Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Το έργο που είχε εντάξει ο Οδυσσέας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δημοπρατεί τώρα περιφέρεια και δήμος για την λίμνη του λάδωνα

Θα παρακολουθούμε όλη την εξέλιξη του έργου, ώστε να υλοποιηθεί άμεσα.» Το έργο θα αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Η περιοχή της λίμνης του Λάδωνα θα αναδειχθεί σε ένα ακόμα σημείο ανάπτυξης της Γορτυνίας, αλλά και της Αρκαδίας.
Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και σύγχρονων υποδομών, αλλά και την ανάπτυξη ποικίλων μορφών τουρισμού. Το έργο προβλέπει δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, υποστήριξης της οικοτουριστικής και αγροτουριστικής ανάπτυξης, πολιτισμού και αθλητισμού, ενσωμάτωσης-στήριξης των παραλίμνιων οικισμών και οργάνωσης του παραλίμνιου χώρου (πχ διευθέτηση χώρων θέασης – παρατηρητήρια κλπ).
Ένα από τα έργα για την διευκόλυνση της πρόσβασης στη Λίμνη Λάδωνα είναι η «Βελτίωση οδικού δικτύου, Πουρναριά – Γεφύρι Κυράς –Μυγδαλιά» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την ολοκλήρωση του οποίου απομένει 1,4 χλμ δρόμου. Η χρηματοδότηση του έργου αυτού έχει εξασφαλισθεί από τη ΔΕΗ Α.Ε. και τα χρήματα έχουν μεταφερθεί σε κωδικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μια προσπάθεια που είχα ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς.

2 σχόλια :

ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΥΣΣΕΑ

ΑΡΗΣ ΤΣΙΡΙΜΟΠΑΝΟΥ είπε...

ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΟΔΥΣΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΑΜΕ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΥ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟΣ