Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Η μαύρη κουκίδα


Κάποτε, ένας καθηγητής ζωγράφισε μια μαύρη κουκίδα στο κέντρο μια λευκής σελίδας. 
Στη συνέχεια την έδειξε στους μαθητές της τάξης του και τους ρώτησε: Παιδιά μου, τι βλέπετε; 
–  Μια μαύρη κουκίδα, απάντησαν εν χορώ οι μαθητές. 
Όλοι σας επικεντρωθήκατε στην μαύρη κουκίδα που είναι τόσο μικρή, απάντησε ο καθηγητής, και δεν προσέξατε ολόκληρη άσπρη κόλλα στο κέντρο της οποίας βρίσκεται η κουκίδα ! 
Το ίδιο συμβαίνει και στη ζωή μας. Αυτό καταλήγουμε να κάνουμε με τις ζωές μας. Αντι να απολαμβάνουμε τη ζωή, επικεντρωνόμαστε στα σκοτεινά σημεία της ζωής μας. Σε μικρά προβλήματα υγείας, σε πολυτέλειες που δεν έχουμε, σε διαφωνίες που έχουμε στις σχέσεις μας, κλπ.


Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα σκοτεινά σημεία είναι πολύ μικρά και λίγα. Και όμως τα επιτρέπουμε να επηρεάζουν και να μολύνουν τη σκέψη μας.

Η ζωή  είναι μια αλληλουχία στιγμών, συνέχισε στοχαστικά ο δάσκαλός τους.

Η πραγματική ευτυχία είναι να τις αντιμετωπίζετε όπως τις  αρμόζει, γιατί  αυτές συνθέτουν τη μεγάλη λευκή σελίδα και μην επικεντρώνετε την προσοχή σας στο μελανό σημείο.


6 σχόλια :

  1. Έμαθα ότι ο Σύλλογος της Τρίπολης με το πρόεδρο του χωριού σε επιτόπια επίσκεψη στη Λιάσκοβα έβαλαν το νερό στο αυλάκι,για την ύδρευση του χωριού,αληθεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/3/17 17:16

    τι διάολο και σεις την οικονομία κοιτάτε μόνο που είναι σε ύφεση, δε βλέπετε ολόκληρο παράλληλο πρόγραμμα που εξελίσεται και σεις έχετε την προσοχή σας μόνο στο ασήμαντο (κουκίδα) της οικονομίας????

    τόσο έργο η Θεανώ, ο Κατρούγκαλος,η Αχτσιόγλου, ο Κουρουπλής, η Γεροβασίλη, ο Σκουρλέτης και μην πάμε στο βαρύ πυροβολικό Βίτσας, Καμένος, Κουίκ, Φάμελος, Πολάκης κλπ

    την οικονομία μόνο τηράτε.......ε καλά τι είναι λίγη ύφεση????

    Το τεράστιο έργο μην το παραβλέπετε......και ειδικά τη σκληρή διαπραγμάτευση.....αξίζει πολλά μα πάρα πολλά δις αυτή η υπερήφανη διαπραγμάτευση.....ακόμα και 4ο μνημόνιο αρκεί που διαπραγματευόμαστε σκληρά!!!!!!

    Υ/Γ Πατριωτάκια, τι χαμπάρια????? αγχωνόμαστε αγχωνόμαστε?????

    τα πολλά είναι πίσω και δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/3/17 17:39

    ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
    Ο κ.Σαμαράς τον Μάιο του 2010 δεν ψήφισε και κατήγγειλε το πρώτο Μνημόνιο. Αλλά ενώ διεξήγαγε «αντιμνημονιακή» αντιπολίτευση, όταν τον ρωτούσαν τι θα κάνει αν ερχόταν η ΝΔ στην κυβέρνηση και γινόταν ο ίδιος πρωθυπουργός, απαντούσε:

    «Εμείς είμαστε κόμμα ευθύνης. Το πρώτο το οποίο έχω ήδη πει σήμερα στη Βουλή και έχω δηλώσει ξεκάθαρα, είναι ότι εμείς, η Ελλάδα, έχει φιλότιμο, σέβεται τη συνέπειά της και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένη να τηρήσει και να σεβαστεί και τις υπογραφές της»(Αντώνης Σαμαράς, «MEGA», 1/11/2010).

    Ο κ.Τσίπρας ήταν αυτός που ως αντιπολίτευση θα «έσκιζε» τα Μνημόνια. Αλλά ούτε 20 μέρες αφότου έγινε πρωθυπουργός, στο Eurogroup της 20/2/2015, αναγνώρισε τα δυο προηγούμενα Μνημόνια και άνοιξε το δρόμο για το ολόδικό του, το τρίτο.

