Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Το ΟΧΙ το είπαμε αλλά μας τελείωσε. Το ΟΧΙ πέθανε και δεν έχει ιδιοκτήτη

 Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου (UNFOLLOW)       

Ένα χρόνο πριν, το ΟΧΙ γινόταν το λάβαρο της λαϊκής αντίστασης και μετατρεπόταν στο υπόγειο νήμα που θα ηλέκτριζε μια ολόκληρη κοινωνία. Ήταν πιθανότατα η πιο μαγική στιγμή της σύγχρονης ιστορίας αυτού του τόπου, η στιγμή που έκανε την πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών να στυλώσει τα πόδια, να ορθώσει ανάστημα και να αψηφήσει τους εκβιασμούς, σπάζοντας έναν κύκλο φόβου. Οι σεισμικές δονήσεις του έγιναν αντιληπτές σε όλη την Ευρώπη. Ένα χρόνο μετά, παρά τις προσπάθειες των κομμάτων να το καπελώσουν και να το εκμεταλλευτούν, εκείνο παραμένει, σε πείσμα τους, ορφανό, περήφανο και δίχως ιδιοκτήτη. Και εντέλει ας το καταλάβουν. Το ΟΧΙ σιγοκαίει σαν βραδύκαυστο φιτίλι που κανένας δεν προσέχει μέχρι τη στιγμή της έκρηξης.
Το ελληνικό δημοψήφισμα καταγράφεται ως η πιο πολωμένη στιγμή της μεταπολεμικής Ελλάδας, οι δέκα μέρες που χώρισαν την ήρα από το στάρι, οι δέκα μέρες στις οποίες άπαντες αναγκάστηκαν να πάρουν θέση, που φάνηκαν τα πραγματικά στρατόπεδα στα οποία χωρίζεται η κοινωνία. Από τη μία βρέθηκαν όλες και όλοι εκείνοι που δεν ήταν βολεμένοι, που είχαν βιώσει τα μνημόνια στο πετσί τους, που έβλεπαν το μέλλον τους όλο και πιο δυσοίωνο, που δεν άντεχαν άλλο μια χώρα που την κυβερνούν οι τραπεζίτες και οι γραφειοκράτες των Βρυξελών. Ήταν εκείνοι που ήθελαν επιτέλους να τρομοκρατήσουν τους τρομοκράτες των καναλιών, που διεκδικούσαν έννοιες ξεχασμένες, όπως δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Ήταν όλοι και όλες που έσφιξαν τα δόντια γνωρίζοντας τις δυσκολίες, συνειδητοποιώντας όμως ταυτόχρονα ότι έχουν και τη δύναμη. Ήταν όλες και όλοι εκεί, οι λαϊκές συνοικίες του Πειραιά αλλά και οι αγρότες της Κρήτης, οι νεολαίοι της περιπλάνησης, αλλά και οι εργάτες, οι συνταξιούχοι και οι πιτσιρικάδες. Όλες και όλοι που στις 3 Ιούλη πλημμύρισαν το Σύνταγμα σε μια ενωτική κραυγή για δικαιοσύνη, που είχε να ακουστεί από τις μέρες των Ιουλιανών ή ακόμα πιο πίσω, από την Απελευθέρωση

