Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Άνθρωπος στο Φεγγάρι

Πήρα την απόφαση. Θα φτιάξω έναν πύραυλο από χαρτί και σοκολάτα, θα βάλω χρώματα στα πλαϊνά του και στην μύτη του μπροστά θα βάλω το σήμα της Mustang, που από μικρό παιδί επιθυμούσα να αποκτήσω. Πιλοτήριο θα έχει μόνο για έναν κυβερνήτη: για την αφεντιά μου. Το ντεπόζιτο θα χωρά 3,000 λίτρα τσίπουρο από αυτό που συνηθίζαμε να πίνουμε στα πανηγύρια και 5,000 λίτρα ουίσκι από αυτό που συνηθίζαμε να πίνουμε στα μοναχικά μας βράδια. Θα κολλήσω στο παρμπρίζ του πυραύλου μου τις φωτογραφίες όλων αυτών που τίποτε δεν μου ζήτησαν και τόσα μου έδωσαν και στο καθρεφτάκι θα κρεμάσω το φυλαχτό που μου’ δωσε η μάνα μου όταν έφευγα πρώτη φορά απ’ το σπίτι στα δεκαεπτά μου.
Δεν θα βάλω cd player αλλά κασετόφωνο αυτοκινήτου τύπου Roadstar για να κολλάει η ταινία και να μπορώ να βρίζω σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού με την ησυχία μου. Επιμένω στην κασέτα. 

Γράφεται και ξαναγράφεται θυμίζοντας το μυαλό των ανθρώπων που πάντα γράφει από πάνω χωρίς να σβήνει αυτό που ήδη είχε γραφτεί. Σκέφτομαι να κολλήσω και εκείνο το «Μπαμπά μην τρέχεις» που έκανε τους πατεράδες μας να πατάνε φρένο αν και ήθελαν να πατήσουν γκάζι τόσο στο δρόμο όσο και στις οικογενειακές ζωές τους.

Δεν θα ξεχάσω να βάλω και το απαραίτητο «Κυτίο παραπόνων» όπως είχαν τα «καρναβαλάκια» που μας πήγαιναν εκδρομές. Μεγάλο κυτίο για μεγάλα παράπονα. Θα έχω ήδη γράψει τις επιστολές μου προς όλους αυτούς που τόσα χρόνια ήθελα να τους «τα σύρω» και δεν το’ κανα, από ευγένεια. Προς δασκάλους, εργοδότες, πολιτικούς, υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών, γείτονες (που μου φαρμάκωναν τις γάτες), συγγενείς, πλανητάρχες, γέρους των αστικών λεωφορείων (που χρόνια κοίταζαν να σου πάρουν την θέση για να μπορούν να πιάνουν τον πισινό της συμμαθήτριάς σου). Προς μπακάλη (που με έκλεβε στα ρέστα όταν αγόραζα σοκολάτα) και προς μπάτσο (που μου ζήτησε την ταυτότητα επειδή είχα μακριά μαλλιά). Θα κολλήσω τους φακέλους με τόσο σάλιο όσο θα χρησιμοποιούσα τόσα χρόνια για φτύσιμο.
Θα φύγω ξημερώματα για να προλάβω την ολόγιομη Γη. Θα στήσω σε μία ωραία τρύπα την σκηνή που ακόμα είναι γεμάτη άμμο από τις διακοπές του 1985 και θα πίνω ένα ποτήρι μπρούσκο κρασί περιμένοντας να ανατείλει η Γη.

Εκεί «να φύγω» χωρίς κηδείες σαχλές και τάφους μαρμάρινους επιλεγμένους με το γελοίο γούστο συγγενών. Κι αντί για κύκνειο άσμα σαν λύκος να ουρλιάζω κοιτώντας προς τον φωτεινό πλανήτη μας όλα τα παράπονα που ήταν αδύνατον να εκφράσω με τα γήινα, πολιτισμένα μα εσκεμμένως ανεπαρκή μέσα, που στη ζωή μού επιτράπηκαν.
του Simple Man

10 σχόλια :

  1. Ανώνυμος14/10/16 08:05

    Απλά, μάλλον είναι βλάκας, ο πολιτικός απατεωνίσκος των ημερών μας, δεν εξηγείται αλλιώς.....ή αδίστακτος και επικίνδυνος τακτικιστής......

    Δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς γι' αυτούς

    Τα πολιτικά κουρέλια μιλάνε μόνα τους,

    οι οπορτουνιστές καμαρώνουν σα γύφτικα σκερπάνια,

    το συνονθύλευμα αρχίζει να ομογενοποιείται σε μια μάζα αδίστακτων καιροσκόπων....

    Δυστυχώς, για σένα ανθρωπάκι, ο κορύτος ακόμα έχει πλύμα και έχεις μεγάλες ευθύνες, γιατί ακόμα πλακώνουν γουρούνια να μουτσιουλίσουν.....όταν θα το καταλάβεις για τα καλά, τότε όχι θάναι μόνο αργά, αλλά ίσως και να τα .....χειροκροτάς αφού θα έχουν φορέσει άλλη λεοντή.....

    για τόσο ηλίθιους μας έχω, αφού δεν καταλαβαίνουμε ότι μας θεωρούν ηλίθιους από χέρι κάτι φώτηδες, κάτι μαρίζες, κάτι γκίβαλοι και .....άλλα σκύβαλα και κύμβαλα αλλαλάζοντα οδεύοντας προς το...μαχτό!!!!

    Ακόμα δεν έχεις δει τίποτα από τους χαφιέδες του καραμανλισμού, ακόμα τα όργανα κουρντίζουν, όταν θ' αρχίσουν να παίζουν για τα καλά τότε θάναι πολύ αργά, ζουδάκι, και θα σε λυπάμαι και ας γράφω που και που ότι το ευχαριστιέμαι....είναι γιατί ακόμα δουλεύουν οι ορμόνες μου.....

    Καλημέρα και φιλιά.

    Υ/Γ Το ξέρετε, το βλέπετε, το νιώθετε δεν είναι ανάγκη εγώ με τα σχόλιά μου να σας πεισμώνω και από αντίδραση ή να λουμώνετε ή ακόμα και να τα υπερασπίζεστε εξαιτίας μου, γι' αυτό σας αφήνω για λίγο να βράσετε στο ζουμί σας, μπας και έχετε τα ούμπαλα και εκφραστείτε κατά πως νιώθετε......προδομένοι και φτυσμένοι....

    (τελικά άμα είσαι καθίκι σου βγαίνει και δεν μπορείς να κρυφτείς...καλλιώρας εγώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/10/16 08:16

    "πολιτικά κουρέλια" έφτανε,δεν χρειαζόταν να κάνεις ολόκληρο κατεβατό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/10/16 08:27

    Ότι και να γράψεις ογκόλιθους δεν θα ψηφίσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/10/16 09:28

    Ηταν και ο Λογοθετης εκει,ο δημαρχος Πειραια Αυτος που ειχε προφυκλακιστει και ειχε παραπεμφτει για 13 κακουργηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/10/16 09:39

    3 πτυχία το παιδί.
    τζάμπα δούλευε στην Εθνική με 15 χιλ το μήνα ,αν δεν συμπλήρωνε και τίποτα από μίζες χριστοφοράκου, ήτανε σα να δούλευε τζάμπα ο αυτιδημιούργητος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/10/16 09:42

    μάλλον ψήθηκε στην εξορία και τα καταφέρνει τόσο καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/10/16 11:08

    μπονωρα μπονωρα αντε συχαστε ρε με τις πολιτικες αρλουμπες..αμα λυνοσαντε ετσι ευκολα θα ταχανε λυσει..ουλοι περασαν απο το κεφαλι μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/10/16 11:34

    Η πιο συγκινητική στιγμη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ηταν όταν οι σύνεδροι αγκάλιασαν τα προσφυγακια του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/10/16 08:26

    ΡΕ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΨΗΦΙΖΑΝΕ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑΥΤΙΣΤΙΚΕ ,ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ[ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙΤΟΥΤΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΕ]ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΟΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕΜΕ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος15/10/16 10:45

    ημαρτον νο κεφαλαιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.