Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Ο δεκάλογος της χειραγώγησης

Όταν η κοινωνία πείθεται συλλογικά ότι είναι ανόητη, διεφθαρμένη και ανίκανη, οπότε είναι η ίδια ένοχος για τα δεινά που της συμβαίνουν (κακή συνείδηση), τότε εξουδετερώνεται πλήρως – αφού αυτός που νοιώθει ένοχος δεν είναι σε θέση να αγωνισθεί, να πλημμυρίσει τους δρόμους και να επαναστατήσει.
«Δεν είμαστε πλέον ελεύθεροι, ούτε η σκέψη μας είναι – γεγονός που τεκμηριώνεται σήμερα στην Ελλάδα, όπου παρά το ότι βαδίζει με γρήγορα βήματα στα σκουπίδια της ιστορίας, δεν αντιδράει απολύτως κανένας, δεν φαίνεται καμία μελλοντική προοπτική υγιούς εξέγερσης, ενώ οι «μελλοθάνατοι» σιωπούν όπως τα πρόβατα που οδηγούνται πειθήνια στη σφαγή. Ουσιαστικά λοιπόν προγραμματιζόμαστε, με την έννοια ότι μας μαθαίνουν πώς θα θέλαμε να είμαστε – έτσι ώστε να νομίζουμε ότι εμείς επιλέξαμε ελεύθερα τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε και ενεργούμε ή παραμένουμε παθητικοί 
Άποψη
Η λέξη «πλύση εγκεφάλου» είναι μία σύγχρονη έκφραση, η οποία αναφέρεται στην ψυχική χειραγώγηση που ασκείται σε ένα ή περισσότερα άτομα, με στόχο να υποκινήσει τον ή τους χειραγωγούμενους να υποταχθούν ασυνείδητα σε προκαθορισμένες απόψεις και ενέργειες – κάτι που δεν θα συνέβαινε ποτέ με τη χρήση βίας.

Περαιτέρω, παρά το ότι μέσω της «πλύσης εγκεφάλου» δεν πλένεται, καθώς επίσης δεν απομακρύνεται τίποτα αλλά, αντίθετα, «λερώνεται» η σκέψη με την προσθήκη ξένων στοιχείων που προγραμματίζουν τον εγκέφαλο εν αγνοία του, πρόκειται πλέον για έναν όρο που δεν μπορεί να αποφευχθεί – υπενθυμίζοντας πως η έρευνα και η χρησιμοποίηση της χειραγώγησης ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια της ανθρωπότητας.

Εν τούτοις, τις τελευταίες δεκαετίες βιώνουμε μία κατακόρυφη άνοδο της χρήσης των συνεχώς εξελισσομένων μεθόδων χειραγώγησης – μέσω των οποίων γίνεται πολύ δύσκολο για τους απλούς ανθρώπους να διακρίνουν τα ουσιώδη σύνορα, μεταξύ της μυθοπλασίας και της πραγματικότητας.

Ελάχιστοι είναι μόνο σε θέση να εφαρμόσουν τα ευρήματα της σύγχρονης ψυχολογίας και κοινωνιολογίας, για να καθοδηγήσουν την αντίληψη και τη συνείδηση μας προς την επιθυμητή από τους εντολείς τους πλαστή πραγματικότητα – κοιτάζοντας τότε από έξω τη «μήτρα» (matrix), στην οποία είμαστε φυλακισμένοι όλοι οι υπόλοιποι. Η κατανόηση της διαδικασίας και της κατάστασης αυτής μοιάζει ήδη με τον από-προγραμματισμό του εγκεφάλου μας – με την απελευθέρωση του δηλαδή από τις έξωθεν επιρροές, με στόχο να δραπετεύσει από τη φυλακή της χειραγώγησης, από τη «μήτρα» (matrix) δηλαδή, στην οποία έχει τοποθετηθεί.

