Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ο Α. Μαρτίνης και τα κρυφά «δικά μας παιδιά»

Η χτεσινή σύλληψη του πρώην προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του «Ερρίκος Ντυνάν», επιχειρηματία Ανδρέα Μαρτίνη, που κατηγορείται για μίζα, έγινε γνωστή. Αυτό που δεν έγινε γνωστό, ως συνήθως, είναι τα ονόματα των παραγόντων του δημοσίου συμφέροντος, που συνοδεύουν την υπόθεση.

Το βάρος στην πιο πάνω φράση είναι στο «ως συνήθως» και όχι τόσο στα ονόματα που τη συνοδεύουν. Επειδή στην Ελλάδα ακόμα και όταν γίνονται γνωστά τα ονόματα επιχειρηματιών που κατηγορούνται για σκάνδαλα διαπλοκής, σχεδόν ποτέ δεν γίνονται δικαστικώς γνωστά τα ονόματα εκείνων που διαπλέκονται με τους επιχειρηματίες.
Στις εξαιρέσεις ανήκουν οι περιπτώσεις όπου ακούγονται ονόματα πολιτικών προσώπων από τον ανεμιστήρα και μέχρις εκεί, όπως στις περιπτώσεις Μαυρίκου. Οι οποίες τελειώνουν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ της Βουλής. Και στις υπερεξαιρέσεις, οι περιπτώσεις Παπαγεωργόπουλου, Αθανασόπουλου, Κουτσόγιωργα, Τσοβόλα, Πέτσου σε μια εποχή «δικαστική» χωρίς προηγούμενο οι τελευταίες. Και, φυσικά, το πλυντήριο όλων των ανομιών του ΠΑΣΟΚ, η μοναδική υπόθεση Τσοχατζόπουλου! Σε διάρκεια 35 ετών βεβαιωμένης διαφθοράς του πολιτικού και κομματικού συστήματος! Και σταματάω εδώ, γιατί δεν είναι αυτό το θέμα μου.
Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για τους δημόσιους λειτουργούς που εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις! Το σύστημα δεν εγκαταλείπει τους υπηρέτες του, για να μπορεί να αναπαράγεται με τη βοήθειά τους.

Τα λέω αυτά, γιατί μας έχει πρήξει τα συκώτια η καραμέλα περί διαπλοκής και άνομων επιχειρηματικών συμφερόντων, όπου καταγγέλλονται σχεδόν όλα τα γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, δίκαια ή άδικα άλλο θέμα άλλου άρθρου, χωρίς ποτέ να καταγγέλλεται το άλλο σκέλος της διαπλοκής, το κράτος!

Απλούστατα, γιατί η διαπλοκή χρειάζεται δύο για να γίνει! Και εδώ είναι το μυστικό της υποκρισίας στον πολιτικάντικο καταγγελτικό λόγο. Λιανά:

Ο κ. Μαρτίνης μπορεί να είναι ένοχος ή αθώος, αλλά δεν ήταν δικτάτορας πρόεδρος. Είχε διοικητικό συμβούλιο. Και υπήρχαν και υπηρεσίες ελέγχου του δημόσιου χρήματος, που διαχειριζόταν και ο ΕΕΣ και το Ερρίκος Ντυνάν.

Επιπλέον το έργο για το οποίο κατηγορείται για μίζα ήταν των 12 δισ. δρχ. του 1998, δεν ήτανε πενταροδεκάρες για να αφήνει αδιάφορες τις αρμόδιες υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου!

Πού είναι όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι πολιτικοί, μέλη ΔΣ και υπηρεσιακοί παράγοντες; Πουθενά! Προσέξτε. Δεν λέω ότι είναι ένοχοι. Ρωτάω πού ήταν σε ποσοστό συνυπευθυνότητας στην κατηγορία και στη δημόσια ονοματολογία. Πουθενά.

Πού ήταν οι πολλοί πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες στην τεράστια υπόθεση μιζών του Τσοχατζόπουλου;

Πουθενά!

Πού ήταν οι αρμόδιοι ταμίες και ελεγκτές της κρατικής επιχορήγησης του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, σύμφωνα με την ομολογία Τσουκάτου, έβαλαν στο κόμμα το ένα εκατομμύριο του Χριστοφοράκου; Πουθενά.

