Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Σκοτώνουμε τα εγγόνια μας πριν να γεννηθούν

Ίσως ο τίτλος να σας φαίνεται προβοκατόρικος, μελοδραματικός. Είναι κάτι που συνηθίζω να κάνω. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον είναι πολύ ήπιος.
Ο σωστός τίτλος αυτού του κειμένου θα ήταν: Σκοτώνουμε τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και το 90% των έμβιων όντων.~~ 
Ο πλανήτης βρίσκεται μπρος σε μια παγκόσμια καταστροφή που ανάλογη είχε ξανασυμβεί πριν 251 εκατομμύρια χρόνια, στο τέλος της Περμίου περιόδου. Τότε και τώρα τα αίτια ήταν και είναι φυσικά (αφού όλα όσα υπάρχουν είναι μέρος της φύσης). 
Η μόνη διαφορά είναι ότι την καταστροφή αυτή τη φορά την προκαλούν -την επισπεύδουν- τα έργα ενός είδους, του υπέροχου Homo Sapiens Sapiens, του σώφρονα ανθρώπου, που καθόλου σοφός δεν μοιάζει καθώς παίζει ποδόσφαιρο στην άκρη της αβύσσου -και της ολοκληρωτικής εξαφάνισης του.
Όμως, όπως είπε κι ο φιλόσοφος κωμικός Γεώργιος Καλινός: «Ο πλανήτης είναι μια χαρά. Οι άνθρωποι την έχουν γαμήσει».~~
 Η υπερθέρμανση του πλανήτη που μας φιλοξενεί είναι γεγονός. Ως τώρα η θερμοκρασία έχει αυξηθεί 0,6 βαθμούς, απ’ τη προβιομηχανική εποχή. Ίσως να σας φαίνεται πολύς ο χρόνος, αλλά τα 200 χρόνια βιομηχανίας του σοφού ανθρώπου είναι ένα ανοιγόκλεισμα των ματιών της Γαίας.
Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Μια μελέτη Βρετανών επιστημόνων, το 2005, αποκάλυψε ότι ο διπλασιασμός του διοξειδίου του άνθρακα θα οδηγήσει σε παγκόσμιες θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 1,9 έως 11,5 βαθμούς Κελσίου, πάνω απ’ τα προβιομηχανικά επίπεδα.
Αν η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ξεπεράσει τους 6 βαθμούς, τότε θα είμαστε περήφανοι που προκαλέσαμε έναν νέο ολοκληρωτικό αφανισμό (με εμάς τους σοφούς πιθήκους να προεξέχουμε μέσα σ’ αυτό το «ολοκληρωτικό») έμβιων όντων.
Όμως ακόμα κι αν η μέση παγκόσμια θερμοκρασία αυξηθεί μόλις 1,4 βαθμούς Κελσίου ακόμα θα αντιμετωπίσουμε τέτοιες συνθήκες που μάλλον θα τη «γαμήσουμε», ενώ ο πλανήτης θα συνεχίσει να είναι μια χαρά.
Απλά πράγματα, που τα βλέπουμε σε τόσες ταινίες καταστροφής: Θα λιώσει μεγάλο μέρος απ’ τους πάγους της Αρκτικής και της Ανταρκτικής, θα πλημμυρίσουν χώρες και πόλεις. Θα σταματήσει το Ρεύμα του Κόλπου, οπότε η Βόρεια Ευρώπη θα μπει σε περίοδο παγετώνων. Θα ερημοποιηθούν οι εύκρατες περιοχές (όπως τα κράτη της Mare Nostrum, της Μεσογείου). Θα γίνουν σαβάνες (χαμηλή βλάστηση, εποχιακή βροχόπτωση) τα τροπικά δάση. Κι ας μην ξεχνάμε τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», όπως οι τυφώνες που έκαναν ήδη την εμφάνιση τους στο νότιο Ατλαντικό, τους ανεμοστρόβιλους, τους καύσωνες, την ανυδρία.

Αυτά θα προκαλέσουν λοιμούς και λιμούς,  μαζικές μεταναστεύσεις και -φυσικά- πολέμους ανάμεσα στους σοφούς πιθήκους.

Πότε θα γίνει αυτό; Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά έχει ξεκινήσει, συμβαίνει ήδη. Με λίγη τύχη τα εγγόνια μας δεν θα προλάβουν να γεννηθούν -γιατί σίγουρα θα είναι ατυχία να γεννηθείς σ’ έναν πλανήτη αφιλόξενο για σοφούς πιθήκους.

Πώς θα μπορούσαμε να σταματήσουμε την καταστροφή; Δεν είναι σίγουρο ότι μπορούμε πλέον, αλλά ο μόνος τρόπος θα ήταν να περιορίσουμε κατά 90% (!) τις εκπομπές διοξείδιου του άνθρακα.

Τι σημαίνει αυτό; Πώς θα ήταν μια (δυτική) χώρα που θα το έκανε; Την απάντηση έδωσε αυθόρμητα σε συνέντευξη ο περιβαλλοντολόγος Μάγιερ Χίλμαν: «Μια πολύ φτωχή τριτοκοσμική χώρα».

Για να αποτραπεί ο αφανισμός όπου οδεύουμε θα έπρεπε πρώτα να σταματήσουμε ΤΩΡΑ να χρησιμοποιούμε υδρογονάνθρακες. Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Αν όχι, τότε πρέπει να φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς ανθρώπους.

Έπειτα, ακόμα κι αν όλη η ενέργεια που χρησιμοποιούμε προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές (αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική, κυματική κλπ) θα έπρεπε κάθε ένας από εμάς, τους σοφούς, να ξοδεύουμε πολύ λιγότερη.

Τέρμα τα μακρινά ταξίδια, τέρμα τα προμαγειρευμένα γεύματα, τέρμα η αγορά ρούχων, επίπλων, συσκευών κάθε περίοδο εκπτώσεων.

Η πραγματικότητα είναι εδώ: Χωρίς πετρέλαιο καταρρέει η παγκόσμια οικονομία. Χωρίς έπιπλα απ’ το ΙΚΕΑ και iphone, καταρρέει (ξανά) η παγκόσμια οικονομία -και η προσωπική μας ζωή.

Τι προτιμάτε; Έναν πλανήτη όπου θα ζήσουν τα εγγόνια σας ή μια βόλτα με το αυτοκίνητο στην εξοχή το Σαββατοκύριακο;

Μην απαντήσετε. Υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα να σκεφτείτε. Όπως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τι θα φάμε αύριο;

Καλύτερα να πούμε ένα ανέκδοτο, σχετικό με την υπερθέρμανση του πλανήτη και τη συμπεριφορά μας.

Κάποιος έχει κάνει εξετάσεις και πάει στον γιατρό, για να μάθει τα αποτελέσματα.

«Έχω καλά και κακά νέα», του λέει ο γιατρός.
«Πείτε μου πρώτα τα καλά.»
«Μάλιστα. Σας έχει μείνει ένας μήνας ζωής».
«Μα… Τι μου λέτε; Αυτά είναι τα καλά; Και τα άσχημα ποια είναι;»
«Τα άσχημα είναι ότι έπρεπε να σας είχαμε ενημερώσει πριν ένα μήνα».

Άρνηση-Θυμός-Διαπραγμάτευση-Κατάθλιψη-Αποδοχή. Έπειτα ο μελλοθάνατος πηγαίνει να ψωνίσει κάτι, οτιδήποτε, αφού είναι Black Friday.

Κάπως έτσι συμπεριφερόμαστε κι εμείς. Βεβαίως και γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της καταστροφής. Το πλοίο βουλιάζει κι εμείς τρώμε στο εστιατόριο, τσακωνόμαστε για τα αθλητικά, πενθούμε διαδικτυακά για κάποιον υπέργηρο τραγουδιστή-ηθοποιό-πολιτικό.

Τις τελευταίες βδομάδες, αφού διάβασα το Heat του Τζορτζ Μόνπιοτ, και έγραψα μια συντομότερη εκδοχή αυτού του κειμένου για το ένθετο του Νόστιμον Ήμαρ στο Δρόμο της Αριστεράς, παρατηρώ διαρκώς ειδήσεις σχετικές με το τέλος που επισπεύδεται.

