Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Το μέλλον της Ελλάδας

Εάν δεν εκμεταλλευθούμε έγκαιρα τις γεωπολιτικές συγκυρίες, καθώς επίσης εάν δεν αντιδράσουμε όλοι μαζί, τότε η πατρίδα μας θα μετατραπεί σε μία μαύρη τρύπα στο χάρτη – σε μία πολυπολιτισμική περιοχή που οι ιθαγενείς θα αποτελούν την εξαθλιωμένη μειονότητα, ενώ δεν θα έχει καμία σχέση με τη σημερινή.
.
Άποψη
Κατά την άποψη μου η ενασχόληση με τις εκλογές, με το ποιό κόμμα δηλαδή θα αποτελέσει την επόμενη κατοχική κυβέρνηση της Ελλάδας, τη χειρότερη όλων στην ιστορία μας όπως προβλέπεται, αποτελεί το άκρον άωτο της ανοησίας – ειδικά όταν μπορεί κανείς εύκολα να υποθέσει το μέλλον της χώρας μας, διαθέτοντας τα εξής πολύ ασφαλή κριτήρια:


(α) Το δημόσιο χρέος της στο 180% του ΑΕΠ της, το οποίο είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο, άρα αδύνατον να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές με λογικά επιτόκια – ενώ διαφαίνεται η αύξηση του στα επόμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, δεν μπορούν να διενεργηθούν επενδύσεις εκ μέρους του κράτους – έτσι ώστε να στηριχθεί η ανάπτυξη με βάση την οικονομική εμπειρία δεκάδων χωρών, κυρίως της Μεγάλης Ύφεσης του 1930. Χωρίς ανάπτυξη βέβαια, δεν υπάρχει τρόπος εξόδου από την κρίση – πόσο μάλλον όταν επιβάλλονται παράλογα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και 2% σε μία χώρα εντελώς κατεστραμμένη.


(β) Το μη εξυπηρετούμενο ιδιωτικό χρέος της, το οποίο υπερβαίνει το 130% του ΑΕΠ της (περί τα 230 δις € έναντι ΑΕΠ 175 δις €) – με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία δυνατότητα δανεισμού του ιδιωτικού τομέα, ακόμη και αν υποθέσουμε πως θα είχαν χρήματα οι τράπεζες. Επομένως είναι αδύνατες οι εγχώριες επενδύσεις, ακόμη και αν το επέτρεπε η ζήτηση (κατανάλωση) – κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει, όταν μειώνονται συνεχώς τα πραγματικά εισοδήματα των Ελλήνων, αφενός μεν λόγω της ονομαστικής μείωσης μισθών και συντάξεων, αφετέρου λόγω των υπερβολικών φόρων που, μεταξύ άλλων, αυξάνουν τις τιμές.Είναι επίσης αδύνατες οι ξένες επενδύσεις αφού δεν υπάρχει ζήτηση – εκτός από αυτές με καθαρό κερδοσκοπικό χαρακτήρα (=εξαγορά δημοσίων και ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων σε εξευτελιστικές τιμές). Εάν υπενθυμίσει κανείς εδώ τα τεράστια προβλήματα της ΔΕΗ, η οποία φαίνεται πως προετοιμάζεται για να δοθεί δώρο στους μελλοντικούς νέους ιδιοκτήτες της χώρας, με δανεισμό 6,8 δις € έναντι τζίρου της τάξης των 5 δις € και με κέρδη εξαμήνου μόλις 14,4 εκ. € (γράφημα, πηγή Στούπας – εάν αφαιρέσει κανείς τα κέρδη 198,6 εκ. € λόγω πώλησης της ΑΔΜΗΕ ή 172 εκ. € σε επίπεδο ομίλου θα καταλήξει σε ζημίες περί τα 160 εκ. €), καθώς επίσης με επισφάλειες που υπερβαίνουν τα 2 δις €, θα κατανοήσει τα αδιέξοδα, στα οποία οδηγείται σκόπιμα η Ελλάδα – με την ανοχή των Πολιτών της, αφού η μη αντίδραση τους ερμηνεύεται ως σιωπηλή αποδοχή.

(γ) Τον υπερχρεωμένο τραπεζικό της τομέα – ο οποίος ασφαλώς δεν μπορεί να στηρίξει δάνεια 240 δις € (εκ των οποίων κόκκινα τα 106 δις €), με καταθέσεις 120 δις €, καθώς επίσης με ουσιαστικά αρνητικά ίδια κεφάλαια.