Πού είναι όλοι όσοι μπλέχτηκαν με το Χρηματιστήριο επί Παπαντωνίου, με τη Siemens, με τις υποκλοπές, με τον Ζαχόπουλο, με τα C4I, με τα δημόσια έργα διαχρονικά, με τα ενεργειακά και με ό,τι ξέρουμε ως έργα και προμήθειες στη χώρα; Τα οποία περιγράφονται εν πολλοίς στις εκθέσεις Ρακιντζή και άλλων ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης; Όχι πού είναι οι επιχειρηματίες, τους οποίους όλοι τους ξέρουν. Πού είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι και οι αρμόδιοι δημόσιοι λειτουργοί, που υποτίθεται ότι είναι ο άλλος παράγοντας της διαπλοκής! Πού.

Επειδή αν έχεις έναν παράγοντα διαπλοκής, τον επιχειρηματία, χρειάζεται να έχεις και έναν με τον οποίο να διαπλέκεται ο επιχειρηματίας. Έναν εκπρόσωπο του κράτους, υψηλόβαθμο ή χαμηλόβαθμο. Του ιερού Δημόσιου Χρήματος, όλων μας.

Βαρέθηκα να ακούω, έτσι σκέτο, για τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες. Ούτε πιστεύω στους άμωμους επιχειρηματίες. Δεν είναι αγγελάκια. Επειδή, προσέξτε το, ψυχρά, στην ακραία μορφή ο επιχειρηματίας κοιτάζει να κερδίσει με όποιο τρόπο μπορεί. Δεν έχει a priori ηθική το κέρδος. Πουθενά στον πλανήτη. Αν παρανομεί υπάρχουν δικαστήρια. Δεν είναι υποχρεωμένος να είναι ηθικός ο επιχειρηματίας. Μόνο νόμιμος.

Αντιθέτως, οι πολιτικοί και οι δημόσιοι λειτουργοί δεν έχουν δικαίωμα να διαπλέκονται. Κανένα. Επειδή δουλειά τους είναι ακριβώς να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των αδυνάτων και, κυρίως, το δημόσιο χρήμα. Γι' αυτό το εφηύρε το κράτος η κοινωνία. Αυτή είναι η βασική δουλειά του.

Οι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι απλώς και μόνο νόμιμοι. Είναι υποχρεωμένοι να είναι και ηθικοί και να υπερασπίζονται το ηθικό κράτος. Όχι για λόγους ηθικολογικούς. Για κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Γιατί έτσι δημιουργούν τη χρήσιμη λειτουργία της κοινωνίας. Επειδή λειτουργούν ως πρότυπα στους πολίτες. Οι επιχειρηματίες δεν λειτουργούν ως πρότυπα.

Οι Μπόμπολες και οι Ψυχάρηδες και οι Αλαφούζοι και οι Μελισσανίδηδες και οι Μαρινάκηδες και οι Κοπελούζοι και οι βάλτε όποιο όνομα σας αρέσει, είναι διαπλεκόμενοι; Ωραία! Με ποιους; Ονόματα. Ποιους πολιτικούς και ποιους υπαλλήλους. Με μηνύσεις. Όχι αερολογίες και σπέκουλα. Προς όφελος του ιερού δημόσιου χρήματος, που έχουμε παραδώσει στους δημόσιους λειτουργούς να διαχειρίζονται.

Επειδή, αν δεν θέλει ο πολιτικός και κρατικός λειτουργός διαπλοκή, δεν υπάρχει, όσο κι αν θέλει ο επιχειρηματίας. Η απόφαση είναι του κράτους.

Και ρωτάω με επίταση, πού είναι το άλλο σκέλος της διαπλοκής, γιατί το δημόσιο χρήμα δεν το έχουμε παραδώσει στους επιχειρηματίες να το διαχειρίζονται. Στους πολιτικούς το έχουμε δώσει και στην υπαλληλία τους. Οι οποίοι, δε φτάνει που μας στέλνουν στα βράχια, διαπλέκονται και κρύβονται κιόλας.

Αλλά, αυτούς ψηφίζουμε.

