Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Συνέχισέ το!

 Πριν από χρόνια ένας σπουδαίος γιατρός ταξίδευε με την οικογένειά του στην έρημο με ένα τροχόσπιτο. Ξαφνικά, μετά από ένα απότομο τράνταγμα, το αυτοκίνητο στρίβει δεξιά στο πλάι του δρόμου.

Λάστιχο στον μπροστινό δεξί τροχό. Τα δίδυμα έχουν τρομάξει, η γυναίκα του προσπαθεί να τα ηρεμήσει. «Μην ανησυχείτε», τους λέει, «θα βάλω τη ρεζέρβα και θα συνεχίσουμε». Πράγματι, αλλάζει το λάστιχο με μεγάλο κόπο.

Είχε 40 βαθμούς θερμοκρασία. Μπαίνει στο αυτοκίνητο και διαπιστώνει πως τα δίδυμα συνεχίζουν να κλαίνε. Η γυναίκα του έχει απελπιστεί. Ο γιατρός της λέει: «Κάνε υπομονή, σε 50 χιλιόμετρα έχει βενζινάδικο και θα σταματήσουμε». Ξαναβγαίνει στο δρόμο, δεν προλαβαίνει όμως να κάνει πάνω από 50 μέτρα και ένας θόρυβος, ίδιος με πριν, τον αναγκάζει να φρενάρει απότομα.

Βγαίνει και τι να δει; Και το άλλο λάστιχο σκασμένο.

Τα δίδυμα έχουν τρομάξει πολύ και κλαίνε πια με λυγμούς. Ο γιατρός είναι απελπισμένος και η γυναίκα του από τον πανικό της βρίσκεται σε κατάσταση υστερίας. Εν τω μεταξύ, αρχίζει να πέφτει το σκοτάδι και ούτε ένα αυτοκίνητο δε φαίνεται στον ορίζοντα. Ο γιατρός όσο περνά η ώρα καταλαμβάνεται από έναν απίστευτο φόβο, όχι τόσο για τον ίδιο όσο για την οικογένειά του.

Έχουν περάσει δύο ώρες, όταν στο βάθος φαίνονται τα φώτα ενός αυτοκινήτου. Ο γιατρός σαν τρελός με τα χέρια ψηλά τρέχει στη μέση του δρόμου να σταματήσει τον περαστικό για να ζητήσει βοήθεια. Το αυτοκίνητο πλησιάζει και φρενάρει. Είναι ένα μεγάλο αγροτικό που στην καρότσα του έχει ένα λυκόσκυλο. Φαίνεται καλό σκυλί. Ο γιατρός πάει στο τζάμι του οδηγού και αντικρίζει ένα μεγαλόσωμο άνδρα με απεριποίητο μούσι. Στο δεξί κάθισμα βλέπει ένα ζευγάρι δεκανίκια.

«Σε παρακαλώ, έχω δύο μικρά παιδιά, έπαθα δύο φορές λάστιχο, βοήθησέ μας», λέει στον άγνωστο οδηγό. «Και τι θες να κάνω;», του απαντάει εκείνος. «Είδα στο χάρτη ότι σε 50 χιλιόμετρα έχει ένα βενζινάδικο. Θα με πας να φτιάξω το λάστιχο;», του λέει ο γιατρός. «Θες να σου δώσω το αυτοκίνητο να πας εσύ, να μείνω εγώ με την οικογένειά σου, να μη μείνουν μόνοι τους στην ερημιά;», ψιθυρίζει ήρεμα ο άγνωστος. Ο γιατρός κοιτάζει άφωνος τον ξένο για τη διάθεσή του να του δώσει το αυτοκίνητο, αλλά και ανήσυχος να τον αφήσει μόνο με την οικογένειά του. Ο ξένος καταλαβαίνει τον προβληματισμό του και του λέει: «Μην ανησυχείς, είμαι καλή παρέα για τα παιδιά. Εσύ να προσέξεις το σκύλο μου που είναι στην καρότσα. Είναι καλό σκυλί αλλά άγριο και έχει μάθει να με προστατεύει.»

