστώς εφαρμόζει τρομοκρατικές μεθόδους και κάνει συλλήψεις διαφωνούντων με σκοπό να παραμείνει στην εξουσία.
9. Εκλογές στην Καταλονία






Την 1η Οκτωβρίου, παρά την απαγόρευση από την ισπανική Δικαιοσύνη, διοργανώνεται το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας, υπό τον πρόεδρο Κάρλες Πουτζντεμόν. Η ψηφοφορία αμαυρώθηκε από τις βιαιοπραγίες των αστυνομικών εναντίον ψηφοφόρων. Στις 27 Οκτωβρίου, μετά από άκαρπες διαπραγματεύσεις, το καταλανικό κοινοβούλιο κηρύσσει την ανεξαρτησία της περιφέρειας και η ισπανική Γερουσία δίνει το πράσινο φως στην κυβέρνηση να θέσει υπό κηδεμονία την Καταλονία. Ο Μαριάνο Ραχόι ανακοινώνει την αποπομπή του Πουτζντεμόν και της κυβέρνησής του.
10. Η κυβέρνηση Τζαμάικα






Τον Σεπτέμβριο διεξήχθησαν οι γερμανικές εκλογές με την Άνγκελα Μέρκελ να κερδίζει μεν αλλά να μην καταφέρνει να σχηματίσει κυβέρνηση. Οι συζητήσεις με τα υπόλοιπα κόμματα, οδηγούν σε αδιέξοδο, με το ενδεχόμενο νέων εκλογών το 2018 να είναι εξαιρετικά πιθανό. Την ίδια ώρα, η δημοτικότητα της καγκελαρίου, παρουσιάζει πτώση.
11. Η τρομοκρατία 'σφυροκοπά' τη Βρετανία






Στις 22 Μαρτίου στο Λονδίνο, ένας άνδρας έπεσε πάνω στο πλήθος στο Γουεστμίνστερ, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, πριν μαχαιρώσει έναν αστυνομικό μέχρι θανάτου και πέσει νεκρός από πυρά συναδέλφων του

Στις 22 Μαΐου στο Μάντσεστερ, ένας νεαρός Βρετανός με καταγωγή από τη Λιβύη πυροδότησε τα εκρηκτικά, με τα οποία είχε ζωστεί, μέσα σε ένα γήπεδο όπου πραγματοποιούσε συναυλία η τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το ISIS.

Στις 3 Ιουνίου δράστες έριξαν το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου προτού επιτεθούν με μαχαίρια εναντίον περαστικών στη γειτονική περιοχή Μπόροου Μάρκετ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι.
12. Τυφώνας Ίρμα






Ο τυφώνας Ίρμα ήταν ένας ισχυρός τυφώνας Κατηγορίας 5, ο οποίος ξεκίνησε από τα ανατολικά του Ατλαντικού Ωκεανού, στη Γουινέα-Μπισσάου στις 30 Αυγούστου. Είναι ο ισχυρότερος τυφώνας που καταγράφηκε ποτέ έξω από την Καραϊβική και τον Κόλπο του Μεξικού, ενώ μαζί με τον τυφώνα του 1935 είναι οι ισχυρότεροι που έχουν χτυπήσει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ από την πλευρά του Ατλαντικού.
13. Σκάνδαλο Γουάινστιν






Πολλές μαρτυρίες – κόλαφος για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, για να προστεθούν στις ήδη γνωστές, που περιγράφουν τον κινηματογραφικό παραγωγό του Χόλιγουντ ικανό να προβεί σε σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό, χειραγώγηση και εκφοβισμό.

Σε ρεπορτάζ των New York Times οι ηθοποιοί Άσλεϊ Τζαντ και Ρόουζ Μακ Γκόουαν κατήγγειλαν ότι τις εξανάγκασε να τον βλέπουν γυμνό ή τους υποσχέθηκε βοήθεια στην καριέρα τους έναντι σεξουαλικών ανταλλαγμάτων. Πολλές ηθοποιοί του Χόλιγουντ άρχισαν στη συνέχεια να καταγγέλλουν τον Γουάινστιν για βιασμό ή παρενόχληση.
14. Η απόλυση Κόμεϊ






Τον Μάιο, ο Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε να απολύσει τον Διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας για την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ο Κόμεϊ, πληροφορήθηκε την απόλυσή του από την τηλεόραση, ενώ βρισκόταν σε σύσκεψη με πράκτορες στο Λος Άντζελες.
15. Paradise Papers






Στις 5 Νοεμβρίου 2017 δόθηκαν στη δημοσιότητα από πολλά μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο (μεταξύ των οποίων η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ) αποκαλύψεις offshore εταιρείες και άτομα που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους που προκύπτουν από 13.4 εκατομμύρια εμπιστευτικά ηλεκτρονικά έγγραφα.