Στο ξεκίνημα βέβαια της ανθρώπινης ιστορίας, η καθοδήγηση του πλήθους μέσω της φυλάκισης του στο matrix επιτυγχανόταν με τη βοήθεια της βίας – κάτι που έπαψε πλέον να είναι αρκετό, μετά την έναρξη της εποχής του Διαφωτισμού. Ένα επόμενο βήμα συνέβη γύρω στο 1850, όπου ξεκίνησε η πρώτη βιομηχανική επανάσταση – ενώ οι δύο επιστήμονες που έθεσαν τις βάσεις της σύγχρονης χειραγώγησης, ακούσια φυσικά, δεν είναι άλλοι από τους πατέρες της αναλυτικής ψυχολογίας S. Freud και C.G.Junk.

Από το επιστημονικό έργο του τελευταίου είναι γνωστό το ότι, ο άνθρωπος μπορεί να επηρεασθεί πολύ εύκολα από οπτικά ερεθίσματα – ενώ το συλλογικό ασυνείδητο διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Χωρίς τώρα να επεκταθούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, οι δέκα βασικότερες στρατηγικές της χειραγώγησης είναι οι εξής:

.

(1)  Η αντιστροφή της προσοχής (παραπλάνηση): Πρόκειται για σκόπιμες ειδήσεις που «πωλούνται» ως οι σημαντικότερες, έχοντας όμως στόχο να κρύψουν τις πραγματικά σημαντικές – όπως στο παράδειγμα της αναθεώρησης του συντάγματος, για να μη δοθεί προσοχή στα νέα μέτρα φτωχοποίησης των Πολιτών, καθώς επίσης στη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής (μέσω των αφελληνισμένων τραπεζών) περιουσίας των Ελλήνων.

(2)  Η σκόπιμη δημιουργία προβλημάτων, για τα οποία παρέχονται ταυτόχρονα οι ήδη προετοιμασμένες λύσεις: Για να επιτευχθεί ένας δύσκολος στόχος, προκαλούνται ορισμένες προβληματικές καταστάσεις, αφού διαφορετικά ο πληθυσμός επαναστατεί.

Για παράδειγμα, με σκοπό το ριζικό περιορισμό των κεκτημένων της πλειοψηφίας (μισθοί, κοινωνικό κράτος κλπ.), «παράγει» κανείς μία οικονομική κρίση, ενοχοποιώντας τους Πολίτες για τη δημιουργία της – παρέχοντας ταυτόχρονα «λύσεις», όπως η αύξηση της ποσότητας χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες, οι οποίες δεν αφήνουν μεν το σύστημα να καταρρεύσει, αλλά αυξάνουν τη λεηλασία των πολλών που δεν αντιδρούν, επειδή δεν κατανοούν τι ακριβώς συμβαίνει.

Η «λύση» της κρίσης που προκλήθηκε σκόπιμα στην Ελλάδα ήταν κατ’ αναλογία η Τρόικα, μέσω της οποίας ολοκληρώνεται η λεηλασία της – ενώ ακόμη και σήμερα πλήθος εγχώριων ΜΜΕ επιμένουν να χειραγωγούν τους Έλληνες, ισχυριζόμενα πως η ευθύνη της χρεοκοπίας τους είναι δική τους, παρά το ότι αλλεπάλληλες εκθέσεις του ΔΝΤ όπως η πρόσφατη (πηγή), οδηγούν στα ακριβώς αντίθετα συμπεράσματα.

(3)  Η διαβάθμιση των δυσάρεστων αλλαγών: Η σταδιακή αλλαγή προς το χειρότερο των υπηρεσιών που προσφέρει το δημόσιο είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί, σε σχέση με την άμεση και απότομη – επειδή η μάζα, όταν μία κατάσταση διαρκεί πολύ, τείνει να πέσει στην παγίδα του «όλα θα περάσουν και θα γίνουν καλύτερα».

Παράδειγμα η επιβολή των ακραίων νεοφιλελεύθερων μέτρων στην Ελλάδα σταδιακά μετά το 2010, όπου δημιουργούταν η εσφαλμένη εντύπωση στους Πολίτες ότι, οι εκάστοτε κυβερνήσεις τους προστάτευαν καθυστερώντας – ή πως η κρίση θα είχε καταπολεμηθεί, εάν δεν είχαν μεσολαβήσει αυτές οι καθυστερήσεις, παρά το ότι στην Πορτογαλία τεκμηριώθηκε πως δεν ισχύει. Ως εκ τούτου, δεν δινόταν καμία σημασία στα πραγματικά νούμερα, τα οποία τεκμηριώνουν ακριβώς το αντίθετο (ανάλυση).

