Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Γιώργος Η. Παπαηλιού: Να εξαιρεθούν οι αγρότες της Αρκαδίας από την ανάκτηση αποζημιώσεων του «πακέτου Χατζηγάκη»


 Με αμετάκλητη απόφαση, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι οι καταβληθείσες, τα έτη 2008 και 2009, από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ,  αντισταθμιστικές ενισχύσεις  προς τους αγρότες, λόγω ζημιών, που είχαν προκληθεί εξ αιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών, συνιστούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Αυτές η Ελλάδα πρέπει να τις ανακτήσει από τους αγρότες-παραγωγούς που τις έχουν λάβει. 
Δυστυχώς, άλλη μία μικροπολιτική κίνηση της ΝΔ («πακέτο Χατζηγάκη») «σκάει στα χέρια» της σημερινής κυβέρνησης. 
Παρά τα παραπάνω, οι αγρότες της Αρκαδίας  εξατομικευμένα, απολύτως νομότυπα και νόμιμα αποζημιώθηκαν τότε, το έτος 2008, για πραγματική ζημία που υπέστησαν. Κατά συνέπεια, πρέπει να εξαιρεθούν από την ανάκτηση των σχετικών αποζημιώσεων. 
Σ΄ αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με το εξής περιεχόμενο  : 

«Με αμετάκλητη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, επιβάλλεται στην Ελλάδα η ανάκτηση του ποσού των 327 εκ. ευρώ, ως παρανόμως καταβληθέντος σε Έλληνες αγρότες το 2008 και 2009 («πακέτο Χατζηγάκη»). Η ανάκτηση πρέπει να καταλογιστεί και να γίνει από τον καθένα από τους Έλληνες αγρότες για το ποσό που εισέπραξε ο καθένας.  

Από αυτό το συνολικό ποσό, ένα μέρος καταβλήθηκε, ως αποζημίωση για ακαρπία («μειωμένη παραγωγή»), σε δενδρώδεις καλλιέργειες, βάσει της προβλεπόμενης από τον κανονισμό των ΕΛΓΑ διαδικασίας. Αυτό συνέβη με τους παραγωγούς στην Αρκαδία. Δηλαδή, επρόκειτο για τεκμηριωμένη ζημία που προσδιορίστηκε για τον κάθε παραγωγό εξατομικευμένα, απολύτως νομότυπα και νόμιμα και όχι με τη δήλωση των παραγωγών στον ΟΣΔΕ.        

Ενόψει της έκδοσης ΚΥΑ για την κατανομή του ποσού που καταβλήθηκε και πρέπει να ανακτηθεί, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δεν πρέπει να καταλογιστούν ποσά στους αγρότες, για τους οποίους τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία και επί της ουσίας αποζημιώθηκαν για πραγματική ζημία που υπέστησαν   
                                    Ερωτάται ο κύριος υπουργός 

αν προτίθεται να μ η ν περιλάβει στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί τη συγκεκριμένη κατηγορία αγροτών-παραγωγών». 

10 σχόλια :

  1. Ανώνυμος15/6/16 17:16

    Γιώρη, σιγά το επιχείρημα......Θυμάσαι τις υποσχέσεις????? τι να λέμε τώρα πάνω από το χυμένο γάλα....πάρε κανα χαρτομάντηλο να κλάψεις μαζί με τον σπίρντζη, τον άλλονα που θρηνεί και άσε τις ερωτησούλες για τα ....ματοτσίνορα!!!!

    Το πόπολο που σας πίστεψε να ιδείς πόσες ερωτήσεις έχει και άλλες τόσες αναπάντητες που έχεις.....άιντε, να μη σας τα χρωστάμε, γιωργάκο

    Υ/Γ τιμή περιποιώ που ασχολούμαι μαζί σας, χάρη μου χρωστάτε γιατί σε λίγο θα είστε τόσο πολύ στην αφάνεια που δεν θα σας ξέρει στραβή κίσα.....ωσονούπω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/6/16 17:31

    Γιωρη τους αλλους δεν τους πιστεψε ποτε το ποπολο...τους δινανε αβερτα...επι χατζηγακη της ΝΔ δε δοθηκαν αυτα;ασε την εκμαθηση επι πασοκ...γι αυτο γιωρη αφητε τους να πανε στο διαλο μαζι με τον παραπανω θρασυ πατριωτη που η μουρη του δεν φερθηκε αλλιως σε αλλο βουλευτη παρα γλειφωντας..τετοια θρασυτητα ο τυπος σημερα δε σενα. Λες κι αυτον το τιποτα τον ξερει κανενας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/6/16 17:58

    αφιερώνω με αγάπη το βίντεο της υπουργάρας για να θυμώσαστε πάντα τι σημαίνει αλήθεια και σταθερότητα....