Τα έγγραφα προέρχεται από τη δικηγορική εταιρία Appleby, τους προμηθευτές εταιρικών υπηρεσιών Estera και Asiaciti Trust, και τα μητρώα επιχειρήσεων 19 φορολογικών δικαιοδοσιών μυστικότητας. Συνολικά περιλαμβάνουν περισσότερα από 120.000 ονόματα ατόμων και εταιριών.
16. Η ανακατάληψη της Μοσούλης






Η Βαγδάτη μετά την ανακατάληψη της Μοσούλης ανακοίνωσε την νίκη επί της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), η οποία έχασε το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που κατείχε στη Συρία. Ωστόσο το ISIS, δεν εξαλείφεται, αφού αποτελεί ακόμη και σήμερα τη μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή, τόσο με τους αποκαλούμενους «μοναχικούς λύκους» όσο και με ομαδικές επιθέσεις.
17. Σεισμός στο Μεξικό






Τουλάχιστον 369 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συντάραξε στις 20 Σεπτεμβρίου το Μεξικό.
18. Μακελειό στο Λας Βέγκας






Συνολικά 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 546 τραυματίστηκαν από τα πυρά ενόπλου σε υπαίθρια συναυλία έξω απ' το ξενοδοχείο-καζίνο Mandalay Bay.
19. Η Καλιφόρνια φλέγεται






Τεράστιες καταστροφές και τον θάνατο ενός πυροσβέστη προκάλεσε στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών η πυρκαγιά «Τόμας», που μαινόταν ανεξέλεγκτη για περισσότερες από 20 ημέρες ανεξέλεγκτη και αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της πολιτείας. Οι φλόγες κατέστρεψαν σχεδόν 750 σπίτια και περισσότερα από 250 εμπορικά και περιφερειακά κτίσματα. Μέχρι σήμερα έχει τεθεί υπό έλεγχο το 91% των ενεργών εστιών της.
20. Η απόφαση Τραμπ για Ιερουσαλήμ






Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου στις 6 Δεκεμβρίου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ όξυνε τη διαμάχη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και οδήγησε σε αιματηρές συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη.

18 σχόλια :

  1. Ανώνυμος30/12/17 13:15

    http://www.imerodromos.gr/idiotikopiite-i-dikeosyni/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/12/17 15:21

    Πάνε να λύσουν το σκοπιανό με Μαρ-δακίες......ωχ ωχ ωχ τι να μας περιμένει, γίδιον, ένας θεός ξέρει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/12/17 15:49

    Ο κιοφτές με το μουστάκι ζητά προοδευτικές συμμαχίες!!!!!

    Τράβα ρε πολιτικό ρεντίκολο με τον ακροδεξιό μπούρδα να βρεις τις προοδευτικές συμμαχίες όπως κάνεις τρία και χρόνια τώρα....

    τράβα και στήσε πάλι λαϊκά δικαστήρια στις πλατείες όπως έκανες με τα πιθήκια της πάνω και της κάτω πλατείας, ανάγοντας τον εθνολαϊκισμό σε κυρίαρχο πολιτικό ιδεολόγημα

    τραβάτε ρε ξευτίλες της τεμπέλας και όνειδος της αριστεράς, να δουλέψετε ηλίθιους ελληναράδες (ευτυχώς όσο πάνε και λιγοστεύουν) και άσε τους προοδευτικούς πολίτες, γιατί αυτοί σίγουρα ετοιμάζονται για τις κλωτσιές που θα σας δώσουν!!!!!

    Υ/Γ1 Δεν μπορούσε καμία ακροδεξιά πολιτική, κανένα καραδεξιό απόβρασμα, κανένα δικτατορικό απολιφάδι, καμιά καπιταλιστική ιδεολογία να προκαλέσει τέτοια βλάβη στην αριστερή ιδεολογία, ειμή μόνο η επίκλησή της από τα γελοία πολιτικά νούμερα που κυβερνίζουν στο όνομά της.....απ' αυτή την τυχάρπαστη ομαδούλα.....