Απέναντί τους, συγκεντρωμένο και συνασπισμένο ό,τι σε αυτό τον τόπο σε κάνει να αισθάνεται ντροπή: ο εσμός του «Μενουμευρώπη», το διαχρονικό νήμα που από το «Βάστα, Ρόμελ» καταλήγει στο «Βάστα, Σόιμπλε», ένα δυσώδες κοκτέιλ λαμογιάς, βολέματος και υποτέλειας, σερβιρισμένο με έναν δήθεν ευρωπαϊκό προσανατολισμό σε κολονάτο ποτήρι.
Οι ημέρες αυτού του ΟΧΙ έμελλαν να είναι λίγες. Ήταν, άλλωστε, καταδικασμένο να μείνει ορφανό προτού καλά-καλά εκστομιστεί. Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση που το πρότειναν παρακαλούσαν από μέσα τους να ηττηθεί και πανικοβλήθηκαν όταν κατάλαβαν ότι οι πολίτες αυτής της χώρας απαιτούσαν τη ρήξη που εκείνοι ήθελαν να αποφύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Αυτές και αυτοί που το υπερασπίστηκαν, έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέσα σε αυτόν, δεν ήξεραν πώς να το διαχειριστούν, πώς να γίνει πράξη ακόμη και απέναντι στη συνθηκολόγηση του πρωθυπουργού. Ο κόσμος είπε ένα βροντερό ΟΧΙ, το οποίο εν μια νυκτί μεταλλάχθηκε σε ΝΑΙ από την ίδια την κυβέρνηση που υποσχόταν «πραγματική διαπραγμάτευση» και ρήξη. Ο ελληνικός λαός είδε τους ίδιους που τον καλούσαν σε ανυπακοή να υποτάσσονται, είδε όσους επέμεναν στο ΟΧΙ να καταγγέλλουν αλλά να μην τολμούν καν να ρίξουν την κυβέρνηση, έγινε μάρτυρας απίστευτων ταλαντεύσεων, με αποκορύφωμα τις εκλογές, όπου κατά βάση κλήθηκε να διαλέξει ποιος θα διαχειριστεί το ΝΑΙ. Ενώ ο ίδιος είχε φωνάξει ΟΧΙ!
Όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο, το ΟΧΙ νίκησε και ηττήθηκε. Και όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, τη νίκη διεκδικούν πολλοί πατεράδες, την ήττα όμως κανείς. Ωστόσο, το ΟΧΙ παραμένει ορφανό. Δεν θα αμφισβητήσω ούτε τη βούληση, ούτε την ειλικρίνεια οποιουδήποτε ή οποιασδήποτε μιλάει στο όνομά του. Καλά κάνει. Μόνο που πολλές φορές θυμίζει «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις». Πολλές φορές η επίκληση του ΟΧΙ από διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς θυμίζει νεκρολογία και μνημόσυνο. Καθώς φαίνεται να αγωνιά να καρπωθεί σε ψηφία την ανάμνηση ενός γεγονότος που δεν είχε καμία σχέση με κοινοβουλευτικές εκλογές, παζάρια καρεκλών και θέσεων. Όποιος θέλει να επικαλείται το ΟΧΙ καλά θα κάνει να σταματήσει την παρελθοντολογία και να κάτσει να σκεφτεί πώς όλος αυτός ο κόσμος σήμερα θα ανακτήσει το θάρρος του. Πώς θα ανακαλύψει ξανά την αυτοπεποίθηση και τη συλλογικότητα, αυτήν που έβρισκε μέρα με τη μέρα εκείνες τις δέκα μέρες του δημοψηφίσματος. Εκείνες τις δέκα μέρες που κάθε εμπόδιο που έμπαινε, κάθε απειλή –από τις κλειστές τράπεζες ως τα καταστροφολογικά σενάρια των καναλιών– η πλειοψηφία έβρισκε τρόπο να το αντιμετωπίσει. Τρόπο που δεν τον είχε έτοιμο από πριν ή τουλάχιστον δεν τον είχε προκάτ. Από το θάρρος των γερόντων στις ουρές των ΑΤΜ να αντιμετωπίσουν τους δαιμόνιους ρεπόρτερ, μέχρι τις ωμές απειλές για κλειστές επιχειρήσεις και απολύσεις από τους επιχειρηματίες, ζήσαμε την προσπάθεια ενός ολόκληρου λαού να δώσει θάρρος ο ένας στον άλλον, να δείξει αλληλεγγύη, να αποδείξει ότι είναι έτοιμος να το πάρει πάνω του.
oxi-re.2
Όποιος θέλει να «εκπροσωπήσει» το ΟΧΙ, πρέπει να ξεκινήσει από κει. Από την επινοητικότητα και το θάρρος, από τη θέληση εκείνων των ημερών. Από πού πήγαζαν αυτά, πώς ηττήθηκαν και πώς μπορούν να ξαναχτιστούν;
Κάποιος που θα δίνει όραμα και προοπτική στο σήμερα – και όχι λιβανίζοντας το χτες. Κάποιος που να μπορεί να εξηγήσει, χωρίς να μασήσει τα λόγια της/του, πώς, παρά τις δυσκολίες, θα μπορούσε να υπάρξει μια άλλη πορεία. Ιδίως σήμερα που άλλοι λαοί αποφασίζουν –και ορθά– να δραπετεύσουν, όπως έγινε με το βρετανικό δημοψήφισμα. Κάποιος που να κοιτάξει στα μάτια το λαό αυτής της χώρας και του πει πώς μπορεί να φτιαχτεί ένα μέτωπο που θα τους χωράει όλους μέσα, που θα αναζητήσει πολίτες-πρωταγωνιστές και όχι απλώς πελάτες και ψηφοφόρους.
Όμως, αυτό σημαίνει ότι κανείς και καμία δεν θα αντιμετωπίζει το ΟΧΙ σαν χωράφι της/του, σαν το σήμα κατατεθέν της/του, σαν την ταυτότητά της/του, σαν την ταμπέλα της/του. Γιατί το ΟΧΙ, σήμερα βωβό και συχνά εκφρασμένο από σφιγμένα βλέμματα και σε ξεσπάσματα χωρίς συνέχεια, συχνά μπολιασμένο με απελπισία ή αγωνία, παραμένει ενεργό, σαν ένα βραδύκαυστο φιτίλι που κανένας δεν προσέχει μέχρι την ώρα της έκρηξης. Δεν ζητά ιδιοκτήτη, ούτε κομματική σημαία. Αναζητά λόγο και πράξη, σχέδιο και πρόταση, μονοπάτι και αφήγηση ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς. Χωρίς αυτολογοκρισίες για μια Ευρώπη που είναι, όπως και να το δει κανείς, φυλακή των λαών. Με σεμνότητα και ταπεινότητα, ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία. Δεν αναζητά φιλοδοξία και αυταρέσκεια, δεν ψάχνει για σωτήρες, δεν διεκδικεί «εκπροσώπηση». Αναζητά μια συνωμοσία όχι της δραχμής ή του ευρώ, αλλά της ελπίδας που θα του δώσει ξανά μέλλον, ανάσα και όραμα.
Ένα χρόνο μετά, πολλοί προσπαθούν να μιλήσουν εξ ονόματος του ΟΧΙ, ή να το παρουσιάσουν ως παράδειγμα αφροσύνης. Καταρχάς τολμά να το επικαλείται ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, που καλούσε σε ΟΧΙ, αλλά ξεχνά ότι έκανε στροφή 180 μοιρών σε μια νύχτα. Η ΝΔ που πανηγυρίζει για την επικράτηση της «λογικής» της, αλλά ξεχνά ότι η δική της πρόταση ηττήθηκε πανηγυρικά. Το Ποτάμι που θεωρεί ότι οι φτωχοί κάνουν λάθη και προτείνει «συμβούλιο σοφών» για να μας σώσει. Η Χρυσή Αυγή που, θέλοντας να παραπλανήσει για τον βαθιά φασιστικό χαρακτήρα της, παρίστανε την αντιστασιακή δύναμη, αλλά αποδείχτηκε η καλύτερη σύμμαχος των τελευταίων μνημονιακών κυβερνήσεων. Το ΠΑΣΟΚ που απλά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ό,τι μπορεί για την επιβίωσή του. Το ΚΚΕ που δεν είχε καν το θάρρος να συμπορευτεί με μια γνήσια λαϊκή αντίδραση κατά της τρομοκρατίας και της φτωχοποίησης, αλλά επέλεξε τον συνήθη μοναχικό και περιχαρακωμένο δρόμο του.
Αυτές τις ημέρες καταγράφεται η προσπάθεια και των λοιπών δυνάμεων να «αναβιώσουν» το ΟΧΙ. Δεν τα καταφέρνουν και πολύ καλά βέβαια, γιατί δεν θέλουν να δουν το στοιχειώδες: ότι το ΟΧΙ δεν έχει ιδιοκτήτη. Δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις μικροκομματικές τους σκοπιμότητες ώστε να ενωθούν, έστω και προσωρινά, υπό τη σκέπη μιας παλλαϊκής –και εξ αυτού υπερκομματικής– στιγμής, που ήταν το ΟΧΙ.
Η Πλεύση κάνει συγκέντρωση στον Λυκαβηττό για να σώσει το βράχο από την ιδιωτικοποίηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, αλλά, προς Θεού, χωριστά για να μην μπερδευτούν… οι αντιμνημονιακές γραμμές και το πολυπληθές κοινό που θα κατακλύσει στην πρωτεύουσα, ενώ το ΚΚΕ καλεί γενικώς σε ανένδοτο κατά της κυβέρνησης, των μνημονίων, των τραπεζών, κατά της Πλεύσης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ, κατά του ΟΧΙ, κατά του ΝΑΙ και κατά όλων των λαϊκών αιτημάτων που διατυπώνονται από οποιονδήποτε άλλον πλην των masterminds του Περισσού. Κατά, γενικώς…
Και όσο συμβαίνουν όλα αυτά τα κωμικοτραγικά, όσο τα κόμματα αδυνατούν να γίνουν κοινωνοί των αυτονόητων, αλλά προσμένουν σε πρόσκαιρα εκλογικά κέρδη (που ούτως ή άλλως δεν θα επιτύχουν), ο Αλέξης Τσίπρας θα στρογγυλοκάθεται στο θρόνο του γκουρού της χειραγώγησης των μαζών και θα δίνει μαθήματα στους Ευρωπαίους σχετικά με το πώς αλλάζουν τα αποτελέσματα ενός δημοψηφίσματος. Όχι σαν τα «κορόιδα» τους Βρετανούς που ψήφισαν Brexit και έχουν το θράσος να το τηρήσουν, στέλνοντας τον ενορχηστρωτή του Bremain, Ντέιβιντ Κάμερον, στο σπίτι του.
Στην τελική ας αποδεχτούμε το αυτονόητο. Το ΟΧΙ το ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν έχει σημασία γιατί και τι το ήθελε. Δεν έχει σημασία και ποιοι άλλοι βοήθησαν σε αυτό. Υπάρχουν πολλοί που αγωνίστηκαν για το ΟΧΙ περισσότερο και από τον Τσίπρα. Ο πολίτες όμως ψήφισαν συντριπτικά ΟΧΙ και του το παρέδωσαν. Αυτός το κέρδισε. Κι ας το έστειλε στον τάφο με τιμές και φανφάρες. Τέλος.