Γ. Παπαδόπουλος – Τετράδης

33 σχόλια :

  1. Ανώνυμος18/5/16 08:43

    μονο η ελευθρερια πρεπει να μας απασχολει..τ αλλα ειναι τριχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/5/16 10:14

    ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΓΥΡΙΣΕ , ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΙΟΥς "ΚΑΘΑΡΑΡΙΖΕ" Ο ΣΤΑΛΙΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/5/16 15:33

    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ,ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΑΝΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/5/16 16:36

    Όλα τα λεφτά χθες ήταν ο Λάκης (οικονομολόγος) που έκανε τρομερή ανάλυση στα ποσά του χρέους και κατέληξε ότι για τίποτα δεν φταίει ο Αλέξης!!!!!!

    Το νόμπελ οικονομίας θες με τον Μπαρούφα θες με τον προπαγανδιστή τόχουμε στο τσεπάκι......άλλωστε πως να μην τους πιστέψουν αυτούς τους γίγαντες οι λεβεντομαλάκες αφού ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόφτης είναι για τις συντάξεις αφού αποδείξεις δε θένε....ή θένε???? μάλλον δε θένε αποδείξεις και ο σκορδάς τους φιλάει τα χέρια και αυτοί φιλάνε τ' α.........τους


    φτύστα να μην τα ματιάξεις.....


    Θα θυμόσαστε ελπίζω τις αρλούμπες μου περί δανείων και τραπεζών.....

    Θυμάστε που δίνανε στο κάθε ντουβάρι δάνεια για τη μαιζό στο γέρακα και εγώ ούρλιαζα να τιμωρηθούν οι εμπορικές τράπεζες και μπροστά μπροστά να κρεμαστούν στελέχη της τράπεζας ελλάδος που δεν έκαναν έλεγχο στις εμπορικές και χορηγούσαν δάνεια ανέλεγκτα στα λιγούρια που δεν μπορούσαν να ξοφλήσουν...

    Με την πρώτη δυσκολία τα γίδια μπήκαν στο κίνημα δεν πλερώνω δεν πλερώνω......πήγαν παρα πέρα όμως αφού πίστεψαν τον μεγάλο εργατολόγο συριζαίο με το ΣΕΙΣΑΑΑΑΑΧΘΕΙΑΑΑΑΑΑ...

    Πίστεψαν τον ταμτάκο με το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και όταν τους έγραφα (από τους πρώτους είναι η αλήθεια) για ΨΕΥΤΗ ΟΛΚΗΣ και επιχειρηματολογούσα γιατί κορόιδεψε τον Αλαβάνο, κορόιδεψε τον Φωτάκο (κουβέλη) κορόιδεψε τον Αβραμόπουλο (δήθεν για πρόεδρο) κορόιδεψε το κόμμα του, κορόιδεψε ένα λαό ολάκερο, κορόιδεψε τον ρώσο, τον κινέζο κλπ

    τώρα κοροϊδεύει κατάμουτρα το μαστουρωμένο τούγκι και του πουλάει το δάνειο στα κοράκια και από πάνω του κάνει και γκιος το μάτι......

    Ο σκορδάς ο σκορδάς να μην πληρώσει και καταστραφεί η οικονομία

    ο ελευθεροεπαγγελματίας να μην πληρώσει και καταστραφούμε

    ο αγρότης να μην πληρώσει και πέσουν οι ....βίζιτες της .....

    ο γιατρός, φαρμακοποιός, μηχανικός κλπ να μην πληρώσει και υποβαθμιστεί η ιδιωτική πρωτοβουλία.....

    Ο μπούρδας με τη στολή παραλλαγής ας είναι υπό επιτήρηση γιατί.....ανησυχώ!!!!!!

    Κείνος ο παπαχριστόπουλος των ανελ από πόσα κόμματα έχει περάσει ρε παιδιά?????? (κουίζ)

    Ο ΠΙΟΥ ΠΙΟΥ τη γλύτωσε τελικά????? ας μας απαντήσει το μπινιάρι του εδώ μέσα.....