(4)  Η αναβολή των επιδιωκόμενων αλλαγών: Πρόκειται για τη μετάθεση στο μέλλον εκείνων των αλλαγών που, εάν υιοθετούταν βραχυπρόθεσμα, θα προκαλούσαν μαζικές αντιδράσεις ή/και θα απορρίπτονταν από το σύνολο του πληθυσμού. Μέσω της αναβολής τους αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα αποδοχής τους εκ μέρους των ανθρώπων, επειδή έτσι συνηθίζουν καλύτερα στην ιδέα.

Παράδειγμα, οι μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος ακόμη και σε χώρες πλούσιες όπως η Γερμανία, οι οποίες αναβάλλονται μεν, αλλά τελικά επιβάλλονται (όπως θα συμβεί και στη Γαλλία, με τους εργατικούς νόμους). Επίσης η πεποίθηση που έχει δημιουργηθεί ήδη σε όλους τους Έλληνες κάτω των 60 ετών, σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται να πάρουν σύνταξη ή στην καλύτερη περίπτωση θα είναι σημαντικά μειωμένη – γεγονός που διευκολύνει φυσικά την πολιτική των δανειστών.

(5)  Η ομιλία στις μάζες σαν να πρόκειται για μικρά παιδιά: Όταν απευθύνεται κανείς στους ανθρώπους μιλώντας τους σαν να είναι παιδιά, τότε νοιώθουν ανάλογα ασήμαντοι – οπότε έχει τη δυνατότητα να τους πει ευκολότερα δυσάρεστες αλήθειες. Ισχύει εν προκειμένω το ότι, όσο πιο ψεύτης είναι κανείς, τόσο πιο εύκολα πείθει – γεγονός που διαπιστώνεται συχνά στην Ελλάδα, όσον αφορά το εκλογικό κοινό και τους πολιτικούς που στέλνει στην εξουσία.

(6)  Η έμφαση (επικέντρωση) στα συναισθήματα και όχι στη λογική: Με τη στροφή προς το συναίσθημα εμποδίζεται η κριτική σκέψη, σε βαθμό που δεν μπορεί να φαντασθεί κανείς. Παράδειγμα, η έμφαση στα χείλη του πρωθυπουργού με την έρπη, αντί στα καταστροφικά αποτελέσματα των δήθεν διαπραγματεύσεων του με τους δανειστές τον Ιούλιο του 2015 – ή στη σημερινή ρητορική του περί της υιοθέτησης δημοψηφισμάτων, όταν είναι ο μοναδικός στην ιστορία που δεν σεβάστηκε το δημοψήφισμα του 2015.

(7)  Η διατήρηση της κοινωνίας σε άγνοια: Προφανώς οι μάζες δεν πρέπει να είναι σε θέση να κατανοούν τις μεθόδους, καθώς επίσης τις τεχνικές ελέγχου που εξασφαλίζουν τη χειραγώγηση τους. Στα πλαίσια αυτά, όλοι όσοι προσπαθούν να τις «ξυπνήσουν» είτε συκοφαντούνται μεθοδικά, είτε διακωμωδούνται, είτε χαρακτηρίζονται ως οπαδοί θεωριών συνομωσίας – έτσι ώστε να μην εισακούγονται ποτέ.

(8)  Η χειραγώγηση της σκέψης του λαού, έτσι ώστε να πεισθεί πως είναι μία θλιβερή μετριότητα: Όταν οι άνθρωποι πείθονται ότι, είναι «μοντέρνο» να συμπεριφέρονται ανόητα, χυδαία και ματαιόδοξα, τότε είναι πολύ εύκολη η καθοδήγηση τους.

Παράδειγμα ο τρόπος ομιλίας και οι λέξεις που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στην ελληνική κοινωνία και στη Βουλή, οι οποίες μειώνουν δραστικά το πολιτισμικό επίπεδο της χώρας – οπότε δεν σημειώνονται αναταραχές και εξεγέρσεις, παρά τη ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου. Με απλά λόγια, η ευγένεια δεν συμβαδίζει με την παθητική αποδοχή της φτωχοποίησης – οπότε απαιτείται η μείωση του πολιτισμικού επιπέδου, χωρίς την οποία είναι αδύνατον να επιβληθεί.

(9)  Μετάλλαξη της αντίστασης σε ένα συναίσθημα κακής συνείδησης: Χωρίς καμία ενέργεια, δεν υπάρχει καμία άμυνα – όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου είναι ανόητο να περιμένει κανείς κάτι καλύτερο, αφού δεν ενεργεί οπότε δεν αμύνεται. Όταν η κοινωνία τώρα πείθεται συλλογικά ότι είναι ανόητη, διεφθαρμένη και ανίκανη, οπότε είναι η ίδια ένοχος για τα δεινά που της συμβαίνουν (κακή συνείδηση), τότε εξουδετερώνεται πλήρως – αφού αυτός που νοιώθει ένοχος δεν είναι σε θέση να αγωνισθεί, να εξεγερθεί και να επαναστατήσει.

(10) Η γνώση των ανθρώπων καλύτερα από τους ίδιους: Τις τελευταίες δεκαετίες οι γνώσεις στη Νευρολογία (έρευνα του εγκεφάλου), στην Κοινωνιολογία και στην Ψυχολογία έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό – οπότε η απόσταση που χωρίζει τα πολύ υψηλά εισοδηματικά στρώματα από τη μάζα είναι πια τεράστια. Ως εκ τούτου, ακόμη και η μεσαία τάξη έχει μείνει πολύ πίσω διανοητικά – οπότε είναι σημαντικά ευκολότερη η χειραγώγηση, ο έλεγχος και επομένως η «ληστεία» της.

.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι, η πρώτη προτεραιότητα όλων όσων θέλουν να αποφύγουν την «πλύση εγκεφάλου» που τους ασκείται καθημερινά, είναι η προσεκτική επιλογή των ΜΜΕ, από τα οποία ενημερώνονται – κάτι που όμως απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή, αφού πρόκειται για κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση, οποιοδήποτε μέσο αντιλαμβανόμαστε πως υποστηρίζει κάποιο πολιτικό κόμμα ή κάποια οικονομικά συμφέροντα, πρέπει να αποφεύγεται με κάθε τρόπο – αφού κάθε άλλο παρά ενημερώνει αντικειμενικά, ενώ δεν είναι τόσο απλό να το διακρίνουμε.


24 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

το 11ο και το πιο αποτελεσματικό ξέχασε να το συμπληρώσει, πιστεύω αθελά του!
η δημιουργία και προβολή Λαφαζάνηδων και τσιπραίων ευκαιριακών αλητών που εξακολουθουν να το παίζουν αριστεροί , σε περίπτωση που δεν περάσουν όλα αυτά τερτίπια που έχουν στη διάθεσή τους.

εκεί πλέον κάνεις χαρακίρι και προσκυνάς παντούφλες και κάστανα.

Ανώνυμος είπε...

τωρα για μαλακα περνας τον κοσμο..επιασες και το ενδεχομενο να τους στειλουμε ολους και εβαλες φραχτη..τετοιος ησουν παντα..ΕΠΑΜ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΖΑΚΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

10 κόματα 2 πολιτικές είχε πει ο μέγας χαρίλαος

Ο προκλητικά ψεύτης και πολιτικός σαλτιμπάγκος Καζάκης, ο τύπος που αποκαλεί τους ψηφοφόρους του ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος Μιχαλολιάκου «δικά μας αδέλφια»,

ο κ. Καζάκης της «αντιμνημονιακής» ΣΠΙΘΑΣ, που έφτιαξε το ΕΠΑΜ, που κατέβηκε σε κοινό ψηφοδέλτιο με τον Παπαθεμελή, που μετά συμπορεύτηκε με την ΑλαβανοΑΝΤΑΡΣΥΑ, σήμερα αρθρογραφεί στην «Ελεύθερη Ώρα». Τη γνωστή φασίζουσα, φιλοχρυσαυγίτικη εφημερίδα, με πρωτοσέλιδα «Για όλα φταίνε οι Εβραίοι», «Τα 'χε πει ο γέροντας»… Η φωτογραφία του Καζάκη άλλωστε, με βάση την πορεία και τις θέσεις του, θα μπορούσε να βρίσκεται στα λεξικά δίπλα στο λήμμα καιροσκόπος, τυχοδιώκτης, φαντασιόπληκτος και άλλα πολλά…