Στον Αρκτικό Κύκλο οι επιστήμονες παρατήρησαν (έντρομοι) για πρώτη φορά τη μέση θερμοκρασία να είναι πάνω απ’ το μηδέν. Ήξεραν ότι θα συνέβαινε, αλλά περίμεναν να συμβεί πολλά χρόνια αργότερα. Αλλά μάλλον ο γιατρός είχε ξεχάσει να τους ενημερώσει.

Στη Σιβηρία ανακαλύφθηκαν τεράστιοι κρατήρες. Δεν τους δημιούργησαν εξωγήινοι ούτε μετεωρίτες. Είναι αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης.

Στην Αυστραλία, στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο τα 2/3 των κοραλλιών έχουν σχεδόν καταστραφεί.

Και η μέση παγκόσμια θερμοκρασία το 2016 ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τότε που ξεκίνησαν να καταγράφουν.

Την ίδια στιγμή ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει ότι η πλανητική υπερθέρμανση είναι ένας μύθος, συνωμοσία των Κινέζων που θέλουν να πλήξουν την αμερικανική βιομηχανία με τις συνθήκες (του Κιότο κλπ).

Στην Ελλάδα θέλουν να κατασκευάσουν εργοστάσια ηλεκτρισμού που θα καίνε κάρβουνο (κυριολεκτικά) κι εμείς καταναλώνουμε τρόφιμα που παράγονται, μαγειρεύονται, συσκευάζονται σε άλλες ηπείρους κι έρχονται σε μας αεροπορικά.

Τελικά ό,τι κάνουμε έχει σχέση με την υπερθέρμανση, ενώ δεν κάνουμε τίποτα για να την καθυστερήσουμε (να την αποφύγουμε είναι αργά).

Υπάρχουν, λοιπόν, καλά και άσχημα νέα για την καταστροφή του είδους μας. Τα καλά είναι ότι μας έχουν μείνει λίγα χρόνια. Τα άσχημα νέα είναι ότι έπρεπε να το ξέρουμε -και να αντιδράσουμε- λίγα χρόνια πριν.

Καληνύχτα και καλό τέλος της ανθρωπότητας.
34 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Δεν πα να λες εσύ....ο πλανητάρχης τραμπ, που ψήφισαν οι νοικοκυραίοι, δεν πιστεύει σε φτούνα, ενέργεια θέλει για τις επιχειρήσεις και όπου κάνει κρύο το επικαλείται!!!!!

Οι νοικοκυραίοι, ψεκασμένοι και συνομοσιολόγοι, ξύμησαν και δεν πιστεύουν σ' αυτά, αυτά είναι κόλπα της νέας τάξης να υπακούνε οι λαοί σε κανόνες και να σκιαζόνται......

Δεν είδες που ξυμάνε οι νοικοκυραίοι της γης και ψηφίζουν αντισυστημικά!!!!!!!

Και το αντισυστημικό είναι πλούσιοι ακροδεξιοί με ρατσιστικές απόψεις και εθνικολαϊκιστικές αρλούμπες.......

Οι νοικοκυραίοι......με τα δάνεια τους και τις αδικίες που τους φόρτωσαν, τώρα θα ακολουθήσουν τον Τραμπο για να φέρουν πάλι την ανάπτυξη και τον πλούτο......ξύμησαν γλέπεις, δεν πιστεύουν σε καταστροφή του περιβάλλοντος....

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που απασχόλησαν το γιδοξούριον και το προβλημάτισαν γιατί δεν περίμενε τέτοιες αναφορές από εγνωσμένους "πατριώτες", ας πω και ΄γω δυο λογάκια απ' αυτά που γνωρίζω καλά, γιατί βγαίνουν από καρδιάς....είναι ειλικρινή αυτά που πιστεύω και γι' αυτό βγαίνουν σαν χείμαρος και είναι από λεπίδα.......


Άκου θορυβώδες και εκκεντρικό εθνικό εμποράκι,

Το να είσαι καταγέλαστος κλόουν και να προβάλεις το νοσηρό "εγώ" σου ποσώς με νοιάζει. Το να δίνεις "λαβές" στους χατζάρους απέναντι που μπορεί να μπλέξουν τη ζωή μου σε περιπέτεια, με νοιάζει και με κόφτει.

