Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ο κατεργάρης Πινόκιο


       Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ο Πινόκιο. Όχι ο Πινόκιο του γνωστού παραμυθιού, ένας άλλος. Ήταν κι αυτός ξύλινος, αλλά δεν ήταν ίδιος. Δεν τον είχε φτιάξει ο Τζεπέτο, είχε φτιαχτεί από μόνος του.
-          Έλεγε κι αυτός ψέματα, όπως η διάσημη μαριονέτα, και κάθε φορά η μύτη του μεγάλωνε σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ήταν όμως άλλος Πινόκιο. Για να καταλάβετε, κάθε φορά που η μύτη του μεγάλωνε, αντί να τρομάξει, να βάλει τα κλάματα, να φωνάξει τη νεράιδα, και τα λοιπά, εκείνος έπαιρνε ένα μαχαίρι ή ένα πριόνι κι έκοβε ένα μεγάλο κομμάτι απ’ τη μύτη του. Μην ξεχνάτε ότι ήταν ξύλινη, κι έτσι δεν τον πονούσε.
-          Κι επειδή έλεγε πολλά μα πάρα πολλά ψέματα, σε λίγο καιρό το σπίτι του είχε γεμίσει ξυλαράκια.
-          -Τι ωραία, είπε. Με όλη αυτή την ξυλεία θα φτιάξω μόνος μου τα έπιπλά μου και θα μου μείνουν και τα λεφτά για το μαραγκό.