Εξυπακούεται - συμπληρώνει η εφημερίδα - ότι το ΕΠΑΜ (...) δε θα θέσει θέμα ΕΕ και ευρώ». Μέχρι και ένας εφημέριος από εκκλησία της Αθήνας επιστρατεύεται να αρθρογραφήσει για την 25η Μάρτη και τη σημερινή «σκλαβωμένη Ελλάδα», για την οποία, όμως, «ο Χριστός (...) θα ελκύσει την παντοδυναμία του, για να μη χαθεί το έθνος μας (...) αλλά να ξαναγίνει ολοφώτεινος φάρος θεανθρώπινου πολιτισμού, όπως ήταν πάντα»!

κάστανα και παντούφλες που λέγαμε!


Ανώνυμος είπε...

Μη μου στεναχωράτε τον υπερήφανο αϊτό ΡΕΝΤΕΖΕΛΑ....

Τόστειλε αδιάβαστο ο ταμτάκος και ο μπούρδας, αφού το κοροϊδέψανε στα μούτρα του, να του γκρεμιστεί και η επαναστατικότητα του Καζάκη τότενες θα πάει κατά την πρόπαντη.....γι' αυτό με προσοχή και με ρέγουλα μην το κάνετε και σιάξει κατά πιθήκων μεριά, ήδη κορκολογιέται λεκτικώς!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΕΠΑΜ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ.ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΕΙ.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ.ΑΝ ΕΛΕΓΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ρε μακακα αφου πιστεψες τον καμενο και τον τσιπρα τωρα αλλαξες και πιστευεις καζακη....οτι σου λενε τα πιστευεις εσυ...εσυ δεν μας τα επριξες με λαφαζανη ζωη και ραχηλ..κρυψου βλακεντιε

Ανώνυμος είπε...

εσυ πιστεψες το χοντρομπενυ ηλιθιε που μας καζαντησε και κολησες..τουλαχιστο εμεις σαν πολιτες το ψαχνουμε..κι αν θα ψηφισουμε καζακη το ΕΠΑΜ γλανιτσιας ειναι να στειλουμε βουλευτες του στη βουλη και για να διωξουμε τα κομματα που μας πηραν στο λαιμο τους δηλ ολη τη βουλη..αν καταλαβαινεις απο αλλαγες και δυναμη του λαου..τα περι ναζισμου στα επιστρεφω

Ανώνυμος είπε...

ποιος μιλησε για ζωη και λαφαζανη..ας ξεκαθαρισουν τα εθνικα θεματα και βλεπουμε

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΜ..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ.ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΚΟΝΤΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙΑ.ΞΕΚΙΝΑΤΕ

Ανώνυμος είπε...

μήπως ξέρεις και του Σώρα τη διεύθυνση?

Ανώνυμος είπε...

Μη μου το παλαβώνετε σας είπα, εσείς το χαβά σας και με πέρνετε και στο λαιμό σας. Από αυτά περί χοντρομπένυ που γράφει νομίζει ότι είμαι εγώ, το κόκκινο πανί και αρχίζει να αφρίζει.

Δεν έχει πάρει μοιρουδιά το κατσιόμοιρο ότι ούλος ο κόσμος βρίζει συριζαίους, καμένους, ραχήλες, ζωίτσες, λαφαζάνηδες, καζάκηδες, βαρεμένους κλπ...

Υ/Γ Των πιθήκων τη διεύθυνση την ξέρει σίγουρα!!!!! αφού επεξηγεί ότι θέλει εκτός όλη τη βουλή.......άρα ταγματάρχη και λοχαγούς γουστάρει, τι δεν καταλαβαίνεις?????

