Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Και μετά το Ελληνικό… έρχονται οι σφήκες!

 Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος
Δεν είναι μέλισσες αυτές που βλέπεις να τριγυρίζουν με τη μορφή σμήνους πάνω από τον πάγκο του αριστερού μικροπωλητή των μεγάλων ελληνικών φιλέτων… σφήκες είναι, φίλε μου! Και όπως θα γνωρίζεις οι σφήκες είναι ένα παρασιτικό έντομο που συναντάται πάνω σε όλα τα «φιλέτα» της Ελλάδας, εκεί όπου - όπως σε ενημέρωσαν αρμοδίως - θα περίμενες να έρθουν οι μέλισσες.
Πώς να έρθουν οι μέλισσες μετά το Ελληνικό, αφού απειλούνται με εξόντωση από τις σφήκες που ήδη πλάκωσαν με ορμή! Δεν έχεις ακούσει για την θανάσιμη σχέση της σφήκας με τη μέλισσα; Η σφήκα είναι ο πιο επικίνδυνος θηρευτής της μέλισσας. Τις προσελκύει το μέλι, πλακώνουν όλες μαζί και ρημάζουν τις επενδύτριες στην παραγωγή, μέλισσες.
Μα καλά που ζεις; Δεν έχεις.......
ακούσει πως λίγες σφήκες μπορεί να αφανίσουν με ευκολία ένα μελίσσι με fast track διαδικασίες; Τι να σου κάνει και η μέλισσα, δεν έχει όπλα και μέγεθος εναντίον της σφήκας! Ξέρεις τι οργάνωση απαιτείται από τις μέλισσες και πόσο καλός συντονισμός για να αντιμετωπίσουν στη νέα ελληνική αγορά των «αξιοποιήσεων φιλέτων» μία έστω σφήκα!
Μόλις πληροφορούμαι «αρμοδίως» πως ο κ. Τσίπρας έχει τοποθετήσει τον πάγκο-του για την «αξιοποίηση φιλέτων» σε ένα σταυροδρόμι, με τους ενδιαφερομένους να αναρωτιούνται: άραγε θα βαδίσει την οδό της σφήκας, δηλαδή της εξόντωσης των μελισσών, ή θα επιστρέψει στις ατραπούς των μελισσών, οι οποίες ούτως ή άλλως είναι ιδιαίτερα ευάλωτες, εξαιτίας του αντιπαραγωγικού κλίματος που αναπαράγεται στην εθνική μας οικονομία, υπό την αιγίδα της τρόικας αυτή τη φορά; [Αυτό, περί παραγωγικής αναδιάρθρωσης, υπήρξε το καλύτερο ανέκδοτο]!
Εγώ, δεν διακατέχομαι προσωπικώς από τέτοιου είδους απορίες, ούτε έχω σχέση με τα ιδιαίτερα συμφέροντα των σφηκών ή εκείνα των μελισσών. Δεν θα μπορούσα, ωστόσο, να εμφανιστώ αδιάφορος ή ουδέτερος στο ζήτημα.  Μετά το Ελληνικό αναθαρρεύουν οι σφήκες - τις οποίες ένα σημαντικό μέρος των ελληνικών ΜΜΕ έχει ασφαλώς λόγους να παρουσιάζει σαν Σφίγγες - και αυτό δεν είναι καλό για το εν δυνάμει επενδυτικό οικοσύστημα. Κοίταξε, πάνω στον πάγκο «του κ. Τσίπρα» [ο πάγκος είναι πλέον μικροπολιτικός θεσμός της τρόικας και δεν ανήκει στον πρωθυπουργό και τη κυβέρνησή του] υπάρχει μπόλικο μέλι, το ζήτημα είναι πως αν δεν σεβαστείς τις Αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και δεν αντιμετωπίσεις τις επενδύσεις υπό το πρίσμα της βιοοικονομίας θα συμβάλεις μεσοπρόθεσμα στην εξόντωση των μελισσών από τις σφήκες. Και αυτό σημαίνει αναπαραγωγή της παραγωγικής παθογένειας / στρέβλωσης στην χώρας μας.

Αν οι επενδύσεις δεν υπακούουν σε βιοοικονομικά κριτήρια, είναι υπόθεση των σφηκών και μην ακούς που λένε πως αν δεν ενοχληθούν, δεν είναι επιθετικές! Εμένα, πριν από χρόνια, μού επιτέθηκαν σαν τρελές, απλώς και μόνον επειδή μίλησα για τη σφηκοφωλιά τους και για το πολιτικό σάλιο τους, με το οποίο κτίζουν τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους. Δεν είμαι σίγουρος για τις μέλισσες, αλλά είμαι βέβαιος πως οι σφήκες δεν αντέχουν ίχνος κριτικής. Ή είσαι μαζί τους, μια σφηκούλα και εσύ, ή εχθρός, ασχέτως αν είσαι μέλισσα ή απλώς άνθρωπος με κάποιες βιοοικονομικές ευαισθησίες, μια κάποια αισθητική και με τάσεις εκδήλωσης αναφυλακτικού σοκ, όχι τόσο ως αντίδραση στο κεντρί της εξουσίας, όσο στο ύφος της.
πηγη

8 σχόλια :

  1. Ανώνυμος10/6/16 09:44

    "Κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι το όφελος δε θα προκύψει τόσο από το τίμημα όσο από τα έργα δόμησης κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού το Δημόσιο αναλαμβάνει το κόστος υπογειοποίησης της Ποσειδώνος, την υποχρέωση κατασκευής και λειτουργίας εντός του ακινήτου δημοσίων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και τη συντήρηση του περιβόητου Μητροπολιτικού Πάρκου, έργα με συνολικό κόστος περί τα 2,1 δις ευρώ, δηλαδή 2,3 φορές η τιμή πώλησης.
    Με λίγα λόγια, όχι απλά ξεπουλάμε το Ελληνικό στον Λάτση αλλά του το χαρίζουμε και με προίκα!
    Μάλιστα, τα καλά νέα δε σταματούν ούτε εδώ, αφού βάσει νόμου, η Lamda Development απαλλάσσεται από την καταβολή οποιουδήποτε φόρου σχετίζεται με την εκμετάλλευση της έκτασης κι αυτό είναι επίσης πολύ σωστό, αφού τι είναι ο Λάτσης να πληρώνει φόρους, κανάς μαλάκας σαν εμάς;"
    Η τιμή πώλησης του Ελληνικού, 915 εκατομμύρια ευρώ, είχε αποτιμηθεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας ότι αξίζει 3 δις, δηλαδή 328% πάνω από την τιμή πώλησης!!!
    Η ... άχρηστη πληροφορία της ημέρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/6/16 15:12

    ο χψ τωρα που βλεπει τον συριζα να παιρνει σκληρα μετρα εξαφανιστηκε
    Σας το ειχα πει οτι ειναι κρυφοσυριζαιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/6/16 15:37

    ΤΕΛΙΚΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ. ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΟΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΘΕΛΑΝΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΝΟΥΜΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΠΑΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΕΠΑΜ ΚΚΕ. ΚΑΙ Ο ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ ΚΡΥΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΦΕΡΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ Ο ΒΛΑΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/6/16 17:46

    Ξεπέρασε στην παραπληροφορηση και τον Ντερμπεντερη το πρώτο σχόλιο
    Οχετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/6/16 18:19

    ΕΝΟΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΧΟΛΙΟ Ο ΝΤΕΡΜΠΕΝΤΕΡΗΣ ΕΙΝΑΙ.ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΩΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/6/16 20:27

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΓΧΗΣΗ Ο 18.19 ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΤΑ ΔΙΣ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ. Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΚΟΨΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΨΑΝΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ. Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΧΟΝΤΡΑ. Η ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΛΟΙΑ. Ο ΚΟΥΙΚ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΙΚΝΟΜΙΑ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ. ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ??? ΕΧΕΙ ΚΡΥΦΤΕΙ Ο ΒΛΑΞ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ. ΑΠΛΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/6/16 00:08

    Ασε μας ρε ρεντεζελα εγινες νουμερο στην τελικη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/6/16 10:06

    Απο πανω σε γιατρο επειγοντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.