-          Είναι αλήθεια πως τα χέρια του έπιαναν. Κι έτσι έφτιαξε ένα κρεβάτι, ένα τραπέζι, μια ντουλάπα, μερικές καρέκλες, μια βιβλιοθήκη κι έναν πάγκο. Όμως, την ώρα που έφτιαχνε ένα τρίποδο για την τηλεόρασή του, ξέμεινε από ξύλα.
-          -Ξέρω τι θα κάνω, είπε. Χρειάζομαι ένα καλό ψέμα.
-          Έτρεξε έξω κι άρχισε να ψάχνει για το κατάλληλο πρόσωπο. Εκείνη τη στιγμή, στο πεζοδρόμιο έτρεχε ένας χωριάτης. Ένας από αυτούς τους τύπους που φτάνουν πάντα αργοπορημένοι για να πάρουν το λεωφορείο.
-          – Καλημέρα. Το ξέρετε ότι είστε πολύ τυχερός;
-          – Εγώ; Από πού κι ως πού;
-          – Μα καλά, δεν τα μάθατε; Κερδίσατε εκατό εκατομμύρια στο λαχείο. Το είπαν πριν από πέντε λεπτά στο ραδιόφωνο.
-          – Δεν είναι δυνατόν!
-          – Τι πάει να πει δεν είναι δυνατόν; Συγγνώμη, πώς λέγεστε;
-          – Ροβέρτος Μακρυπόδης.
-          – Είδατε; Στο ραδιόφωνο είπαν το όνομά σας, Ροβέρτος Μακρυπόδης. Και τι δουλειά κάνετε;
-          – Πουλάω σαλάμια, τετράδια και λάμπες στον Αϊ-Γιώργη, στην επάνω πλατεία.
-          – Ε τότε δε χωράει αμφιβολία: εσείς είστε ο νικητής. Εκατό εκατομμύρια. Τα θερμά μου συγχαρητήρια…
-          – Ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ… Ο κύριος Μακρυπόδης δεν πίστευε στ’ αυτιά του˙ ήταν τόσο συγκινημένος, που αναγκάστηκε να μπει σ’ ένα καφενείο για να πιει ένα ποτήρι νερό. Με το που ήπιε το νερό του, όμως, θυμήθηκε ότι δεν είχε αγοράσει ποτέ του λαχείο. Επομένως, κάποιο λάθος είχε γίνει.
-           
-           
-           
-          Ο Πινόκιο, στο μεταξύ, είχε γυρίσει σπίτι του. Χάρη στο ψέμα του, η μύτη του είχε μεγαλώσει τόσο όσο χρειαζόταν για να φτιάξει το τελευταίο πόδι του επίπλου του. Πριόνισε, κάρφωσε και πλάνισε το ξύλο, κι αυτό ήταν. Για ένα τέτοιο τρίποδο θα έπρεπε να πληρώσει μια ολόκληρη περιουσία, ενώ έτσι είχε κάνει και οικονομία. Μόλις επίπλωσε το σπίτι, αποφάσισε να το ρίξει στο εμπόριο. Θα πουλάω ξύλα και θα γίνω πλούσιος. Και πράγματι, ήταν τόσο γρήγορος στα ψέματα, που πολύ σύντομα απέκτησε ένα μεγάλο εργοστάσιο με εκατό εργάτες να δουλεύουν γι’ αυτόν και δώδεκα λογιστές να του κάνουν λογαριασμούς. Αγόρασε τέσσερα αυτοκίνητα και δύο νταλίκες. Τις νταλίκες δεν τις ήθελε για να πηγαίνει βόλτα αλλά για να μεταφέρει την ξυλεία του. Έστελνε μάλιστα και στο εξωτερικό, στη Γαλλία και στη Βουρλανδία.
-           
-           
-          Και δώστου να λέει ψέματα και δώστου η μύτη του να μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Και ο Πινόκιο γινόταν όλο και πιο πλούσιος. Τώρα στο εργοστάσιό του δούλευαν τρεις χιλιάδες πεντακόσιοι εργάτες και τετρακόσιοι είκοσι λογιστές πού του έκαναν τούς λογαριασμούς.
-           
-           
-          Δυστυχώς, από τα πολλά ψέματα η φαντασία του είχε στερέψει. Για να βρει ένα καινούριο ψέμα έπρεπε να τριγυρνάει από δω κι από κει, να ακούει τα ψέματα μικρών και μεγάλων και να τα αντιγράφει. Ήταν όμως τόσο φτηνά ψέματα, που κάθε φορά η μύτη του μεγάλωνε μόνο μερικά εκατοστά.
-          Τότε ο Πινόκιο αποφάσισε να προσλάβει ένα σύμβουλο με κανονικό μισθό. Ο σύμβουλος καθόταν ένα οκτάωρο στο γραφείο του, σκεφτόταν διάφορα ψέματα, τα έγραφε ένα ένα σε χαρτάκια και μετά τα έδινε στο αφεντικό του.
-          – Πείτε ότι εσείς φτιάξατε τον τρούλο του Αγίου Πέτρου.
-          – Πείτε ότι το Κολοσσαίο έχει ρόδες και τριγυρνάει στις εξοχές.
-          – Πείτε ότι πήγατε στο Βόρειο Πόλο, ανοίξατε μια μεγάλη τρύπα και φτάσατε στο Νότιο Πόλο.
-          Ο σύμβουλος κέρδιζε πολλά χρήματα, αλλά το βράδυ, από τα πολλά ψέματα, τον έπιανε πονοκέφαλος.
-          – Πείτε ότι ο Μέλανας Δρυμός είναι θείος σας.
-          – Ότι οι ελέφαντες δεν κοιμούνται ούτε ξαπλωμένοι ούτε όρθιοι, αλλά πάνω στην προβοσκίδα τους.
-          – Ότι ο Πάδος ποταμός κουράστηκε να εκβάλλει στην Αδριατική και Θέλει να πάει στον Ινδικό Ωκεανό.
-           
-           
-          Τώρα πού ο Πινόκιο ήταν ζάμπλουτος, δεν πριόνιζε μόνος τη μύτη του. Τον βοηθούσαν δύο ειδικευμένοι εργάτες με λευκά γάντια και χρυσό πριόνι. Σ’ αυτούς τους εργάτες έδινε δύο μισθούς: έναν για να κάνουν τη δουλειά τους και έναν για να κρατάνε το στόμα τους κλειστό. Κάθε τόσο, όταν είχαν πολλή δουλειά, τους έδινε κι ένα ποτήρι νερό.