(δ) Το τρομακτικό ύψος της φορολογίας των επιχειρήσεων (άνω του 100%!), το οποίο καθιστά ασύμφορη κάθε είδους επένδυση – έστω εάν υπήρχε ζήτηση για να τη στηρίξει.

(ε) Το διαλυμένο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας, το οποίο ευρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης – επί πλέον στο μη βιώσιμο δείκτη εξάρτησης.

(στ) Τη μη πρόθεση ονομαστικής διαγραφής χρέους εκ μέρους της Γερμανίας, η οποία προωθεί την ίδρυση ενός γερμανικού ΔΝΤ (ESM) για να μπορεί να διαχειρίζεται τέτοιου είδους καταστάσεις – με πρώτο υποψήφιο πειραματόζωο την Ελλάδα.

(ζ) Την υιοθέτηση μιας πτωχευτικής διαδικασίας για τα κράτη της Ευρωζώνης, την οποία προωθεί επίσης η Γερμανία – όπου η Ελλάδα θα έχει ξανά το ρόλο του πειραματόζωου. Εν προκειμένω όταν ένα κράτος χρεοκοπεί, όπως συμβαίνει ήδη με τη χώρα μας, θα τοποθετείται αντίστοιχα με τις επιχειρήσεις ένας σύνδικος «πτώχευσης εν λειτουργία», στη θέση της κυβέρνησης – επίσημα αυτή τη φορά, ο οποίος θα (ξε)πουλάει τα περιουσιακά της στοιχεία, για να αποπληρωθούν τα χρέη της, δίνοντας λογαριασμό μόνο στους δανειστές της.

(η) Την έξοδο από το ευρώ, αφού κατά την πρωσική κυβέρνηση η χρεοκοπία δεν μπορεί να συμβεί εντός της Ευρωζώνης – έτσι ώστε η εσωτερική υποτίμηση, η οποία έχει φτάσει ήδη στα όρια της χωρίς να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, να συνεχιστεί με μία κανονική πληθωριστική υποτίμηση. Στα πλαίσια αυτά, τα πραγματικά εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων θα υποτιμηθούν έμμεσα ακόμη περισσότερο – οπότε οι ιθαγενείς θα βιώσουν τον εφιάλτη της εξόδου από το ευρώ που φοβόντουσαν ανέκαθεν, σε μία πολύ χειρότερη μορφή του και χωρίς καμία μελλοντική προοπτική..

Ολοκληρώνοντας, εκτός από τα παραπάνω αρνητικά δεδομένα, υπάρχουν ασφαλώς πολλά άλλα – αν και είναι αρκετά για να «ζωγραφίσουν» το σκοτεινό μέλλον μας, λόγω του οποίου δεν θα μπορούσαμε να συμβουλεύσουμε κανέναν να μείνει στην Ελλάδα (άρθρο). Η μοναδική μας λοιπόν ελπίδα είναι

(α) αφενός μεν η σωστή εκμετάλλευση της γεωπολιτικής μας θέσης λόγω των συγκυριών που υπάρχουν – σύγκρουση των Η.Π.Α. με την Τουρκία, ενεργειακή σημασία της Ελλάδας στην περιοχή, συνειδητοποίηση εκ μέρους της υπερδύναμης των προθέσεων της Γερμανίας να δημιουργήσει ένα 4ο Ράιχ,

(β) αφετέρου η «εξέγερση» των Πολιτών – έτσι ώστε να στηρίξουν τουλάχιστον τη διαπραγμάτευση μίας οποιασδήποτε κυβέρνησης, με στόχο την εύρεση μίας βιώσιμης λύσης.

Εάν δεν συμβεί ούτε το ένα, ούτε το άλλο, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μία «μαύρη τρύπα», όπως πολλές άλλες χώρες στο παρελθόν(Λιβύη, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία κοκ.) – σε μία περιοχή δηλαδή που δεν θα υπάρχει ως κράτος στο χάρτη, αλλά θα έχει τη μορφή ενός πολυπολιτισμικού προτεκτοράτου πλημμυρισμένου από άλλες φυλές, με τους ιθαγενείς ως θλιβερή και εξαθλιωμένη μειονότητα. Μπορεί βέβαια να κάνω λάθος, εύχομαι καλύτερα να μην επαληθευτώ ποτέ, αλλά οι ενδείξεις είναι εξαιρετικά σαφείς για να τις αγνοήσει ή για να αδιαφορήσει κανείς όσο αισιόδοξα και αν σκέφτεται.
http://www.analyst.gr/

