Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Πάουλο Κοέλο, «Παράδεισος και κόλαση» (παραμύθι)

Ένας άνδρας, το άλογο και ο σκύλος του περπατούσαν σε ένα δάσος. Καθώς περνούσαν κάτω από ένα δένδρο έπεσε ένας κεραυνός και τους έκανε στάχτη! Όμως ο άνδρας δεν κατάλαβε ότι είχε εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο και συνέχισε την πορεία του με τα δύο του ζώα. Κάποιες φορές περνάει κάποιος χρόνος μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι νεκροί την καινούργια κατάσταση. Ο δρόμος ήταν πολύ μακρύς και ανέβαιναν σε ένα λόφο. Ο ήλιος ήταν πολύ δυνατός και αυτοί ίδρωναν και διψούσαν. Σε μια στροφή του δρόμου είδαν μια πανέμορφη μαρμάρινη πύλη, που οδηγούσε σε μια πλατεία στρωμένη με πλάκες από χρυσάφι. Ο διαβάτης κατευθύνθηκε προς τον άνθρωπο που φύλαγε την είσοδο.
- «Καλημέρα».
- «Καλημέρα», απάντησε ο φύλακας.
- «Πώς λέγεται αυτό το τόσο όμορφο μέρος;».
- «Αυτός είναι ο παράδεισος».
- «Τι καλά που φτάσαμε στον παράδεισο, γιατί διψάμε».
- «Μπορείτε, κύριε, να μπείτε και να πιείτε όσο νερό θέλετε», είπε ο φύλακας και του έδειξε την πηγή.

- «Το άλογο και ο σκύλος μου διψούν επίσης».

- «Λυπάμαι πολύ», είπε ο φύλακας, «αλλά εδώ απαγορεύεται η είσοδος στα ζώα».

Ο άνδρας αρνήθηκε με μεγάλη δυσκολία, μια και διψούσε πολύ, αλλά δεν ήθελε να πιει μόνο αυτός. Ευχαρίστησε τον φύλακα και συνέχισε την πορεία του.

Αφού περπάτησαν για αρκετή ώρα στην ανηφοριά, εξαντλημένοι πλέον και οι τρεις έφτασαν σε ένα άλλο μέρος, η είσοδος του οποίου ξεχώριζε από μια παλιά πόρτα περικυκλωμένη από δέντρα. Στη σκιά ενός δέντρου καθόταν ένας άνδρας και είχε το κεφάλι του καλυμμένο με ένα καπέλο. Μάλλον κοιμόταν.

- «Καλημέρα», είπε ο διαβάτης. Ο άνδρας έγνεψε ως απάντηση με το κεφάλι του.

- «Διψάμε πολύ το άλογό μου, ο σκύλος μου κι εγώ».

- «Υπάρχει πηγή ανάμεσα σε εκείνα τα βράχια», είπε ο άνδρας δείχνοντας το μέρος. Μπορείτε να πιείτε όσο νερό θέλετε.

Ο άνδρας, το άλογο και ο σκύλος του πήγαν στην πηγή και έσβησαν τη δίψα τους. Ο διαβάτης γύρισε πίσω να ευχαριστήσει τον άνδρα.

- «Μπορείτε να ξανάρθετε όποτε θέλετε», του απάντησε εκείνος.

- «Επί τη ευκαιρία, πώς ονομάζεται αυτό το μέρος;», ρώτησε ο άνδρας.

- «Παράδεισος».

- «Παράδεισος; Μα ο φύλακας της μαρμάρινης εισόδου μού είπε ότι εκείνο το μέρος ήταν ο παράδεισος».

- «Εκείνο δεν ήταν ο παράδεισος, αλλά η κόλαση», απάντησε ο φύλακας. Ο διαβάτης έμεινε σαστισμένος.

- «Θα έπρεπε να τους απαγορεύσετε να χρησιμοποιούν το όνομά σας. Αυτή η λάθος πληροφορία μπορεί να προξενήσει μεγάλο μπέρδεμα», είπε ο διαβάτης.

- «Σε καμία περίπτωση», αντέτεινε ο άνδρας, «στην πραγματικότητα μας κάνουν μεγάλη χάρη, διότι εκεί παραμένουν όλοι όσοι είναι ικανοί να εγκαταλείψουν τους καλύτερους φίλους τους!7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Η ΛΕΠΕΝ ΚΑΙ Ο ΦΑΡΑΤΖ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΤΑ ΧΩΣΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΛΗΓΟΥΡΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΧΙΤ. ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΟΥ ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΒΗΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΩΝΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΕΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΔΕ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΔΕΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΕΙ ΠΑΛΙΟΦΤΗΝΙΑΡΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ.ΤΟ ΕΠΑΜ ΔΕΜΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο τακτικιστής καραγκιοζάκος πήγε να αδειάσει και τον Κουσιούμπα, αλλά έφαγε της χρονιάς του και όλοι πια ξέρουμε ότι είναι ψευτρόνι ολκής......

Υ/Γ Τα τελευταία σχόλια και εδώ και αλλού είναι κάπως περίεργα.......τι διάολο ηρεμείστε, κρύαδησε και ο καιρός...

Ανώνυμος είπε...

ο κεραυνος σκοτωσε το γαιδαρο

Ανώνυμος είπε...

Τι να ηρεμησουμε ρε φιλε εδω ο ρεντεζελας αυτοτσακωνεται και συ μου λες να ηρεμησουμε.....κατι μεγαλο τρεχει και συ μου λες για βρεχιτ και τριχες κατσαρες....