Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Το θολό νερό σε χωριά της Γορτυνίας - Η αναφορά του Οδυσσέα, η μελέτη και η λύση στο πρόβλημα!

Αναφορά προς το Υπουργείο Εσωτερικών είχε καταθέσει, από τον Μάρτιο του 2017, ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με την οποία εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τα μεγάλα προβλήματα υδροδότησης της Τοπικής Κοινότητας Μυγδαλιάς κατά τους χειμερινούς μήνες, οπότε το χωριό στερείται πλήρως της παροχής καθαρού νερού, κατάλληλου προς πόση ή κάθε άλλη οικιακή χρήση. Πρόκειται για μία αναφορά που είναι αλήθεια ότι κινητοποίησε φορείς, στην κατεύθυνση να "τρέξει" η δρομολόγηση μίας λύσης στο πρόβλημα αυτό.

Το "Καλημέρα Αρκαδία" έχει το ρεπορτάζ!
Στις 6 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αναφέρει ότι η αρμοδιότητα ανήκει στον Δήμο Γορτυνίας και ότι η Περιφέρεια περιμένει ολοκληρωμένο αίτημα από τον Δήμο για να επιλύσει το πρόβλημα υδροδότησης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Σε έγγραφό του, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις 4 Απριλίου, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, αναφέρει για το πρόβλημα αυτό.
"Η υδροδότηση της Τοπικής Κοινότητας Μυγδαλιάς της Δημοτικής Ενότητας Κλείτορος τον Δήμου Γορτυνίας γίνεται από την πηγή Λιάσκοβα. Λόγω γεωλογικών φαινομένων (καθιζήσεις) τα τελευταία τριάντα (30) χρόνια, σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων, το νερό της πηγής θολώνει. Για τη λύση τον προβλήματος, έχουν γίνει ενέργειες από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Την περίοδο 1997-1998 υλοποιήθηκε γεώτρηση στη Θέση "Παρθενίτσα", μεταξύ της Τ.Κ. Μυγδαλιάς και της Τ.Κ. Κερπινής, για άντληση νερού, η οποία θα λειτουργούσε μόνο την περίοδο που παρατηρείται το πρόβλημα. Όμως η αντλούμενη ποσότητα δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών. Το έτος 2003 ο τέως Δήμος Κλείτορος υλοποίησα την κατασκευή νέον αντλιοστασίου στη θέση "Λιάσκοβα" προκειμένου να εμπλουτιστεί η υδροδότηση της Μυγδαλιάς από την πηγή που υδροδοτούνται οι οικισμοί Παλαιόπυργος και Καλύβια (θέσεις Κοκκαλιάρα και Μπουλιμέτη). Το αντλιοστάσιο αυτό δεν λειτούργησε ποτέ καθώς το νερό δεν επαρκούσε για την υδροδότηση της Μυγδαλιάς, του Παλαιοπύργου και των Καλυβίων ταυτόχρονα. Το έτος 2015 ο Δήμος Γορτυνίας, για την οριστική επίλυση τον προβλήματος, ανέθεσε σε εξωτερικό μελετητικό σχήμα, τη μελέτη με τίτλο "Υδραυλική Μελέτη Εξωτερικού Δικτύου Κοκκαλιάρα προς Μουριά, Πουρναριά, Ξηροκαρύταινα" η οποία αφορά την κατασκευή τον εξωτερικού δικτύου μεταφοράς νερού από τη γεώτρηση στην περιοχή Παλαιόπυργος προς τους οικισμούς Μουριά, Πουρναριά, Ξηροκαρύταινα, και Μυγδαλιά της Δ.Ε. Κλείτορος.
Η εν λόγω μελέτη είναι στο στάδιο των περιβαλλοντικών αδειδοτήσεων και αναμένεται η ένταξή της σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα." 
https://www.kalimera-arkadia.gr/

1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος9/6/17 02:01

    μια χαρα ειναι το νερο..κανει προσχωσεις με καινουρια υλικα στον κηπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.