Όλοι οι υπόλοιποι όσο κι αν προσπαθούν, ας γνωρίζουν ότι το ΟΧΙ δεν είναι κανενός άλλου… Και δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ. Πουθενά. Το φιτίλι σιγοκαίει. Όσο κι αν παριστάνουν ότι δεν το βλέπουν, η έκρηξη θα σκάσει στα μούτρα τους. Νομοτελειακά. Με έναν νέο πρωτότυπο τρόπο που θα σχετίζεται με το σήμερα και το αύριο και σίγουρα δεν θα μοιάζει με μνημόσυνο, έστω και κινηματικό…

51 σχόλια :

  1. Ανώνυμος5/7/16 09:23

    έλα μπογδανάκο , γράψε κάτι , εσύ όλα τα ξέρεις! μέχρι και καρδιτσώτικα βλέπω κατέχεις!
    πες τους για το πόσο βλαβερό είναι το όχι!


    έλα πρετεντεράκο, έλα μπάμπη ,έλα αρη, φώτησε τα γιδοξούρια!
    έρχεται και άλλο δημοψήφισμα και θα ξαναπούνε όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/7/16 10:01

    ...............ήθελαν επιτέλους να τρομοκρατήσουν τους τρομοκράτες των καναλιών!!!!!

    Ο ρογκάκος τρομοκράτης ρε φίλε;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/7/16 10:11

    Το ΟΧΙ της απάτης.
    Τα λόγια της απάτης.
    Δημοψηφισμα_απατη

    Ο ορισμός της απάτης : ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/7/16 10:34

    ας ερθει δημοψηφισμα με ερωτημα εξοδου και τα λεμε με τους τζιτζιφιογκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/7/16 11:17

    Επειδή πλέον είναι βέβαιο ότι το συνονθύλευμα και των ακροδεξιών θέσεων κομματίδιο εντέλλονται πέραν του ατλαντικού και η πρεμούρα για απλή αναλογική (την πουλάει ήδη ως αριστερά) θα παίξει το ρόλο του μεγάλου συνασπισμού (ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ) (α΄φάση)

    (μπορεί να προηγηθούν εκλογές ενδιάμεσα λόγω ασυνενοησίας και πάλι για να ωριμάσει η ανάγκη του μεγάλου συνασπισμού)

    (τι θα γίνει με τα χρυσαύγουλα που θα το παίξουν αξιωματική αντιπολίτευση??? Ποιός ξέρει την απόφαση του δικασττηρίου......)

    Πάντα βέβαια υπάρχουν και τα απρόπτα....πάντα υπάρχουν ηλίθιοι που με ένα ΟΧΙ νομίζουν ότι αντιστέκονται και είναι το καλύτερο νερό στο μύλο της μαφίας της δραχμής.......

    Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ο Μπαρούφας (αλήθεια χάσαμε και τις μπαρουφίτσες μαζί του) σχεδίαζε δραχμή και επιστρατεύσεις!!!!!

    (καλά το νούμερο δεν έλεγε τόσον καιρό ότι είναι υπέρ της ευρώπης και του ευρώ???? είδες, γίδιον, ποιός σε δουλεύει???)

    Ποιος είπε εκείνο το "καλό κουράγιο"??? κάτι ήξερε ο κερατάς, αλλά που να φανταστει ότι εδώ ευδοκιμούν τόσο πολλά βούρλα που περιπλέχθηκαν και πνίξανε το πόπολο στη μαλακία, στη μπαρούφα, στην ηλιθιότητα, στις ψεκασμένες απόψεις και ότι βάνει ο νους σας....

    Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς εναντίον της βαβέλ....το κάνουν από μόνοι τους και το κάνουν τόσο τέλεια που και η δεινή τους ικανότητα να στρεψοδικούν κατέπεσε ως πύργος τραπουλόχαρτων.....





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/7/16 11:33

    Πάγια και βασική αρχή στη σύγχρονη πολιτική ζωή...

    Οι πράξεις των κυβερνήσεων ωδηγούν την αντιπολίτευση στην εξουσία και όχι οι θέσεις της αντιπολίτευσης!!!!!

    Το πόπολο διαθέτει την ικανότηα να παρασύρεται από λεβεντομαλακίες και εθνολαϊκισμούς....είναι δεδομένο!!!!

    Δεν θα εκπλαγώ αν φτάσει η στιγμή που θα αποζητά λύσεις πέραν του πολιτικού συστήματος.......είμαι πεπεοισμένος για την σχεδόν καθολική ηλιθιότητα.....στο σωρό.....στο τσούρμο .....στο χυλό της κατσαρόλας ανήκεις, ώ τούγκιον,...τι δεν καταλαβαίνεις?????

    (αλλά τι λέω?? αν καταλάβαινες δε θα αλληχτούσες για τον alexis και τον γιάνις......μιλάμε για πολύ βούρλο να έχει πνίξει την κοινωνία μας....για πολύ βούρλο αδερφάκι μου...)

    Θέλει ξανά δούλεμα το πόπολο....θέλει να εκτονωθεί με κάποιο ΟΧΙ και ιδού τι θα συμβεί. (πχ για ευρώ ή δραχμή)

    Αν πει ΝΑΙ θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το πρόγραμμα προσαρμογής, θα χρεώσουν την απόφαση στο πόπολο και αυτοί θα καθαρίσουν από τη σγάρτσα της ευθύνης..

    Αν πει ΟΧΙ θα τολμήσουν το απονενοημένο, θα φτωχοποιηθείς άμεσα, θα λιμοκτονήσεις και με την ουρά στα σκέλια θα παρακαλάς ελεημοσύνη από τας ευρώπας και τότε τα μέτρα θα είναι όχι μόνο δυσβάσταχτα αλλά και διαρκείας 3-4 γενεών....

