Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Τρόπαια ,Βυζίκι Λαγκάδια και Κερπινή επισκέφτηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ

Στα Τρόπαια και στο Βυζίκι βρέθηκε το απόγευμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση για την παρουσίαση του λευκώματος των Κομματικών Οργανώσεων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ για το Λαϊκό Διδασκαλείο, που έγινε στο Βυζίκι.
Στα Τρόπαια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνομίλησε με κατοίκους του χωριού που είναι χτισμένο στη βορειοδυτική πλευρά του Μαίναλου, σε ύψος 750 μέτρων.
Στο Κέντρο Υγείας των Τροπαίω
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα Τρόπαια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας του χωριού και ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα, συζητώντας με γιατρούς και νοσηλευτές.
Η εκδήλωση στην Κερπινή 

Το Κέντρο Υγείας υπάγεται στο Νοσοκομείο Τρίπολης και εξυπηρετεί 50 χωριά, πολλά από αυτά σε μεγάλη απόσταση από τα Τρόπαια


Τις ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές συμπληρώνει η απουσία μόνιμου οδηγού για το μοναδικό ασθενοφόρο που υπάρχει. Ο οδηγός ο οποίος εξυπηρετεί ταυτόχρονα και το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας είναι συμβασιούχος και μπορεί να τύχει να μην είναι σε υπηρεσία όταν συμβεί κάποιο σοβαρό περιστατικό. «Εύχεσαι να μην τύχει το κακό», είπε μία γιατρός στον Δημήτρη Κουτσούμπα, μεταφέροντας και την αγανάκτηση των κατοίκων για τις άθλιες συνθήκες στον τομέα της Υγείας. Όπως εξήγησε, αν κάποιος πάθει έμφραγμα δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να τον μεταφέρουν έγκαιρα στο Νοσοκομείο Τρίπολης, το οποίο βρίσκεται 85 χιλιόμετρα μακριά. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι άρρωστοι μεταφέρονται με ιδιωτικά μέσα, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό.

«Είμαστε το μοναδικό κόμμα που αναδεικνύουμε σταθερά τα ζητήματα και τις ελλείψεις στον τομέα της Υγείας» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ενημέρωσε γιατρούς και νοσηλευτές για την Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ σχετικά με την Υγεία. «Θα το παλέψουμε όπως μπορούμε» κατέληξε.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε το χώρο όπου αύριο, Κυριακή, θα γίνει η εκδήλωση για το Λαϊκό Διδασκαλείο.
Στο Βυζίκι
Στο Βυζίκι, λίγο πριν ξεκινήσει η παρουσίαση του λευκώματος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, βρέθηκε για λίγη ώρα στο χώρο που στήθηκε από το πρωί η κατασκήνωση των Οργανώσεων Περιοχής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Πρόκειται για ένα παλιό σχολείο που σήμερα αξιοποιείται για εκδηλώσεις.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε με Κνίτες και Κνίτισσες και ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο χώρο με ένα αγώνα πινγκ - πονγκ

Λαγκάδια - Στο πατρικό σπίτι του Πλουμπίδη ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ (εικόνες)
Κυριακή, 29 Μάιος 2016 12:37
Λαγκάδια - Στο πατρικό σπίτι του Πλουμπίδη ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ (εικόνες)
Επίσκεψη - προσκύνημα στο πατρικό σπίτι του κομμουνιστή Νίκου Πλουμπίδη έκανε το πρωί της Κυριακής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας στα Λαγκάδια Αρκαδίας καθ' οδόν προς τα Τρόπαια,
όπως αναφέρει το 902.gr.

Πάνω από την είσοδο του σπιτιού, που ανακαινίστηκε από συγγενείς του Ν. Πλουμπίδη, η οργάνωση Αρκαδίας του ΚΚΕ το 1995 τοποθέτησε μαρμάρινη πλάκα στην οποία έγραψε: Εδώ γεννήθηκε ο Νίκος Πλουμπίδης, μέλος τους ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Εκτελέστηκε στις 14/8/1954. «Τιμή μου εγώ πάνω από όλα έχω την τιμή του Κόμματος».

Ο Δ. Κουτσούμπας κατέθεσε ένα μπουκέτο με κόκκινα λουλούδια στην είσοδο του σπιτιού. Ενημερώθηκε για την ιστορία του σπιτιού, αλλά και για μια βρύση που υπάρχει ακριβώς δίπλα, το σχέδιο της οποίας μετέφερε ο Νίκος Πλουμπίδης στη Μηλέα Ελασσόνας, όπου το 1927 υπηρετούσε σαν δάσκαλος.

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας περπάτησε στους δρόμους των Λαγκαδίων και συνομίλησε με τον αντιδήμαρχο του δήμου Γορτυνίας, Νικήτα Κανέλλο και κατοίκους του χωριού.

Επίσης, ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδίων και σημερινός δημοτικός σύμβουλος Στάθης Κούλης πρόσφερε ένα αναμνηστικό λεύκωμα στον Δ. Κουτσούμπαhttp:/
/www.kalimera-arkadia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.