Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Έφυγε από την ζωή


Έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών η Γεωργία Κομπόλη  (Κομπολογιωργούλα) Η κηδεία της θα γίνει αύριο στο χωριό 29/5/2016 στις 12 το μεσημέρι


7 σχόλια :

Χριστος Χριστόπουλος είπε...


Μας έφυγε και η καλόγνωμη και γελαστή Γιωργούλα! Πλήρης ημερών βέβαια, αλλά άφησε ζωηρό στίγμα στο χωριό μας που δύσκολα σβήνει. Χρόνια πολλά από τη θέση της "Προεδρίνας", όπως την προσφωνούσα συνήθως εγώ, χάρη στην πολύχρονη προεδρική θητεία του αείμνηστου ανδρός της, Γεωργίου Κομπόλη, πρόσφερε στο χωριό την καλοσύνη, το χαμόγελο, την κοινωνικότητα, την αγάπη. ΄Ηταν μια πληθωρική παρουσία.
Αισθανόμουν ότι έτρεφε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου, την οποίαν ομολογούσε σε κάθε μας συνάντηση. Αυτό με συγκινούσε και την ανταπέδιδα με όλη μου την ψυχή μέχρι σήμερα. Γι' αυτό με λύπησε πολύ η αναγγελία του θανάτου της. Είναι η τελεία μιας παλιάς καλής εποχής.
Προσεύχομαι να είναι ελαφρό το χώμα που θα τη σκεπάσει και η μνήμη της αιώνια
Στα παιδιά της, που μου είναι πολύ αγαπητά, και σε όλους τους οικείους της αείμνηστης, εύχομαι την εξ ύψους παρηγορία.

Χρίστος Χριστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Καλό σου ταξίδι, θεια γιωργούλα και να δόκεις χαιρετίσματα

χψ

Ανώνυμος είπε...

συληπητηρια....gerolykos

Ανώνυμος είπε...


Στη μνήμη της μακαριστής Γιωργούλας θυμίζω το ωραίο κείμενο "ΟΙ ΣΥΝΝΥΦΑΔΕ΅" που δημοσίευσε ο Βαγγέλης στο SITE. Είναι ένα πορτραίτο που αξίζει να το ξαναϊδούμε.
Καλό ταξίδι αγαπητή πατριώτισσα.

Ανώνυμος είπε...

Καλο ταξιδι θεία πάντα θα σε θυμάμαι πάντα συλλυπητήρια στους οικείους.... αγρότης

Ανώνυμος είπε...

Κ Ο Μ Π Ο Λ Ο Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Υ Λ Α. Ένα από τα ονόματα που σφράγισαν τα χρόνια εκείνα που μάτα δεν γυρίζουν. Συλληπητήρια στη Γιώτα, στον Θοδωράκο, στη Διαμάντω.

Αβαδαίος.

Gouvitis G είπε...

Η θεία Γιωργούλα ήταν στοργική μητέρα και ενάρετη σύζυγος και δημιούργησε άριστη οικογένεια με λαμπρούς και καταξιωμένους επιστήμονε σε χαλεπούς καιρούς.Ξεχώριζε από τις άλλες συνομήλικές της γυναίκες του χωριού μας κυρίως για τον εσωτερικό της κόσμο ,την παιδεία και τον πολιτισμό της. Αρχόντισσα σε όλα της με το χαμόγελο στα χείλη και με τον καλό και συμβουλευτικό της λόγο ήταν σε όλους μας σεβαστή και αξιαγάπητη. Η θεία η Γιωργούλα ήταν απλή, ευγενική,σεμνή και ταπεινή στη ζωή της ,χωρίς ίχνος έπαρσης και αλαζονείας ,παρα το γεγονός ότι ο σύζυγός της ,ο αείμνηστος Γ. Κομπόλης είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Κονότητάς μας για πολλά χρόνια και είχε χειριστεί τίς τύχες του τόπου μας σε πολύ σοβαρά θέματα.Έδειξε το μετριόφρονα χαρακτήρα της ιδιάιτερα ,όταν τα δυο της αδέλφια ,ο Θόικος και ο Βαγγέλης Γιαννόπουλοι, κατέκτησαν επάξια Υψηλά Κρατικά αξιώματα . Συμμετείχε όμως ,ως πολιτικοποιημένο πρόσωπο ,πάντα στα κοινά και έλεγε ελεύθερα τη χρήσιμη γνώμη της.Υπεραγαπούσε το χωριό μας, το επισκεπτόταν συχνά ,ως τα βαθιά της γεράματα και το στήριζε με όλες τις δυνάμεις της.Δυσαναπλήρωτη για μας σήμερα η απουσία σου. Ας είναι είναι ελαφρύ το χώμα του χωριού μας ,που θα σε σκεπάσει και αιωνία σου η μνήμη.Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους σου. Να ζήσουν να σε θυμούνται και να έχουν την παρηγορία του Υψίστου.
marpolix