    Κάποτε μιλούσα για εθνική συνενόηση (αφού πετάξει έξω τους μυαλοκαμένους κλπ) των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων......Αποδείχτηκε ότι πριν κάνει την κωλοτούμπα ο ταμτάκος προξένησε ανήκεστο βλάβη στην πατρίδα και ειδικά στην οικονομία, το λένε ΑΠΑΝΤΕΣ!!!

    Ο τυπάκος αυτός είναι πλέον επικίνδυνος για την πολιτική ηρεμία του τόπου.....η απλή αναλογική που για λόγους τακτικισμού προωθεί (για να αναγκαστούν σε μεγάλο συνασπισμό νδ-σύριζα, άρα να είναι στα πράματα) σ' αυτή τη φάση θα φέρει ακυβερνησία, πολιτική αναταραχή, οικονομική αποτέλειωση και εθνική καταστροφή.......

    κράτα το και λάθος δεν κάνω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/7/16 13:06

    Και όλα θα πουληθούν και η μεσαία τάξη θα φτωχοποιείται και στη δραχμή ίσως επιστρέψουμε.Μη τσακώνεστε για Βαρουφάκη και σχέδιο Β ο Σόιμπλε το αποφασίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/7/16 13:07

    νερό στο μύλο της μαφίας της δραχμής...


    gia τη μαφία του ευρώ (βλέπε παπασταύρους τσιμουδιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος5/7/16 13:19

    το λένε ΑΠΑΝΤΕΣ!!!

    δηλ μπογδανοπρωτοσαλομπαμπηδοπρενετντερηδες
    και ο μέγας κεφαλογιαννησ που έχει βγάλει το χαι σκουλ φβ οικονομικσ και αν του βάλεις να λύσει μια εξισωση 1ου βαθμού δεν θα τα καταφέρει, ο ανιστότητος.

    και γενικά ρε φιλαράκο,το μόνο που καταφέρνεις είναι να μας κάνεις να υπερασπιζόμαστε τους μαλάκες, γιατί τους συγκρίνουμε με τους επαγγελματίες μεγαλομαλάκες του μηδενός και του τίποτα που μας τα πρίζεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος5/7/16 13:21

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!

    Τέτοιο δούλεμα μόνον αυτοί μπορούν να το κάνουν και μόνο σε βούρλα σαν και σένα!!!!

    Διάβασε με προσοχή γίδιον για να νιώσεις υπερηφάνεια και α(κσ)ιοπρέπεια....με προσοχή...




    «Το ΟΧΙ έχει μείνει στην Ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για «το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού» στο περσινό δημοψήφισμα.

    Όπως σημειώνει, «σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το μεγαλειώδες ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015. Ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του και, με την ξεκάθαρη απάντηση στο δημοψήφισμα, είπε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς, ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας. Είπε ΌΧΙ στην προπαγάνδα των ΜΜΕ και στην εκστρατεία τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε από όλο το εγχώριο και διεθνές σύστημα.

    Με το ΟΧΙ του ο λαός μας έστειλε ένα σαφές μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που πυροδότησε και πυροδοτεί προοδευτικές εξελίξεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

    Με το ΟΧΙ ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ότι η εμμονική προσήλωση στους αριθμούς, την ώρα που οι λαοί υποφέρουν, συνιστά κίνδυνο για την Ευρώπη. Μια προειδοποίηση που, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται σήμερα με το brexit, αλλά και την άνοδο των εθνικισμών».

    «Κάποιοι μίσησαν το ΟΧΙ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Επιθυμούσαν να έρθει μια καταστροφή που ποτέ δεν ήρθε για να δικαιώσουν το δικό τους «ναι σε όλα». Μένουν στην Ιστορία με το δικό τους "γκρίζο" τρόπο. Ως φορείς των πιο ακραίων πολιτικών στην οικονομία και την κοινωνία, ως εκείνοι που είχαν δεσμευτεί για 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, πλήρη απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, πλήρη άρση προστασίας στην πρώτη κατοικία και εξωφρενικά πλεονάσματα τα οποία και ο ίδιος ο κ. Χαρδούβελης παραδέχτηκε ότι γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν να βγουν.

    Το ΟΧΙ έχει μείνει στην Ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή. Με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που ακολούθησαν άνοιξε ο δρόμος για μια διαφορετική πολιτική, με αναπτυξιακή προοπτική και κοινωνικό πρόσημο, δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς αγγλικό δίκαιο, χωρίς τα δυσθεώρητα πλεονάσματα στα οποία είχαν δεσμευτεί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

    Έχουμε μπροστά μας και άλλες μεγάλες μάχες και αγώνες, που μόνο με αποφασιστικότητα μπορούμε να δώσουμε και θα νικήσουμε».

    Δημοψηφισμα 2015
    ΣΥΡΙΖΑ



    Υ/Γ Είναι να μην το ευχαριστιέσαι??????πες μου είναι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος5/7/16 13:24

    Αυτό θέλω, εγώ το σαδιστικό καθίκι, αυτό θέλω να τους υπερασπίζεστε όπως παλιά να σας βλέπω και να το ευχαριστιέμαι, γιατί όταν σας έγραφα τι μαλάκες είναι η βρισιά πήγαινε ροδάνι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος5/7/16 13:36

    Και επειδή εγώ είμαι φαν της Λιάνας της Κανέλλη την όλη ευθύνη πλέον την έχεις εσύ πόπολο, ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ!!!!!

    Ο ταμτάκος μαγκιά του αφού σε δουλεύει ψιλό γαζί, εσύ ώ γιδοξούριον, είσαι ο ΛΑΟΣ???? και δε σκέφτεσαι την επόμενη κίνηση????

    ξεχαρμανιάζεις θυμικά με την κατάσταση της στιγμής και τσιμπάς στον εθνολαϊκισμό????

    Σκυλεύεις τους αυτόχειρες για να κάνεις μικροπολιτική???

    Απαξιείς την αποδειξούλα του λαϊκατζή, αλλά γκλαφουνάς για την περικοπή της συνταξούλας...

    Ναι, να τους υπερασπίζεσαι θέλω για να αυτομουτζώνεσαι γιατί το να σε μουντζώσω εγώ (που τόχω κάνει χιλιάδες φορές εδώ μέσα, με σένα το πόπολο τάβαζα) δε γροικάς τίποτα......μήπως τώρα με το αυτομούτζωμα ξυμήσεις?????

    Τράβα τώρα και ρούφα το φούμο της απλής αναλογικής και ηδονίσου για να ξεχάσεις την πείνα σου, την οργή σου, το φόβο σου, την ανασφάλειά σου και από πάνω να σε δουλεύουν τα τυχάρπαστα πολιτικά νούμερα και να σου μιλάνε για το ηρωικό ΟΧΙ που ψήφισες και το....φτύσανε.....υπεράσπισαι λοιπόν το φτύσιμο που σου κάνανε......αυτό θέλω!!!!!! να γλυφεις το φτύσιμό τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος5/7/16 14:40

    τι γράφεις και γράφεις τα ίδια και τα ίδια για τους κακούς συριζαίους?