Πούλα όση τρέλα και καταναλωτικό εξυπνακισμό γουστάρεις.....

Κούνα την "ευρυμάθειά σου" και τον παραλογισμό σου, είτε με υπερβολές, είτε πουλώντας "εκλεκτικότητα" και "μόρφωση", είτε ασπόνδυλο καιροσκοπισμό, αλλά να γίνεις άμοιρος και μοιραίος αντάμα για τη ζωούλα μου, μην το διανοηθείς.

Σόουμαν της αρλούμπας, του εθνολαϊκισμού και της λεβεντομαλακίας κάντο για την πάρτη σου, αλλά το να θορυβείς "πατριωτικά" και κάλπικα έχοντας λόγο που μπορεί να επηρεάσει την τύχη μου, σκέψου πριν μπαρουφολογήσεις.....υμνητή του Αβραμό, υποψήφιε του ΚΚΕ (δυστυχώς έχει κάνει και αυτοό ουκ ολίγες μαλακίες), συνοδοιπόρε του Παπαθεμελή, κολαούζε (κάποια εποχή) του Μίκη και γλυφτρόνι των μυαλοκαμένων.....

Υ/Γ τουλάχιστον μέχρι ο πλανήτης να με διαολοστείλει από πάνω του και να γίνω αστρόσκονη, μη μου μαγαρίζεις το μυαλό και μη μ' ανεβάζεις στην καρυά.......μη με στέλνεις αδιάβαστον.......

Υ/Γ Μπορείτε να βάλετε όποιον γουστάρετε στη θέση αυτού που απευθύνομαι, αφορά πολλούς, αλλά καταγέλαστος κλόουν σ' αυτή τη φάση ένας είναι.......αυτός που εσύ σωστά νομίζεις!!!!!

Υ/Γ επιτέλους η κοινωνία αρχίζει ν' απευθύνεται με τον "σωστό" τρόπο σ' αυτούς που παίζουν χαζοχαρούμενα και πουλώντας εξυπνακισμό.....

Υ/Γ Και όποιος αισθάνεται αριστερός (χωρίς εισαγωγικά) να χαίρεται.....αρκεί που ο βενιζέλος δεν είναι στα πράματα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στη μνήμη του Κ. ΒΑΡΝΑΛΗ κλικ ΕΔΩ

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να μη θυμηθώ το μακαρίτη το Μάνο Χατζηδάκη που είχε απαγορέψει σε κάτι τραγουδιάρες να τραγουδούν τα τραγούδια του.....(εκείνες που λέγαμε, και από φωνή....κορμάρα...)

Πόσα δίκια θα είχε ο Βάρναλης, αν ζούσε, να απαγορέψει σε κάτι σημερινά πιθηκοειδή να τραγουδάνε αυτό το ποίημα!!!!!!

Τέλος πάντων εδώ τόσοι και τόσοι βυσσοδόμησαν στην αριστερή ιδεολογία και εξευτέλισαν την ιδέα του κομμουνισμού και της αριστεράς...στο ποίημα του Βάρναλη θα κόλωναν???

Ανώνυμος είπε...


Αναρχικός, κυνικός, πανθεϊστής.

Μ' αρέσει η καλή παρέα, το καλό φαΐ και το καλό κρασί.

Απεχθάνομαι τους ανθρώπους που δεν γελούν, που δεν λένε καλημέρα το πρωί, που δεν γλεντούν, δεν τραγουδούν και δεν χορεύουν.

Βαριέμαι όσους ζουν χωρίς να δημιουργούν.

Αποφεύγω όσους θέλουν να μου επιβάλλουν κανόνες για τους οποίους δεν ρωτήθηκα.

Ζω ευχαριστημένος και αγωνίζομαι για το αύριο.

Προσπαθώ για να γίνει ο κόσμος μας ένα παγκόσμιο χωριό με συνείδηση της ζωής και του θανάτου. Σπέρμα του σύμπαντος και όχι καρκίνωμα.

ΚΛΕΙΤΩΡ

Ανώνυμος είπε...

απο εκθεση ιδεων μαθητη

Ανώνυμος είπε...

Βάρναλης και Βενιζέλος ασύμβατες ιδέες φίλε μου

Ανώνυμος είπε...