18 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Το 2010 μπήκαμε στα μνημόνια για να παραμείνουμε στο ευρώ.
Μας είπαν πως αν φύγουμε από αυτό και πάμε στη δραχμή θα χάσουμε το 35% του εισοδήματός μας.
Για να δούμε τι έχουμε χάσει μέχρι σήμερα;
1. Μείωση εισοδήματος εργαζόμενων 48%
2. Μείωση εισοδήματος συνταξιούχων 67%
3. Ελαστικές μορφές απασχόλησης για 850.000 εργαζόμενους.
4. Κατάργηση κάθε εργασιακού δικαίωματος.
5. Μετανάστευση νέων επιστημόνων 480.000
6. Ανασφάλιστος πληθυσμός 2.000.000
7. Κάτω από το όριο της φτώχειας 1.100.000
8. Νέοι χρεωμένο στο Δημόσιο 365.000
9. Υπερ-Χρεωμένα νοικοκυριά που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους 125.000
10. Διαλυμένο τραπεζικό σύστημα με ανύπαρκτες πραγματικές καταθέσεις αποταμιευτών 240 δις.
11. Υγειονομική περίθαλψη και νοσοκομεία που υπολειτουργούν.
12. Κατάργηση του ΕΚΑΣ 100%
13. Ανεργία στο 26%
14. Χαμένες θέσεις εργασίας μέσα στη πενταετία 2010- σε απόλυτους αριθμούς 1.283.000
15. Λουκέτα σε 387.000 επιχειρήσεις.
16. Μείωση του ΑΕΠ 27%
17. Αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων 35%
18. Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, λιμάνια, αεροδρόμια, γή, ΔΕΗ, ΝΕΡΟ, συγκοινωνίες.
19. Αύξηση του χρέους κατά 120 δις.
20. Χαμένο εισόδημα από την πρωτογενή παραγωγή 87 δις.
21. Capital controls
Σταματάω εδώ γιατί μπορώ να γράψω άλλα τόσα.....Πάνω σπο όλα να έχουμε το ΕΥΡΩ ...!!! Τρωμε αναπτυξη , πέτρες και αφθονο σανο!!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν το βούρλο μοιράζεται τις ίδιες ιδέες για τη δημοκρατία με τον Τραμπ μην παριμένεις ΕΛΕΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

Πόσο χειρότερα από σκουλήκια μπορεί να αισθάνονται????

Οι χαρακτηρισμοί ταμτάκος και μπούρδας είναι λάιτ.....

Πρόκειται για πολιτικές πόρνες, που πουλάνε το σώμα τους και την ψυχή τους για μια καρέκλα!!!!!

Μην περιμένεις σωτηρία γι' αυτή τη χώρα, όσο υπάρχουν κάτοικοί της που πιστεύουν σε τέτοιες λινάτσες......

Υ/Γ Μας έφτασαν στο σημείο οι καραγκιόζηδες να πιστεύουμε ότι η σκηρή δεξιά ήταν πιο ηθική και πιο αποτελεσματική στην όποια πρόοδο του τόπου.....

Υ/Γ Σήμερα ημέρα γιορτής για τη δημοκρατία (18 Οκτώβρη 1981) ένα τσούρμο, μια πολική αλητεία καπηλεύεται τη δημοκρατία και την αριστερά......και κάποιοι ηλίθιοι ακόμα τους πιστεύουμε.....

ποιούς????? αυτά τα αμερικανοτσογλάνια που με τις ευλογίες του μπαρμπα-σαμ σχημάτισαν απνευστί κυβέρνηση εθνολαϊκιστών και λεβεντομαλάκηδων....

Ανώνυμος είπε...

Ακουσε τωρα για να ηρεμησεις
δεξιοι ειναι κι αυτοι ,οπως ειναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ,αλλα απο αυτους ειναι καλυτεροι Δεν πεσανε με τα μουτρα στην κουταλα οπως επεσαν οι αλλοι

Ανώνυμος είπε...

Αφου δεν κινητοποιειται η υπηρεσια διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος να σε μπουζουριασει 12.05 καλα κανεις..μεχρι τοτε θα σ ακουμε

Ανώνυμος είπε...

Να αγιάσει το στόμα σου 21'41

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο 12.05

Όποιος νομίζει ότι είναι μπούρδας και ταμτάκος

όποιος νομίζει ότι είναι πολιτική πόρνη και λινάτσα για μια καρέκλα

Όποιος νομίζει ότι είναι πολιτικός αλήτης και σκουλήκι

όποιος νομίζει ότι είναι αμερικανοτσογλάνι και εθνολαϊκιστής

ας καταφύγει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ότι γράφτηκαν γι' αυτόν.


