Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Γιώργος Η. Παπαηλιού :Η Γορτυνία, για να είναι διοικητικά λειτουργική, πρέπει να χωριστεί σε δύο δήμους


Η απομόνωση της Κάτω Γορτυνίας μπορεί να αρθεί με την εύκολη και ταχεία πρόσβαση προς αυτήν
 Η παράκαμψη των Λαγκαδίων αποτελεί προτεραιότητα, χωρίς να γίνονται οι μικροπολιτικές εξαγγελίες του παρελθόντος
 Στην Κάτω Γορτυνία υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία αναφοράς που μπορούν να αποτελέσουν αναπτυξιακές αιχμές
 Για το ζέον θέμα των απορριμάτων, η αρμοδιότητα και η ευθύνη ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας συνοδευόμενος από το βουλευτή Αρκαδίας Γιώργο Η. Παπαηλιού, στις 26.3.2017, επισκέφθηκε την Κάτω Γορτυνία.

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού, μιλώντας σε κατοίκους των Τροπαίων, μεταξύ των άλλων, είπε :

Η επίσκεψη  υπουργού στην Κάτω Γορτυνία και η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους κατοίκους, αποδεικνύει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για μία απομονωμένη και  εγκαταλειμένη, εδώ και πολλά χρόνια, περιοχή της Αρκαδίας, όπως η Κάτω Γορτυνία.

Η Γορτυνία, για να είναι διοικητικά λειτουργική, πρέπει να χωριστεί σε δύο δήμους. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και εν όψει της αναθεώρησης του «Καλλικράτη».

Η απομόνωση της Κάτω Γορτυνίας μπορεί να αρθεί με την εύκολη και ταχεία πρόσβαση προς αυτήν – προτεραιότητα αποτελεί η παράκαμψη των Λαγκαδίων, χωρίς να γίνονται, όπως στο παρελθόν, εξωπραγματικές εξαγγελίες για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας – και η βελτίωση του κακού εσωτερικού οδικού δικτύου, για το οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει το λόγο και την ευθύνη.

Και στην Κάτω Γορτυνία υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία αναφοράς που μπορούν να αποτελέσουν αναπτυξιακές αιχμές, όπως π.χ. η Λίμνη του Λάδωνα, τα ιαματικά λουτρά Ηραίας, πολιτιστικά μνημεία κλπ. Χρειάζεται η συνεργασία όλων των βαθμίδων της διοίκησης (κεντρική κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση α ΄ και β΄ βαθμού)    
  
 

Για το ζέον θέμα των απορριμμάτων : Η δημοτική πλειοψηφία δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στη σύσταση του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, ο οποίος  κατά τη συνάντησή που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Γιώργου Η. Παπαηλιού,  πρότεινε  στο δήμαρχο Γορτυνίας την  επέκταση του συστήματος διαλογής στην πηγή, ανακύκλωση και προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων. Πάντως, ούτως ή άλλως,  η αρμοδιότητα και η ευθύνη ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

2 σχόλια :

  1. Ανώνυμος28/3/17 13:34

    Εγκρίθηκε τελικά δανειο της Αlpha bank προς την κρατικη Fraport, έτσι ώστε να μπορέσει επιτέλους η γερμανική εταιρεία να αγοράσει τα αεροδρόμια με λεφτά απο τις ανακεφαλαιοποιησεις των ελληνικών τραπεζών που χρεωθηκαμε εμείς έτσι ώστε να έρθουν μετά οι Γερμανοί κ να μας πουν οτι πρέπει να ξεχρεωσουμε τα λεφτά που τους δανείσαμε.
    Άλλη μια πετυχημένη ιδιωτικοποίηση στα χρόνια των ατελείωτων μνημονίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/3/17 21:59

    Απόψε τα μεσάνυχτα, στις 12.00 ακριβώς, η Σία και ο Παύλος, σε ένα υπόγειο του ΣΚΑΙ, θα ανοίξουν τον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας και θα βγάλουν από μέσα ένα πολιτικό πτώμα: Τον κιτρινιάρη "εκσυγχρονιστή" της δημιουργικής λογιστικής, τον άνθρωπο που δίδαξε την τραπεζική τέχνη του πώς να εξαθλιώνεις τους φτωχούς για να κάνεις τους πλούσιους πλουσιότερους. Τον Κώστα Σημίτη.
    Το υποτακτικό γρανάζι της εποχής των σκανδάλων του Χρηματιστηρίου, της Siemens και των υποβρυχίων, του Τσουκάτου, του Μαντέλη ,Του Γιάννου κλπ
    Ο άνθρωπος αυτός έπρεπε σήμερα αν υπήρχε δικαιοσύνη να ηταν φυλακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.