    χτύπα λοιπόν ΕΔΩ

    μιλάνε αυτοί για μένα τώρανες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/6/16 18:11

    το χειρότερο πράμα που παθαίνει κάποιος είναι να ξευτιλίζεται στον εαυτό του και να νιώθει πραγματικό ΤΙΠΟΤΑ..ξέρεις εσύ, για σένα τάγραφα κάποτε μην αλησμονάς ότι σε αφορά το ΤΙΠΟΤΑ..Χαχαχαχαχαχ.σε βοηθάει σ' αυτό αν δεις το βίντεο της υπουργάρας των νοικοκυραίων που θαύμαζες....μόνο πάρε το χάπι της πίεσης πριν το δεις μη σε πάρω στο λαιμό μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/6/16 18:29

    ετοιμάζω έναν λίβελο για τα ακροδεξιά πιθήκια που αμολάνε τις βρωμιές τους και χαίρουν για τις δυσκολίες της ευρώπης.....

    ένα πράμα να ξέρουν οι νουνεχείς και απλοί πατριώτες.....την ευρώπη δεν την θέλουν οι ναζιστές, οι φασίστες, οι εθνολαϊκιστές και κάτι στόκοι του προ προ περασμένου αιώνα του σταλινισμού...

    Αυτοί που θέλουν την διάλυση της ευρώπης (της όποιας ευρώπης και με το όσα προβλήματα) είναι ακροδεξιοί, κινούνται στις παρυφές του ναζισμού και του φασισμού και οι μαφιόζοι.....και φυσικά κάποιοι εμονικοί με μυαλοκαμένες και συνομοσιολογικές απόψεις και αντιλήψεις.....κοινώς ψεκασμένοι...

    επιχαίρουν οι ακροδεξιοί της ελλάδας, οι εθνολαϊκιστές και λεβεντομαλάκες γιατί θα διαλυθεί η ευρώπη......

    τα λιγούρια θέλουν την ισοπέδωση προς τα κάτω για να αισθανθούν ισοϋψείς.......μιλάμε για άρρωστα ζουδάκια......δηλαδή χαίρονται με την μπαχαλοποίηση, με την φτωχοποίηση με την ισοπεδωτική φτωχοποίηση.....μόνο τότε αισθάνονται ότι είναι ίσοι κι όμοιοι, μόνο τότε ....υπάρχουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/6/16 19:56

    Αμα γινουμε ισουψεις με σενα σωθηκαμε...αει μωρη πουλεγε κι ο Πετρουλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/6/16 19:58

    Αλλα ρε τι αθλιοτητα διεπραξες κατα του βουλευτη σημερα
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/6/16 20:00

    Ασε ρε Μερκελοφασιστα ποια Ευρωπη..μονο εσυ κι ο σακατης βλεπετε ευρωπη..εσχατογεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/6/16 20:22

    πατριωτες το βιντεο τελικα εχει πολυ πλακα δεν το ηξερα και φτιαχτηκα....

    χαρτομαντηλο θελει να δοσει στο βουλευτη του συριζα απ οτι καταλαβα που στεναχοριεται με τα επιστρεφομενα των αγροτων και επειδη ανησυχει ισως κλαψει κι αυτος οπως ο στριντζης....αλλα γιατι δεν πηγε στο ευρωπαικο δικαστηριο να τους υπερασπισει οτι αυτες ειναι απο καταστροφες????

    το βιντεο το βιντεο μην ξεχασετε να δειτε....

    πατας ΕΔΩ στο τρια σχολιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος15/6/16 21:45

    Ρε τι του ειπες του ανθρωπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.