    με μια λέξη και μόνο σε αποδομούνε!

    παπασταύρου!

    που να σου το γράφανε και 10 παπασταύρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος5/7/16 14:56

    Χαρά στο κουράγιο του τύπου που γράφει ατελείωτα και βρίζει τους συμπατριώτες του, που πιστεύουν αντίθετα
    Ντροπή σας ρε φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος5/7/16 15:08


    Δεν τους σόκαρε στο σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, αλλά το σχέδιο Χ Βαρουφάκη σε περίπτωση κρίσης. Προφανως ολοι αυτοι θελουν ενα μονο.To σχεδιο του Σοιμπλε για εξοντωση μας Το κανει σημερα... αλλα μυαλο κουκουτσι Ταχάσαμε τελείως
    χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος5/7/16 15:18

    Δεν πιστευω οτι ο συριζα εβγαλε τετοια ανακοινωση δε μπορει θα ειναι προβοκατορικη....αν πραγματι εχουν βγαλει τοτε το εχουν κυριολεκτικα χασει ηη ειναι πολυ θρασεις.....

    πολλοι παντως βριζουν το συριζα και τους ανελ....παρα πολλοι...και σε λιγο ολοι θα τους κυνηγανε με τα ψεματα που μας φλομωσαν...

    Το θεμα ειναι να τους ειχες παρει χαμπαρι οταν καλπαζαν για την εξουσια που τοτε ολοι μας τους χειροκροτουσαμε και λιγοι τους κραζανε που τελικα αποδειχτηκε οτι ειχαν δικιο....δυστυχως προδοθηκαμε στο οραμα της αριστερας και διαχυτη ειναι η εντυπωση οτι συμβολαιο εκτελουν οι ανθρωποι...βαλτοι ηταν και συνεχιζουν το θεαρεστο εργο τους.....μην εχεις αμφιβολια καμια....τετοιες αγκαλιες ο ριζοσπαστης αριστερος με ηγετισκο εθνικιστικων αποκλισεων δε ματαδαμε ποτε στην ιστορια....ουτε αυτο το ειδες.....

    Δεν γραφω γρηγορα σαν το δασκαλο αλλα πολιτικη αντιπαραθεση δεν εχω δει εδω μεσα κατι χρονια.....δυο αραδες υποστηριξης στην κυβερνηση δεν εχω δει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος5/7/16 15:21

    Νατη η πρωτη βαρουφιτσα....καλως την...περιμενε την υποδοχη απο το δασκαλο...που ησουνα και ξεμυτισες...ετοιμαζεσαι για το χορο στο συνταγμα......διπλα στον υπουργο εθνικης αμυνας θελω να σε δω....χαχαχαχαχχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος5/7/16 15:44

    ΕΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΖΑΚΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος5/7/16 15:47

    Χριστινα εκεινο με τον αρρωστο πατερα σου που εκλαιγε κι ο δασκαλος ηταν κοπυπιαστη μουφα...μωρη μην κανεις τετοια εδω μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος5/7/16 16:54

    Δεν εχει κοπει το εκας ειναι ψεματα των σαμαροβενιζελων και επιτηδες τογραψε η χριστινα να εκτεθει ο δασκαλος.......

    τελικα ρε χριστινα εισαι με το λαφαζανη με την κωσταντοπουλου με την ανταρσια με το επαμ με τη χρυση αυγη... με ποιο αντιμνημονιακο κομμα εισαι γιατι αυτα ειναι τα αντιμνημονιακα.....ο συριζα σε γελασε και οι ανελ σε εκλασαν απ οτι καταλαβες....νιωθεις προδομενη ηη τα εχεις παρει και εισαι ικανη ακομα και για χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος5/7/16 17:12

    ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΡΑΨΕς ΜΕ ΚΟΠΥ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕς ΧΩΡΙς ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ..ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΕΝΩ ΤΟΥ ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΕΚΑΣ..ΑΣ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕς ΚΟΠΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣ..ΚΑΙ ΕΚΑΣ ΒΕΒΗΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος5/7/16 17:18

    Με τη Ραχήλ Μακρή είναι ρε μερκελιστή τι θες????

    Πούναι και μοντέλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος5/7/16 17:48

    ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΛΕΒΕΝΤΗΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    το αραγές μέτωπο της απλής αναλογικής!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος5/7/16 17:53

    Χριστινάκι,

    Τα ΜΜΕ, φερέφωνα της διαπλοκής, έλεγαν ψέματα ότι υπήρχε δήθεν σχέδιο δραχμής, εφόδου στο νομισματοκοπείο, κλείσιμο τραπεζών κλπ

    Μάλιστα η ΕΣΗΕΑ ανακάλυψε και τιμώρησε αυτούς που διέδιδαν αυτά τα ανερρυθριαστα ψεύδη!!!!!!!

    Τελικά σήμερα ο γιος του μεγάλου Γαλμπρέιθ (αυτός εισπράτει μόνο και μόνο γιατί είναι γιος...) κρεμάει στα μανταλάκια τον Μπαρούφα σου (που κατά κάποιον τρόπο καμαρώνεις για το Plan X ενώ συχτιρίζεις το πλάνο του Σόιμπλε, που όμως υλοποιεί ο μέγας Αλέξης...)

    Μπάάάχαλοοοοςςςςς (σου θυμίζει κάτι???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος5/7/16 17:58

    Μικρή μου πασιονάρα,

    το να μη φορά ο ταμτάκος (δείγμα επαναστατικότητας) είναι για γέλια...

    Το ότι το παίζουν κουτοπόνηροι μπαγαπόντες, που αν τους πιάσεις με τη γίδα στον ώμο, δε χαμπαριάζουν τίποτα, απεναντίας μπορεί να σε επιπλήξουν κιόλας ότι δεν την έχουν στον ώμο αλλά στην πλάτη και ότι....λες ψέματα!!!!!

    Μιλάμε για θρασίμια ολκής, για ψευτρόνια ανεπανάληπτα!!!!!

    Και ενώ θα έπρεπε να βάζουν την ουρά στα σκέλια και να ντρέπονται που βλέπουν όποιον παραμύθιασα απεναντίας, αλληκτούν σαν κάτι ψωρόσκυλα και βρίζουν όποιον τους μιλά για εμπιστοσύνη, για ειλικρίνεια, για σοβαρότητα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος5/7/16 18:04

    Όσο και να φαίνεται περίεργο στους αδαείς, οι τύποι σχεδίαζαν οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα στα όρια της κατάλυσης του πολιτεύματος.......