    Είδατε όλα με απασχολούν και για όλα νιάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/5/16 16:53

    εσυ οικονομολογος μαλιστα!!!!!!!!!ο λακης γιατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/5/16 17:46

    Θείο πόσα έχεις προβλέψει πια.
    Αδικεισαι
    Μόνο η γουολ στριτ τζερναλ κάνει για τη πενα σου

    Υπογραφή,:μαστουρωμενο τουγκι
    Πω ρε φίλε, μιλάμε μ άρεσε, θα είναι το νέο μου ψευδώνυμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/5/16 17:53

    ΘΕΙΟ, ΠΟΙΟΣ ΗΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ 98??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/5/16 18:15

    φερε πισω το εκας......το πασοκ φταιει που το εδωσε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/5/16 20:03

    ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚΑΛΟΣ

    ΣΕΙΣΑΑΑΑΑΧΘΕΙΑΑΑ

    Ο ταμτάκος το ψέμα.....το τζουμέρκο διαψεύδει......ο μπούρδας στα τέσσερα......η τζάγκρη αφανισμένη.....ο ζαχαριάδης συμμαζεύει......ο τριανταφυλλίδης αγριεύει.......ο παπαδημούλης κωφεύει......ο μπάρκας αλλού γι αλλού.......ο μπαλαούρας μπερδεύει......ο γιαννάκος ο μπαλασκάκος (κείνη η ποντικομαμή) σιουραδεύει.....ο κουρουπλής ψάχνει (μάλλον άλλον κορύτο)....ο απ' όλα τα κόμματα πέρασα (πολιτικός γυρολόγος) ψάχνει ομπρέλα για τα δις που νομίζει ότι βρέχει......ο κουικ αφουγκράζεται (οι πρίγκηπες είναι αλάργα)....όλα τα λεφτά η αυλωνίτου (πόσα θέλει να μας αποτρελλάνει).....η φωτίου αγοράζει ντομάτες για γιομιστά και ο κιοφτές με το μουστάκι ετοιμάζει τα εορτολόγια του Αντρέα.........είπαμε κάναμε λάθος το βρώμικο 89 και δεν είμαστε εμείς εισαγγελείς εναντίον του Αντρέα.....που να ξέραμε ότι όλο το βρώμικο πασόκ θα έρθει σε μας.......κάτι υπολοίματα μείνανε και θα ρθούνε τώρα.......το μουστάκι περιμένουμε να τρανύνει λίγο για να έχουμε την παλιά μας αίγλη και δόξα.......


    Υ/Γ Και συ Δυσσσέα τηράς να είσαι ευγενής με τα ζουγρίμια.......

    κορύτο με πλύμα μαχτό ψάχνουν Δυσσέα μου, κορύτο ψάχνουν.....τι δεν καταλαβαίνεις?????? μια ζωή μουτσιουλάγανε......από τριανταφυλλάκο, ερε, νδ, πασόκ, σύριζα, ανελ και πάλι σύριζα....

    Και επειδή εγώ τάχω μαύρα και στριμμένα γι' αυτό και τα χ...ω πατόκορφα και ξαλαφρώνω και κιχ δε βγάζουν και κρυβόνται και ανάγκη δεν τάχω.......μεγάλο πράμα να μην έχεις ανάγκη και δη καραγκιόζηδες τύπου αριστεράντζας της τεμπέλας και μπαρούφας ολκής.....

    Υ/Γ τώρα όποιος θιχθεί από τους χαρακτηρισμούς εναντίον αυτού του τυχάρπαστου συνονθυλεύματος, εναντίον αυτής της πολιτικής βαβέλ, αυτού του γελοίου τσούρμου.......την βόλτα του από τον λάκη (πάλι πρωτοπορία ήμουν που το κουτούπωσα και τελικά δίκιο είχα) να μάθει την ανάλυση των μνημονίων.....και να αφήκει χάμου το σανό......μην τον φάει ούλον.......

    ΣΚΑΣΕ και φέρε πίσω το ΕΚΑΣ,βούρλο, τούγκιον, τσούκιον, ζούδιον, (ότι θες βάλε) και τήρα μην πάθει τίποτα ο ελευθεροεπαγγελματίας και καταστραφούμε και δεν εκτιναχθεί το ελατήριο του ταμτάκου.......


