Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Αλήθεια, σε αυτόν τον κόσμο θέλεις να ζεις;

Σ ένα ασπρόμαυρο φόντο κι ενώ ακούγεται το νέο τραγούδι του Moby, “Are You Lost In The World Like Me?” (Είσαι χαμένος στον κόσμο όπως εγώ;), παρελαύνουν μπροστά μας σε θλιβερές εικόνες οι σύγχρονες συνήθειες των ανθρώπων και μας αναγκάζουν να αναρωτηθούμε άλλη μία φορά, αν αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε.


Το animation αποτελεί δημιουργία του Steve Cutts, ο οποίος αποδίδει με ζοφερότητα την εξάρτηση των ανθρώπων από τις έξυπνες συσκευές και την άρνησή τους να αλληλεπιδράσουν με άλλους ανθρώπους, επικεντρωμένοι στις οθόνες τους και τα κάθε λογής τεχνολογικά gadgets

Ο Cutts, γνωστός στους περισσότερους ως ο δημιουργός του animation “MAN“, το οποίο έγινε viral αναγκάζοντάς μας να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να αντιληφθούμε πόση ζημιά κάνουμε στον πλανήτη, δεν διστάζει να φτάσει την κριτική του στα άκρα.

Ο γνωστός illustrator ντύνει το νέο τραγούδι από το πρότζεκτ The Void Pacific Choir του Moby,“Are You Lost In The World Like Me?”, με εικόνες οι οποίες υπογραμμίζουν “πόσο αναίσθητοι έχουμε γίνει”, όπως ο ίδιος δηλώνει, απεικονίζοντας ρομποτικές αντιδράσεις σε σκηνές από περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης έως αυτοκτονίες.


Στη μέση, ένας χαρακτήρας, σχεδιασμένος σε μικρότερη κλίμακα από τους άλλους, ο οποίος εκτός από το να θυμίζει τον Moby, λειτουργεί ως η προσωποποίηση όσων νιώθουν χαμένοι, παγιδευμένοι σε αυτόν τον κόσμο που μοιάζει να ασχολείται μόνο με την εικόνα -τη δική του και των άλλων- και ειδικά, πώς αυτή προβάλλεται στην ψηφιακή, παράλληλη πραγματικότητα που έχουμε φτιάξει.


“Πριν από μερικά χρόνια είδα το βίντεο ‘Man’ του Steve Cutts και ήταν εκπληκτικό, με συνεπήρε. Έκανα μια έρευνα στο διαδίκτυο, βρήκα το email του και ταπεινά του ζήτησα να κάνει ένα βίντεο για εμένα”, είπε ο Moby. “Είμαι τυχερός που συμφώνησε. Το βίντεο που έφτιαξε είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα βίντεο που έχουν γίνει ποτέ για τα τραγούδια μου”.
πηγη

7 σχόλια :

  1. Ανώνυμος23/10/16 13:14

    Ο Πάγκαλος καλεί σε μέτωπο κατά των «αναρχοκομμουνιστών» με αρχηγό τον Κούλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/10/16 14:19

    Οι καιροί ου μενετοί. όπως στον εμφύλιο, δεν μπορεί κανείς να κάτσει στο κέντρο και να λυπάται για την ακρότητα και τον φανατισμό όσων εμπλέκονται. Το μέτωπο των αναρχοκουμμουνιστών, των φασιστών, των πάσης φύσεως αποβλήτων της δημόσιας ζωής και των κατσαπλιάδων έχει σχηματιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/10/16 14:45

    Μ' αρέσουν οι ροζ ιστορίες.....(αμαρτία...αμαρτία....)

    Ξεκοκάλησα σήμερα τη φυλλάδα της δήθεν αριστεράς αλλά....τίποτα καμία ροζ ιστορία...ούτε καν με δικαστές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/10/16 15:43

    εξοδος απο μνημονιο- αποψεις ακουω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/10/16 18:55

    Στο μέτωπο κατα των αναρχοκουμμουνιστών γιατί δεν απευθύνεται στον Μιχαλολιάκο ο Πάγκαλος και απευθύνεται στον κούλη? Τι? ηταν πασοκ είπατε ο Πάγκαλος?
    Τι είπατε ? ηταν πασοκ η πολιτική ογκόλιθος Μαριλίζα? Ξερνάω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/10/16 22:32

    Σε αναφορά του δημοσιογράφου ότι έχει χαρακτηρίσει ξεφτιλισμένο τον πρωθυπουργό, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε: «Ναι, και θα το ξανάλεγα, το πιστεύω απόλυτα. Δεν είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, βαρύ είναι αυτό που κάνει».

    «Αν σας φαίνεται βαρύ το ξεφτιλισμένος και χοντρό το προδότης θα πρέπει να απαντήσετε πώς σας φαίνεται αυτό που γίνεται στη χώρα», πρόσθεσε.

    Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πάγκαλο και η Ζωή!!!!!!

    Ο λαός πρέπει να αγωνιστεί πλέον για την δημοκρατία και δεν περισσεύει κανείς......όλοι μαζί για τη δημοκρατία που κινδυνεύει.....


    Άκου, όποιος έχει λεφτά παίρνει κανάλι........δηλαδή ο λεφτάς, ο κεφαλαιούχος μόνο μπορεί να ενημερώνει το λαό και αυτό το λένε.....για πρώτη φορά αριστερά.....άλλοι το λένε......φασιστερά.....η Ζωή μιλάει για ξεφτίλα και προδοσία και σε μάρανε αυτό το ελαφρύ που είπε ο Πάγκαλος να πάνε με το πρώτο κόμμα για να φύγει αυτό το επικίνδυνο για τη χώρα τσούρμο.....

    άάάάάχχχχχ καλέ μην τραβάς θα μου σκίσεις το καλσόν...

    αρσακειάδα ο Πάγκαλος μπροστά στη Ζωίτσα!!!!!! πρώσος αριστοκράτης....





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/10/16 03:26

    προταση εχετε; αυτοι ολοι ιδιοι ειναι..αν δεν εχετε μην ασχολιομαστε αλλο κουραζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.