-           
-          ΠΡΩΤΟ ΤΕΛΟΣ
-          Ο Πινόκιο πλούτιζε κάθε μέρα όλο και περισσότερο Μη νομίζετε όμως ότι ήταν τσιγκούνης. Για παράδειγμα, όλο και κάποιο δωράκι έκανε στο σύμβουλό του: καμιά καραμέλα, κανένα γλειφιτζούρι, κανένα γραμματόσημο από τη Σενεγάλη…
-          Ο Πινόκιο ήταν το καμάρι του χωρίου. Ήθελαν οπωσδήποτε να τον κάνουν δήμαρχο, αλλά εκείνος δε δέχτηκε. Δεν άντεχε να αναλάβει μια τόσο μεγάλη ευθύνη.
-          – Μα εσείς μπορείτε να κάνετε ένα σωρό πράγματα για το χωριό μας, του έλεγαν.
-          – Θα τα κάνω όπως και να ‘χει. Θα σας φτιάξω παιδικό σταθμό, με τον όρο να πάρει το όνομά μου. Θα φτιάξω κι ένα παγκάκι στο πάρκο του χωριού για να ξεκουράζονται οι γέροι εργάτες.
-          – Ζήτω ο Πινόκιο! Ζήτω ο Πινόκιο!
-          Ήταν όλοι τόσο χαρούμενοι, που αποφάσισαν να του στήσουν μνημείο. Πράγματι, του έφτιαξαν ένα μαρμάρινο άγαλμα στην κεντρική πλατεία. Ήταν τρία μέτρα ψηλό και έδειχνε τον Πινόκιο να χαρίζει ένα στρατιωτάκι σε ένα ορφανό παιδάκι που μετά βίας έφτανε τους ενενήντα πέντε πόντους σε ύψος. Τριγύρω, έπαιζε η μπάντα του χωριού. Έριξαν και πυροτεχνήματα. Ήταν μια αξέχαστη γιορτή.

-          ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΛΟΣ
-          Ο Πινόκιο πλούτιζε κάθε μέρα όλο και περισσότερο, και όσο περισσότερο πλούτιζε, τόσο πιο τσιγκούνης γινόταν. Ο σύμβουλός του, που με δυσκολία έβρισκε καινούρια ψέματα, εδώ και καιρό του ζητούσε αύξηση. Εκείνος όμως είχε έτοιμη τη δικαιολογία:
-          – Έρχεστε και μου ζητάτε αύξηση όταν μόλις χτες σκεφτήκατε ένα φτηνιάρικο ψέμα. Η μύτη μου μεγάλωσε μόνο δώδεκα χιλιοστά. Δώδεκα χιλιοστά ξύλο δε φτάνουν ούτε για οδοντογλυφίδα.
-          – Έχω οικογένεια, έλεγε ο σύμβουλος. Η τιμή της πατάτας αυξήθηκε.
-          – Ναι, αλλά μειώθηκε η τιμή του τσουρεκιού. Γιατί δεν αγοράζετε τσουρέκια αντί για πατάτες;
-          Στο τέλος, ο σύμβουλος άρχισε να μισεί το αφεντικό του. Κι έτσι μέσα του, μαζί με το μίσος, γεννήθηκε κι η επιθυμία του να τον εκδικηθεί.
-          -Θα του δείξω εγώ, μονολογούσε καθώς έγραφε με βαριά καρδιά τα καθημερινά του χαρτάκια. Και ξαφνικά, σχεδόν χωρίς να το καταλάβει, έγραψε. «Ο συγγραφέας του Πινόκιο είναι ο Κάρλο Κολόντι».
-          Το χαρτάκι αυτό μπλέχτηκε με τα υπόλοιπα ψέματα. Ο Πινόκιο, που δεν είχε ανοίξει βιβλίο στη ζωή του, σκέφτηκε ότι ήταν ένα ψέμα σαν όλα τα άλλα και το απομνημόνευσε για να το ξεφουρνίσει με την πρώτη ευκαιρία. Κι έτσι, για πρώτη φορά στη ζωή του, και έχοντας πλήρη άγνοια, είπε την αλήθεια. Και μόλις την είπε, όλη η ξυλεία που είχε μαζέψει με τα ψέματά του έγινε σκόνη και πριονίδι. Όλα του τα πλούτη εξαφανίστηκαν λες και τα πήρε μακριά ο άνεμος, έτσι ο Πινόκιο έζησε φτωχός, σε ένα παλιόσπιτο δίχως έπιπλα, δίχως καν ένα μαντίλι για να σκουπίζει τα δάκρυά του.

