Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΔΊΧΩΣ ΠΡΟΔΌΤΗ, ΚΆΣΤΡΟ ΔΕΝ ΠΑΤΙΈΤΑΙ!

«While we should never give up our principles, we must also realize that we cannot maintain our principles unless we survive». (Αν και δεν πρέπει ποτέ να προδίδουμε τις αρχές μας, θα πρέπει επίσης να κατανοήσουμε ότι δεν θα είμαστε σε θέση να τηρούμε τις αρχές μας παρά μόνο αν επιβιώσουμε).
Τα πνευματικά δικαιώματα στα παραπάνω λόγια ανήκουν σε έναν επί γης ... δαίμονα, τον αδίστακτο Αμερικανό -αλήθεια έχει εθνικότητα;- Henry Alfred Kissinger.
Μέσα σε μία φράση ο Kissinger συνόψισε το σκεπτικό όλων των αμοραλιστών που πάτησαν, πατούν και θα πατήσουν το πόδι τους στον χιλιοβασανισμένο και μπαρουτοκαπνισμένο πλανήτη Γη. Επιπλέον, με αυτή του την φράση προσπάθησε να δώσει άφεση αμαρτιών στους ανά τους αιώνες μιμητές του Ισκαριώτη, που πρόδωσαν την Ζωή αγοράζοντας πολύ φθηνά τον αιώνιο επώδυνο και επαίσχυντο θάνατο. 

Ωστόσο, δεν γίνεται κανείς προδότης από την μία μέρα στην άλλη. Ο σοφός Σωκράτης μας εξηγεί πως «ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης», δηλαδή πως ο δειλός γίνεται προδότης της Πατρίδος του, ενώ ο φιλόδοξος προδίδει την πατρική ουσία! Πόσο αληθινά είναι τα λόγια του αρχαίου αλλά πάντοτε επίκαιρου φιλοσόφου; Όλοι οι προδότες επιδιώκουν να υποκαταστήσουν αυτόν που προδίδουν, κινούμενοι πάντοτε από υπερβολική και υπερφίαλη φιλοδοξία.

Η φιλοδοξία τυφλώνει τον άνθρωπο και τον κερνάει από τον λωτό της λήθης του παρελθόντος του. Ως δια μαγείας, όλα τα λάθη του, όλες οι παραλείψεις του, όλα τα εγκλήματα του (κυριολεκτικά ή και μεταφορικά) σβήνουν και χάνονται, δίνοντάς του ταυτόχρονα την ψευδαίσθηση πως όχι μόνο δεν συνέβησαν ποτέ, αλλά και ότι είναι ο πλέον αρμόδιος για να γίνει οδηγός και άλλων. Έτσι, στραβός στραβόν οδήγαγε και βρήκαν φως στον λάκκο!

O François VI duke de La Rochefoucauld είχε πει πως «οι πονηριές και οι προδοσίες οφείλονται αποκλειστικά σε έλλειψη ικανότητας». Σίγουρα κάτι παραπάνω θα ήξερε ένας ταλαντούχος στρατιωτικός και πολιτικός, που εξαναγκάσθηκε από τον Armand Jean du Plessis, Δούκα και Καρδινάλιο του Richelieu και του Fronsac (τον γνωστό ως Richelieu), σε απόσυρση από την ενεργό δράση.

Αλλά όπως είπε ο Άγγλος διπλωμάτης και μεγαλύτερος κατάσκοπος του 20ου αιώνα Harold Adrian Russell Philby «για να προδώσεις, πρέπει πρώτα να ανήκεις». Αυτή είναι η απόλυτη δικαιολογία, όχι μόνο του Philby που έδρασε ως κατάσκοπος της Σοβιετικής Ενώσεως στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και του κάθε προδότη που προσπαθεί να ωραιοποιήσει την εντελώς άνανδρη και ποταπή ενέργειά του. Πάντα θα βρει μια λογικοφανή δικαιολογία για να εξηγήσει τα ανεξήγητα και για να δικαιολογήσει γιατί αποστάτησε.

Ωστόσο, την προδοσία την αγάπησαν πολλοί, αλλά τον προδότη κανένας! Γι' αυτό και ο Ισκαριώτης «ἀπελθὼν ἀπήγξατο».

ΥΓ. Προς όποιον αφορά: «πορεύου καὶ σὺ ποίει ὁμοίως».

7 σχόλια :

  1. Ανώνυμος8/7/17 10:16

    Αυτή η πολιτική δυσωδία καταστρέφει με σταθερή και παγιωμένη ταχύτητα την Ελλάδα και τους νεόκουτους ιθαγενείς της, οι οποίοι για ένα καπρίτσιο τους, για μια φλασιά της στιγμής έριξαν μια κυβέρνηση που σχεδόν τα είχε καταφέρει, και την αντάλλαξαν με ένα τσούρμο πεινασμένων και κομπλεξικών... κατά φαντασία ανταρτών. Μια απερισκεψία που τώρα πληρώνουν ακριβά και θα συνεχίζουν να πληρώνουν για πολλά χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/7/17 05:49

    Ερριξαν μια κυβερνηση θρασυτατων...μια απο τα ιδια και χειροτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/7/17 15:26

    Πολυ σωστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/7/17 20:54

    Το προοδευτικό κέντρο που περιλαμβάνει όσους νιώθουν προοδευτικοί δημοκράτες, εκσυγχρονιστές, μεταρρυθμιστές, σοσιαλδημοκράτες, δημοκράτες σοσιαλιστές, οικολόγοι, φιλελεύθεροι υπερασπιστές των δικαιωμάτων και ελευθεριών,

    σπάει τον τεχνητό διπολισμό και υπερβαίνει τον παραδοσιακό άξονα αριστερά - δεξιά που δεν συμπίπτει πλέον με τον άξονα προοδευτικός - συντηρητικός

    καθώς ο εθνικολαϊκισμός έχει ενώσει τον αριστερό και τον δεξιό συντηρητισμό.


    Πρέπει να κατανοήσουμε τα αίτια της αμηχανίας της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

    Να αντλήσουμε συμπεράσματα από χώρες όπως η Ιταλία με το Δημοκρατικό Κόμμα και η Γαλλία με το κίνημα Μακρόν.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/7/17 23:40

    Λαοι που εχουν χασει το μπουσουλα..ποιο κεντρο..που ειναι το κεντρο..τι ειναι κεντρο σημερα..μονο ως αναζητηση της αληθινης δημοκρατιας μπορει να νοηθει..κεντρο ειναι η αναζητηση της αμεσης δημοκρατιας απο ενα αξιο λαο κι οχι απο εξωνημενους η χρησιμους ηλιθιους..ανοιξτε τα ματια σας και μαυριστε ολο το φασμα της βουλης..παρτε την ευθυνη του μελλοντος...Ρεντεζελας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/7/17 16:15

    Όποιος διαπραγματεύεται με σχέδιο πετυχαίνει τους στόχους του!!

    Α. Τσίπρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/7/17 21:12



    Καλό είναι όταν οι εισαγγελείς θέτουν θέμα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, να έχουν το νου τους, μήπως τους τηλεφωνήσει μεταμεσονύχτια ο Καμμένος


    Σίγουρα οι "επαναστάτες" της πρώτης φοράς θα υπεραμυνθούν της χρησιμότητας του τηλεφωνήματος και ειδικά ο κ. Φίλης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.