    Υ/Γ2 Όσο θα πλησιάζει το πολιτικό τους τέλος θα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι και πιο επιθετικοί....Μην τους φοβόσαστε, καραγκιόζηδες είναι της πλάκας και της μπουρδολογίας....όλοι βλέπουν το άσχημο πολιτικό τους τέλος, κανένας δεν τα χαμπαριάζει....

    απλά οι ευρωπαίοι τα χρησιμοποίησαν για τα σκληρά!!!! (αν τολμούσαν οι προηγούμενοι θα χυνόταν αίμα)

    και τώρα ο μπαρμπα-Σαμ (εξ αρχής πάτρωνάς τους και καθοδηγητής τους) θα τα χρησιμοποιήσει να λύσει σκοπιανό, ενεργειακά του αιγαίου και γενικά βαλκανικά θέματα.......είναι αδίστακτα πολιτικά υποκείμενα και για μια μέρα εξουσίας ακόμα είναι ικανά για τα πάντα....

    αλλά, πού ξέρεις....πάει πολλές φορές η κολοκύθα για νερό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/12/17 15:57

    αναρωτιόμουν μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας γελοίος πολιτικος.....τελικά την απάντηση την βρήκα στο πολιτικό τίποτα του 15μελούς, στον ταμτάκο!!!!!!

    Και καλά εγώ το σκυλόβριζα πολιτικά όταν η πλειονότητα ή το ψήφιζε ή το ενεχόταν ή μοιρολατικά το δεχόταν,

    εκείνοι που το πίστεψαν και τους ξευτίλισε μπρος στα μούτρα τους, πώς ακόμα δεν έχουν τινάξει τα μυαλά τους στον αέρα.....ή είναι τόσο μαλάκες που ακόμα το πιστεύουν????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/12/17 16:24

    Στο θέμα των σκοπίων πρέπει να υπάρχει μια ενιαία εθνική γραμμή!!!

    Εδώ δεν υπάρχει ενιαία κυβερνητική γραμμή θα μου πεις.....

    Υ/Γ Όποιος με πράξεις του ή παραλείψεις του οδηγήσει τα πράγματα ώστε η χώρα να υποστεί ανήκεστο βλάβη, η ιστορία δείχνει το δρόμο........

    Είναι καιρός να αρχίσει να καλλιεργείται η παραπάνω άποψη-προτροπή για να σταματήσουν να παίζουν με τα εθνικά θέματα.........χρειάζεται σοβαρότητα και όχι μαρ-δακίες!!!!!!

    Οι μακεδονομάχοι, μπουρδοειδές, έχυσαν το αίμα τους, δεν φόρεσαν στραβοκουμπωμένο το αμπέχωνο, δίκην στρατόκαυλου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/12/17 17:21

    Παλι τον καυκον ηπιες..παλι το νουν απωλεσες και βγαζεις κουταμαρα κι εμπαθεια..απο το πασονεοδημοκρατικο συνοθθυλευμα αριστα το λυνει.Κεντρικη Βαλκανικη Δημοκρατια θα λεγονται τα σκοπια συμφωνα με εγκυρη πληροφορηση μου..Θα κανει μουτρα ο Παγκαλος η Ντορα κι ολα τ αστερια του Συνταγματικου τοξου που προτεινανε συνθετικο Μακεδονια..Ε αφου εισαι τοσο μαγκας δε μας λες πως να το λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/12/17 21:07



    Η κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης για το άσυλο στον τούρκο αξιωματικό. Χανουμάκια του σουλτάνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/12/17 21:13

    μαρδα(κα) μου, τι απέγιναν οι σύριοι επενδυτές???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/12/17 21:55

    Αυτή η κυβέρνηση είναι ένα μπουλούκι από φοβισμένα ανθρωπάκια που, όχι το ανάστημά της δεν μπορεί να σηκώσει απέναντι στον τούρκο τύραννο, αλλά θρασύτατα επαίρεται και για το αντίθετο.

    Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει.

    Καμία ανοχή από την αντιπολίτευση σε αυτήν την εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση.

    Έως ότου πέσει, τυχαίνει πάλι ο κλήρος στην ελληνική δικαιοσύνη να διασώσει την εθνική μας αξιοπρέπεια. Να τρίψει στη μούρη αυτών των ασπόνδυλων υποκριτών την αίτηση ακύρωσης και κάθε αίτησης ακύρωσης στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος30/12/17 22:47

    Οτι ναναι ρε ασχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος31/12/17 09:30

    Το σκοτεινό σχέδιο του Μαξίμου είναι να βγει στις αγορές όπως όπως, με το μαξιλαράκι του Ευκλείδη, να κερδίσει λίγα λεπτά θριάμβου, να πάει γρήγορα στις εκλογές, να τις χάσει φυσικά...