    Αυτό το ετερόκλιτο μπλοκ ακραίων εθνολαϊκιστικών (καθιερώθηκε τελικά, ο νουνός είμαι) δυνάμεων με μορφώματα ψεκασμένων και απολιθωμάτων στου σταλινισμού δεν τόλμησε να υλοποιήσει το σχέδιο, αλλά μέσω δημοψηφισμάτων προσπαθούν να συνθέσουν ψευδεπίγραφες πλειοψηφίες με διχαστικές καταστάσεις και δυστυχώς, επειδή ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με πόπολο χυλό, το πετυχαίνουν και θα το ξαναπροσπαθήσουν!!!!

    Όταν θα ξυμήσεις, μάτι μου, θάναι πολύ αργά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος5/7/16 18:08

    Πατριωτάκι μου,

    ο λαϊκισμός κάνει

    τους νέους αντισυστημικούς και

    τους γέρους ξενοφοβικούς


    Το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό σήμερα το σύστημα έδωσε προσφορές για τις άδειες των ΜΜΕ, για να προωθήσουν πιο γερά το λαϊκισμό για να επιταχύνουν το σχέδιο της "μαφίας της δραχμής".....αργεί ρε παιδάκι μου και ανησυχούμε....άντε να τελειώνουμε νάρθει ο δημοκρατικός εκδότης του υγιούς ποδοσφαίρου και της επιχειρηματικότητας!!!!!!!

    Α ρε Χριστίνα, πόσο σε γέλασαν.....οι αριστεράντζες της τεμπέλας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος5/7/16 18:17

    Και μην αρχίσεις πάλι για τους προηγούμενους και μην επιχειρηματολογήσεις με τσιτάτα πιθήκων ότι μετά τη μεταπολίτευση η ελλάδα καταστράφηκε κλπ κλπ

    αυτά είναι για τον κεφαλαία, όχι για σκεπτόμενα άτομα όπως εσύ.

    Υ/Γ Συγνώμη για τον ενικό και για την προσωπική αναφορά, έστω και.....άγνωστη!!!!!!

    Τώρα δεν τρολάρω απαγοητευμένους ανθρώπους, αλλά δεν παύω να επισημαίνω τις αντιφάσεις (κατά την άποψή μου) στον κοινό διάλογο και δεν απευθύνομαι σε σένα που με ευγένεια πράγματι είσαι από τους λίγους που αρθρώνεις πολιτική θέση και άποψη, αλλά σε κάτι σοβαροφανείς που δεν θέλουν τα ίδια και τα ίδια, αλλά μια φορά δεν "εξέθεσαν" την όποια "βλακεία τους", έτσι για τα .....ματοτσίνορα......

    Βέβαια υπάρχει ο γνωστός και μη εξαιρετέος υβριστικός μαϊντανός που παρεμβάλεται, αλλά καλό κάνει κι αυτός στο δημοκρατικό διάλογο για να σηκώνονται μερικοί μερικοί από τον καναπέ και να πηγαίνουν να ψηφίσουν για να μην ψηφίζει αντί γι' αυτούς.....ο κεφαλαίας!!!!!

    και να μην παραξενεύονται μετά για τη σύνθεση της βουλής που έχει μέσα της πιθήκια και βούρλα........


    Αυτάάάάάάά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος5/7/16 19:08

    οτι και να λες η χριστινα παραμενει βαρουφιτσα

    αλλα ρε χριστινα εχω μια απορια με τον γιανη

    τελικα ηθελε δραχμη ηη οχι

    μιας και εισαι φαν του για μαθε και πες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος5/7/16 19:25

    τελικα πρεπει να εχεις σχεδιο Β η να μενεις στα χερια του Σοιμπλε ασχεδιαστος και στην επιθετικη μανια του εδω ισχυριζομενου και μη αποδεικνυοντος την ελλειπουσα ελληνικοτητα του..γνωστου αλλοκοτου οντος..τουτεστιν αρκουδογενους υπαρξεως, ω Χριστινη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος5/7/16 19:48

    γύφτος είναι γκαρντάση.....γύφτος!!!!!

    μανία δε λες τίποτα.....δεν αφήνει το υπέρτατον γράφειν να εκφραστεί κλασικώς και δη αρχαιοελληνικώς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος5/7/16 19:51

    Νομική ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΠΑΜ στον ελληνικό λαό
    Δέσμευση·Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016
    Την νομική δέσμευση ενώπιον του ελληνικού λαού ψήφισαν οι σύνεδροι του 5ου Συνέδριου του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο κλείσιμο την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, σε περίπτωση που εκλεγεί και αναδειχθεί στην εξουσία.
    Στην ΔΕΣΜΕΥΣΗ τους αναφέρεται «Ότι τυχόν αδυναμία υλοποίησης των δεσμεύσεων υπό ομαλές συνθήκες «μη εμπόλεμης κατάστασης ή φυσικής καταστροφής», εντός τριμήνου από την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών θα έχει ως συνέπεια την ΑΜΕΣΗ και καθολική ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ των μελών του ΕΠΑΜ, που κατέχουν θέσεις κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής ευθύνης».
    Παράλληλα η ηγεσία του ΕΠΑΜ και οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του Μετώπου αποδέχονται την δήμευση του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων υπέρ του ελληνικού λαού, ως ποινική ρήτρα για την αθέτηση ή καταπάτηση των δεσμεύσεών τους.
    Το 5ο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε από 1 Ιουλίου έως 3 Ιουλίου 2016).
    Συγκεκριμένα το κείμενο της ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ είναι:
    ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΠΑΜ)
    Λαμβάνει υπ’ όψιν:
    Α. Τις διατάξεις του ελληνικού συντάγματος του 1975, ως ισχύει και ειδικότερα:
    τις διατάξεις των άρθρων (1), 110 (παράγραφος 3), 50 και 120 (παράγραφος 3 και 4), με τις οποίες κατοχυρώνεται η δημοκρατική αρχή τις διατάξεις του άρθρου 1 (παράγραφος 2 και 3), με τις οποίες κατοχυρώνεται η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, αλλά και των άρθρων 151 (παράγραφος 3) περί εκλογικού δικαιώματος, 52, που εγγυάται την ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, και 29, περί αναγνώρισης των πολικών κομμάτων.
    Β. Τις συνταγματικές διατάξεις με τις οποίες ως πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας τίθεται ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου (2 παράγραφος 1) και η κατοχύρωση του κοινωνικού κράτους δικαίου (25 παράγραφος 1)
    ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ
    Οι ανωτέρω συνταγματικές διατάξεις, -όπως άλλωστε και το σύνολο των συνταγματικών διατάξεων με τις οποίες κατοχυρώνονται ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και συνταγματικές ελευθερίες-, από το έτος 2010 και εντεύθεν καταπατώνται συνεχώς και αδιαλείπτως από τα όργανα που είναι επιφορτισμένα για την τήρησή τους,
    Ότι, ειδικότερα, οι βουλευτές, υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες των κομμάτων που αναδείχθηκαν στην εξουσία από το εκλογικό σώμα την τελευταία εξαετία συστηματικά εξαπάτησαν αυτό, καθόσον όχι μόνο δεν τήρησαν τα προεκλογικά τους προγράμματα βάση των οποίων και εκλέχθησαν, αλλά σφετεριζόμενα την ιδιότητά τους ως οργάνων του Ελληνικού Κράτους, προέβησαν σε επικύρωση και υπογραφή δανειακών συμβάσεων αποικιακού τύπου, εμπλέκοντας αυτό σε καθεστώς οικονομικής, πολιτικής και νομικής κατοχής, ενώ, αγνοώντας την λαϊκή ετυμηγορία που προηγήθηκε με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015, με το νόμο 4336/ 2015 κατέλυσαν την λαϊκή κυριαρχία δεδομένου ότι ρητώς το νομοθετικό έργο της Βουλής εξαρτάται από την έγκριση εξωθεσμικών παραγόντων (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, ΕΜΣ).ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος5/7/16 19:57

    ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Ότι σε περίπτωση που εκλεγεί και αναδειχθεί στην εξουσία, θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των όσων αποτελούν προγραμματικές του δεσμεύσεις όπως αναλύονται στο πρόγραμμά του, δηλαδή: 1.Να θεσπίσει και νέα Εθνική Επέτειο του ελληνικού λαού την 26η Ιανουαρίου, ημερομηνία όπου το 1828 ο Ιωάννης Καποδίστριας ορκίστηκε στην Αίγινα ως πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος, επιλεγμένος από τους ίδιους τους Έλληνες. Η 26η Ιανουαρίου θα είναι ημέρα ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Σύμβολο ότι η χώρα αλλάζει σελίδα και η Ελληνική Πολιτεία επανιδρύεται ως ανεξάρτητη και κυρίαρχη για τον λαό της. 2. Να καταγγείλει στην διεθνή κοινότητα ότι το δημόσιο χρέος είναι καθ΄ όλα παράνομο και καταχρηστικό με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και ότι χρησιμοποιήθηκε από τους δανειστές για να εφαρμοσθούν πολιτικές γενοκτονίας του ελληνικού λαού, να καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και να τεθεί ολόκληρη χώρα υπό κατοχή προκειμένου να λεηλατηθεί. 3. Να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον όσων κατέλυσαν το σύνταγμα σφετερίστηκαν την εξουσία σύμφωνα με το άρθρο 120 παράγραφος 3 του συντάγματος και διέπραξαν εγκλήματα εσχάτης προδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 134 του ποινικά κώδικα προκειμένου να επιβληθεί η μνημονιακή κατοχή της Ελλάδας. 4. Να δημιουργήσει μια δημοκρατική κυβέρνηση υπό τον έλεγχο των ίδιων των πολιτών η οποία για κρίσιμα ζητήματα και κορυφαίες επιλογές οφείλει να καταφεύγει στην γνώμη του λαού με την ενέργεια δημοψηφισμάτων με απόλυτα δεσμευτικό χαρακτήρα. Επίσης η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρά σε δημοψήφισμα όποτε οι ίδιοι πολίτες το θελήσουν με την συλλογή κατά’ ελάχιστον 300.000 υπογραφών. 5. Να καταργήσει το σύνολο των μνημονιακών νόμων και ρυθμίσεων από το 2010 έως και σήμερα, μαζί με το σύνολο των δεσμεύσεων σε βάρος τους ελληνικού λαού και της χώρας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από τους δανειστές και τους αποκαλούμενους θεσμούς του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος5/7/16 20:01

    6. Να καταργήσει το σύνολο των καταχρηστικών και δημευτικών φόρων στα ακίνητα και το εισόδημα. Να καταργήσει τις προκαταβολές φόρου, τα τεκμήρια και όλες τις άλλες ρυθμίσεις «αντικειμενικοποίησης» των φόρων. Να μειώσει δραστικά το ΦΠΑ στο μισό επίπεδο από ότι είναι σήμερα. Να διαγράψει το σύνολο των οφειλών προς την εφορία που δημιουργήθηκαν λόγω αδυναμίας φοροδοτικής ικανότητας. 7. Να διαγράψει το σύνολο των ιδιωτικών χρεών προς τις τράπεζες, τα επενδυτικά κεφάλαια(funds) και τα ασφαλιστικά ταμεία για νοικοκυριά, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες. 8. Να θέσει υπό εκκαθάριση εν λειτουργία τις αποκαλούμενες συστηματικές τράπεζες ώστε να διερευνηθούν σε όλη τους την έκταση και βάθος οι ανακεφαλαιοποιήσεις, οι διαπλοκές με το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» και τα θαλασσοδάνεια, προκειμένου να παραπεμφθούν στην ποινική δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται για όλα αυτά. 9. Να διασφαλίσει τις πραγματικές καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών από πολιτικές διασπάθισης υπέρ των τραπεζών αλλά και να αποζημιώσει όσους αποταμιευτές κατόχους ομολόγων υπέστησαν «κούρεμα» παρά και ενάντια στην θέλησή τους. 10. Να αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος των πολιτών από τις μνημονιακές ρυθμίσεις και να επαναφέρει τις ιδιοκτησίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες, οι οποίες εκπλειστηριάσθηκαν υπό καθεστώς μνημονίου από την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια (funds). 11. Να επαναφέρει μισθούς και συντάξεις στην προ του πρώτου μνημονίου εποχή. Να αποκαταστήσει το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων και να θεσμοθετηθεί ένα ανελαστικό πλαίσιο προστασίας της εργασίας από κάθε ασυδοσία. Να κατοχυρωθεί με νόμο του κράτους ο βασικός μισθός για όλους πάνω από το επίπεδο του επίσημου ορίου φτώχειας. Να προστατευθεί ο μισθός και τα δικαιώματα των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας. 12. Να θεμελιώσει ένα αληθινά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας και παιδείας, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σύμφωνα με τις ανάγκες τους και ανεξάρτητα της οικονομικής τους επιφάνειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος5/7/16 20:04

