Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Χριστός Ανέστη!


15 σχόλια :

  1. Ανώνυμος17/4/17 11:03



    Οι κοινοτοπίες των ημερών είναι αναπόφευκτες. Αν πρέπει να πεις οπωσδήποτε κάτι που να ξεπερνάει την τυπική ευχή («Χρόνια Πολλά» και τα παρόμοια), ώστε να φαίνεται ότι πρωτοτυπείς, κινδυνεύεις να μετατρέψεις τις κοινοτοπίες σε μπούρδες.

    Σ’ αυτό το παιχνίδι πρωταγωνιστούν οι της πολιτικής ηγεσίας, προσπαθώντας να μετατρέψουν τις ανώδυνες, αλλά τυπικά πιο ειλικρινείς, ευχές σε, δήθεν, εμπνευσμένες και αναζωγονητικές. Τέτοιες ήταν οι δηλώσεις για τον «συμβολισμό» της Ανάστασης. Για τον έναν αυτός ο συμβολισμός είναι «το πέρασμα από την κρίση στην ελπίδα». O άλλος συνδύασε την Ιθάκη και τον Οδυσσέα του Ομήρου με τα βάσανα της σημερινής Ελλάδας. Και ο τρίτος, πιο πεζός, το πήγε στις καλύτερες μέρες που θα ζήσει η Ελλάδα «γιατί το αξίζει».

    Μέρες που είναι ας μην επεκταθούμε περισσότερο και ας μην προσδιορίσουμε πού αρχίζει η αφόρητη κοινοτοπία και που τελειώνει η μπουρδολογία.

    Ισως εκεί που «παίζουν» οι μεγαλοστομίες. Και τέτοιες δεν εκτοξεύουν μόνο οι πολιτικοί. Διαβάζεις, για παράδειγμα, στα λεγόμενα social media ευχές του τύπου «καλή ανάσταση στην πατρίδα μας» και «καλή λευτεριά στην Ελλάδα μας». Τι να εννοούν οι ποιητές; Εξαρτάται από τη σκοπιά του ευχομένου.

    Οι μεν-ας πούμε οι πρώην και νυν «αντιμνημονιακοί»- μπορεί να εννοούν να «αναστηθούμε» και να «λευτερωθούμε» από την καταπίεση του Σόιμπλε και του Τόμσεν. Οι άλλοι μπορεί να το πάνε στην καταπίεση του Τσίπρα.

    Όμως, η Ελλάδα δεν χρειάζεται καμιά «ανάσταση», γιατί δεν είναι πεθαμένη. Και καμιά «λευτεριά», γιατί δεν είναι σκλαβωμένη. Είναι μια χώρα που κινείται κοντά στο μέσο ευρωπαϊκό όρο, η οποία τα τελευταία εφτά χρόνια υφίσταται τις συνέπειες μια πολύπλευρης χρεοκοπίας, που οφείλεται σε συγκεκριμένες αποφάσεις των ηγετών της σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Αποφάσεις που (προ)καθορίστηκαν και από τις επιλογές των πολιτών της.

    Σήμερα η Ελλάδα, ηγεσία και πολίτες, δεν χρειάζεται διαρκή επανάληψη πληκτικών κοινοτοπιών και «αντιστασιακών» μεγαλοστομιών. Χρειάζεται περισσότερη αυτογνωσία. Και, όπως λέει ο στίχος του γνωστού άσματος, «λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά».

    Διαφορετικά οι ευχές γίνονται απλή έκφραση επιθυμιών. Και με τις επιθυμίες δεν συμβαίνει αυτό που περιγράφει ο Ομηρος με τον Οδυσσέα (επιστροφή στην Ιθάκη), αλλά αυτό που γράφει ο ιστορικός Θουκυδίδης: «Επιθυμία μεν ελάχιστα κατορθούνται, προνοία δε τα πλείστα»(«με την επιθυμία πετυχαίνουμε ελάχιστα, με την πρόνοια-πρόβλεψη, σύνεση-τα περισσότερα»).


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/4/17 13:03

    καλο αλλα για να κοψουν και μισθους οχι μονο συνταξεις και να φορολογησουν το οικογενειακο εισοδημα αντι το ατομικο να δεις πως μπαινουν μεσα οι κ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/4/17 14:59

    "Όμως, η Ελλάδα δεν χρειάζεται καμιά «ανάσταση», γιατί δεν είναι πεθαμένη. Και καμιά «λευτεριά», γιατί δεν είναι σκλαβωμένη"
    Eγραψες πάλι Χψ Είσαι ο μοναδικός που το λες αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/4/17 16:51

    κοντα σ αυτον βολευτηκες και συ χαζε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/4/17 17:29

    Διαβασα καλα?? "η χωρα δεν ειναι σκαβωμενη"? να πεις τοτε πως ειναι η σκλαβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/4/17 19:48

