Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ,ΕΙΣΤΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

“Μην αναβάλλετε τη ζωή σας πιστεύοντας πως “κάποια μέρα” θα μπορέσετε να είσαστε ευτυχισμένοι”
- από τη Βιολέττα Ψωφάκη
“Το σόου πρέπει να συνεχιστεί” λένε στο θέατρο. Κι έτσι είναι, το σόου συνεχίζεται μέχρι την τελευταία του πράξη….

Μόνο που το “σόου”, στο οποίο είμαστε όλοι θεατές τα τελευταία χρόνια, με σκηνικό τον πλανήτη Γη, ηθοποιούς την παγκόσμια οικονομική και πολιτική “ελίτ” και σενάριο με τίτλο “Παγκόσμια Κυριαρχία” δε φαίνεται να τελειώνει. Η αυλαία δεν πέφτει και δεν έχει ούτε ένα διάλειμμα, για να πάρουμε μία ανάσα βρε αδερφέ…
Και πολλές φορές νιώθουμε σα μαριονέτες που κρυμμένα χέρια κινούν τα νήματά μας και μας κατευθύνουν σ’ ένα θολό τοπίο, όπου ο χώρος έχει παγώσει και ο χρόνος έχει σταματήσει. Νιώθουμε πως δεν υπάρχει διέξοδος, πως δεν έχουμε επιλογές, εγκλωβιζόμαστε σε μία χίμαιρα, σε μία πλάνη… Νιώθουμε χαμένοι.
Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα πυκνό και μεγάλο δάσος και έχετε χαθεί.
Τι θα κάνετε; Θα συνεχίσετε να τρέχετε στο δάσος χωρίς να γνωρίζετε που είσαστε και που πάτε ή θα σταματήσετε μέχρι να βρείτε την κατεύθυνση στην οποία χρειάζεται να πάτε για να βγείτε από το δάσος στο φως;

Βρισκόμαστε εδώ, σ’ αυτή τη γη, γιατί μας δόθηκε ένα δώρο, μας δόθηκε η Ζωή. Ένα δώρο πολύτιμο, αλλά με μικρή διάρκεια. Έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το νόημα της ζωής; Για ποιο λόγο βρίσκεστε εδώ; Ποιοι είστε στ’ αλήθεια;

Ζούμε τη ζωή μας με βάση τις αναμνήσεις μας του παρελθόντος κι έτσι γίνονται αυτές που καθορίζουν το μέλλον μας. Οι αναμνήσεις μας, όμως, είναι μία ψευδαίσθηση, έχουν περάσει, και όλα όσα άφησαν το αποτύπωμά τους πάνω μας, δεν υπάρχουν πια… Οι αναμνήσεις αυτές μας κρατούν δέσμιους στο παρελθόν, στη στασιμότητα και στο “θάνατο”.

Η πορεία του χρόνου μοιάζει πολύ με την πορεία ενός πλοίου στον ωκεανό. Αφήνει πίσω του απόνερα κι έτσι γνωρίζουμε που βρισκόταν το πλοίο νωρίτερα. Τα απόνερα δεν οδηγούν το πλοίο, δεν καθορίζουν την πορεία του, μένουν πίσω, στο κατόπι του. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το παρελθόν και οι αναμνήσεις μας απ’ αυτό, μας δείχνουν τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Όλα όσα γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν πια, γι αυτό δεν έχει νόημα να τ’ αφήσουμε να καθορίσουν τη ζωή μας.
“Η ανάμνηση είναι μία ψευδαίσθηση, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία φωτιά που χρειάζεται διαρκή φροντίδα” είπε ο Ray Bradbury. Φροντίζοντας όμως διαρκώς τη φωτιά των αναμνήσεων, δεν μας μένει χρόνος και ενέργεια να ζήσουμε την παρούσα στιγμή, τη ζωή μας…gravity_by_ineedchemicalx-d52mnag

Η ζωή είναι μία προετοιμασία για το μέλλον και η καλύτερη προετοιμασία για το μέλλον είναι να ζεις σα να μην υπάρχει μέλλον.
Όλα ξεκινούν τώρα, την κάθε στιγμή.
Αυτό σημαίνει πως απαλλασσόμαστε από τη συνήθεια της σκέψης, πως σταματάμε να καθορίζουμε τον εαυτό μας ως το αποτέλεσμα όσων έχουν συμβεί και ακολουθούμε ένα νέο τρόπο σκέψης σύμφωνα με τον οποίο καθορίζουμε τον εαυτό μας με βάση όσα κάνουμε τώρα.