-          ΤΡΙΤΟ ΤΕΛΟΣ
-          Ο Πινόκιο πλούτιζε κάθε μέρα όλο και περισσότερο και θα γινόταν σίγουρα ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου αν μια μέρα δεν εμφανιζόταν σ’ εκείνα τα μέρη ένα ανθρωπάκι που γνώριζε πολλά. Γνώριζε τα πάντα,όπως για παράδειγμα, ότι τα πλούτη του Πινόκιο θα γίνονταν καπνός την ημέρα που θα αναγκαζόταν να πει την αλήθεια.
-          – Έτσι κι έτσι, κύριε Πινόκιο. Προσέξτε να μην πείτε ποτέ την παραμικρή αλήθεια, ούτε καν από λάθος, αλλιώς τέρμα τα ψέματα. Καταλάβατε; Ωραία. Μιας και το ‘φερε η κουβέντα, δική σας είναι αυτή η βίλα;
-          – Ό…χι, είπε ο Πινόκιο.
-          – Ε τότε θα την πάρω εγώ. Είναι ό,τι πρέπει για μένα. Και αυτές οι αποθήκες, δικές σας είναι;
-          – Ό…χι, είπε με βαριά καρδιά ο Πινόκιο, για να αποφύγει την αλήθεια.
-          – Καταπληκτικά, τότε θα τις πάρω εγώ.
-          Με αυτό το σύστημα, το ανθρωπάκι πήρε τα αυτοκίνητα, τις νταλίκες, την τηλεόραση και το χρυσό πριόνι. Ο Πινόκιο γινόταν όλο και πιο έξαλλος, αλλά θα έκοβε ακόμη και τη γλώσσα του για να μην πει την αλήθεια.
-          – Μιας και το ‘φερε η κουβέντα, είπε στο τέλος το ανθρωπάκι, η μύτη σας είναι δική σας;
-          Ο Πινόκιο ξέσπασε:
-          – Ασφαλώς και είναι δική μου! Και δεν μπορείτε να μου την πάρετε! Η μύτη είναι ολοδική μου και αλίμονο σε όποιον την αγγίξει!
-          – Αυτό είναι αλήθεια, χαμογέλασε το ανθρωπάκι.
-           
-           
-          Κι εκείνη τη στιγμή, όλα τα ξύλα του Πινόκιο μετατράπηκαν σε πριονίδι, τα πλούτη του έγιναν σκόνη κι ένας δυνατός άνεμος σάρωσε τα πάντα, ακόμη και το μυστηριώδες ανθρωπάκι. Ο Πινόκιο έμεινε μόνος και φτωχός, δίχως ούτε μια τόση δα καραμέλα να βάλει στο στόμα του.
-           πηγη


24 σχόλια :

  1. Ανώνυμος24/1/17 21:55

    Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, η διαπλοκή υπάρχει, είναι φοβερή και τρομερή, αλλά ξεκίνησε το...
    2015.