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς πριν 5 χρόνια


(διάβασε και θυμήσου)


ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ.ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ.ΗΔΗ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΣΚΛΑΒΩΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.ΜΗ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ.ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ, ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ,ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ,ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟ ΜΑΗ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ.

19/5/12 13:24


Τώρα ο Καζάκης σε μάρανε, βούρλον, ε βούρλο!!!!!!

Ορίστε ρε βλαξ ψηφίσαμε τσίπρα και καμένο όπως μας είπες και να τα χαϊρια μας.....ζήτα συγνώμη, γίδιον, γονατιστός και μην τολμήσεις να προτείνεις ξανά......στην τρούπα σου άχρηστε!!!!

Ανώνυμος είπε...

εγω Σολωνα θα ψηφισω και εσεις πεστε οτι θελετε

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο φιλε θα ειναι σπουδαιος ο τυπος για να κρατας αχειο του τοσο καιρο..η εσυ ρουφιανος

Ανώνυμος είπε...

Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο

(ιδίως στις δημοκρατικές χώρες, όπου σχεδόν σίγουρα θα πέσεις στα μαλακά, εάν δεν υποστείς καμία απολύτως συνέπεια)

είναι να τραμπουκίσεις ένα ξεμοναχιασμένο δημόσιο πρόσωπο, τη στιγμή που περιβάλλεσαι -και περιβάλλεται- από ομοϊδεάτες σου.

Δεν χρειάζεται κανένα θάρρος για να του ρίξεις μια γροθιά, ένα γιαούρτι, έναν καφέ και να χαθείς αμέσως μέσα στο φιλικό σου πλήθος.

Ναι, δεν χρειάζεται να είσαι γενναίος. Αρκεί να είσαι θρασύς και δειλός -να χτυπάς γρήγορα και να κρύβεσαι εξίσου γρήγορα. Αφού ξεκαθαρίσαμε λοιπόν τι ακριβώς πρέπει να είσαι, ας ξεκαθαρίσουμε και πως δεν μπορείς να χρησιμοποιείς δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Δεν γίνεται στη μία περίπτωση να είσαι 'άνανδρος τραμπούκος' και στην άλλη περίπτωση 'εκφραστής της λαϊκής οργής'. Όχι, φίλε μου. Μην μπερδεύεσαι.

Μην βαυκαλίζεσαι. Οι συνθήκες αλλάζουν, οι σκοπιμότητες το ίδιο, αλλά εσύ πάντα μένεις σταθερός, ακλόνητος, συνεπής: ένα θρασύδειλο σκουλήκι.

Υ/Γ Όταν ξεμπροστιάζεις τα σκουλήκια, είσαι ρουφιάνος, γερμανοτσολιάς, μενουμευρωπαίος, μερκελιστής, προδότης κλπ κλπ


Υ/Γ Αισθάνομαι τόσο υπερήφανος και γιομάτος με τους χαρακτηρισμούς που έδωσα ΠΡΩΤΟΣ - ΠΡΩΤΟΣ (γραμμή χάραξα γιδοξούριον) σ' αυτό το απίθανο τσούρμο, σ' αυτό το συνονθύλευμα, όπου σήμερα ούλος ο λαός τα σκυλοβρίζει πολύ χειρότερα από τότε που εγώ πάσκιζα να σας πείσω για τα γελοία αυτά πρόσωπα και εσείς αφρίζατε εναντίον μου......αλλά η εκδίκηση είναι κρύο πιάτο, βούρλον!!!!!

Ανώνυμος είπε...

συνηθισμενοι αστοι που βριζετε οταν δε σας γινεται το χατηρι..οταν χανετε την κουταλα για λιγο αγαπητε βαθυστοχστε αναλυτη

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δεν έχει εξευτελίσει την ιδέα της αριστεράς όσο αυτοί οι καραγκιόζηδες!!!!

Ανώνυμος είπε...

το κύριο δεν είναι το "συνονθύλευμα" αλλά τι μέτρα που περνάνε.
αν θεωρείς ομοιογένεια τον Σαμαρα τον Μπένυ και τη Φώφη Φώτη το Σταύρο τον γαπ κλπ τότε επιβεβαιώνεται ο Χαρίλαος, 10 κόματα 2 πολιτικές.

