Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Τελευταία έξοδος


της Κατερίνας Γκαράνη
Κανένας δεν σας κορόιδεψε από το 2010. Από τον Παπανδρέου μέχρι τον Τσίπρα όλοι σας τα έλεγαν μπροστά στα μούτρα. Είναι άλλη υπόθεση το τι θέλατε εσείς να κρατήσετε από αυτά που έλεγαν και άλλο τι έλεγαν ολοκληρωμένα. 
Την μοναδική περίοδο που χέσαν άπαντες από τους υπαλληλίσκους της Ε.Ε τα βρακιά τους ήταν όταν ακόμα υπήρχε το κομπόδεμα, η εργασία και ενστικτωδώς κατέβηκε το καλοκαίρι του 2011 ο κόσμος στους δρόμους. Καθαρά ενστικτωδώς κατάλαβε ότι έρχεται τσουνάμι και όχι από πολιτική παιδεία. Έφαγε πολύ ξύλο ο κόσμος από ντόπια σώματα ασφαλείας και φερτά (να τα λέμε και αυτά). Όταν είδαν ότι ο εκφοβισμός δεν έφερνε αποτέλεσμα πέταξαν στην αρένα
τους πυροσβεστήρες. Τα αναχώματα. Τους τύπους που εμφανίστηκαν από το πουθενά με χρώμα "αριστεράς" και με χρώμα πατριωτίλας. Και καθάρισαν την αρένα...δημοκρατικά. Φιλειρηνικά και ήσυχα. Τα καλύτερα ΜΑΤ που πέρασαν στην ιστορία.
 Πού είναι σήμερα αυτός ο λαός; Είναι άλλος λαός πλέον. Ή μάλλον είναι δύο λαοί που τους χωρίζουν πάρα πολλά. Δεν τραβήχτηκε η γραμμή μεταξύ λαού και εξουσίας αλλά μεταξύ λαού και λαού. Ξεκαθάρισαν πολλά διότι το χρήμα είναι το πιο ακριβές φίλτρο. Δεν κάνει λάθος ποτέ. Στην έλλειψή του φαίνονται οι λαοί και όχι στην ανάπτυξή του. Μην περιμένετε λοιπόν καμία επανάσταση όσο το χρήμα μπαίνει στις τσέπες πολιτών νομίμως και παρανόμως. Μία τελευταία έξοδος θα γίνει από αυτούς που έχουν χάσει αυτά για τα οποία ζούσαν και όχι αυτά τα οποία τους ζούσαν.


23 σχόλια :

  1. Ανώνυμος3/5/17 18:02

    Που την βρήκε πάλι φτουνη φτου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/5/17 20:37

    "Πού είναι σήμερα αυτός ο λαός; Είναι άλλος λαός πλέον. Ή μάλλον είναι δύο λαοί που τους χωρίζουν πάρα πολλά. Δεν τραβήχτηκε η γραμμή μεταξύ λαού και εξουσίας αλλά μεταξύ λαού και λαού. Ξεκαθάρισαν πολλά διότι το χρήμα είναι το πιο ακριβές φίλτρο. Δεν κάνει λάθος ποτέ. Στην έλλειψή του φαίνονται οι λαοί και όχι στην ανάπτυξή του"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/5/17 21:23

    Εντάξει, είπαμε να βλέπουμε σκουπίδια στην τηλεόραση, αλλά όχι και Βενιζέλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/5/17 14:54

    Manolis Petropoulos
    59 λεπτά ·

    Θέλω να βγω βουλευτής και να υπογράψω μνημόνιο.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/5/17 17:04

    Ποιος το είπε και για ποιούς???

    "αποβράσματα που υποδύονται τους αγανακτισμένους ή διαμαρτυρόμενους πολίτες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/5/17 20:16

    οποιος και να το ειπε αποβρασμα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/5/17 10:29

    Το Φτωχο και Ταπεινο Πουερτο Ρικο που ζηταγε απο τους δανειστες του να γινει αναδιαρθρωση του χρεους και να παρουν λιγοτερα και τα γερακια δεν ηθελαν, κηρυξε πτωχευση και κατεθεσε αιτηση στα αμετικανικα δικαστηρια για προστασια απο τους πιστωτες του. Τωρα θα παρουν τα μισα τα γερακια και θα παρουν και ενα μαθημα. Αυτα συμβαινουν στην ταπεινη αυτη χωρα ενω καπου αλλου με τις υπερηφανες κυβερνησεις με τα σακιδια στους ωμους που κρεμονται χαιμαλια πουλαμε μισοτιμης το δημοσιο και τις ζωες μας για το χρεος τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/5/17 18:32