    Τώρα είναι ο κ.Μητσοτάκης που καταγγέλλει ότι τα επερχόμενα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, συνιστούν 4ο Μνημόνιο. Αλλά όταν τον ρώτησε στο δελτίο του ΑΝΤ1 ο Νίκος Χατζηνικολάου αν γίνει πρωθυπουργός τι θα κάνει με τα μέτρα που τώρα καταγγέλλει, απάντησε:

    «Τα μέτρα δεσμεύουν, προφανώς, την ελληνική κυβέρνηση (…). Εγώ δεν είμαι αυτός που θα στέλνω επιστολές να λέω στους πιστωτές ότι δεν πρόκειται να τηρήσουμε τα μέτρα που δεσμεύει τη χώρα η σημερινή κυβέρνηση…».

    Είναι πρόδηλο, συνεπώς, που βρίσκονται οι διαφορές τους: Θέλουν να είναι οι επόμενοι που θα εφαρμόζουν τα ίδια μέτρα για τα οποία κατηγορούν τους προηγούμενους!

    Τι δεν καταλαβαίνουν οι ψηφοφόροι τους;

    Πηγή: Εφημερίδα Real News 5/3/2017

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/3/17 19:15

    Ο άνθρωπος ρωτάει για την ύδρευση του χωριού και εσείς το χαβά σας...
    Ο Κυριάκος δεν βγαίνει πρωθυπουργός που να χτυπιεσαι χάμου
    Όσο για τον ογκόλιθο ...θα τα ιδεις τα χαμπέρια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/3/17 22:48

    Συνθέτει τη μουσική για την ανάπτυξη της χώρας το πολιτικό βούρλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/3/17 21:31



    Η «ανάλγητη» και «αντιλαϊκή» κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε ψηφίσει μια διάταξη νόμου, με την οποία τα πολιτικά πρόσωπα (και ορισμένα άλλα-δείτε εδώ ποια) πλήρωναν αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης. Δικαιολογημένα -και γι’ αυτό ουδείς διαμαρτυρήθηκε τότε- αφού τα πρόσωπα αυτά έχουν υψηλά εισοδήματα, τα οποία, βεβαίως, είναι από το κράτος, δηλαδή από τους φορολογουμένους.

    Ηρθε, όμως, η «ευαίσθητη» και «φιλολαϊκή» κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και κατάργησε αυτήν τη διάταξη, χαρίζοντας ένα με δυο χιλιάρικα σε καθέναν από αυτούς. Το προκλητικό είναι ότι το σκανδαλώδες αυτό ρουσφέτι ψηφίστηκε στον ίδιο νόμο, ο οποίος καταργούσε το ΕΚΑΣ, δηλαδή ένα γλίσχρο επίδομα που έπαιρναν οι χαμηλοσυνταξιούχοι!

    Κυβέρνηση κερνά, κυβέρνηση πίνει: «Ρουσφέτι» €2.000 σε υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους


    Η ψήφιση αυτής της σκανδαλώδους διάταξης έγινε «στη ζούλα» από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Βεβαίως και οι της αντιπολίτευσης -όσοι το πήραν και αν το πήραν είδηση- δεν αντέδρασαν.

    Σήμερα έγινε η αποκάλυψη (εδώ). Και περίμενα να βγει κάποιος «αριστερός» ή έστω «κεντρώος» των ΑΝΕΛ και να ζητήσει να καταργηθεί η προκλητική διάταξη. Αντ’ αυτού άκουσα δύο πράγματα:

    Πρώτον, ο μοναδικός βουλευτής που αντέδρασε, έστω στα λόγια, ήταν ο «ακροδεξιός» και «ανάλγητος» Αδωνις Γεωργιάδης (ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά αν υπάρχει και άλλος, που μου διέφυγε).

    Δεύτερον, ο πρόεδρος της Βουλής βγήκε να δικαιολογήσει (!) την ψήφιση αυτής της διάταξης, χαρακτηρίζοντάς την «μη σκανδαλώδη»! (εδώ).

    Θεέ και Κύριε, σηκώνω τα χέρια ψηλά (και με κλειστές τις παλάμες…). Οι έννοιες έχουν χάσει τη σημασία τους. Οπότε τι μένει; Κι αν φωνάξουμε «ντροπή, Νίκο Βούτση», τι θα βγει;

    Ο Μαρκ Τουέιν, που αρέσει στον Τσακαλώτο (στον οποίο ο πρόεδρος της Βουλής έριξε την ευθύνη για τη σκανδαλώδη διάταξη), είχε γράψει: «Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζώο που κοκκινίζει. Ή που θα έπρεπε να το κάνει».

    Ποιοι να κοκκινίσουν εδώ; Η τσίπα είναι είδος εν πλήρει ανεπαρκεία…


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.