    Άντε γεια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/5/16 20:21

    Η πουλακίδα (γιατί κότα είναι πολύ) κοντονής θα έχει τα πολιτικά ούμπαλα να μας πει με ονοματεπώνυμο ποιος καταστρέφει το ποδόσφαιρο??????

    αν δεν το πει θα δικαιούμαι να τον κράξω ως όνειδος της αριστεράς, να τον αποκαλέσω υποτιμητικά αριστεράντζα και να περιμένω κάποιον πραγματικό ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ να φωνάξει το πολιτικό ζουδάκι να καταμαρτυρήσει τα πρόσωπα που διαπράτουν τέτοια εγκλήματα στην κοινωνία.....διαφορετικά ότι και να του καταμαρτυρήσω λίγα θα είναι......

    Ζούδιον, εσύ μην ξεχάσεις να γυρίσεις πίσω το ΕΚΑΣ.....

    (είδατε τούγκια πόσο μεγάλο κακό είχε κάνει το πασόκ που είχε δόκει το ΕΚΑΣ)

    (είδατε ακσιοπρεπείς και υπερήφανες μπαρουφίτσες πόσο μεγάλο κακό έκανε το πασόκ με το νόμο Κατσέλη που προστάτευε την πρώτη κατοικία και τώρα δεν μπορεί ο ταμτάκος να δώκει ούλα τα δάνεια στα κοράκια)

    Ρε λιώστε τες τις μαγάρες ........όσο και να μείνου και τα νήπια να βάλουν να ψηφίσουν θα ξεμαγαρίσουν όποτε και να γίνουν εκλογές γι' αυτό και θα αργήσουν να τις κάνουν....

    Αν τις κάνουν νωρίς να προβληατιστείτε έντονα γιατί θα θέλουν να την κάνουν επειδή τα πράματα θα είναι ασυμάζευτα και δεν θα τους χωρούν όλους τα ......ελικόπτερα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/5/16 20:30

    Και τώρα που θα ψηφίσουν τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ....θα τα ξεσκίσουν με την καθημερινότητα.....δε θα βρίσκουν τρούπα να κρυφτούν.......θα είναι τα χειρότερα ακρονεοφιλελεύθερα μονεταριστικά καθίκια της ευρώπης και δεν θα τα πιστεύει ούτε ο τζήμερος, ούτε ο μάνος, ούτε κανένα ζούδι που τα πίστεψε τυφλά......

    Έχουν ήδη κάνει τόσο μεγάλο κακό στην πατρίδα και θα συνεχίσουν να κάνουν όσο μένουν που θα μείνουν στην ιστορία ως το ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.......(κρατάτε την άποψη αυτή).......οι πολιτικοί γελοίοι καραγκιόζηδες δεν είναι αριστεροί......μη μαγαρίζετε την αριστερά στο πρόσωπό τους........έχουν τόση σχέση με την αριστερά όσο ο Παπαδόπουλος με τη δημοκρατία.......


    ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.........αυτό είναι που θα διαδοθεί, γίδιον, και να ξέρεις ότι είναι δικό μου......γραμμή δίνω και το ξέρεις, αλλά δεν έχεις τα άντερα να το παραδεχτείς.....γραμμή χαράσσω!!!!!!! (φτύστε με)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/5/16 20:32

    ΔΕΝ ΗΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος18/5/16 20:36

    60 μέρες η Ειδομένη έχει κλειστή τη σιδηροδρομική γραμμή και ο ταμτάκος χαζογελάει........ούτε στον πέμπτο κόσμο δεν συμβαίνει αυτό ειμή μόνο στη χώρα που κυβερνίζουν οι επωνομαζόμενοι.....αριστεροί.

    Υ/Γ κρατά τε και αυτό......Μάλλον οδηγούν τα πράματα στο μη παρέκει για να υλοποιήσουν το σχέδιο της δραχμούλας....θα με θυμηθείτε....αν βέβαι έχετε μυαλό από την ....πείνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος18/5/16 20:44

    Επιτέλους θα πουλιέται το αλγκόν στα μπακάλικα.....

    Τα ΜΗ ΣΥ ΦΑ θα πουλιούνται και εκτός φαρμακείων....επιτέλους.....

