Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Εκβιασμοί συνείδησης

Την πάτησε ο Στάθης Δρογώσης. Τον κρέμασαν στα μανταλάκια. Γιατί; Επειδή είναι οργισμένος με την εξαπάτηση, την κοροϊδία, τη συνέχιση του αφανισμού. Δεν τον γνωρίζω τον Δρογώση, πέρα από τα τραγούδια του. Όμως βρίσκω το θράσος να του πω: «Γραψ’τους στ΄ αρχίδια σου και συνέχισε με τα τραγούδια σου».

Αυτό το παιχνιδάκι με το αν κάνεις κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ είσαι αυτομάτως με τους «άλλους» είναι καλό για τα γουρούνια που κυλιούνται στην ίδια λάσπη, αλλά δεν αξίζει μία για όσους αρνήθηκαν το λασπόλουτρο των γουρουνιών. Έγραψε ο Δρογώσης στο twitter «Ο ΕΝΦΙΑ έριξε τον Σαμαρά. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν τον καταργεί, αλλά τον αυξάνει. Νομίζω τον αδικήσαμε τον Σαμαρά. Χωρίς πλάκα» κι έσπευσαν από το Πρώτο Φλέμα μέχρι το enikos  να λένε ξεκάθαρα ή να αφήνουν υπονοούμενα ότι ο Δρογώσης στηρίζει Σαμαρά

Για τον πούτσο καβάλα. Άραγε είναι ή το παίζουν τόσο ηλίθιοι ώστε να μην καταλαβαίνουν ότι τα περί «αδικίας Σαμαρά» δε σημαίνουν δικαίωση Σαμαρά, αλλά ακριβώς το αντίθετο; Τι να κάνουμε τώρα; Να βάλουμε κι ελληνικούς υπότιτλους στα ελληνικά;  Φυσικά έσπευσαν και οι ροζ σύντροφοι να ενοχληθούν από το τουί του Δρογώση και να τον κατατάξουν στους απεχθείς «άλλους». Βασικά, ποιοι «άλλοι»; Ίδιοι είναι, ίδια πολιτική ακολουθούν, κόντρα στο ξεπούλημα κάνουν, σπρώχνονται για το ποιος θα καταστρέψει ευκολότερα τους μικρομεσαίους, ποιος θα ρίξει στη μεγαλύτερη πείνα τους συνταξιούχους και θα αυξήσει τους άνεργους. Το κόλπο, λοιπόν, αν δεν είσαι με τον ΣΥΡΙΖΑ είσαι με τη ΝΔ είναι εντελώς άνευ ουσίας. Οι τεράστιες ομοιότητες στα πάντα δεν αφήνουν χώρο για διαφοροποιήσεις μεταξύ τους. Το αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν μία ενδοοικογενειακή κόντρα για το ποιος θα έχει την επικαρπία της Εξουσίας είναι καθαρά δικό τους ζήτημα.

Πάμε στην ουσία αυτού που έγραψε ο Δρογώσης: «Νομίζω τον αδικήσαμε τον Σαμαρά. Χωρίς πλάκα». Λοιπόν, ας μιλήσουμε ειλικρινά μεταξύ μας, ποιος από εμάς δε σκέφτηκε ότι ο Σαμαράς βλέποντας τα μέτρα που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ν΄ ανοίγει ρουθούνι, δεν τραβάει τα μαλλιά του; Ποιος από όλους εμάς που πίστευε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να μας τύχει, δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη πως τελικά υπήρχε κάτι ακόμη χειρότερο που είναι η σημερινή κυβέρνηση;

Ο Σαμαράς δεν έκρυψε ποτέ ότι ήταν δεξιός με ακροδεξιές συμπάθειες και νεοφιλελεύθερη οπτική της οικονομίας. Ήταν ξεκάθαρος εχθρός. Κι έτσι αντιμετωπίστηκε. Και σωστά αντιμετωπίστηκε έτσι. Όμως ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει ότι κρύφτηκε κάτω από τα φουστάνια της αριστερής ελπίδας και της πρόστυχης εκμετάλλευσης του ριζοσπαστισμού για να κερδίσει τις εκλογές, να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους και να ικανοποιήσει με χυδαία δουλικότητα τους δανειστές; Το έκανε ο Τσίπρας. Και ναι, ο τρόπος που εξαπατήθηκε ο λαός κάνει τον Τσίπρα χειρότερο από τον Σαμαρά.

