Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Η μαύρη τριακονταετία της Ελλάδας: Το γεγονός ότι, η κυβέρνηση δολοφόνησε την ύστατη ελπίδα των Ελλήνων, μαζί με την αριστερή ιδεολογία, φτάνει για να την κρίνουμε

Το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, όπου οι άνθρωποι πνίγονται στη θάλασσα, αναζητώντας εναγωνίως βοήθεια. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αποτυχίας, υπερχρέωσης, πτώχευσης τραπεζών και επιχειρήσεων, χρηματοπιστωτικού πνιγμού, χρεοκοπίας και εξόδου από την Ευρωζώνη, ως ένα αποτυχημένο κράτος (failed state).

Αρκετοί ισχυρίζονται ότι, δεν πρέπει να κατηγορεί κανείς την κυβέρνηση, ούτε την αριστερά, επειδή είναι άδικο να της προσάπτονται ευθύνες, σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας – αφού δεν κυβέρνησε τις δεκαετίες μετά το 1980, όπου η χώρα «διεφθάρη πολλαπλώς», με φυσιολογικό τελικό αποτέλεσμα τη σταδιακή πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική χρεοκοπία της.

 Δεν ευθύνεται λοιπόν η κυβέρνηση για τη μαύρη τριακονταετία (1980 – 2010) – κάτι που δεν είναι εντελώς σωστό, αφού η Ελλάδα δεν κατέρρευσε μόνο από τις κυβερνήσεις της αλλά, επίσης, από τις ανεύθυνες αντιπολιτεύσεις, από τους διαφθαρμένους συνδικαλιστές κοκ. Εκτός αυτού, ανήκουν στα σημερινά στελέχη της άτομα εκείνης της παράταξης που οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ – διαπράττοντας μία από τις μεγαλύτερες προδοσίες στην ιστορία
Ακόμη όμως και να μην ήταν έτσι, η αναλογική ζημία που προξένησε στην πατρίδα μας, στα λιγότερα από δύο χρόνια που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της, είναι τεράστια – ενώ η επικύρωση των δύο προηγουμένων μνημονίων με το τρίτο (πηγή), η πλήρης υποταγή και συνθηκολόγηση της, καθώς επίσης η άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας στους Γερμανούς, κρίνονται αναμφίβολα ως «εγκληματικές πράξεις» τεραστίου μεγέθους, τουλάχιστον συγκρίσιμες με όλα όσα είχαν προηγηθεί.

Ακόμη όμως και να παρακάμψουμε όλα τα παραπάνω, θεωρώντας πως δεν είναι τόσο σημαντικά, το γεγονός ότι δολοφόνησε εν ψυχρώ την ύστατη ελπίδα των Ελλήνων, δυστυχώς μαζί με την αριστερή ιδεολογία, μη σεβόμενη καν τη δημοκρατία (αντιστροφή του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος), είναι αρκετό για να την κρίνει κανείς. Πόσο μάλλον αφού αυτή κατάφερε τελικά να πείσει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός από τα κρεματόρια των μνημονίων – από την τυφλή υποταγή στη Γερμανία που επιμένει στην πολιτική του αργού θανάτου (λιτότητα).

Ειλικρινά θλιβόμαστε για όλα αυτά τα γεγονότα. Για την αριστερά, για το νεαρό αρχηγό της, για τα τεράστια λάθη και για το τελικό του κατάντημα – το οποίο φαίνεται πια καθαρά στο πρόσωπο του. Αυτό όμως που μας στενοχωρεί περισσότερο είναι η Ελλάδα – η οποία έχει οδηγηθεί χωρίς κανένα λόγο στο ικρίωμα.

Το χειρότερο όλων, επειδή ακόμη και στο χείλος της αβύσσου (γκρεμός ήταν μέχρι σχετικά πρόσφατα), τα πολιτικά κόμματα δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο, παρά μόνο με τον εαυτό τους.

Με τις εσωτερικές τους ίντριγκες, με τις μεταξύ τους κομματικές αντιπαραθέσεις, με την προστασία των προνομίων τους (προκαλεί απέχθεια το ότι, οι βουλευτές συνεχίζουν να αμείβονται με τα ίδια χρήματα, όταν αποφασίζουν τη μείωση των εισοδημάτων όλων των άλλων), με τη νομή της εξουσίας κοκ. – ενώ η διαφθορά και η διαπλοκή συνεχίζουν να βασιλεύουν, χωρίς καμία πρόθεση να αλλάξει πράγματι κάτι.