    και να αφήσει στους επόμενους την καυτή πατάτα του δανεισμού από τις αγορές. Και μόλις τα πράγματα σκουρύνουν, στην πρώτη στραβή, στο πρώτο απρόοπτο, να αναγκαστούν εκείνοι πλέον να προσφύγουν σε γραμμή στήριξης με ένα ακόμα σκληρό πρόγραμμα. Κι εκείνος να τρίβει τα χέρια του. Σχεδιάζοντας την επιστροφή του.

    Θα μου πείτε, είναι ικανοί για μια τέτοια σκοτεινή σκέψη, σε βάρος του εθνικού συμφέροντος; Η απάντηση είναι ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος31/12/17 10:21

    καλαντα λενε σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος31/12/17 11:02

    Έχεις δίκιο, αυτό κάνουμε και εμείς....τους τα ψέλνουμε!!!!

    "Είναι πραγματικότητα: οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στον Τούρκο πρόεδρο αποκαλύπτονται συνεχώς. Η τελευταία αποκάλυψη, όμως, είναι και η πιο εξόφθαλμη: ο πρωθυπουργός που, παρότι αναρμόδιος, θα αποφάσιζε την έκδοση των οκτώ Τούρκων σε δεκαπέντε ημέρες, σήμερα έκανε το «καθήκον» του. Η κυβέρνηση Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των «κεντρώων πατριωτών», αποφάσισε να ζητήσει την ακύρωση της απόφασης της επιτροπής πολιτικού ασύλου, να δώσει άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους.

    Απροκάλυπτοι, κυνικοί, καταπατητές κάθε δημοκρατικής αρχής κι ευαισθησίας, αυτό απέδειξαν πως είναι οι κυβερνώντες με την απόφαση που πήραν σήμερα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος31/12/17 11:07

    "κεντρώος πατριώτης" ο (Μ)πάνος ο μπούρδας!!!!!!


    όσο είναι αυτοί αριστεροί......

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

    Υ/Γ υιοθετώ φρασεολογία δάσκαλου τελικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος31/12/17 11:15

    ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

    Κρατάτε τη μέρα και τη στιγμή, όπου θα αποφασιστεί έκδοση κάποιου τούρκου,

    και πριν προλάβουν οι δικηγόροι του να ασκήσοουν έφεση, όπως η κυβέρνηση χθες,

    θα τον εκδόσουν......


    Αυτοί είναι ικανοί για όλα.....και θα λένε σαν επιχείρημα ..."δεν άσκησαν έφεση όπως η κυβέρνηση, αμέσως"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος31/12/17 11:19

    Αυτή είναι η αλήθεια, δυστυχώς.....

    .......απλά οι ευρωπαίοι τα χρησιμοποίησαν για τα σκληρά!!!! (αν τολμούσαν οι προηγούμενοι θα χυνόταν αίμα)

    και τώρα ο μπαρμπα-Σαμ (εξ αρχής πάτρωνάς τους και καθοδηγητής τους) θα τα χρησιμοποιήσει να λύσει σκοπιανό, ενεργειακά του αιγαίου και γενικά βαλκανικά θέματα.......είναι αδίστακτα πολιτικά υποκείμενα και για μια μέρα εξουσίας ακόμα είναι ικανά για τα πάντα....


    Είναι αδίστακτα, και είναι δίκαιο να πληρώσουν......



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος31/12/17 11:23

    να θυμασαι τον παγκαλο τον αρβανιτη πως φερθηκε στον Αμπτουλαχ Οτσαλαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος31/12/17 15:50

    Έχει κανείς να καταμαρτυρήσει τα μύρια όσα στην εθνολαϊκιστική κυβέρνηση, αλλά στο θέμα των τούρκων ας είμαστε πολύ προσεκτικοί και όχι αφοριστικοί.

    Νομικά το θέμα το έχει ξεκαθαρίσει ο Άρειος Πάγος, δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία. (για έκδοση μιλάμε, βούρλον, όχι για άσυλο)

    Η επιτροπή ασύλου εξέτασε το αίτημα ενός εξ αυτών και έκανε δεκτό το αίτημα.