Προσωπικά, θεωρώ τον Τσίπρα χειρότερο από τον Σαμαρά και για έναν ακόμη λόγο. Ο Σαμαράς δεν έβλαψε την Αριστερά με την πολιτική του. Το αντίθετο έκανε. Την ενίσχυσε με τους ψηφοφόρους που της έστειλε, τη μετέτρεψε σε ελπίδα των πολλών, την καθιέρωσε ως ελπίδα για πραγματική αλλαγή, την «πρότεινε» σαν καταφύγιο των απεγνωσμένων θυμάτων της πολιτικής του ΓΑΠ και των Σαμαροβενιζέλων. Αυτός που βίασε την Αριστερά,  που την ξεφτίλισε, που της στέρησε τη δύναμη και την ευκαιρία της να λειτουργήσει ως πραγματική Αριστερά ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Και για αυτό τον λόγο, ναι, ο Τσίπρας είναι χειρότερος από τον Σαμαρά.

Μας θέλουν πρόβατα επί σφαγή. Και μας λένε να το βουλώσουμε γιατί αν δεν κάτσουμε αδιαμαρτύρητα να μας σφάξει ο Τσίπρας, τότε θα μας σφάξει χειρότερα ο Κούλης. Ακόμη και τα πρόβατα, όμως, όταν βλέπουν τον λύκο παλεύουν να σωθούν. Από τον προβατόσχημο λύκο κινδυνεύουν περισσότερο επειδή  τα πιάνει στον ύπνο. Τι να κάνουμε λοιπόν, τώρα που είδαμε τον νεοφιλελεύθερο λύκο με την αριστερή προβιά; Να μην τον κράξουμε; Να μην αναζητήσουμε λύσεις; Να μην αντιδράσουμε για να σωθούμε; Πρέπει να υποκριθούμε ότι εκτός από πρόβατα είμαστε και ηλίθια πρόβατα για να μην ενοχλήσουμε τους νέους δυνάστες;

Αν σε αυτό ήλπιζαν κάποιοι, απλώς έχασαν. Τα γκεμπελίστικα κόλπα ας τα χρησιμοποιήσουν οι τζάμπα μάγκες των επιτροπών της Βουλής που δίνουν καθημερινά φτηνές  παραστάσεις μπουλουκιού και  οι χειροκροτητές τους που καταφέρνουν να βρίσκουν προοδευτικά στοιχεία και αριστεροσύνη στα μνημόνια. Εκβιασμοί συνειδήσεων από ασυνείδητους, τέλος.
http://kartesios.com/

17 σχόλια :

  1. Ανώνυμος22/5/16 11:06

    Οταν ξεπουλάς Δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και ψηφίζεις αυτόματες περικοπές, είσαι χειρότερος απο τους προηγούμενους. Οταν τα ψηφίζεις για να ισχύσουν εαν δεν επιτευχθεί ενας στόχος 3,5% που δεν μπορεί να επιτευχθεί, τοτε είσαι και απατεώνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/5/16 15:47

    κλείσανε τις τράπεζες, ετοιμάζονται να κλείσουν κανάλια, απαγορεύουν συγκεντρώσεις στο κέντρο της αθήνας, νομοθετούν για αυτόματους κόφτες και διαρκή μνημόνια, αχρηστεύουν τη νομοθετική λειτουργία της βουλής.....τι δεν καταλαβαίνεις, ώ γίδιον?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/5/16 15:52

    Και ευτυχώς που ο σύντροφος του ΚΚΕ σε πήρε μυρουδιά για τις πιθηκοειδείς απόψεις και σε κάνει πέρα.....γουστάρω φτύσιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/5/16 18:16

      σκασε επιτελους θειο εσυ τα λες ολα και προβοκαρεις ολους

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος22/5/16 16:36

    Κακοί ντυθήκανε καλοί

    και πιάσαν εξουσία

    αυτοί που ξεγελάστηκαν

    φταίγανε κατ' ουσία

    Μ. Ρασούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/5/16 18:14

    ΗΡΘΑΝ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/5/16 20:17

    Χατζηδάκης: Είστε κόμμα λωτοφάγων - ψηφίστε τώρα σαν γερμανοτσολιάδες
    Σκληρή επίθεση του αντιπροέδρου της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης για την καταιγίδα φόρων, το νέο υπερταμείο και τον κόφτη.


    Δριμύτατη επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, επιχειρώντας να πάρει τη ρεβάνς για το αλλεπάλληλο σφυροκόπημα του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της παράταξής του όταν ήταν αντιπολίτευση.

    Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα λωτοφάγων» και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

    Ανεβάζοντας τους τόνους σχολίασε αιχμηρά: «λένε κάποιοι ότι εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό, ότι είχατε αυταπάτες, εγώ νομίζω ότι έχετε περάσει σε μία ανώτερη σφαίρα. Είστε κόμμα λωτοφάγων Φάτε λοιπόν σήμερα τους λωτούς σας και ψηφίσατε όσα καταγγέλλατε προηγουμένως. Κινηθείτε εσείς ως γερμανοτσολιάδες».

    Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, έψεξε τα κυβερνητικά στελέχη που όπως είπε πανηγυρίζουν για την επιβολή φόρων παντού και κάλεσε την κυβέρνηση να φύγει το ταχύτερο. «Για να παραφράσω τον Καβάφη “είναι οι προσπάθειές σας των συφοριασμένων σαν των Τρώων και στο τέλος παίρνετε στο λαιμό σας όλη την Ελλάδα και τους Έλληνες”. Γι’ αυτό μία λύση υπάρχει. Να φύγετε το ταχύτερο δυνατό για να ξεκινήσει μία νέα πορεία για την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος, δε, στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων μνημόνευσε την εποχή των κινητοποιήσεων όταν ο ίδιος παρουσίασε το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ. «Θυμάμαι την εποχή που οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ πετούσαν αυγά έξω από το γραφείο μου για το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ κι εσείς τώρα δίνετε όλο τον ΟΣΕ στο υπερταμείο», ανέφερε ο κος Χατζηδάκης.

    Με ισχυρή δόση ειρωνείας, μάλιστα επιχείρησε να αποδομήσει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί αξιοποίησης κι όχι ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας μέσω του ταμείου διαδόχου του ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας «Ναι εσείς θα βάλετε πεταλούδες να πετάνε και παιδικές χαρές μέσα, δεν θα κάνετε ιδιωτικοποιήσεις», ενώ χαρακτήρισε μέγα ψέμα τον ισχυρισμό ότι όσα προβλέπονται για το νέο Ταμείο ορίζονταν στη συμφωνία του καλοκαιριού, αφού όπως υπογράμμισε δεν γινόταν κανένας λόγος για παραχώρηση 99 ετών και αποκλεισμό της Βουλής από τις διαδικασίες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/5/16 20:17

    Ένα αριστεροδεξιό μόρφωμα καταστρέφει συνειδητά τη χώρα

    Μίκης


    Όποιος δια πράξεων ή παραλείψεων οδηγήσει τη χώρα σε εθνική καταστροφή η ιστορία μας λέει για την τύχη του......

    Κρατείστε το αυτό!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/5/16 20:18

    ΡΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ;ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΠΟΙΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/5/16 20:20

    Ο ταμτάκος μιλάει συνέχεια για επιτυχίες......ρε που κατάντησες έρμε λαουτζίκο να σε δουλεύουν τα τυχάρπαστα πολιτικά τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/5/16 20:23

    κρατειστε το αυτο...αλλα θειο κανε διευκρινιση οτι ο μικης μιλαει για ολους τους υπευθυνους κι επιτελους κανε kopy paste
    το αρθρο με τις πραξεις η παραλειψεις μιας και κανεις το νομικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος22/5/16 20:37

    κι άλλη επιτυχία....η μία μετά την άλλη.....όλο "πετύχαμε" και "πετύχαμε".......


    Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο.......τόσο μ.....ς που είμαστε, τέτοιους ......ψηφίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος22/5/16 20:45

    ΤΟ ΕΛΑΜ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ.ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ.Η ΑΓΓΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ.Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΥ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος22/5/16 21:28

    Τι ειπε ρε ο αλητης!!
    Οτι τα μελη του ταμειου θα ναι 3 Ελληνες 2 ξενοι!!αρα θα αποφασιζει η βουλη
    Γι αυτο τον κραζουν τωρα ολοι
    Η συμφωνια λεει 2 Ελληνες 2 ξενοι κι 1 κοινης αποδοχης μετα απο προτασεις!!
    Παιδια δεν υπαρχει μεγαλυτερος ψευτης πιο χαμερπες ΠΡΑΜΑ στη νεωτερη ελληνικη ιστορια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος22/5/16 21:41

    Πρώτο λεπτό που ο Τσίπρας λέει και μια αληθεια: λεει στους βουλευτές του ότι είναι τα τελευταία μέτρα που ψηφίζουν.
    Πράγματι, από σήμερα και μετά δε θα χρειαστεί να ξαναψηφίσουν μέτρα. Τα μέτρα θα παίρνονται μόνα τους απο τον κόφτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος23/5/16 09:28

    πιο ηλίθια παραίτηση δεν έχω ξανά δει Να ψηφίζει και μετά να παραιτείται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος23/5/16 10:06

    Δεν ψηφισε τον κοφτη και το υπερταμειο ενω εντιμα παρεδωσε την εδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.