    Τα προηγούμενα χρόνια τα πάντα ήταν νόμιμα και κυρίως ηθικά. Αναρωτιέμαι: αν για μια οφθαλμοφανή περίπτωση λες τόσο καραμπινάτα ψέματα, πόση αξία έχει η υπογραφή που έβαλες στο σύμφωνο αλήθειας με τον λαό;..
    Τάσος Παππάς - "Ανάγωγα" (efsyn)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/1/17 22:24

    Ποιος που ποτε τα επεισοδια ξεκινανε απο το μααααααααστριχτ και φτανουν μεχρι σημερα..ποιος θα καταλογισει ευθυνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/1/17 00:15

    Εκαναν σελφι(χαβαλε) 5 αλβανοι φανταροι μεσα στο στρατοπαιδο και το ανηγαγαν σε κυριο θεμα την ιδια ωρα που εχουν εγχωρησει την εθνικη κυριαρχια της Χωρας Σαν δεν ντρεποσαστε λεω εγω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/1/17 02:11

    η κυριαρχια της χωρας δεν μπορει να εκχωρηθει ουτε εχει εκχωρηθει..τα αλβανικα ρεταλια που βαλανε την τιμημενη στολη του ελληνα φανταρου για να γινουν δηθεν ελληνες ηταν 7.γι αυτο φταινε οι ιδιοι το συμβουλιο ιθαγενειας που τους χορηγησε την ιθαγενεια και οι πολιτικοι που ανοιξανε τα συνορα να μπαινει της καθε γης ο πικραμενος στην φαντασμενη ψωροκωσταινα.ανοιξτε τα ματια σας και ψηφιστε οχι ανευθυνα και καραγκιοζικα αλλα εκεινο που θα μιλησει στην καρδια σας δημοκρατικα πατριωτικα και εθνικα...ειστε εθνος ελληνων κι οποιος βλακας δεν το καταλαβαινει να πιασει σπηλια να του πηγαινουμε φαγητο στο κατσαρολι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/1/17 09:53

    δυο χρονια υπερηφανειας και αξιοπρεπειας....δυο χρονια αριστερα για πρωτη φορα....τι δεν καταλαβαινεις μερκελιστη....δυο χρονια δημοκρατικα πατριωτικα και εθνικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/1/17 10:05

    Σωστά τα 2 τελευταία σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/1/17 10:08

    ζητω η συριζανελ που εφεραν την εθνικη υπερηφανεια και αξιοπρεπεια....βαστα αλεξη....ορμα πανο....βαλτε οξυγονοκολληση στην καρεκλα να μην χαθει με τιποτα και γυρισει στη διαπλοκη παλι...


    ουουου να μου χαθειτε ανθελληνες που δε βλεπετε οτι προσπαθει η κυβερνηση για τη σωτηρια του εθνους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/1/17 10:10

    ενα μονο λαθος εκανε ο αλεξης που ηταν πανω στα τρακτερ....ειδες ετοιμαζονται παλι να κλεισουν τους δρομους....βαλτοι ειναι απο την αντιπολιτευση να ριξουν την κυβερνηση....θελουν να ριξουν τη λαοπροβλητη κυβερνηση ξενη και ντοπια τροικα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/1/17 10:18

    ποση προσπαθεια κανεις να μιμηθεις τον πρωτο σχολιογραφο χωρις τονους..δεν λετε τα ιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/1/17 11:37

    σκασε μερκελιστη σημερα γιορταζουν οι πατριωτες.....δυο χρονια ελευθερη ελλαδα υπερηφανη και αξιοπρεπης κυβερνηση.....φτωχα αλλα με αξιοπρεπεια....ψηλα το κεφαλι ελληνες...οι τοκογλυφοι θα παθουν πλακα...δεν ψηφιζουμε ουτε ευρω μετρα και να δω μετα τι θα τα κανουν τα ρημαδια τα λεφτα τους...που θα τα δανεισουν....εμεις δε θέλουμε τη δοση μας σαν ναρκομανεις.....εμεις θα σκισουμε τελικα τα μνημονια...θα τους κανουμε να χορευουν.....δεν ξεχναμε τιποτα....η ελπιδα ερχεται...η αναπτυξη το ιδιο ερχεται....ο σοσιαλισμος ανατελει και θαρθει η στιγμη που ο κηρυκας χανιων θα πληρωσει τις δοσεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος25/1/17 13:33

    Το τι τρολάρισμα πέφτει από το πρωϊ στα νούμερα δε λέγετε!!!!!