    Για δε πάς στο πορτορικο ρε πατριώτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος5/5/17 18:33

    To Μαγικό Φίλτρο

    Το μεγάλο μυστικό της αναπαραγωγής των Χειρίστων
    30/04/2017

    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς γίνεται στην Ελλάδα να πηγαίνουν όλα τόσο στραβά;

    Φαντάζει παραμυθικό όλο αυτό που μας συμβαίνει. Λάθη παντού, ανεπάρκειες στα πάντα, ελλείψεις, κακές αποφάσεις, προβλήματα που σοβούν επί δεκαετίες και ταλαιπωρία για τον Πολίτη σε κάθε στροφή της ζωής του.

    Σα να μας κάνει πλάκα ο θεός με μια κακόγουστη αίσθηση του χιούμορ.

    Δεν ξέρω πόσοι από τους αναγνώστες μας έχουν πάρει ποτέ έστω και μια απόφαση που να επηρέαζε μεγάλα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά προσωπικά δε γνωρίζω και πολλούς στον ευρύτερο κύκλο μου.

    Εξίσου περίεργο είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι που συναντώ σε καθημερινό επίπεδο έχουν ένα συγκεκριμένο μέσο όρο ηθικής αντίληψης και ικανοτήτων. Σπάνια βλέπω κάποιον πραγματικά ανίκανο ή πραγματικά κακόβουλο.

    Μα τότε όλες αυτές οι φρικτές πολιτικές αποφάσεις επί 100 και πλέον χρόνια από ποιούς έχουν παρθεί; Ποιοί είναι αυτοί που κατέβαλλαν τόση προσπάθεια για να καταφέρουν αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα στην Ελληνική πολιτική ζωή επί δεκαετίες δεκαετιών;

    Πού τους βρήκαμε; Μήπως έχουμε κάποιο μαγνήτη που έλκει τους Χείριστους;

    Η απάντηση μετά από χρόνια περισυλλογής νομίζω ότι βρίσκεται στο σύστημα αναπαραγωγής των προσώπων που διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας!!!

    Υπάρχει ένας εσωτερικός μηχανισμός αυτό-καθαρισμού του συστήματος που κατακρατάει τους ικανούς και τίμιους ως άλλα σκουπίδια - ξένα σώματα τρόπον τινά - ώστε να μην μπορούν να αναρριχηθούν σε κρίσιμες θέσεις.

    Γενίκευση θα μου πείτε και αφορισμός! Δεν είναι όλοι ίδιοι…

    Οκ ... σύμφωνοι ... τίποτα στη ζωή δεν είναι άσπρο μαύρο και κανείς δεν πρέπει να τσουβαλιάζει ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, γιατί τότε υποπίπτει σε φασίζουσα νοοτροπία. Η Πολιτική Τάξη στην Ελλάδα αποτελεί μία ακόμη συνομοταξία όσο κι αν στη Δημοκρατία αυτό είναι εξ ορισμού αντίφαση. Το ποσοστό αποτυχίας της, όμως, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ και δεν έχει καμία Στατιστική συσχέτιση με τον μέσο όρο στην ίδια την κοινωνία της χώρας μας.

    Οι προκλήσεις που καλείται ένας τίμιος, ευθύς και εργατικός άνθρωπος να αντιμετωπίσει με την παραμικρή του εμπλοκή στο παιχνίδι της Διαχείρισης εξουσιών είναι τέτοιο που πρακτικά δεν του δίνει χώρο να επιβιώσει σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον.

    Και για να το κάνουμε πιο χειροπιαστό, ας κάνουμε μια περιγραφή των απαιτήσεων της δουλειάς:

    Α. Πόσοι μπορούν να υπόσχονται άλλα με δάκρυα στα μάτια και να πράττουν τα αντίθετα χωρίς να αισθάνονται ντροπή και εσωτερική συντριβή;

    Β. Πόσοι μπορούν να κοιτάξουν μια ομάδα ταλαιπωρημένων ανθρώπων και αφού τους υποσχεθούν τα καλύτερα να τους ξεπουλήσουν με μια υπογραφή;

    Γ. Πόσοι μπορούν να χαμογελούν όταν αντιπαθούν, να φωτογραφίζονται αγκαλιά με τους εχθρούς τους και να δίνουν τα χέρια σε αυτούς που έχουν στο μάτι ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ υπομονετικά πότε θα τους χτυπήσουν αλύπητα;

    Δ. Ποιοί άραγε είναι τόσο χαρισματικοί που να πιστεύουν τα ίδια τους τα ψέματα;

    Ε. Είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να κοιμούνται τα βράδια ήσυχοι έχοντας προδώσει κάθε τι που πίστευαν κάποτε και ενώ έχουν απομονωθεί από τον άμεσο κύκλο της κοινότητάς τους;

    Στ. Δεν είναι προικισμένοι όσοι μπορούν να παραμυθιάζουν τους πολλούς χωρίς να ιδρώνει το πρόσωπο τους και να παραμένουν ευτυχείς παρά την κατακραυγή;

    Αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα.