    η χειροτερη σκλαβια ειναι η φτωχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/4/17 13:35

    η χειροτερη σκλαβια ειναι να περιμενεις καποιον να σου λυσει τις αλυσιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/4/17 18:27

    το ακριβες ειναι σκλαβος ειναι εκεινος που περιμενει καποιον να τον ελευθερωσει ΕΖΔΡΑ ΠΑΟΥΝΤ Ιταλος ποιητης αν και φασιστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/4/17 19:17

    ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΕΜΑΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ
    «Πόλεμος» Μαξίμου-ΝΔ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στη Realnews
    17/4/2016 10:25:00 μμ | Πολιτική


    Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης βρέθηκε η συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Realnews.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού και υπό τον τίτλο: «Ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή» αναφέρει:

    «Στη σημερινή του συνέντευξη στη Realnews, o κ. Μητσοτάκης:

    • Υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα.
    • Προτείνει μειώσεις συντάξεων και απολύσεις - τις οποίες κρύβει υπό τον εύφημο τίτλο «συμφωνία αλήθειας»
    • Εκφράζει την αγωνία του για την πορεία της χώρας - χωρίς λέξη για τα 63 δισ. μέτρα που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις του κόμματός του, υπογράφοντας λευκά χαρτιά στους δανειστές και καταστρέφοντας το 25% του ΑΕΠ.
    • Ζητάει άμεσα εκλογές - για να μείνει ακέραιη η διαπλοκή στον τόπο.

    Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη αυτή, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει “κουτσομπολιά” τα σχέδια στελεχών του ΔΝΤ για πρόκληση πιστωτικού γεγονότος στη χώρα, προσποιείται ότι έχει ξεχάσει ότι το κόμμα του είχε ψηφίσει την συμφωνία του Ιουλίου,- αφού, προηγουμένως, η ΝΔ είχε αποδεχτεί, ως κυβέρνηση, 20 δισ. περισσότερα μέτρα, αναφέρεται γενικά και αόριστα σε “ισοδύναμα μέτρα” δίχως να κατονομάζει κανένα.

    Σε ένα μόνο σημείο είναι αρκετά διαφωτιστικός : στη στήριξη του στον κ. Παπασταύρου, φτάνοντας στο σημείο να αποκαλεί “θεσμική εκτροπή” τις κατηγορίες εναντίον του.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά την ατάκα του κ. Μητσοτάκη “σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”, αρχικά προβληματιστήκαμε για το ύφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια, όμως, θυμηθήκαμε ότι είναι κλεμμένη –και αυτή- από πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας γνωστού συγκροτήματος.

    Η ευθυγράμμιση του κ. Μητσοτάκη με συγκεκριμένα κέντρα διαπλοκής, είναι εμφανής ακόμα και σε λεκτικό επίπεδο.

    Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, αλλά και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή. Ο καθείς και τα όπλα του».

    Στο Μαξίμου απάντησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ αναφέρει τα εξής:

    «Όσο πιο μακροσκελείς είναι οι ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου τόσα περισσότερα ψέματα, τόσες περισσότερες διαστρεβλώσεις, τόσα περισσότερα παιδαριώδη επιχειρήματα περιέχουν» σημειώνει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και προσθέτει:

    «Εκθέτουν και τους εμπνευστές και τους συντάκτες τους. Ουδείς τις προσέχει, ουδείς τις παρακολουθεί, ουδείς τις πιστεύει. Έστω και τώρα, ας περισώσουν ό,τι μπορούν πριν την αποχώρησή τους».

    Τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Realnews σχολίασε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

    Ο κ. Θεοδωράκης απάντησε και στο κάλεσμα για συνεργασία που του απευθύνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/4/17 19:19

    ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/4/17 20:29

    Και όμως αυτά τα γελοία υποκείμενα έτσι όπως πράττουν θα κάνουν τον κούλη αυτοδύναμο....τόσο άχρηστοι δεν ξαναπέρασαν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/4/17 20:53

    Μην είσαι σίγουρος για την αυτοδυναμία ούτε και για την νίκη
    Όσο για το άχρηστοι είναι πολύ νωρίς για να το κρίνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος18/4/17 21:13

    ευτυχώς που υπάρχουν και άλλα πατριωτικά κόμματα πέρα από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως ΕΠΑΜ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΛΑΕ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και δεν θα πάει στράφι η ψήφος μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/4/17 21:58

      Αυτή είναι η αποτύπωση σήμερα της πάλαι ποτέ μικρής Μόσχας
      Συγχαρητήρια στους απογόνους λοιπόν

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος19/4/17 01:06

    τι τραγουδατε ενω τα σπιτια σας καιγονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.