    Ήσαν έτοιμα να βγουν με τα "επιτεύγματα" με non paper από την παρεούλα, αλλά διαπίστωσαν και τα ίδια ότι τα έχουν πάρει στο ψητό και λουμώνουν..

    Για τα εδωμέσα βούρλα.....άντε βρε, χρόνια πολλά και καλούς χορούς....

    Υ/Γ1 Σας αφήνω πάλε στη νιρβάνα του καναπέ σας......παρ' ότι μ' αρέσει ο τύπος που τρολάρει στα προηγούμενα σχόλια.

    Υ/Γ2 Φορτώνω με τα εκβιαστικά μπλόκα και ίσως επανέλθω ασμένως....δεν πάει άλλο με τους μαυραγορίτες......(εγώ έχω την ίδια άποψη από παλιά δεν αλλάζω γιατί η λογική είναι μία και διαχρονική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος25/1/17 13:55

    Η δεύτερη αξιολόγηση έχει παγώσει. Πιστεύετε ότι υπάρχει μία συντονισμένη στρατηγική της κυβέρνησης ή ότι οδεύουμε προς νέο αδιέξοδο, όπως το 2015;

    Mα τι λέτε τώρα; Ποια συντονισμένη στρατηγική; Οι άνθρωποι εμμένουν στο δόγμα της «δημιουργικής ασάφειας» και δεν καταλαβαίνουν, για παράδειγμα, πως το Δ.Ν.Τ είναι το τελευταίο ανάχωμα κατά της ασυναρτησίας, ντόπιας και Ευρωπαϊκής.

    Συμφέρον της Ελλάδας είναι η στενή συνεργασία μαζί του. Μα δεν είδατε τι έγινε με τον Tόμσεν; H δημοσιοποίηση των συγκροτημένων απόψεών του λειτούργησε ως τυφώνας κατηγορίας 3, σε ανέτοιμη πολιτεία.

    Και οι αντιδράσεις φυσικά που προκάλεσε ήταν κυρίως ασυνάρτητες. Τι είπε δηλαδή; Oτι το 55% των νοικοκυριών στην Ελλάδα δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος!

    Εν τω μεταξύ, συνεχίζουμε να μιλάμε για σύνταξη στα 52 και να αναζητούμε τρόπους προκειμένου να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο, το κράτος.

    Αυτό δείχνει ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που συνειδητοποίησαν τι έχει συμβεί.

    Μακάρι να βρεθεί λύση αλλά ο κόσμος πρέπει επιτέλους να καταλάβει πως μπαίνουμε σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας. Οι Έλληνες θα ξοδεύουν ακόμα περισσότερα για να συντηρήσουν το τεράστιο κράτος τους και θα παράγουν δυσανάλογα, πολύ μικρότερο πλούτο. Δεν υπάρχει πιο βέβαιη διαδρομή προς την φτωχοποίηση της κοινωνίας και της πλήρους αδράνειας του παραγωγικού ιστού.

    Πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατό. Καταστρέφουν τη χώρα, χωρίς να έχουν καμία συνείδηση του χρόνου που κυλάει εις βάρος όλων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος25/1/17 17:53

    ΤΟ ΤΙ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 02.11 ΚΑΙ 10.18.ΤΕΤΟΙΟΣ ΓΥΦΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος25/1/17 17:56

    ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος25/1/17 19:41


    Το επόμενο βήμα του, τη δημιουργία ενός ινστιτούτου που θα χρηματοδοτείται από επιχειρηματίες, εταιρίες και ευρωπαϊκά κονδύλια -κινήσεις που παραπέμπουν σε... μπίζνες-, παρουσίασε ο προ ημερών αποστρατευθείς πρώην διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.
    Οπως εξήγησε ο Μ. Σφακιανάκης, ο οποίος, κατά πληροφορίες, έχει πολιτικές βλέψεις και οραματίζεται να μπει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, «από το Σάββατο που έμαθα ότι θα είμαι ελεύθερος πολίτης άρχισα να υλοποιώ ένα όραμα που είχα φτιάξει στο μυαλό μου και είχα γράψει σε χαρτί κάποιες σκέψεις». Ενα εικοσιτετράωρο, όπως φαίνεται, ήταν αρκετό για να προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στο«Intercontinental».. και να παρουσιάσει το «ελληνικό CSI», όπως προανήγγειλαν ιστοσελίδες, φιλικά προσκείμενες στον Μανώλη Σφακιανάκη.
    Τι θα είναι αυτό; Ενα ινστιτούτο που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ευρώπη, όπως άφησε να εννοηθεί («ακόμη ένα υπάρχει και είναι στην Αμερική»), το οποίο «ήρθε να υπηρετήσει όλους εμάς τους Ελληνες. Θα είναι δίπλα, σε κάθε νομό. Θα έχει 52 βάσεις σε όλη τη χώρα» είπε ο κ. Σφακιανάκης.
    Οσον αφορά το περιεχόμενο του ινστιτούτου, όπως προέκυψε, κάθε άλλο παρά σχέση με το ερευνητικό... CSI θα έχει. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ψηφιακή - εκπαιδευτική πλατφόρμα που θα απευθύνεται τόσο σε παιδιά (εκπαίδευση για προγραμματισμό/κώδικα) όσο και σε επαγγελματίες, προκειμένου να εξοικειωθούν με τις δυνατότητες του διαδικτύου και να μπορούν ακόμη και να αναζητούν μια δουλειά στο εξωτερικό. Εν ολίγοις, πολύ κακό για το... τίποτα.

    Παραδοχή
    Οταν ρωτήθηκε για το αν θα είναι εταιρία ή οργανισμός το ινστιτούτο, ο κ. Σφακιανάκης υποστήριξε ότι θα είναι μη κερδοσκοπικό. Παρά ταύτα, παραδέχτηκε ότι θα υποστηρίζεται από δωρεές και ευρωπαϊκά προγράμματα, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν ήδη δύο ιδιώτες που θέλουν να προσφέρουν, καθώς και ότι οι εταιρίες που θα χρηματοδοτούν το ινστιτούτο θα το κάνουν μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.
    Παρότι νωρίτερα έλεγε ότι ο θυμός του για την αποπομπή του από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας «κράτησε μόνο δύο δευτερόλεπτα», καθώς «ο Θεός με αξίωσε και έγινα στρατηγός» (!!!), στη συνέχεια υποστήριξε, με την αλαζονεία που τον διακρίνει: «Είναι καταδικασμένο να επιτύχει το ινστιτούτο. Και αν κάποιοι βρεθούν απέναντι για να ανακόψουν την πορεία του, να ξέρουν ότι θα με βρουν απέναντι. Και ξέρουν τι εννοώ. Πλέον δεν υπολογίζω τίποτα και το δηλώνω ευθέως απόψε». Στο τέλος, πάντως, κέρασε τους παρευρισκομένους ρακή και ξεροτήγανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος25/1/17 19:47

    τωρα που κολαει αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος25/1/17 23:35

    ΣΟΚ: Νέος Πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ στο BBC: «Σε 18 μήνες δεν θα υπάρχει ευρώ»
    25 Ιανουαρίου 2017, 22:00 |,

    Στο BBC Radio4 παραχώρησε συνέντευξη το απόγευμα της Τετάρτης ο επικρατέστερος νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τεντ Μάλοχ (Ted Malloch), δηλαδή ο άνθρωπος που θα στείλει ο Ντόναλντ Τραμπ στις Βρυξέλλες.

    Στη συνέντευξη μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα εξής ακόλουθα, όπως γράφει το στέλεχος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Εμμανουήλ Ζαμπέτας στο Facebook.