    13. Να επαναεθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και ως προϊόν εγκλήματος κατά του ελληνικού λαού και της πολιτείας του το σύνολο της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας που εκχωρήθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ιδιωτικά συμφέροντα υπό το καθεστώς των κάθε λογής μνημονιακών «ταμείων». 14. Να δρομολογήσει τις διαδικασίες με βάση την λαϊκή κυριαρχία για την ψήφιση ενός νέους δημοκρατικού συντάγματος όπου θα αποκαθίστανται το σύνολο των παραβιασθέντων δικαιωμάτων του πολίτη και θα εξασφαλίζει ότι ποτέ στο μέλλον δεν θα υπάρξει εκτελεστική εξουσία η οποία θα μπορεί να καταλήσει τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος. Να μην βρεθεί ποτέ ξανά η χώρα θεσμικά ανοχύρωτη απέναντι σε άνομα συμφέροντα.Το ΕΠΑΜ, έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας του όρκου που δίδεται από τους βουλευτές κατά το άρθρο 59 του Συντάγματος: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το Δημοκρατικό Πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθηκοντά μου» ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ Ότι τυχόν αδυναμία υλοποίησης των ως άνω δεσμεύσεων υπό ομαλές συνθήκες «μη εμπόλεμης κατάστασης ή φυσικής καταστροφής», εντός τριμήνου από την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών θα έχει ως συνέπεια την ΑΜΕΣΗ και καθολική ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ των μελών του ΕΠΑΜ, που κατέχουν θέσεις κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής ευθύνης. Ότι τυχόν αθέτηση αυτών των δεσμεύσεων από το ΕΠΑΜ συνεπάγεται αυτοδίκων ομολογία του εγκλήματος της εξαπάτησης των ψηφοφόρων και αποδέχονται ανεπιφύλαχτα την κίνηση της διαδικασίας ποινικής δίωξης εναντίον τους. Ότι τυχόν συνδρομή με οιονδήποτε του ΕΠΑΜ στην συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής υπό καθεστώς κατοχής της πατρίδας συνεπάγεται ότι η ηγεσία και όσοι εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο του Μετώπου διαπράττουν σφετερισμό λαϊκής εντολής και έγκλημα εσχάτης προδοσίας και αποδέχονται ανεπιφύλαχτα να διωχθούν ποινικά για τα αδικήματα αυτά. Σε αυτήν την περίπτωση η ηγεσία του ΕΠΑΜ και οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του Μετώπου αποδέχονται την δήμευση του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων υπέρ του ελληνικού λαού, ως ποινική ρήτρα για την αθέτηση ή καταπάτηση των δεσμεύσεών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος5/7/16 20:17

    Να τα βουρλα που λες και πιστευουν τις μακακιες.......κατα φωνη.........


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος5/7/16 20:26

    ΒΟΥΡΛΟ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος5/7/16 22:24

    -Γιατί πανηγυρίζουν πατέρα????

    -Γιατί είναι βούρλα παιδί μου.

    -Μην τα βρίζεις ρε πατέρα.

    -Δεν τα βρίζω παιδί μου, απλά δεν ξεχάσανε την επέτειο, αλλά ξεχάσανε τον υπαίτιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος5/7/16 22:46

    Βουρλο εισαι στο ξαναπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος5/7/16 23:19

    Περιγράφουν τα ΜΜΕ πως θα ήταν αν δεν είχε γίνει το ΟΧΙ,ΝΑΙ και έχω ανατριχιάσει.
    Ευτυχώς γλυτώσαμε και τρώμε με χρυσά κουτάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος5/7/16 23:31

    Το πιό τρομακτικό στο σχέδιο Βαρουφάκη ειναι η εθνικοποίηση της Τράπεζας τηςΕλλάδας
    Γιατί αν είσαι γερμανοτσολιάς σε τρομάζει η εθνική κυριαρχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος6/7/16 00:13

    ΠΕΣΤΟΥ ΤΑ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΗ..ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΘΝΟΣ ΛΑΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ...ΤΑ ΦΟΒΑΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος6/7/16 01:50

    ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΠΑΜ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
    http://static.epamhellas.gr/ela/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος6/7/16 01:51

    ΕΠΑΜ..ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΠΥΡΗΝΑ ΜΥΓΔΑΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος6/7/16 10:18

    Με 2 κουβέντες (γιατί πραγματικά βαριέμαι να εκθέτω επιχειρήματα σε τύπους ξερόλες αντιγραφείς και κολλημένους οπαδούς του ογκολιθου):
    Όσο εμφανίζεται στην πολιτική σκηνή ο ογκόλιθος, η Ντόρα,ο κουλης, η κυρα δασκάλα της δημοκρατικής Συμπαράταξης,η Χριστοφιλοπούλου, ο κεγκερογλου,καιτα λιμα τόσο ο λαός θα στηρίζει Αλέξη
    Και βάλτο καλά στο " σοφό " σου φρύδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος6/7/16 11:36

    Φέγω για το χωριό, πάω να φχαριστηθώ κουβέντα κάτου από τον πλάτανο της παναγιάς με όποιον λάχει.

    Εσείς να μείνετε εδώ και γιατί δεν έχετε τα αμαξιάτικα και γιατί έχετε νήματα να ξάνετε....

    Και προσέχτε μπορώ και από το χωριό να σας "καρουλιάζω" αν δεν σας φτάνει το κάζο που σας κάνει ο Alexis με τον Γιάνη....

    Παλιά, μάτι μου, σου μίλαγα για σούρεαλ καταστάσεις, αλλά το ρεκόρ το έσπασαν με τις διθυραμβικές ανακοινώσεις για το ΟΧΙ..........(σίγουρα εδώ βαράς ενέσεις....νομοτελειακά και ειδικά αν έχεις ψηφίσει όχι......)

    Αυτά τα πολιτικά νούμερα μόνο βούρλα μπορεί να τα ψήφισαν......δεν μπορεί!!!!!

    Πάντως σας χρειάζομαι για να ξεχαρμανιάζω, γι' αυτό νάστε καλά....με τις μακακίες σας και τις ηλιθιότητές σας....εγώ πάντα σας αγαπάω γιατί κατανοώ το εμπόδιο της....αντιληπτικής σας ικανότητας....





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος6/7/16 12:07

    Η περιφρόνηση θα σε τσούζει!!!
    Βαθιές ανάσες κάτου από το πλάτανο μπας και σε συνεφέρει
    Κούνα τη γέρικη κολλημένη κούτρα σου
    Βούρλα το 36%?

    Μακια



    καλά να περάσεις

    Βουρλορομποτ (ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος6/7/16 12:56

    Μπετόν αρμέ το μέτωπο της απλής αναλογικής

    ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΛΕΒΕΝΤΗΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΉ

    Ποσοστό 50% συν τα λιμά κάπου 60%.....τόσα είναι τα βούρλα, γιατί αν ήταν μόνο 36% θάταν καλά......θα υπήρχε ελπίδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος6/7/16 13:26

    για πιο χωριο ειναι το θεμα..το δικο μας ουτε που τοχεις δει τα τελευταια 100 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμος6/7/16 13:27

    ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΕ ΣΚΗΝΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΤΙΕΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΟΥ ΡΕΝΤΕΖΕΛΑ ...ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.