Ο γιατρός από το φόβο του, μήπως ο άγνωστος αλλάξει γνώμη, του λέει: «Σύμφωνοι». Εξηγεί την κατάσταση στη γυναίκα του, ενώ ο άγνωστος πηγαίνει στο τροχόσπιτο με τις πατερίτσες. Έχει δύο ξύλινα πόδια. Ο γιατρός δεν περιμένει την αντίδραση της γυναίκας του. Είναι φοβισμένος και απελπισμένος. Φεύγει με το αγροτικό γεμάτος αγωνία και ενοχές.

Πηγαίνει στο βενζινάδικο, φτιάχνει το λάστιχο και παίρνει το δρόμο της επιστροφής με τον ιδρώτα να στάζει από την αγωνία για την οικογένειά του. Μετά από μιάμιση ώρα από τη στιγμή που έφυγε, φρενάρει απότομα δίπλα στο τροχόσπιτο. Πλησιάζει και αντί για κλάματα, ακούει γέλια.

Ανοίγει την πόρτα και βρίσκεται μπροστά στο εξής θέαμα. Ο άγνωστος κάνει γκριμάτσες στα δίδυμα, τα οποία έχουν ξεκαρδιστεί στα γέλια και η γυναίκα του φτιάχνει κάτι να φάνε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Γυρνάει, τον κοιτάζει και του λέει: «Γεια σου αγάπη μου» Ο γιατρός τους κοιτάζει άφωνος. Ο άλλος δεν περιμένει την απάντησή του, πιάνει τις πατερίτσες του και σηκώνεται μονολογώντας: «Να πηγαίνω κι εγώ.» Ο γιατρός τον συνοδεύει έξω και φτάνοντας στο αυτοκίνητό του, λέει: «Σε ευχαριστώ πολύ, με έσωσες. Πώς μπορώ να σου ξεπληρώσω το καλό που μου έκανες;»

Ο άγνωστος με τα ξύλινα πόδια τον κοιτάζει στα μάτια και του λέει: «Θα σου πω μια μικρή ιστορία. Ήμουν στρατιώτης στο Βιετνάμ, όταν έπεσε δίπλα μου μια χειροβομβίδα. Ένας άνδρας, με κουβάλησε στην πλάτη του 5 χιλιόμετρα . Νιώθω πολύ ευτυχισμένος που μου λείπουν μόνο δύο πόδια. Μόνο μια χάρη θέλω να μου κάνεις. Συνέχισέ το.»

«Ποιο;», τον ρωτάει ο γιατρός. «Το καλό που σου έκανα», του απαντά εκείνος.

Ο γιατρός είναι σήμερα διάσημος για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι οι μοναδικές ικανότητές του ως χειρουργού και ο δεύτερος η φράση «Συνέχισέ το», που έλεγε κάθε φορά που κάποιος χωρίς οικονομική δυνατότητα τον ρωτούσε: «Γιατρέ, τι σου χρωστάω;»




14 σχόλια :

  1. Ανώνυμος18/7/16 10:36

    ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    «Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. nitse Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

    Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/giati-simfona-ton-nitse-den-bori-kanis-na-katastrepsoun-tous-ellines/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/7/16 11:46

    Ο ταμτάκος σε συνεννόηση προφανώς με τον κόπρον της ραφήνας θα οδηγήσουν την χώρα πάλι σε εκλογές για να γίνει εκκαθάριση των 53 (όπως λαφαζάνη κωνσταντοπούλου κλπ και όπως άλλωστε τον εσυμβούλευσα παλαιόθεν) γιατί το "θράσος" των 53 είναι να διαφωνούν με τον ταμτάκο περί εκλογής προέδρου της δημοκρατίας από το λαό και χαλάει το σχέδιο των δύο διαδοχικών προέδρων ......κόπρου και ταμτάκου .....και μάλιστα από το λαό..........