Μα πόσο βλάκας μπορεί να είσαι χαφιεδίσκο???? γραμμένο σ' έχω...

Ανώνυμος είπε...

Θα σε πιασει που θα παει...και δε θα γινεις ηρωας...

Ανώνυμος είπε...

Έχει αναλυθεί πολλές φορές ότι οι γλοιωδέστεροι λακέδες, οι πολιτικές λινάτσες είναι αυτοί που λιποτάχτησαν από ένα σύστημα αντικαθεστωτικών ιδεών και ασπάστηκαν με υπερβάλλοντα ζήλο τις «ιδέες» και τις «αξίες» της καθεστωτικής εξουσίας.

Αυτές οι σιχαμερές πολιτικές πόρνες συνεχίζουν σα θρασύμια και μιλούν για αριστερά, για σοσιαλισμό και για αρχές δικαίου και δικαιοσύνης!!


Μόνο ωκεάνια κύματα αναγούλας μπορεί να προκαλέσουν, αν τους πάρεις λίγο στα σοβαρά.

Βλέπεις, ξεπέρασαν τον αντιαμερικανισμό, ξέχασαν το "φονιάδες των λαών αμερικάνοι" (δεν ισχύει πλέον είπε κάποιο πολιτικό υποκείμενο) και γυφτο-καμαρώνουν σα σκεπάρνια ηλιθιο-γελώντας στις κάμερες....

Υ/Γ η υποκρισία τους και ο φαρισαϊσμός τους δεν έχει προηγούμενο, κυρίως αυτά τα γράφω όχι για τους εθνολαϊκιστές, αλλά για σένα γίδιον που πίστεψες τις απόψεις βαρεμένων, μυαλοκαμένων, στοκαρισμένων, ψεκασμένων και ηλίθιων πολιτικάντηδων......έτσι για να σε βερβερίξω πατώντας σε στον κάλο της κούτρας σου......και δεν θα σ' αφήσω σε χλωρό κλαρί......μέχρι να σε κάνω να τα ξαναψηφίσεις!!!!!!!


Υ/Γ Κάποιος παλιά εδώ μέσα είχε γράψει ότι τα ίδια και τα ίδια γράφω.....ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ!!!!! έννιωθε ότι αυτά που γράφω τα ενστερνίζεται καθολικά ο λαός και του φαίνονταν τα ίδια και τα ίδια.....σιχάματα της ιστορίας θα καταγραφούν, όνειδος της αριστεράς θα μείνουν.....τα ίδια και τα ίδια πολιτικά ταρκάσια είναι....και ήδη κάποια ποντίκια πηδάνε από το καράβι.....


Ανώνυμος είπε...

Εισαι ντουβαρι γιατι αν δεν υπηρχε Σημιτης Καραμανλης ΓΑΠ Σαμαροβενιζελοι δε θα αναγκαζονταν ποτε οι Ελληνες να ψηφισουν Συριζανελ..γι αυτο μεχρι εκει σου κοβει εσενα......

Ανώνυμος είπε...

10.10 οτι και να γραψεις εχεις δικιο...και γιαυτο σκαω δυο φορες....

Ανώνυμος είπε...

Καλα σκασε..ο μαθητης και ηλιθιος εισαι..μεχρι να γινεις δασκαλος θες ψωμια

Ανώνυμος είπε...

Και υπέρ της βασιλευομένης δημοκρατίας να ταχθεί ο ταμτάκος, το γιδοξούριον ξανά θα τον ψηφίσει!!!!!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ!!!!!!Ανώνυμος είπε...

Βλαξ εισαι.οτι ειναι επικινδυνο για τη δημοκρατια το παραταω..ενω εσυ εχεις εμμονες

Ανώνυμος είπε...

εδω μας προπαγανδιζε παλια τη χρυση αυγη και συ λες για βασιλια...

Ανώνυμος είπε...

Κανεις δε προπαγανδισε ηλιθιε χρυση αυγη απ το χωριο.απλα το λες μπας και ξαναβγουνε τα μπουλντοκ

Ανώνυμος είπε...

ειδατε τις λεξουλες βλαξ ηλιθιε μαλακα τις ξερει φαρσι οπως τα ναζιστικα αποβρασματα....τετοια μπλογκς διαβαζει φαινεται..

Ανώνυμος είπε...

Ενω εσυ στολιζεις τον πρωθυπουργο..ουστ ρε