Ανώνυμος είπε...

για να τελειώνουμε και με το επικίνδυνο και ταυτόχρονα γελείο αστείο με την δικαιοσύνη//
από την στιγμή που η κυβέρνηση δέχτηκε ως ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ όρο να αθωώσει τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, τον άνθρωπο/ πληρωμένο άθλιο δολοφόνο της χώρας του, υπάλληλο του ΔΝΤ- και να του πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα 100 χιλ. ευρώ δεν υπάρχει κανένα τεκμήριο νομιμοποίησης για πολιτική κριτική. Τελείωσε και αυτό νωρίς. Το να γράφει κάθε μέρα ο πολάκης ένα μήνυμα για να κρύψει αυτή την ανομολόγητη ταπείνωση κράτους δεν φτάνει. Το κάνει πιό τραγικό και γκροτέσκο. Σιωπείστε τουλάχιστον...δεν αντέχουμε άλλο να σας ακούμε

Ανώνυμος είπε...

μιλαει κανεις για να σιωπησει..ενω εσυ ψηφιζεις ακομα χοντρομπενυ εμεις ψηφιζουμε ΕΠΑΜ-ΚΑΖΑΚΗ../τουλαχιστον ψαχνομαστε

Ανώνυμος είπε...

Ο Γεωργιου ηρθε ελλαδα για την βρωμοδουλεια. Αυτα δεν πρεπει να αποκαλυφθουν με τιποτα. Ετσι εγινε μνημονιακος ορος να αθωωθει ο Γεωργιου!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω, όμως, ότι ο τρομονόμος είναι δρακόντειος.

Και η κυβέρνηση που δεν έχει τα κότσια να τον αλλάξει τα βάζει με τη Δικαιοσύνη που τον εφαρμόζει!

Η κυβέρνηση που δεν έχει τα κότσια να αλλάξει τους αντεργατικούς νόμους που έχει ψηφίσει και αυτούς που έχει αποδεχτεί, τα βάζει με τη δικαιοσύνη που τους εφαρμόζει!

Η κυβέρνηση που δεν έχει τα κότσια να αλλάξει τους ναρκονόμους με τα παράθυρα, τα βάζει με τη Δικαιοσύνη που τους εφαρμόζει!

Η κυβέρνηση που δεν έχει τα κότσια να αντισταθεί σε τίποτε και σε κανέναν πατάει πάνω στις Ηριάννες για να παριστάνει την αντιστασιακή και τη δημοκράτισσα! Χρησιμοποιώντας τες. Ως προϊόντα προπαγάνδας και πολιτικών παιχνιδιών.

Για τον κάθε φτωχοδιάβολο που μένει κλεισμένος στα κελιά και είναι πιθανώς αθώος δεν δίνει κανείς δεκάρα. Αυτού η υπόθεση θα μείνει βουβή από την ανωνυμία του. Δεν θα «πουλάει».

Κι οι «αλληλέγγυοι» θα πίνουν τον καφέ τους στην πλατεία.Ανώνυμος είπε...

Είναι πλέον κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανές ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος απολαμβάνει μια πρωτοφανή ελευθερία κινήσεων ως απότοκο της ισχυρής συμμαχίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή.

Ίσως ο Προκόπης Παυλόπουλος να αποτελεί την «πρόβα» για τη μετάβαση της χώρας σε ένα νέο συνταγματικό τοπίο, το οποίο θα εξυπηρετεί απόλυτα την ανάγκη του Κώστα Καραμανλή να επιστρέψει στα πράγματα, χωρίς να χρειαστεί να διεκδικήσει αξιώματα με πολλές σκουτούρες όπως εκείνο του πρωθυπουργού.

Αν εκλεγεί Πρόεδρος από τον λαό με ελάχιστες αρμοδιότητες, θα μπορεί και να κάνει το παιχνίδι του και να πηγαίνει και τις εκδρομές του.

Όταν θα έρθει εκείνη η κρίσιμη στιγμή, θα έχει άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εσωκομματική δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια;


Ανώνυμος είπε...

ωρε δε μας αφηνεις με τις μπουρδες σου