Πολύ φοβόμαστε λοιπόν πως η μαύρη τριακονταετία της Ελλάδας μάλλον δεν ήταν η προηγούμενη, για την οποία δεν φταίει ίσως η κυβέρνηση, αλλά η επόμενη – όπου οι ευθύνες της θα είναι τεράστιες, όσο και αν δεν θέλει να το παραδεχθεί. Το ίδιο δυστυχώς θα ισχύει και για την αξιωματική αντιπολίτευση, εάν δεν καταλάβει το θεμελιώδες σφάλμα της, επάνω στα σαθρά θεμέλια του οποίου στηρίζει το πρόγραμμα της: τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη, την οποία συγχέει με την ελεύθερη αγορά.15 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...


Νομίζω ότι το κείμενο ισορροπεί κάπως τα πράγματα.
Δυστυχώς δεν έχομε το "Δια ταύτα"

Ανώνυμος είπε...

Θα πεθάνουμε όλοι σε περίπτωση brexit, το άκουσα στο mega

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιούνγερ απειλούσε την Ελλάδα για το grexit τώρα με τους Άγγλους έβγαλε το σκασμό

Ανώνυμος είπε...

το βιντεο με τον καμενο θελω εδω μπορει καποιος να το ξαναβαλει ετσι για να ελπιζω στη σωτηρια ....

Ανώνυμος είπε...

Βαλε καλυτερα το φιλμ με τον τιτανοτεραστιο Βαγγελα να δηλωνει οτι φεγει πικραμενος

Ανώνυμος είπε...

βγηκαν παγανια ολοι οι διασημοι,πλουσιοι,πολιτικοι ευρωτσολιαδες για να πεισουν και τρομοκρατησουν τον κοσμο να ψηφισουν ναι στην ευρωπη.

Ανώνυμος είπε...

Για όλα τα καθεστώτα παγκοσμίως είναι καλά και άγια τα δημοψηφίσματα και οι εκλογές αν το αποτέλεσμα εξυπηρετεί τους σκοπούς τους,όταν δε συμβαίνει αυτό πάντα υπάρχει το plan B που είναι κάποιος Τσίπρας

Ανώνυμος είπε...

Ποτε οι πλουσιοι δε θα παραδωσσουν στους φτωχους με εκλογες τα πλουτη τους.

Ανώνυμος είπε...

Μαρξ: Αν φοβόντουσαν τις εκλογές θα τις είχαν απαγαρευσει

Ανώνυμος είπε...

ψάχνω να βρω το σημείο εκείνο που ο βαγγέλας τους έλεγε ότι εκεί που φτύνανε θα γλύφουνε.....μπορεί κανείς να με βοηθήσει????

το βίντεο με τις μπούρδες της υπουργάρας το θέλω κι εγώ...

Ανώνυμος είπε...

Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι όλοι οι ακροδεξιών θέσεων, έως φασιζουσών, συμφωνούν στο συμπέρασμα με αυτούς των σταλινικών αντιλήψεων και απόψεων, σχετικά με την ένωση της ευρώπης.

Εθνολαϊκιστές και λεβεντομαλάκες, όπου ευρώπης, έχουν ομονοήσει και αγωνίζονται με τον πέπλο του ευρωσκεπτικιστή, αλλά ευθέως και του αντιευρωπαίου, υπέρ της εξόδου χωρών από την ευρώπη.

(είναι έτοιμοι να χορέψουν πάνω από τα ερείπια της ευρώπης, είτε γιατί είναι ανιστόρητοι, είτε γιατί ζήλωσαν εποχές ναζισμού, φασισμού και σταλινισμού) (άσε τον κομμουνισμό απόξω σύντροφε, γιατί ο σταλινισμός ήταν ο εχθρός του κομμουνισμού)

Το μέλλον είναι η ενωμένη ευρώπη, ο ενωμένος κόσμος, η συνεργαζόμενη υφήλιος και τούτο με κάνει να το πιστεύω γιατί το 65% των νέων στην Αγγλία είναι υπέρ της ένωσης!!!