    Τόσο γίδι σε περνάν, πόπολο, που είναι σίγουροι ότι θα τους ψηφίσεις για προέδρους......τόσο γελοίο ψηφοφόρο σε περνούν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/7/16 12:03


    ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΓΟΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ ΒΕΛΟΣ....ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΡΕΜΟΥΛΑΣ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΕ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ

    παγκόσμια έστρεψαν την προσοχή όλων στην Ελλάδα. Οι συνεντεύξεις του Παππά και της ομάδας που τον ακολούθησε, αποκάλυψαν τα συμβαίνοντα στη χώρα μας. Η ιταλική κυβέρνηση παρά τις αρχικές επιφυλάξεις και υπό την πίεση της κοινής γνώμης είχε αποδεχθεί το αίτημά τους για πολιτικό άσυλο. Από εκεί άρχισε ένα οδοιπορικό που κράτησε μέχρι τον Ιούλιο του επόμενου χρόνου, όταν η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο έφερε τους ΄΄στασιαστές΄΄ εθελοντικά πίσω στην Ελλάδα και στην ενεργό υπηρεσία στο Ναυτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/7/16 12:29

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΡΑΗ ΤΟΝ ΦΕΡΡΑΙΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟ ΣΚΟΡΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ,ΛΟΓΟ ΕΠΩΝΥΜΟΥ ,ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ.ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΜΑΙΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/7/16 12:38


    Αγρίδι - Τραγική φιγούρα η μητέρα στην κηδεία του Ήρωα Ηλία Σπηλιωτόπουλου ... (vd)

    Κυριακή, 17 Ιούλιος 2016 22:14

    Αγρίδι - Τραγική φιγούρα η μητέρα στην κηδεία του Ήρωα Ηλία Σπηλιωτόπουλου ... (vd)
    Στο χωριό Αγρίδι της Γορτυνίας, προκειμένου να ταφούν επέστρεψαν την Κυριακή, με 42 χρόνια καθυστέρηση, τα οστά του Ήρωα της Κύπρου, Ηλία Σπηλιωτόπουλου.
    Τραγική φιγούρα, στη νεκρώσιμη ακολουθία, η ηλικιωμένη μητέρα του Ήρωα, η οποία μαυροφορεμένη, κρατούσε ένα μαντήλι και συνεχώς σκούπιζε τα δάκρυα της.
    Μετά το τέλος της κηδείας, η ίδια είπε στην κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία» «Αισθάνομαι χάλια, πολύ χάλια, αλλά τι να κάνω. Ήρθε το παιδί μας στο χώμα το δικό μας. Η πολιτεία έκανε το καθήκον, αφού το είχαν τόσα χρόνια εκεί, τώρα το έφεραν εδώ.
    Όταν έμαθα ότι σκοτώθηκε το 1974, μου έκαναν μία ένεση, κοιμήθηκα και δεν είδα κανέναν.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ - Πηγή: http://www.kalimera-arkadia.gr/gortynia/item/54588-agridi-tragiki-figoyra-i-mitera-stin-kideia-tou-iroa-ilia-spiliotopoulou-vd.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/7/16 13:11

    Σε εκείνο το γεύμα, μεταξύ τυρού, αχλαδίου και καλού κρασιού, η κυρία Άνγκελα Μέρκελ ξεδίπλωσε όλο το μίσος της για τον ελληνικό λαό, λέγοντας:
    «Τους Έλληνες πρέπει να τους αρπάζεις από τα μαλλιά, να τους βουτάς το κεφάλι στο νερό και λίγο πριν σκάσουν, να τους αφήνεις να πάρουν μια ανάσα. Και μετά ξανά το κεφάλι μέσα μέχρι να καταλάβουν».
    Αυτό ακριβώς γίνεται πέντε χρόνια τώρα. Είναι η συνταγή των μνημονίων… Ο «βιασμός» των Ελλήνων, δυστυχώς με την ανοχή, που δεν διαφέρει καθόλου από τη συνενοχή, της κυβέρνησης Σαμαρά. Βγάζει τα απωθημένα της για την ηρωική αντίσταση της Ελλάδας το ’40 και μετά.
    Δίνει με το σταγονόμετρο μικρές ανάσες, και μόλις πας να σταθείς όρθιος, ξανά στο νερό, μέχρι να πεις «παραδίνομαι»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/7/16 15:35

    Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που πιστεύουν τέτοια περί ανοχής και συνενοχής ??????