καλύτερα περνάγαμε τοτε που ψηφίζαμε κλέφτες ,παρά τωρα που ψηφισμε ψεύτες

Ανώνυμος είπε...

τι εννοεις το 2009 η το 2011;..γιατι αν εννοεις αυτο αστο..αν εννοεις πριν ναι απο το 1981 και μετα τουλαχιστον

Ανώνυμος είπε...

Θωμάς Γαζής Ελάχιστοι αληθινοί ΕΛΛΗΝΕΣ υπάρχουν σε αυτή τη μαγική χώρα. Οι περισσότεροι είναι ΕΛΛΗΝΕΖΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

απο το 81 και μετα εννοω

Ανώνυμος είπε...

από το 81 και μετα αντούβιανε ! χάνει την νοστιμιά του άμα ρωτάς και εξηγώ

Ανώνυμος είπε...

Η πίεση προς την κυβέρνηση και των δύο να αποδεχθεί μετρα για μετα το 18 που δεν είναι στα προαπαιτούμενα, με τον εκβιασμό του μη κλεισίματος της β αξιολόγησης, ειναι εμφανής.
Οι γερμανοί δεν βλέπουν τίποτε άλλο μπροστά τους, εκτός απο τις εκλογές τους.
Εκμεταλλεύονται την ακραία σταση του ΔΝΤ προς όφελος τους επί δικαίων και αδίκων.
Τα πράγματα οδηγούνται στα άκρα άνευ απροοπτου.
Θέλουν δια της πλαγίας, να μετατρέψουν το τέλος του μνημονίου του 2018, σε 2028....τότε που θα υπάρχει μόνο στάχτη από την στάχτη μας.
Πιθανή προκήρυξη εκλογων, ουτε σωζει κανέναν, ούτε δίνει λύση.
Αν αναδειχθεί ο Μητσοτάκης (χλωμό, μιας που δεν θα υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία που να σχηματίζει κυβέρνηση), μισθοί και συντάξεις θα ισοπεδωθούν & τα μέτρα θα κορυφωθούν σε ότι πιο ακραίο.....η παιδική χαρά των θεσμών.
Οπότε, δημοψήφισμα για ξεκάθαρο ναι η οχι στο ευρώ.
Νομιζω οτι ειναι αρκετό αν ο Τσιπρας απευθυνθεί με ειλικρίνεια στο λαό & του περιγράψει αυτά που του ζητάνε. Πιστευω οτι ο κοσμος ειναι διαφορετικος ακομα και πριν απο ενα χρονο...κουρασμένος και απηυδησμένος στο να γίνεται χαλάκι στις εσωτερικές επιδιώξεις του κάθε "σωτήρα" χωρις τέλος...τότε ίσως να τον ακολουθήσει.
Ο φόβος, οι αναστολές και η αβεβαιότητα παύουν να ισχύουν από ένα σημείο και μετα, όταν οι πολίτες βεβαιωθούν ότι αυτά που φοβόταν ότι θα του συμβούν εκτός ευρώ, θα του συμβαίνουν καθημερινά, εντός.
Αλλη λύση δεν υπάρχει και ας αναλάβει ο καθ'ενας τις ευθύνες του.

Ανώνυμος είπε...

πολυ σωστη αναλυση..οχι τις ανοησιες του γνωστου αγνωστου

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΤΕΛΟΣ ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ. ΔΡΑΧΜΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

η ελλαδα καταστραφηκε απο το 81 και μετα και ο γνωστος αγνωστος λεει ανοησιες να χαριστουν τα δανεια και να σβηστει το χρεος και η πατριδα να κυβερνηθει απο τους πατριωτες που τωρα αγωνιζονται να ανακτησει την κυριαρχια της. αυτη τη μαχη δινει ο πρωθυπουργος.

Ανώνυμος είπε...