    Απαιτούν ειδικές ικανότητες και το Νέο-Ελληνικό Πολιτικό παιχνίδι έχει δομήσει τις δικλείδες του. Έχει «ΣΥΝΕΧΕΙΑ», έχει και ΦΙΛΤΡΟ εξαιρετικής απόδοσης που σπάνια επιτρέπει να του ξεφύγει κάποιο ενοχλητικό ξένο σώμα.

    Αρκεί ένας αμύητος να παρακολουθήσει για λίγες ώρες τις επονομαζόμενες Εσωτερικές Πολιτικές Διεργασίες από κοντά για να πάθει το πρώτο μεγάλο σοκ της ζωής του.

    Το παρήγορο είναι ότι πάντα έτσι ήταν.

    Και στις καλές στιγμές της χώρας τα ίδια χάλια υπήρχανε, ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ = ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.

    Οι χείριστοι μένανε στην απόξω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος5/5/17 19:53

    ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ

    υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ. Από το 1952 είναι μαζί με τα γύρω του νησιά αυτοκυβέρνητη πολιτεία (Ελεύθερη Συνδεδεμένη Πολιτεία του Πουέρτο Ρίκο), εξαρτημένη στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα από τις ΗΠΑ.

    Κανονική πολιτεία των ΗΠΑ δηλαδή, σαν την Καλιφόρνια ας πούμε ή το Τέξας και όταν μιλάμε για χρεοκοπίες εκεί έχουμε να κάνουμε με ΗΠΑ...λεβέντη μου όχι με λαφαζάνιες μαλακίες και ζωίτσιες μπανταβομάρες του τύπου "το χρέος είναι απεχθές κλπ κλπ


    Υ/Γ Όποια ηλιθιότητα αμολάει κάποιος στο διαδίκτυο την αναχαράζει το πόπολο, την πιστεύει και ανάλογα ψηφίζει.....και μετά μην αναρρωτιόσαστε γιατί κάποιο απόβρασμα εδώ μέσα θέλει όλα τα πολιτικά κόμματα στο πυρ το εξώτερον και νάρθει ο....ταγματάρχης μάλλον!!!!!!

    Υ/Γ Ο εθνολαϊκισμός είναι ο υπ' αριθμόν ένας κίνδυνος για την πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος5/5/17 21:45

    κατσε εσυ με τον αρχιναζι σοιμπλε..αλλα εισαι ηλιθιος αν πιστευεις οτι ο κοσμος που δεν το θελει αυτο το καθεστως ειναι με το μιχαλολιακο η τη χουντα..ειναι χοντρα ναζιστικο αυτο που λες..οποιος κι αν εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος5/5/17 21:46

    ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΙ ΑΠΑΝΤΑ Σ ΑΥΤΟ ΑΝ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6/5/17 11:44

    "Από τη στιγμή που ένας αριστερός μεταβάλλεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια προκειμένου να διατηρήσει επ’ αόριστον τα προνόμια της εξουσίας του",

    γράφει ο Μίκης χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα "εγκέφαλο για την επιβολή του Μαδουρισμού στην χώρα μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος6/5/17 17:32

    Ο Μίκης στα νιάτα του δεν είχε πει ή Καραμανλής ή τανκς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος6/5/17 21:20

    για το μαλακα με τα φασιστικα σχολια
    Ηλικιωμένος αυτοκτόνησε με καραμπίνα. Πήρε τη σύνταξη, έγραψε για οικονομικά προβλήματα και αυτοπυροβολήθηκε!
    Πήρε τη σύνταξή του, επέστρεψε στο σπίτι και αυτοκτόνησε ένας 87χρονος άνδρας από την Ανθήλη του δήμου Λαμιέων.
    Ο ηλικιωμένος πήγε το πρωί στην τράπεζα, πληρώθηκε τη σύνταξή του, ωστόσο όταν γύρισε στο σπίτι έβαλε τέλος στη ζωή του.
    Πήρε μία καρέκλα, βγήκε στην αυλή του σπιτιού του και αυτοπυροβολήθηκε με τι κυνηγετικό όπλο του στο κεφάλι.
    Τον άνδρα βρήκε μία γειτόνισσα που άκουσε τον πυροβολισμό και πλησίασε το σπίτι για να δει τι είχε συμβεί.
    Οι αστυνομικοί βρήκαν δίπλα του σημείωμα με το οποίο ενημέρωνε πως έκοψε το νήμα της ζωή του για οικονομικούς λόγους.

