Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Έφυγε από την ζωή

 Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών η Δήμητρα Ροζή (του Ξούρια)
Η κηδεία της θα γίνει στο χωριό την Δευτέρα 13-6-2016 στις 12 η ώρα το μεσημέρι










6 σχόλια :

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θερμά συλλιπητήρια Φωτεινή Γιώργο Κώστα Πάνο νά ειναιελαφρή τό χωμα πού θά τήν σκεπάσει καί καλό Παράδεισο Γιάννης Παπανικολάου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mygdaliotis11/6/16 20:01


    Μια ακόμη καλή Γλανιτσιώτισσα μας έφυγε κάνοντας φτωχότερο το χωριό μας. Η Τούλα, χρόνια γειτόνισσά μου, έχαιρε εκτίμησης και αγάπης από όλους μας για τον κοινωνικό της χαρακτήρα και τη φιλότιμη διάθεση προσφοράς. Ηρωική μάνα τεσσάρων παιδιών με πολύ καλή ανατροφή, σκληρή εργάτρια και αγωνίστρια επίμονη, κατάφερε πολλά στη ζωή της.
    Όλοι τη θαυμάσαμε και την επαινέσαμε σαν την τροφό στον ¨ΚΟΥΡΟ",όσες φορές γιορτά. στηκε στον Αγιοθόδωρο. Έκλεισε το βίο της αρκετά κουρασμένη. Της εύχομαι να εύρει τόπον αναπαύσεως.
    Στο Γιώργο και τα παιδιά της εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

    Χρίστος Χριστόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πικροχάροντας ξαναναχτύπησε και πάλι το χωριό μας και το βύθισε στο πένθος. Αυτή τη φορά σημάδεψε με τα κοφτερά του βέλη τη ξαδέρφη μου ,τη Τούλα ( Δημητρούλα) του μπάρμπα μου του Ξούρια ( Γιαννόπουλου Πάνου ),αρπαζοντάς την από την αγκαλιά του άντρα της Γιώργου Ροζή,απ΄τα παιδιά της Φωτεινή,Κώστα και Πάνο,απ΄τα εγγόνια της και από όλους τους συγγενείς της και φίλους.Ήσουν στη ζωή της απλή,ευγενική , ανοιχτόκαρδη και πολύ κοινωνική. Έτρεχες πρόθυμα στη χαρά και στη λύπη των συμπατριωτών μας.Αξια μοιρολογήστρα αποχαιρετούσες τους εκδημούντες προς Κύριον και παρηγορούσες στοργικά τους λυπημένους.Εργατική και αεικίνητη από τα άγρια χαράματα στο πόδι για να ανταποκριθείς στις οικογενειακές σου υποχρεώσεις,κάνοντας τη νύχτα ημέρα από το σπίτι στο χωράφι, από τα πρόβατα στα αμπέλια και ύστερα στην καθημερινή λάτρα του σπιτιού. Με το φιλήσυχο σύντροφό της ζωής σου Γιώρη δημιούργησες ενάρετη οικογένεια σε δύσκολους καιρούς και είδες τα παιδιά σου να στέκονται στέρεα στη ζωή και να προκόβουν.Ήσουν η ψυχή της " Κουράς των προβάτων " στον Άγιο θεόδωρο και διέθετες,όχι από το περίσσευμα αλλά από το υστερημά σου τα πάντα απλόχερα για να μας καλοκαρδίσεις και να μας υποδεχτείς εκεί κοντά στον Άγιο. Φεύγεις από το μάταιο τούτο κόσμο πολύ παιδεμένη ,αλλά και ικανοποιημένη ότι έκανες στο ακεραιο το καθήκον σου προς όλους μας. Καλό σου ταξίδι αγαπητή μου ξαδέρφη. Άς είναι ελαφρύ το χώμα του χωριού μας ,που θα σε δεχτεί στην αγκαλιά του. Έυχομαι στους οικείους σου την εξ Ύψους παρηγορία και τα θερμά μου συλλυπητήρια. Να ζήσουν να σε θυμούνται.

    Μαρίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/6/16 00:15

    ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ Κ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


    Πένθιμα σήμερα 12.6.2016 οι καμπάνες χτύπησαν και η φύση ντυμένη ακόμη στα γιορτινά. Αποχαιρέτησε η Τ Ο Υ Λ Α μας στα 80 της χρόνια την ζωή, τους ανθρώπους και το χωριό.

    __Τ Ο Υ Λ Α μου αγαπημένη φίλη και πατριώτισσα θα σε θυμόμαστε. ¨όλα τα ήξερες και όλα τα φρόντιζες. Και το σπίτι και τα παιδιά και στο χωράφι και στον αργαλειό και παντού. Σκόρπαγες χαρά και τραγούδι, αγάπη και καλοσύνη.

    Τέτοιες μέρες γινόταν στον Αγιοθόδωρο «ο Κούρος» και έβαζες τον εαυτόν σου μπροστά στις δουλειές. Και στις ετοιμασίες ήσουν πρώτη και το γάλα έπηζες τυρί στο μεγάλο λεβέτι και τα τραπέζια έστρωνες και το γιαούρτι πρόσφερες με αγάπη, όλα εντελώς δωρεάν.

    Ότι μπόρεσες απλόχερα μας έδωσε. Θα είσαι πάντα γύρω μας στον νου μας στην καρδιά μας.

    Αντίο Τ Ο Υ Λ Α καλό ταξίδι …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σας ενημερώσω ότι έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, η Χριστίνα Μπακάλη, πρεσβυτέρα του παπά-Δημήτρη από την Ποδογορά. Ήταν η αδερφή της συχωρεμένης Ελένης του Τσιριμόπανου. Η κηδεία της έγινε σήμερα το μεσημέρι στην Ποδογορά.
    Από τις πιο καλές γυναίκες που είχα την τύχη να γνωρίσω....

    Καλή Ανάσταση θεία Χριστίνα και Καλό Παράδεισο.
    Τα πιο θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά και τα εγγόνια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.