Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Αρκαδία - Αυτά τα χωριά δικαιούνται το "ορεινό" επίδομα (έως 600 €)!

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στα ΚΕΠ για το επίδομα ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έτους 2016 που αφορά πάρα πολλά χωριά της Αρκαδίας.

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ.
Ως “οικογένεια” θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα ( ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο-αρχηγό οικογένειας.
Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται:
• Σε εξακόσια (600,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) ετησίως και
• Σε τριακόσια (300,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00€).


Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα εξής:
• Αίτηση του δικαιούχου , στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του : ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, Α.Φ.Μ. και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού
• Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
• Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το IBAN
• Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου, από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ.
• Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση ( φετινό εκκαθαριστικό 2016 για εισοδήματα του 2015)
• Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1, έτους 2016 για εισοδήματα έτους 2015)
• Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.

Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους, με την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών. - Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.

6 σχόλια :

  1. Ανώνυμος6/10/16 10:45

    Η ΜΥΓΔΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/10/16 13:04

    Αν είναι αλήθεια τότε είναι να παίρνεις τα βουνά από ....την τρέλα,,,,



    Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι με την πρόταση για τα ειδικά μισθολόγια γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια για να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους

    «και μια αναδιάρθρωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης με βάση βεβαίως τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε».

    Διάβασε καλά πόπολο.......προοπτική δικαιοσύνης....


    Είναι, τόνισε,

    «μια μεταρρύθμιση στα μισθολόγια που θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας».

    Ναι τούγκιον, καλά διαβάζεις μιλάει για αναγκαίες αυξήσεις στους λειτουργούς που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας!!!!


    Σήμερα στην εποχή που ζούμε, που κόβουν το ΕΚΑΣ, που κάνανε τις συντάξεις επιδόματα κλπ κλπ ο κύριος αυτός, που ψήφισες με ακσιοπρέπεια και υπερηφάνεια, ώ γίδιον, τα δίνει όλα......μήπως και για την επιτυχία του .......(άσε καλύτερα μπας και το σκεφτείς εσύ)


    Υ/Γ Ο χοντρο-Μπένυ φταίει για όλα....

    Υ/Γ Για το κομματικό τους συμφέρον είναι ικανοί να θυσιάσουν τα ΠΑΝΤΑ!!!! είναι ικανοί να ξευτιλιστούν τελείως αρκεί να μείνουν στην καρέκλα.....να κάνουν τόσες κωλοτούμπες που δεν φανταζόταν κανείς....

    να πούνε τόσα ψέματα που τελικά τα πιστεύουν ......μιλάμε για τόσο πολύ θρασίμια....

    τελικά ο οπορτουνισμός ωχριά σαν έννοια μπροστά στην πρακτική τους!!!!!!

    Υ/Γ Εσένα σε έχουν για τόσο μ@@@@@@@α που ξετσίπωτα σε κοροϊδεύουν και αποπάνω κάνουν το καμπόσο για το σανό που σε ταϊζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/10/16 13:08

    Ο ταμτάκος στην επιτροπή αναθεώρησης του συντάγματος έβαλε τον ηθοποιό κύριο Γιώργο Κιμούλη!!!!!!!!

    Θα ήταν εορτή για τη δημοκρατία μας εάν συμπλήρωνε την επιτροπή με τον ογκόλιθο της διανόησης και της τέχνης κύρο Λάκη......

    Υ/Γ γι' αυτό δε θα δει χαϊρι τούτος ο τόπος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/10/16 13:46

    «ότι θεωρώ αδιανόητο να κρίνει το ΣτΕ αντισυνταγματικό ένα νόμο και να κινηθεί αντίθετα με το δημόσιο συμφέρον γιατί το δημόσιο συμφέρον είναι να πάρουμε τα χρήματα από τις τέσσερις άδειες»


    «Αυτός που προκαλεί το θέμα και είναι ο θύτης έρχεται να εμφανιστεί ως κριτής, ως γγυητής της λειτουργίας των θεσμών».

    «Η στάση της ηγεσίας της δικαιοσύνης με προβληματίζει και δεν είναι δυνατόν να λέει διασφαλίσαμε τις αποδοχές διότι είναι σαν να γίνεται συναλλαγή».

    «Δεν είναι αντικείμενο της συνάντησης τα οικονομικά των δικαστών»

    «Έπρεπε να είναι οι ενώσεις για τα μισθολογικά των δικαστών στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Για τις αποδοχές των δικαστών αποφαίνεται η δικαιοσύνη και αποφασίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο».



    «Αποστολή της δικαιοσύνης δεν είναι να αφουγκράζεται την κοινή γνώμη

    «Το κράτος δικαίου υπάρχει για τους πολλούς αλλά υπάρχει και για τους λίγους».


    «Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν είναι προστάτης των δικαστών του. Έχουν μία ψήφο όλοι. Δεν έχουν ανάγκη από κηδεμόνα. Έχουν μία ψήφο όλοι»

    «Όλες αυτές οι κινήσεις της κυβέρνησης συνιστούν πρόβλημα θεσμικό, πρόβλημα δημοκρατίας και δικαιοσύνης»


    «Υπάρχουν κενές θέσεις αντιπροέδρων οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες. Υπάρχουν κενές θέσεις αντιπροέδρων σε ανώτατα δικαστήρια και λειτουργεί ως επιχείρημα σε αυτούς»

    Υ/Γ ρε τον χοντρό πως τα λέει.....αυτός φταίει για ούλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/10/16 13:58

    ασχετα τα σχολια σου παλι..εισαι αουτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/10/16 14:51

    ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ[ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΩΣ ΜΕ ΦΩΤΟ ΣΑΝ ΝΕΑΝΙΖΩΝ ΕΞΟΧΟΣ ΚΛΑΡΙΝΕΤΙΣΤΑΣ] ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΦΩΦΗ?ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΤΙ ΗΗΗΗΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.