Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Άνθρωπος στο Φεγγάρι

 του Simple Man
Πήρα την απόφαση. Θα φτιάξω έναν πύραυλο από χαρτί και σοκολάτα, θα βάλω χρώματα στα πλαϊνά του και στην μύτη του μπροστά θα βάλω το σήμα της Mustang, που από μικρό παιδί επιθυμούσα να αποκτήσω. Πιλοτήριο θα έχει μόνο για έναν κυβερνήτη: για την αφεντιά μου. Το ντεπόζιτο θα χωρά 3,000 λίτρα τσίπουρο από αυτό που συνηθίζαμε να πίνουμε στα πανηγύρια και 5,000 λίτρα ουίσκι από αυτό που συνηθίζαμε να πίνουμε στα μοναχικά μας βράδια. Θα κολλήσω στο παρμπρίζ του πυραύλου μου τις φωτογραφίες όλων αυτών που τίποτε δεν μου ζήτησαν και τόσα μου έδωσαν και στο καθρεφτάκι θα κρεμάσω το φυλαχτό που μου’ δωσε η μάνα μου όταν έφευγα πρώτη φορά απ’ το σπίτι στα δεκαεπτά μου
Δεν θα βάλω cd player αλλά κασετόφωνο αυτοκινήτου τύπου Roadstar για να κολλάει η ταινία και να μπορώ να βρίζω σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού με την ησυχία μου. Επιμένω στην κασέτα. Γράφεται και ξαναγράφεται θυμίζοντας το μυαλό των ανθρώπων που πάντα γράφει από πάνω χωρίς να σβήνει αυτό που ήδη είχε γραφτεί. Σκέφτομαι να κολλήσω και εκείνο το «Μπαμπά μην τρέχεις» που έκανε τους πατεράδες μας να πατάνε φρένο αν και ήθελαν να πατήσουν γκάζι τόσο στο δρόμο όσο και στις οικογενειακές ζωές τους.
Δεν θα ξεχάσω να βάλω και το απαραίτητο «Κυτίο παραπόνων» όπως είχαν τα «καρναβαλάκια» που μας πήγαιναν εκδρομές. Μεγάλο κυτίο για μεγάλα παράπονα. Θα έχω ήδη γράψει τις επιστολές μου προς όλους αυτούς που τόσα χρόνια ήθελα να τους «τα σύρω» και δεν το’ κανα, από ευγένεια. Προς δασκάλους, εργοδότες, πολιτικούς, υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών, γείτονες (που μου φαρμάκωναν τις γάτες), συγγενείς, πλανητάρχες, γέρους των αστικών λεωφορείων (που χρόνια κοίταζαν να σου πάρουν την θέση για να μπορούν να πιάνουν τον πισινό της συμμαθήτριάς σου). Προς μπακάλη (που με έκλεβε στα ρέστα όταν αγόραζα σοκολάτα) και προς μπάτσο (που μου ζήτησε την ταυτότητα επειδή είχα μακριά μαλλιά). Θα κολλήσω τους φακέλους με τόσο σάλιο όσο θα χρησιμοποιούσα τόσα χρόνια για φτύσιμο.
Θα φύγω ξημερώματα για να προλάβω την ολόγιομη Γη. Θα στήσω σε μία ωραία τρύπα την σκηνή που ακόμα είναι γεμάτη άμμο από τις διακοπές του 1985 και θα πίνω ένα ποτήρι μπρούσκο κρασί περιμένοντας να ανατείλει η Γη.

Εκεί «να φύγω» χωρίς κηδείες σαχλές και τάφους μαρμάρινους επιλεγμένους με το γελοίο γούστο συγγενών. Κι αντί για κύκνειο άσμα σαν λύκος να ουρλιάζω κοιτώντας προς τον φωτεινό πλανήτη μας όλα τα παράπονα που ήταν αδύνατον να εκφράσω με τα γήινα, πολιτισμένα μα εσκεμμένως ανεπαρκή μέσα, που στη ζωή μού επιτράπηκαν.

5 σχόλια :

  1. Ανώνυμος14/9/16 11:26

    ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ - ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 5.000 ΕΥΡΩ
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙς ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 500000 ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/9/16 12:24

    Κρούγκμαν: Ακαδημαϊκή η συζήτηση για Grexit

    Το κόστος μιας εξόδου από το ευρώ θα ήταν μεγάλο αλλά η Ελλάδα θα αποκτούσε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, τόνισε ο Πολ Κρούγκμαν. Γιατί η ελληνική κυβέρνηση έχασε μεγάλη διαπραγματευτική ισχύ απέναντι στους Ευρωπαίους.
    Κρούγκμαν: Ακαδημαϊκή η συζήτηση για Grexit –Δεν έκανε το βήμα ο Τσίπρας

    Η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα έπρεπε να μείνει στο ευρώ, υποστήριξε ο Πολ Κρούγκμαν στο τέταρτο ετήσιο Athens Democracy Forum.

    Ο νομπελίστας οικονομολόγος και αρθρογράφος των Νew York Times, τόνισε πως αν και το κόστος της εξόδου από το ενιαίο νόμισμα θα ήταν μεγάλο, η Ελλάδα θα είχε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

    Διευκρίνισε ωστόσο πως η όλη συζήτηση για το Grexit είναι ουσιαστικά ακαδημαϊκή, γιατί μια έξοδος από το ευρώ δεν πρόκειται να συμβεί. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα πως η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει πλέον κάθε δυνατότητα ουσιαστικής διαπραγμάτευσης απέναντι τους Ευρωπαίους.

    Από την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας δεν τόλμησε να κάνει το μεγάλο βήμα και να απειλήσει τους Ευρωπαίους με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έχασε κάθε διαπραγματευτική ισχύ, υπογράμμισε ο κ. Κρούγκμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/9/16 14:27

    αυτος εχει μπανταβιανει μπητι ,μια τα λεει ετσι και μια αλλοιως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/9/16 16:08

    Καλα τα λεει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/9/16 21:13

    Panos Leliatsos
    Εάν κάτι χρειάζεται σήμερα η Ελληνική κοινωνία είναι να ξεπεράσει τις ιδεολογικές ταυτότητες του χθες γιατί αυτές σήμερα γίνανε εργαλεία των τραπεζιτών και των παγκοσμιοποιητών. Είδατε πως καταφέρανε του δεξιούς χριστιανούς να τους φορτώσουν ενοχές γιατί δεν συμπαραστέκονται τους μετανάστες και πως κάνανε τους αθέους αριστερούς να κατασκευάζουν τεμένη και να υπηρετούν το ισλάμ;Τελικά είναι πολλοί έξυπνοι και θα κυβερνήσουν τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.