Δημιουργούμε τον εαυτό μας την κάθε στιγμή κι έτσι μπορούμε να γίνουμε όποιοι επιλέξουμε να είμαστε τώρα.

“Το νόημα της ζωής είναι να βρεις το χάρισμα σου. Σκοπός της ζωής είναι να το χαρίσεις.” Pablo Picasso

Πιστεύω πως μοιραζόμαστε όλοι έναν κοινό σκοπό, ο οποίος είναι να εκδηλώσουμε όλη τη δυναμική μας και να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Μην αναβάλλετε τη ζωή σας πιστεύοντας πως «κάποια μέρα» θα μπορέσετε να είσαστε ευτυχισμένοι. Μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι τώρα.

Κάντε 2 ερωτήσεις στον εαυτό σας «Μου προσφέρει χαρά η ζωή μου;» «Προσφέρει χαρά η ζωή μου στους άλλους;»


Σ’ αυτή τη ζωή είμαστε όλοι συνοδοιπόροι και συνοδεύουμε ο ένας τον άλλο σπίτι… Ας κάνουμε το ταξίδι όσο πιο ευχάριστο γίνεται!

11 σχόλια :

  1. Ανώνυμος3/2/17 11:34

    Σάλπισμα υποχώρησης στη διαπραγμάτευση για να κλείσει η αξιολόγηση
    Μεγάλε έτσι σε θέλω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/2/17 11:50

    δικος σας ειναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/2/17 18:18

    Το σίγουρο πάντως είναι πως ο δραχμικός παράδεισος που υπόσχεται under the table το συνονθύλευμα στηρίζεται στην ασχετοσύνη, την αφέλεια αλλά και την απελπισία ενός μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας.

    Τα δύο πρώτα καλά κάνουν και τα εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί σαοτιμπάγκοι. Μαγκιά τους.....

    Για το τρίτο όμως πρέπει να ντρέπονται. Και θα λογοδοτήσουν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/2/17 19:39

    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΕΟ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/2/17 21:09

    Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Σαν να κλέβω εκκλησία όταν συζητάω μαζί σας για θέματα διαπλοκής

    και ο διαιτητής κήρυξε τον αγώνα νο άουτ!

    το συνοθύλευμα ,δράση ,καρατζαφύρερ, ν.δ, κρυφοί φίλοι της χ.α κλπ , δίπλωσε την ουρά στα σκέλια .
    μια παροιμία χίλιες λέξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/2/17 21:32

    οδηγεί εσκεμένα με "σατανικό" τακτικισμό τα πράματα στο και πέντε.

    Θα ζητήσει συνυπογραφή των μέτρων από τον Κυριάκο με το επιχείρημα ότι αφορούν από το 2019 και μετά....

    Φυσικά οι άλλοι θα αρνηθούν και τότε θα τους...."φορτώσει" την ευθύνη των πρόωρων εκλογών (που άλλωστε καθημερινά ζητούν) και τις επιπτώσεις της καθυστέρησης......(χάσιμο QI, ενδεχόμενο κίνδυνο χρεοκοπίας κλπ)

    Μιλάμε ότι το διδακτορικό της στρεψοδικίας ο ταμτάκος το έχει με τα χίλια πάρει....περνάνε όλο τον κόσμο ηλίθιο....

    Υ/Γ Πότε παραγράφεται το αδίκημα των capital controls????
    Νομίζει ότι επειδή "χαρίζει" στους παλιούς τα ειδικά δικαστήρια και δεν τους τραβολογάει ότι θα γίνει και το ίδιο αύριο.....αμ δε....

    και να σκεφτείτε ότι τα στέλνει στον εισαγγελέα, όπως λένε, ο οποίος θα συναντήσει ένα όνομα πολιτικού και θα τα επιστρέψει στη βουλή πάλι για εξεταστική.......να τους έχει ομήρους......ρε φίλε αν συνάντησες ονόματα πολιτικών γιατί δεν προχώρησες σε εξεταστική????

    Υ/Γ εκείνος ο εισαγγελέας που έθεσε στο αρχείο μύνηση πολίτη για τα capital controls αφού είδε υπογραφή του μέγα Γιάνη και του πολιτικού ηγεμόνος ταμτάκου γιατί δεν έστειλε "αμελητί" την υπόθεση στη βουλή????

    Υ/Γ το πόθεν έσχες των πολιτικών ανακοινώνεται, των λοιπών υποχρεωμένων υποβολής (διοικητές, γιατροί εσύ, γενικοί γραμματείς, δημοσιογράφοι κλπ) φυλάσσεται κωδικοποιημένο λόγω εμπιστευτικότητας......αλήθεια πως ο "πορδεύς" (ένας είναι ο μπούρδας ρε παιδιά μην αναρωτιόσαστε) ήξερε ονόματα δημοσιογράφων και ποσών?????