    Read more: http://www.oparlapipas.gr/2017/05/blog-post_442.html#ixzz4gK9RnLPY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος7/5/17 15:01

    Η μπούρδα της ημέρας!!!!


    «Η συμφωνία έχει κλείσει. Δεν έχουμε μέτρα για τη δόση αλλά δόση για τα μέτρα»

    Υ/Γ μου θυμίζει εκείνο το θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν......

    ε ρε κατακαημένη πατρίδα που έχεις πέσει.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος7/5/17 16:56

    ποια πατριδα ρε..εσυ δεν εχεις πατριδα εισαι παγοσμιος..τιτανοτεραστιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος7/5/17 17:04

    και περιμενε τα αποτελεσματα της γαλλιας για να δεις τις πατριωτικες δυναμεις να ξεπερνουν το 45 %....ετσι για να τρεμετε οι μερκελιστες της παγκοσμιοποιησης..ζητω η λεπεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος7/5/17 17:13

    και συνεχιζω για τον μαλακα με τα φασιστικα σχολια που θελει την παγκοσμιοποιηση και οχι τις πατριωτικες λαικες δυναμεις.


    Τέλος στη ζωή της έδωσε όπως φαίνεται τα ξημερώματα μία γυναίκα στην Κρήτη σκορπίζοντας στην θλίψη συγγενείς και φίλους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η 57χρονη γυναίκα έπεσε στο κενό από μπαλκόνι σπιτιού.

    Εντοπίστηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα από αστυνομικό ο οποίος ενημέρωσε το ΕΚΑΒ ωστόσο όταν οι διασώστσες έφτασαν εκεί, ήταν ήδη αργά.
    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η γυναίκα είχε και στο παρελθόν αποπειραθεί να δώσει τέλος στη ζωή της.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος7/5/17 17:17

    και επειδη δεν σου κοβει δεν απαντησες στο μαγικο φιλτρο ηλιθιε που βριζεις οτι πατριωτικο υπαρχει στην ελλαδα η στη γαλλια η στην ευρωπη γενικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος7/5/17 20:41

    Για σένα, που λες τον άλλον"μαλακα" και, παρόλα αυτά , το σχόλιο σου δεν θεωρείται υβριστικό και δεν διαγράφεται...
    Οι παλιοί έλεγαν:
    Τα χυμένα, μαζεμένα δεν γίνονται!

    Υ.Γ. η αντιγραφή της ειδησεογραφίας περί αυτοκτονιών πριν ενοχλούσε τους πατριώτες,
    ΤΏΡΑ δεν διαμαρτύρεται κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος7/5/17 22:04

    Οι βρυκόλακες στις τρούπες τους.....ουστ φασισταριά που μαγαρίζετε τη λέξη πατριώτης..

    Το ρεμάλι που συνεχίζει να σκυλεύει τους αυτόχειρες, είναι εκείνο που άλλοτε με κεφαλαία, άλλοτε με μικρά, άλλοτε τονικά ή άτονα βρώμιζε το μπλογκ με σχόλια υπέρ ακροδεξιών θέσεων και εθνολαϊκιστικών μπαρουφιών και μπουρδών (γνωστά άλλοστε και τα πολιτικά νούμερα που μας προπαγάνδιζε)

    Πατριώτες ο ρεαλισμός και η προσγείωση στην πραγματικότητα είναι και η λύση για την πατρίδα μας. Οι γάλλοι μέσα από τις όποιες παρεκλίσεις απάντησαν στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία είτε της ακροδεξιάς, είτε της επωνομαζόμενης αριστεράς.

    Έτσι και εδώ στην πατρίδα μας, ο εθνολαϊκισμός και η δημαγωγία ηττάται, μόνο που εδώ είναι ακόμα γατζωμένοι αμοραλιστές και τυχοδιώκτες και προξενούν και θα συνεχίσουν να προξενούν ανήκεστη βλάβη.....δυστυχώς!!!


    Ζήτω η Γαλλία, Ζήτω η δημοκρατία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος9/5/17 02:14

    ζητω ο νεοταξιτικος φασισμος της Γαλλιας....σκλαβος ειναι εκεινος που περιμενει καποιον να τον ελευθερωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.