    Δυστυχώς ναι και τους φταίνε οι σαμαροβενιζέλοι......

    (ταμτάκο σου βγάζω το καπέλο, γιατί ενώ τάχεις φλομώσει στο ψέμα, αυτά αφρίζουν ακόμα για τον χοντρο μπένυ...υποκλίνομαι!!!)

    έέέρμο τούγκι πόσα έχουν ακόμα να δουν τα ματάκια σου και ν' ακούσουν τ' αυτάκια σου....αλλά τι να περιμένεις από το 10 και 2/13 κσι ευτυχώς που δε νογάς γιατί θα πήδαγες το βράχο....

    (άντε πάλι το χαβά μου εγώ, αλλά δε φταίω με τέτοια που γράφονται το θυμάμαι ρε παιδιά και το ευχαριστιέμαι να του το θυμίζω.....)

    Υ/Γ Μήπως θυμώνετε που αποκαλώ τον εργασιομανή της ραφήνας κόπρο, την υπουργάρα μπούρδα και τον .....ταμτάκο...ταμτάκο????

    ε, τι να κάνουμε εσείς εδώ αρχίσατε να αποκαλείται το καθεστώς ερντογάν...δημοκρατία...

    Το άλλο έμπλεξε το κίνημα του ναυτικού εναντίον των χουντικών με το κίνημα προχθές στην τουρκία εναντίον της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης στην τουρκία (και όχι της δημοκρατικής κυβέρνησης)...και μετά περιμένεις χαϊρι και προκοπή.....

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ!!!!! γιατί απλά η ψήφος σου μετράει όσο του γιδοξουριού.......και το λένε και δημοκρατία από πάνω και μάλιστα απλή και άδολη......

    Τέτοιους στρεψοδίκες, τέτοιους ψευταράδες ολκής δε ματάδε ο τόπος......

    Πάω για μπάνιο τώρανες.....στη νταμούχαρη.
    μπάχαλοοοοοςςςςςςς

    (ε ρε τι καταχέρια έχω να ρίξω όταν τα μυαλοκαμένα και βαρεμένα ψεκασμένα ζούδια θα κοιτάνε σα μαστουρωμένα γελάδια τον ταμτάκο....σαν τώρα που εφαρμόζει ακρονεοφιλελεύθερη πολιτική και από πάνω τα δουλεύει ότι είναι και αριστερός.......είναι να μην το ευχαριστιέσαι?????)



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/7/16 15:40

    Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι την ηρωίνη την φέρνουν οι ήρωες
    Αν βομβαρδίσεις ένα πλοίο με ηρωίνη,εξαφανίζεται από τα ραντάρ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/7/16 16:40

    χαχαχαχα βλακας απο κουνια...ο ερντογαν δημοκρατης χαχαχαχαχα...ωραιο αστειο απο το γελαδι...σε καλο του..παλι γελα(δια)σαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/7/16 16:45

    Έχουμε μία δικαστική απόφαση που δεν απαντά στο βασικό ερώτημα «ποιος έφερε τα ναρκωτικά στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/7/16 17:16

    ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/7/16 21:13

    σιγουρα δεν καταλαβαινουν οτι αλλο η δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση και αλλο δημοκρατικη κυβερνηση

    θες αποδειξη?????

    διαβασε το σχολιο του 16.40

    σε κανενα σχολιο και κανενας δεν ειπε δημοκρατη τον ερντογαν μονο αυτος το διαβασε και γελαει μονος του κιολας......μιλαμε για βουρλοκατασταση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος18/7/16 21:39

    Δυστυχώς ζούμε στην εποχή όπου

    δημοκράτης είναι ο ερντογκάν και

    αριστερός ο τσίπρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος18/7/16 23:05

    Γιατι εχει σημασια πως ειναι εκλεγμενος ο φασιστας κι ο φονιας;Ασε που αρπαξε την ψηφο αμαθων και βαρβαρων...ρε ντε που θα μας μαθεις δημοκρατια τωρανες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.