    Δεν το ήθελε η αριστεράντζα αλλά τους το επέβαλε η κακιά τρόικα (συγνώμη γλωσσοπλάστες στρεψοδίκες μου, οι θεσμοί..)

    Πάνε οι Λουδαραίοι ούλοι....χαθήκανε!!!!!

    Το ΕΚΑΣ μην ξεχάσεις εσύ ακσιοπρεπή και υπερήφανε ελληναρά.....πάνε σε πρώτη φάση άλλοι 70.000 νωματαίοι...

    Επιτέλους ρε παιδί μου να φτάσουμε στο 4% της ιδεολογικής καθαρότητας, να συνεννοούμαστε για να μη μας λέει το καθίκι συνονθύλευμα, βαβέλ, τσούρμο κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος18/5/16 20:49

    Γιατί διαλύσανε σήμερα τις φοιτητικές εκλογές????/

    Μήπως είναι ασκήσεις να θυμηθούμε τις καταδρομικές επιθέσεις τις παλιές, γιατί το βλέπουμε ότι πολύ σύντομα θα χρειαστεί να τις εφαρμόσουμε όπως....παλιά?????

    ρε τι γίνανε οι αγανα(χτ)ισμένοι???

    ρε τι έγινε το κίνημα "δεν πλερώνω δεν πλερώνω"???

    ρε τι γίνανε οι συγκεντρώσεις στην πάνω και κάτω πλατεία???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος18/5/16 20:55

    8000 ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος18/5/16 20:57

    320 000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ Η ΚΟΡΗ, ΠΟΙΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος18/5/16 20:58

    να φερουμε πισω τον Μπενυ να ξανα δωσει το ΕΚΑΣ και τις 8000 ευτω στην Παναγιωταρεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος18/5/16 20:59

    ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος18/5/16 21:01

    ΣΚΑΣΤΕ ΡΕ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΑΝΤΖΗ ΕΡΙΞΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΟΧΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος18/5/16 21:05

    Θέλω να πιστεύω πως όλοι αυτοί οι συνταξιούχοι που θα χάσουν το ΕΚΑΣ και μάλιστα θα επιστρέψουν πίσω χρήματα από κάποιους μήνες που δεν έπρεπε να το λαμβάνουν, ότι γνωρίζουν πως οποιοδήποτε μνημονιακό κόμμα έρθει στην εξουσία αυτό δεν πρόκειται να το ξαναπάρουν. Είναι μνημονιακή υποχρέωση, το καλοκαίρι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ-ΛΕΒΕΝΤΗΣ υπερψήφισαν το μνημόνιο, επομένως να μην έχουν αυταπάτες ότι οι άλλοι θα έκαναν κάτι διαφορετικό.
    Και οι ίδιοι οι συνταξιούχοι μνημονιακούς ψήφισαν το Σεπτέμβρη οπότε να βγάλουν το σκασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος18/5/16 21:34

    Πολυ ξεχασιαρης εισαι.Ο Μπενυ δεν πηρε αναδρομικα την εισφορα αλληλεγγυης για 6 μηνες;ασε τον εκβιασμο του ΕΝΦΙΑ μεσω ΔΕΗκαι εκβιασμου κανονικου διακοπης ρευματος..αστα αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος18/5/16 22:04

    Ο θείο έχει πει το Μπενυ ογκολιθο.
    Θείο ο λαός μπορεί να τρώει σανό, αλλά όχι λωτο.
    Οπότε τουμπεκί.
    Μη βαρείς σε μικρό κοινό.
    Γράψε σε πανελλαδικής εμβέλειας Δίκτυο.
    Τράβα να βρεις τους ομοϊδεάτες σου να "πιάσετε" τα νεανικά κοινά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος18/5/16 22:06

    Ωρέ πόσα φράγκα έχει σουφρωσει και σκιαζεται τη δραχμούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος18/5/16 22:17

    http://www.efsyn.gr/arthro/o-neofileleytherismos-eyro-kai-i-venezoyela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος18/5/16 23:02

    Παντως εγω νιωθω αξιοπρεπεια και υπερηφανεια ως ελληνιδα γιατι οι αποφασεις παιρνονται απο την κυβερνηση και δεν ερχονται στα αγγλικα οπως παλια.

