Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Tο Σάββατο 23 Ιουλίου o διαγωνισμός δημοτικού τραγουδιού στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας(ΔΗΚΕΓ), στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνουν για την ανάδειξη του λαϊκού μας πολιτισμού, θα οργανώσουν κι εφέτος, τον 43ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016, ώρα 8:30 μ.μ. στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων Γορτυνίας.

Ο Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής ιδρύθηκε το 1973 από τον λαγκαδινό λογοτέχνη Χρήστο Νικήτα, τον επονομαζόμενο Στρατολάτη, στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Παρασκευής και της μεγάλης εμποροπανήγυρης που αποτελούσε σημαντικό γεγονός για εκείνη την εποχή.
Δημιούργησε ένα βήμα έκφρασης της λαϊκής μουσικής παράδοσης, ένα βήμα στους  ερασιτέχνες μουσικούς και τραγουδιστές να δείξουν  το ταλέντο τους και μια εστία αναμμένη που κρατά το τραγούδι της παράδοσης μας ζωντανό.

Πρόκειται για μία διοργάνωση η οποία επί σαράντα  τρία συναπτά έτη προσελκύει το ενδιαφέρον των ασχολουμένων με το δημοτικό τραγούδι και ανήκει πλέον στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μη επαγγελματίες:

α) ερμηνευτές δημοτικών τραγουδιών, (μπορούν να λάβουν μέρος και πολυφωνικά συγκροτήματα αλλά αποκλείονται οι χορωδίες),

β) μουσικούς, σολίστες παραδοσιακών οργάνων και μουσικά σύνολα (ζυγιές, κομπανίες κ.λ.π.). Οι μουσικοί (σολίστες) μπορούν να συνοδεύονται και από άλλα όργανα, είτε της δικής τους επιλογής, είτε από την ορχήστρα του Διαγωνισμού (Μουσική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παυλόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.