Ο Κάμερον έκανε κακή εκτίμηση και για να λύσει εσωκομματικά του θέματα (ευρωσκεπτικισμού στους συντηρητικούς) προκήρυξε δημοψήφισμα. Η συγκυρία του χορτασμένου όσο ποτέ άγγλου μεσοαστού, του ανιστόρητου εγγλέζου, του τρομαγμένου συντηρητικού από προσφυγικό και ιδίως του εθνολαϊκισμού της κυβερνώσας τα κύματα μεγάλης βρετανίας που δεν θέλει να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία, μέσω ενωμένης ευρώπης, οδήγησε την κατάσταση σε ένα αμφίρροπο αυριανό αποτέλεσμα...

Ελπίζω να υπερισχύσει το ΝΑΙ στην ευρώπη, αλλά θάθελα και την έξοδο για να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή, γιατί το μεγάλο βασίλειο δεν είναι όπως παλιά δυνατό και κραταιό και έξω είναι η έρημος

Σήμερα η υφήλιος είναι χωρισμένη σε μεγάλους οικονομικούς συνασπισμούς.....αποτελεί οξύμορο σχήμα η διάσπαση....

Αλλά και η υπερίσχυση του ΝΑΙ οριακά θα είναι καλό γιατί ο μπαμπούλας της διάσπασης θα επικρέμαται πάνω από τη γηραιά ήπειρο που πλήρωσε τον εθνικισμό με δύο παγκόσμιους πολέμους...

Όποιο αποτέλεσμα και να έρθει, έχω την άποψη ό,τι θα δράσει υπέρ της ευρώπης και των λαών της.

Υ/Γ1 Και ας γίνει μάθημα στους ακρονεοφιλελεύθερους μονεταριστές της ευρώπης ότι η πολιτική πρέπει να υπερισχύσει των αγορών!!!!

Υ/Γ2 Και ας καταλάβουν οι εθνολαϊκιστές ότι αναμπουμπούλα προξενούν και αυτή θα γυρίσει μπούμεραγκ στους κάθε λογής πιθήκους και αντιευρωπαίους.

Υ/Γ3 Και να κατανοήσουν οι κάθε λογής ευρωσκεπτικιστές ότι είναι πολύ δύσκολο πια να μην καπελώνονται από τους εχθρούς της ευρώπης και των λαών της.

Ανώνυμος είπε...

Πες και μερικα για τους κουκουλοφορους μαυραγοριτες δοσιλογους κι εκεινους που προχτες επιασε η ευπ με την αστυνομια να μεταφερουν 3.5 τονους χρυσου σε θησαυροφυλακια γερμανικα και μετα θαφτηκε..οι συνειρμοι ειναι ευκολοι κι οι πραξεις της κατοχης επαναλαμβανονται..γι αυτα γιατι δε μιλας

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗ Η ΕΥΡΩΠΗ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ

Ανώνυμος είπε...


Καλά δηλαδή...
Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν το Brexit και το Bremain σε απόσταση αναπνοής, μόνο σ' εμένα θυμίζουν τον Ιούλιο του '15;;;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο Γιουνγερ λέει ακριβώς τί έκανε πέρσι ο Τσίπρας
Και λέει την αλήθεια,ούτε έρπης,ούτε 17ώρες,ουτε τίποτα Θέατρο όλα !
Διαβάστε τί ακριβώς λέει

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανήκει στους φίλους μου, έθεσε ένα ερώτημα στο δημοψήφισμα, που δεν ετίθετο εκείνη τη στιγμή ως τέτοιο. Η τελευταία πρόταση της ΕΕ προς την ελληνική πλευρά δεν αφορούσε πλέον το θέμα του δημοψηφίσματος και οι προειδοποιήσεις μου αφορούσαν ακριβώς σε αυτό», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να προσθέσει ότι «για μένα ήταν σημαντικό να πω στον ελληνικό λαό ότι με αυτό το δημοψήφισμα κινδύνευε η θέση της χώρας στο ευρώ, αλλά τελικά το δημοψήφισμα αφορούσε λιγότερο το ρόλο της Ελλάδας στην ΕΕ και περισσότερο το ρόλο του κ. Τσίπρα στην Ελλάδα. Ήθελε νέα εντολή και την έλαβε. Και πολύ σύντομα συμφώνησε μέσα από τις διαπραγματεύσεις σε έναν δρόμο που δεν ήταν οπωσδήποτε σε συμφωνία με αυτόν που προπαγάνδιζε στην προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα. Αυτό δεν ήταν η δική μου ανησυχία, αλλά αυτή του κ. Τσίπρα».