    Επισης αισθανομαι ελευθερη να λεω την αποψη μου και να μη με φιμωνουν τα καναλια και οι εφημεριδες της διαπλοκης.

    Και εδω που τα λεμε μεταξυ μας ειναι και πιο αντρες απο κατι φουφληδες της νδ και του πασοκ.

    Η ριζοσπαστικη αριστερα με ξηταρει ρε παιδι μου και με ξενερωνει η σοσιαλδημοκρατια.

    Αλλωστε περασαν και απο το κυβερνητικο στρατοπεδο κατι αντρες του στυλ γιανη (βαρουφακη) και γιαννη (μηλιου) που αξιζε τον κοπο η περιπετεια.

    Μαλλον οι περισσοτερες γυναικες ζηλευουν τους υπουργους της αριστερας που οι περισσοτεροι κυκλοφορουν με τις συντροφους τους και οι οποιες ειναι νεοτατες και παρ οτι εχουν αυτοι τα χρονακια τους και τα κιλακια τους φαινεται οτι τα καταφερνουν καλα γιατι οσο λειπει απο το πανω (κεφαλι) τοσο μαλλον κατεβαινει στο κατω....

    αυτααααααα

    Μανταλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος18/5/16 23:07

    Ασε ρε Μανταλενα..μας γεμισες τσιμπουρια....Μαριζενια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος19/5/16 09:07

    ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ και μην ξεχάσεις το ΕΚΑΣ να το γυρίσεις πίσω......φοροφυγάδα του κερατά, τέρμα οι λαμογιές ......για πρώτη φορά με την αριστερά πιάστηκαν οι φοροφυγάδες και πληρώνουν.....

    Υ/Γ Το ΕΚΑΣ σ' αυτούς που έχουν εισοδήματα από αλλού (ενοίκια, τόκους κλπ) δεν πρέπει να δίνεται, αλλά αυτή η ισοπέδωση προς τα κάτω μόνο αυτοί οι πολιτικοί τυχάρπαστοι του βλέποντας και κάνοντας θα μπορούσαν να το κάνουν.....δεν τα πιστεύει ούτε ο ίδιος τους ο εαυτός!!!!! ΤΕΤΟΙΟΙ ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ δεν έχουν ξαναπεράσει, γιατί και τα λένε και σε βρίζουν κιόλας που δεν τα πιστεύεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος19/5/16 09:22

    όταν ψήφιζαν οι άλλοι μνημόνια ήταν προδότες γερμανοτσολιάδες εθελόδουλοι και στα τέσσερα....

    τώρα που δεν ψηφίζουν τα μνημόνια δεν έχουν υπεύθυνη στάση παρακαλάνε να αποτύχει το πρόγραμμα και ότι άλλο αρνητικό...


    Τελικά τα νούμερα είναι κάτι χειρότερο απ' ότι νομίζουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος19/5/16 11:33

    Ένα ζούδι (απ΄ αυτά που τα ψήφισε το σεπτέμβρη) δε θα βγει να τα υπερασπίσει????? ΕΝΑ ΡΕΕΕΕΕ......ένα.....

    Επειδή δεν έχουν κανένα επιχειρημα ......ΚΑΝΕΝΑ!!!!! αρχίζουν να βρίζουν και τίποτα παραπέρα.....να βρίζουν μόνον....δυστυχώς τίποτα άλλο....

    Ένας ρε να επιχειρηματολογήσει για τα μέτρα που φέρνουν....ΕΝΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος19/5/16 12:28

    ρε θειο που ησουνα οταν κοβανε τις δικιες μας συνταξεις οι μπενυδες..το εκας σε μαρανε; η παιρνεις και το χανεις τωρα;αμα σου το κοψουνε να βοηθηκουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος19/5/16 17:32

    Θείο τράβα σ.άλλο ακροατήριο.
    Εδώ μας λιγουριασες
    Την επιχειρηματολογία την έδωσε απλά η συντρόφισσα Μανταλένα
    Το μαστουρωμενο τουγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος19/5/16 18:23

    ελα ρε η μανταλενα τουγκι και μαστουρωμενο..μπητι αναγωγος εισαι...θεια Ευτερπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.