    Η κυβέρνηση έκανε αίτηση ακύρωσης, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας με την Τουρκία
    (μην βιάζεσαι, ακροδεξιέ ελληναρά, να θυμηθείς τα ίδια που έλεγες με τον Οτσαλάν)

    Διάβασε, γίδιον, με προσοχή για να μαθαίνεις και να μην σε παρασύρει το κάθε πολιτικό απόβρασμα.

    Μετά την κυβερνητική αίτηση, ένα δικαστήριο θα εξετάσει την παροχή ή όχι ασύλου.

    Μήπως η εξέλιξη αυτή είναι η καλύτερη; Οποια απάντηση κι αν δοθεί θα έχει περιβληθεί το τύπο δικαστικής απόφασης. Κι έτσι, ειδικά αν χορηγήσει άσυλο, θα υπάρχει απάντηση στον έξαλλο Ερντογάν: αποφάσισε η ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Οι βιαστικοί σχολιαστές-και επικριτές- ας το σκεφθούν λίγο περισσότερο.

    Πολιτικά το θέμα το είδαμε και στην υπόθεση Οτσαλάν, όταν μερικοί ανόητοι «υπερπατριώτες» της εποχής έπαιξαν το παιχνίδι τους, μπλέκοντας τη χώρα σε περιπέτεια.

    Η κυβέρνηση πρέπει να χειριστεί το σημερινό θέμα με προσοχή. Δύο στόχοι πρέπει να εξυπηρετηθούν.

    Πρώτον, οι Τούρκοι στρατιωτικοί να μην εκδοθούν. Όχι γιατί δεν είναι πραξικοπηματίες (δεν το ξέρουε άλλωστε), αλλά γιατί δεν θα έχουν δίκαιη δίκη. Και αυτό επετεύχθη.

    Δεύτερον, να αφαιρεθεί κάθε πρόσχημα από τον Ερντογάν να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα καλύπτει πραξικοπηματίες. Και καλύτερος τρόπος από τις αποφάσεις των δικαστηρίων δεν υπάρχει.

    Αν το δικαστήριο, που θα εξετάσει την αίτηση του υπουργού Εσωτερικών, την απορρίψει, όπως είναι το πιθανότερο, τότε επιτυγχάνεται και ο δεύτερος στόχος.

    (Βέβαια ο μέγας αριστερός Σκουρλέτης δεν έκανε ως υπουργός εσωτερικών αίτηση ακύρωσης, αλλά το ίδιο το Μαξίμου......τέτοια πρεμούρα φόβου ας κριθεί....)

    Συναισθηματικά οι τούρκοι στρατιωτικοί, που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, δεν είναι «αγωνιστές της δημοκρατίας», επειδή τους κυνηγάει ο Ερντογάν. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να μπλεχτεί στα εσωτερικά της Τουρκίας. Αυτό που προέχει είναι η υπόθεση αυτή να τελειώσει ομαλά, με διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

    Στην τελική, η υπόθεση δεν σηκώνει εύκολη αντιπολίτευση. Για τους μαλάκες, όπως και στην υπόθεση Οτσαλάν, ο εθνολαϊκισμός είναι το προσφάι τους και ο λόγος ύπαρξης τους στο πολιτικό σκηνικό, γιατί σε δικτατορικές εποχές και εποχές ΕΡΕ και ακροδεξιάς πολιτικής αλώνιζαν.....τώρα απλά πετάνε λάσπη όπου λάχει....

    Και πάλι ας είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για προδοσίες, εμείς δεν είμαστε ούτε βαρεμένοι, ούτε μυαλοκαμένοι, ούτε στοκαρισμένοι, ούτε ψεκασμένοι, ούτε ναζιστικά αποβράσματα να καπηλευόμαστε την Πατρίδα.....

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ πάνω απ' όλα και ξέρουμε την βαρύτητα της λέξης ΠΑΤΡΙΔΑ!!!!

    Υ/Γ και πάλι όποιος αισθάνεται τούγκιον, βούρλον και γίδιον, ελεύθερα ας βρίσει...δημοκρατία έχουμε...αλλά θα δυσκολευτεί να καταλάβει γιατί παίρνω κατά κάποιον τρόπο το μέρος της κυβέρνησης και θα μπερδευτεί λιγουλάκι, αλλά δεν πειράζει ας προσέχει τους μαθητές μου καλύτερα παρά το.....δάσκαλο

    Καλή Πρωτοχρονιά!!!!!

    (ο χωρίς ψευδώνυμο) κοινώς χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.