16.03 ΒΟΥΛΩΣΤΟ.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΙ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΘΕ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

17.35 ΕΙΣΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ.ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΣΤΗ ΡΩ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΙΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΧΑ.ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.ΑΝΤΕ ΓΙΕΣ ΜΕΝ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ ΠΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΒΛΑΚΑ Ε ΒΛΑΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

ξερω δεν κολαει αλλα.....αν εχει καποιος στο αρχειο του τον μπρουκλογιαννη να λεει το....εψες προψες που διαβενα[πανηγυρι γλανιτσιας]....ας τ ανεβασει.......αφιερωμενο σε 3 αδερφια.gerolykos

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΗΛΙΘΙΕ..ΜΠΕΝΙΣΤΗΣ ΣΟΙΜΠΛΙΣΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ..ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΕ Ο ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΜΠΗΚΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑΘΙ.ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ.ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΕΙΣΑΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΜΠΟΤΑΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ.ΑΛΛΑ ΣΟΥΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ gerolykos ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΕΡΚΕΛΕΥΕΙ.ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΙΕΣΜΕΝ ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ.ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΒΡΙΣΙΔΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ.ΔΡΑΧΜΗ ΡΕ ΜΠΕΝΙΣΤΗ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΓΕΙΑ ΣΟΥ gerolykos.

Ανώνυμος είπε...

διαβασε την αναλυση που εκανα πιο πανω και αμα θες απαντα και ασε την προβοκατσια.ΕΠΑΜ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑΣ.ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

μην απαντας γερολυκε γραφει κεφαλαια για να μπερδευει με αλλον

Ανώνυμος είπε...

καλωσορισες gerolyke και ας μην κολαει

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΛΛΟΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΓΙΕΣΜΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.ΕΔΩ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΟΥΣΤ ΓΕΡΜΑΝΟΠΡΟΔΟΤΗ.ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΚΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΣΟΥ ΣΠΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΕΛΛΕΙΨΕΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΛΠΙΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

γερολυκε κανει σαν παλαβος ο ρεντεζελας με την εμφανιση σου...χοροπηδαει και δεν ξερει κατα που να παει ζουρλαθηκε και μπερδευεται επικινδυνα με κεφαλαια με μικρα με οτι θες με συριζα με χρυση αυγη το ιδιο του κανει.....τετοια υποδοχη δεν την φανταζοσουνα....δεν ξερω να ανεβασω το τραγουδι ελπιζω ο νις η ο δασκαλος που ξερει να το ανεβασουν...

Ανώνυμος είπε...

εισαι μεγαλο γαιδουρι...και ακομα χειροτερος απο πιθηκι..το φασισμο τον εκπροσωπεις τωρα εσυ σαν σοιμπλιστης..ασε το δασκαλο ..εσυ εισαι ο απ ολας και μη μας ζαλιζεις τα μεζεα εδω μεσα..κουτουπωσε τη γρια να συνελθεις..ο ρεντεζελας κι ο μπλογκερ δε σε ενοχλησαν

Ανώνυμος είπε...

ποιος δασκαλος ενας ειναι και παιζει θεατρο

Ανώνυμος είπε...

ασε μας ρε κεφαλαια ρεντεζελα μας επρηξες ρε καραγκιοζακι με τα μικρα σου τα κεφαλαια σου και τις ακροδεξιες σου ηλιθιοτητες....και για να ενημερωθεις ειμαι ο καραμπινατος μαθητης και σε χεζω καπου καπου χοντρα γιατι το τραβαει ο οργανισμος σου αλλα με τον μπλογκερ γιατι ταυτιστηκες τον γλιφεις για να μη σου σβηνει τα φασιστικα σου μαλλον ......

Ανώνυμος είπε...

Εισαι παπαρι μαθητης.του τινος δασκαλου του εαυτου σου που δεν εχεις τελειωσει εξαταξιο γυμνασιο..ρε ντε ουτε πτυχιο πεζοδρομιου δεν εχεις

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχχαχαχαχαχα για το δασκαλο το λες αλλα δε σε εχει ουτε για το φτυσιμο......αιντε ψονιο αιντε νουμερο.....

Ανώνυμος είπε...

ΕΒΓΑΛΕς 31......ΣΧΟΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΑΝΗς ΝΤΑΛΑΡΑς ΑΛΛΗΛΟΘΑΥΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ REAL FM ΤΩΡΑ...ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ποτε δεν ειχαν σκεφτει οι προηγουμενοι τοσο πολυ για εγγονια..τρυφεροι πολυ βγηκαμε αυτη η γενια