    Ερώτηση: Βλέπετε θετικά ένα trade deal με την ΕΕ;

    Απάντηση: Όχι βέβαια αφού στο κοντινό μέλλον δεν θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση όπως την ξέρουμε σήμερα. Trade deals ξεχωριστά με χώρες που σήμερα είναι μέλη μπορεί να γίνουν.

    Σχολιάζοντας μετά, ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη, είπε ότι ο πρέσβης το ξεκαθάρισε ότι σε 18 μήνες δεν θα υπάρχει το Ευρώ ως νόμισμα.

    Σημείωση: Παρακάτω θα διαβάσετε, στα αγγλικά, τις επίμαχες ερωτήσεις και απαντήσεις. Όπως θα δείτε ο Τεντ Μάλοχ απάντησε ευθέως στον δημοσιογράφο ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει σε ενάμιση χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος26/1/17 09:33

    Κολλάει στο ότι ένας ένας αποκαλύπτονται πόσο λαμόγια είναι
    Διάβασε το προσεκτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος26/1/17 11:59

    ξερω κι εχω κακη γνωμη απο καιρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος26/1/17 14:18

    Τη νέα του ποιητική συλλογή με τίτλο «Επί σωμάτων λέξεων» θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιανουαρίου ο - και - ποιητής αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

    Γνωστός και για τα ποιήματά του για το αιδοίο από τη συλλογή του με τίτλο Ιερωτικόν που κυκλοφόρησε το 2009, ο κ. Κουράκης επανέρχεται το θέμα του έρωτα με τους γλαφυρούς στίχους:

    «Έρωτας είναι/όταν, καθώς ανάμεσα στα σκέλια της,/αναρωτηθείς για κλάσμα δευτερολέπτου μήπως/τότε/πρωτοβγαίνεις στη ζωή και αντικρίζεις το φως!».

    Στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα πάει ο Κιμούλης διευθύνων σύμβουλος!!!!

    Αν πήγαινε και ο Λαζόπουλος κάπου ο πολιτισμός στην Ελλάδα θα έκανε θραύση!!!!!

    Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι αγράμματοι εδώ μέσα.....

    Γιατί, όπως γράφει στην πρόσκληση που έστειλε για την παρουσίαση της 31ης Ιανουαρίου,

    «όταν τα κορμιά του έρωτα/ανασμιλεύονται/Οι λεγεώνες της ιστορίας/αποδομούνται».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος26/1/17 19:29

    καλα τωρανες γιατι μας εβαλες αυτη τη συχαμαρα..αυτο δεν ειναι ερωτικη ποιηση αλλα πορνο..ντροπη του κι αυτων που θα πανε..ενας δε βρεθηκε να του πει κατι να μαζευτει μην ξευτυλιζεται..κι επωνυμα θα το υπογραφα το σχολιο χωρις να το συνδεω με το συριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος26/1/17 20:20

    Σωστός στο σύνολο ο τελευταίος σχολιαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος26/1/17 22:11

    Τέτοιο φθόνο δεν έχω ματαγνωρίσει στη ζήση μου!!!!

    Ούτε σε τρίχα από τ@@@@@@@ια του δε φτάνετε γελοίοι και επειδή είσαστε ανέραστοι και φιμωμένα κλατς νομίζετε πορνό την ύψιστη ποίηση του ποιητή......η αριστερά είναι πρωτοπόρα παντού ρεεεεεε και στον....ερωτισμό....άσχετοι, έ άσχετοι........δύο χρόνια τώρα δεν είδατε πόσοι και πόσοι έχουν....μούσες....παρά τα περασμένα χρόνια.....

    πως λέμε ότι το κάτου κεφάλι, πήρε κεφάλι από το απάνου.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος27/1/17 04:16

    Οριστε και πορνοσχολιο επι της γιουπορν ποισεως θου κυριε θα εγερθωσι οι παπαδες απο παπαγλαντζινα και δωθε και θα μας αγιαζουν με ακουαφορτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.