Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Εξ ερειπίων άρχεσθαι: Έκθεση Ταλαγάνη για τους Λαγκαδινούς μαστόρους

Εγκαίνια εικαστικής παρέμβασης "Εξ ερειπίων άρχεσθαι" του αρκά καλλιτέχνη και κοντοχωριανού μου Δημήτρη Ταλαγάνη στα Λαγκάδια.
Μία εκδήλωση -μνημόσυνο- μικρό αντίδωρο- για την τεράστια προσφορά των λαγκαδινών μαστόρων και τεχνητών της πέτρας στο οικιστικό της Πελοποννήσου.
Μία προσφορά μοναδική, αφού οι λαγκαδινοί μαστόροι ήταν όχι μόνο τεχνήτες αλλά και αρχιτέκτονες και πολεοδόμοι και μηχανικοί και έφεραν μία καινούρια αρχιτεκτονική στην Πελοπόννησο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε:

"Με τέτοιες εκδηλώσεις δεν τιμούμε μόνο τους μαστόρους από τα Λαγκάδια αλλά αναδεικνύουμε και τα μνημεία που έφτιαξαν αυτοί οι άνθρωποι.
Η Περιφέρεια είναι στο πλευρό της κίνησης "Άνθη της Πέτρας" και στην προσπάθεια που καταβάλλει για την δημιουργία ινστιτούτου παραδοσιακής αρχιτεκτονικής ενώ το αργότερο μέχρι την Άνοιξη θα είναι έτοιμο και το γεφύρι στην είσοδο των Λαγκαδίων.
Συγχαρητήρια σε όλους.. Η ευχή μου να γίνει πραγματικότητα ο σημαδιακός τίτλος του έργου του Δημήτρη Ταλαγάνη και να ξεκινήσει εδώ από τα Λαγκάδια και με τις ευλογίες του Αγίου Γεωργίου η αναγέννηση της Ελλάδας."


2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Έφυγε από κοντά μας ή συμπατριωτισσα μας Παρασκευή Μπεγου. Η μεγαλύτερη κόρη του μακαρίτη του Δημήτρη Σταθοπουλου (Τζιμπακου) και της Λεμονιάς και αδερφή του Κώστα (Βρούχου ή Χαϊδουλη).
Ήταν παντρεμένη με τον Φώτη τον Μπεγο από την Πουρναριά (Ποδογορά).
Η κηδεία και η ταφή της έγινε χθες, Σάββατο, στην Πουρναριά.
Καλό της ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της και ιδιαίτερα στα παιδιά της Λεμονιά και Γιώργο.

Γιάννα

Nis είπε...

Γιάννα δεν ενημερώθηκα για να το ανακοινώσω
Υποθέτω ότι θα το έμαθαν στο χωριό και θα πήγαν στην κηδεία αυτοί που είχαν συγγένεια η φιλία
θερμά συλληπτήρια στους οικείους της