    Υ/Γ θα μου πεις "κράτει τον ποντικό μη στάξει η ουρά του μέσα" εδώ γίνονται σημεία και τέρατα......η θεσμικότητα με μάρανε......

    Υ/Γ Βάρδα μη γίνει η στραβή και τότε θα ματαδούμε τον μπούρδα να τρέχει 100στάρι όπως έτρεχε όταν το κυνήγησαν κάτι δήθεν μου τάχα μου ακροαριστεροί, τότε με τον μακαρίτη τον φύσσα...

    Όσο και να μεθοδεύουν το ρίξιμο της ευθύνης σε άλλους και πολύ περισσότερο στο πόπολο με δήθεν μου δημοκρατικές διαδικασίες, οσφραίνομαι από τις συζητήσεις των γύρω μου (που είναι ελάχιστες) έναν αόρατο θυμό που περιμένει να εκραγεί εναντίον αυτών που τον οδηγούν στην τραγωδία......ας προσέξουν λοιπόν αυτοί που ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι παίζουν με την τύχη της χώρας.....όποιοι και νάναι αυτοί...

    Δεν τους απειλεί κανείς, τους προειδοποιεί....για το καλό όλων μας....εκτίμηση κάνω, φόβο εκφράζω και απεύχομαι.......

    άλλωστε όλη η έννοια μου είναι η παράταση της θητείας των ανωτάτων και όχι η εκδίκαση των υποθέσεων που λιμνάζουν χρόνια και χρόνια.....

    Φοβάμαι ρε, εσείς τόχετε πρέβεζα???? τι τηράτε και δε μιλάτε????? τι περιμένετε να γίνει άλλο???? μετά θάναι αργά, αφού το βλέπετε και το νιώθετε...





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/2/17 22:28

    Μονο που βλεπω τον αυγουλοματη στην τβ ψηφιζω ταμτακο και πορδεα με 10 χερια και για 10 ζωες

    Και συ λεγε και γραφε ο,τι θες
    Στοχω πει και παλια θα πιαστει το χερι σου....
    Μη γραφεις αλλο....
    Δεν συγκρινονται οι απατεωνες και προδοτες του χτες με κανενα ταμτακο

    Υπογραφη; ΤΟΥΓΚΙ,ΤΣΟΥΚΙ,ΓΙΔΙ ΚΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/2/17 07:01

    ποιος σε......εσενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος4/2/17 09:43

    ΚΑΛΎΤΕΡΟΣ απ αυτόν που...εσένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος4/2/17 11:12

    το διαρκώς επαναλαμβανόμενο έχει σκοπό να σε κάνει να πιστέψεις αυτά που πρεσβεύει ως πληρωμένο παπαγαλάκι είανι α μόνα αληθηνά γεγονότα,να σε πείσει ότι αυτός που τα βάζει μαζί του είναι κακός και ό άλλος ο καλός και ας έχει παρελθόν αλήτη το ξεπερνά για να σε κάνει να το ξεχάσεις και εσύ.
    πάντως οι δάσκαλοί του έχουν κάνει ένα μεγάλο λάθος, και γώ νιώθω όπως ο παραπάνω σχολιαστής " Μονο που βλεπω τον αυγουλοματη στην τβ ψηφιζω ταμτακο " και που θυμάαι τα΄έργα και τις ημέρες του και τον βίο των συνεργατών του θα πρόσθετα, ξερνάω!
    πραπάνω εξωμοίωσε ως σκανδαλο ολκής τα καπιταλ κοντρολ! λες και δεν τα επάβαλαν οι σύμμαχοί μας αυτά, ή μήπως βάλανε τίποτα εκατομμύρια στην τσέπη τους.
    τα σκαλναλο του PSI, ΤΗς ΖΗΜΕΝΣ, του κατακλεψίματος ων αποθενματικών ταμείων , τα δισεκατομύρια που δώσανε σε φίλους δανεικά και αγύρισρττο βατοπέδι ,οι κουμπάροι τα εξοπλιστικά ,τσοχατζο .τοπουλουγλου ,κουμπάροι , ρουσοπουλοι τι να πρωτο θυμηθώ
    αλλά όπως είπα και πιο πάνω πληρωμένο παπαγαλάκι είναι αυτή μάλλον είανι η δουλειά του για χαρτζιλίκι μή νομίζετε, ότι παίζει στο κασέ του πρωτοσάλτε μπάμπη κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος4/2/17 22:16

    μαλακα ποσοι θες να σε λενε παπαγαλακι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.