Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Μια ήπειρος από πλαστικό πλέει στον Ειρηνικό Ωκεανό

την ώρα που οι επιστήμονες αδυνατούν να εντοπίσουν τις αλλαγές στα βάθη των ωκεανών  

Σκουπίδια στη θάλασσα ή θάλασσα από σκουπίδια; Η θάλασσα μπορεί να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, όμως φαίνεται πως μεγάλο μέρος της είναι γεμάτο με πλαστικό, είτε το βλέπουμε, είτε όχι. Η ανακάλυψη ενός τεράστιου όγκου πλαστικού που επιπλέει στον Νότιο Ειρηνικό, μεγαλύτερου από το Μεξικό, ανακαλύφθηκε από τον καπετάνιο Charles Moore, ιδρυτή του ερευνητικού Algalita, ενός ιδρύματος που αφιερώνει όλες του τις προσπάθειες στην επίλυση του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικό


Ο Moore, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε αυτή την «ήπειρο σκουπιδιών» του Βόρειου Ειρηνικού, εκτιμά ότι αυτή η ζώνη πλαστικής ρύπανσης μπορεί να είναι πάνω από ένα εκατομ. τετραγωνικά μίλια σε μέγεθος. Η ομάδα επεξεργάζεται τα δεδομένα και ζυγίζει το πλαστικό, ώστε να ανακαλύψει περισσότερα για τον «όγκο πλαστικού» -όρος παραπλανητικός όπως λένε οι ειδικοί, καθώς δεν πρόκειται μόνο για μπουκάλια και σακούλες που επιπλέουν, αλλά για αόρατα, μικροσκοπικά κομμάτια. Το νησί Henderson, που βρίσκεται σε αυτή την περιοχή του Νοτίου Ειρηνικού, πρόσφατα κέρδισε μια θλιβερή πρωτιά, καθώς στέφθηκε το πιο μολυσμένο από πλαστικό νησί στη Γη, όταν οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι καλύπτεται από περίπου 38 εκατομ. τεμάχια σκουπιδιών. Το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης ολοένα και επεκτείνεται, με το 90% των θαλάσσιων πτηνών να το καταναλώνουν και πάνω από 8 εκατομ. τόνους νέων πλαστικών απορριμμάτων να βρίσκονται στους ωκεανούς κάθε χρόνο. Κι αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το βάθος των ωκεανών είναι το λιγότερο εξερευνημένο μέρος της Γης. Γι’ αυτό το λόγο οι επιστήμονες αδυνατούν να παρατηρήσουν συστηματικά τις αλλαγές που λαμβάνουν μέρος, κι έτσι όπως επισημαίνουν, όταν οι επιπτώσεις κάνουν την εμφάνισή τους θα είναι πιθανόν πολύ
Αργά
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
. [Πηγή: www.doctv.gr]

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Η ανάρτηση του Γ. Μπαντή στη σελίδα του στο facebook

«Άνθρωπε άκου, μας έχουν δηλητηριάσει το μυαλό, μας δείχνουν πυρκαγιές και κλαίνε για το καημένο δάσος, για την μεγάλη καταστροφή που θα υποστεί το περιβάλλον, όμως μας αποκρύπτουν οι ίδιοι τα "όμορφα" φιλέτα που δημιουργήθηκαν και τις μεζονέτες που χτίστηκαν.
Μας δείχνουν πλημμύρες και κλαίνε για τις ζημιές που προκάλεσαν,όμως μας αποκρύπτουν,ότι η αιτία είναι ότι κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσος ώστε να χτιστούν οι μεζονέτες.
Μας δείχνουν σεισμούς και κλαίνε για το φυσικό φαινόμενο και για το ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό, όμως μας αποκρύπτουν τα δύο 150μ ύψους φράγματα αποβλήτων χτισμένα απο χέρι ανθρώπου πάνω σε σεισμογενή ρήγμα που έχει δώσει στο παρελθόν από τους μεγαλύτερους σεισμούς στην Ελλάδα, με 7R και 150 νεκρούς. (Ιερισσός 1932).
Και τώρα κλαίνε γιατί ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν την καταστροφή ενός τόπου.
Αναστέλλουν τον "βιασμό"του βουνού με το αρχέγονο δάσος.
Αναστέλλουν την μόλυνση των νερών μας, του αέρα.
Αναστέλλουν την κατάργηση των άλλων δραστηριοτήτων της περιοχής όπως αλιεία, μελισσοκομία, γεωργία, κτηνοτροφία, τουρισμός γιατί ως γνωστόν (οι επιστήμονες το λένε) δεν μπορούν αυτές οι δραστηριότητες να συνδυαστούν με βαριά βιομηχανική ανάπτυξη όπως είναι η ανοιχτή εξόρυξη χρυσού.
Κλαίνε γιατί ανακοίνωσαν ότι σταματάει η καταστροφή, ενώ είναι οι ίδιοι που κλαίγανε για την καταστροφή μιας πυρκαγιάς. Μάλλον τα δακρυα τους είναι κροκοδείλια.
Κλαίνε για τους εργαζόμενους, όμως μας αποκρύπτουν ότι ούτε τόσοι όσοι λένε είναι, ούτε ότι η εταιρία τους εκμεταλλεύεται και τους χρησιμοποιεί όπως την βολεύει.
Μας αποκρύπτουν ότι στην πραγματικότητα κλαίνε για τα συμφέροντα της el Dorado.
Είναι οι ίδιοι που μας παρουσίαζαν μονόδρομο τα μνημόνια για την "σωτηρία"της Ελλάδας.
Είναι οι ίδιοι που προσπαθούσαν να μας πείσουν για τις απαραίτητες απολύσεις και τις κομμένες συντάξεις στα χρόνια των μνημονίων.
Είναι οι ίδιοι που πανηγύριζαν που έκλεισε η ΕΡΤ,το εργοστάσιο της Coca Cola,της ΒΙΟΜΕ και άλλα χιλιάδες παραδείγματα αφήνοντας πίσω οικογένειες στην ανεργία.
Δεν μπορούν να με πείσουν ότι αυτοί νοιάζονται για τον εργαζόμενο στις Σκουριές.
Αυτοί δεν νοιάζονται για κανέναν εργαζόμενο.
Ούτε πιστεύω ότι η el dorado πραγματικά φεύγει, είναι η 3η φορά που κάνει κάτι ανάλογο, θέλοντας με αυτή την μορφή πίεσης να πετύχει κάτι μεγάλο γι' αυτούς και καταστροφικό για τον τόπο μας.
Μόνο μέσα από συνεχή αγώνα θα έρθει η δικαίωση.
SOS Χαλκιδική»...

Ανώνυμος είπε...

ποσο μαλακας μπορει να εισαι ακομα...

Ανώνυμος είπε...

ΌΣΟ ΕΝΑς ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΠΙΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ
ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΠΟΡΩ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΣΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ,
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ!

ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙς

Ανώνυμος είπε...

Εχει ψυχοπαθη εδω μεσα σιγουρα